Woepie Nr. 2 2020-2021

INHOUDSTAFEL

  • Oproep sponsoring Kamp 2021
  • Woordje van de BL
  • Blauwhemd
  • Leeuwkes
  • Sloebers
  • Rakkers
  • Knapen
  • Jonghernieuwers
  • Hernieuwers
  • Trooper

 

Oproep Sponsoring Kamp

PDF VERSIE: oproep-sponsoring-natura-ouders-en-sympathisanten

Woordje van de BL

 

Beste leden, ouders en sympathisanten

Ook nu is de eer aan mij om jullie welkom te heten bij deze editie van de woepie.

 

In december kwamen we met het grote nieuws dat we ons eigen bier genaamd ‘Blauwhemd’ gingen uitbrengen. Dit was een enorm succes en onze voorraad was al snel helemaal uitverkocht! We maakten meteen een nieuwe bestelling en vanaf deze week kunt u terug Blauwhemd en glazen bestellen!! Ik zou graag iedereen die flesjes en/ of een glas heeft gekocht willen bedanken!!

Op 10 december kwam dan het slechte nieuws dat we onze werking even moesten stopzetten door de toenemende besmettingen in Puurs bij de kinderen onder de 12 jaar. Maar KSA Puurs zou KSA Puurs niet zijn als we voor een alternatief zouden zorgen. We zorgden ervoor dat er iedere zaterdag om 14u een spel op onze facebookpagina kwam zodat niemand KSA te hard moest missen.

Vanaf 9 januari was het dan eindelijk weer zo ver, we konden terug beginnen met wat we allemaal het liefste doen namelijk leiding geven. Zelfs de bubbels van 10 hielden ons niet tegen om er iedere zaterdag vol goede moed en een gezonde portie goesting te staan. Bedankt aan alle leden om iedere zaterdag weer met al jullie enthousiasme deel te nemen aan onze spelletjes!!

 

Zo, dit was het dan weer voor deze keer, tot de

 volgende!

Pol

Als er nog vragen zijn aarzel dan niet om ons te contacteren op:

info@ksapuurs.be  of  polvanranst@ksapuurs.be

 

Blauwhemd

De nieuwe lading blauwhemd is geleverd! Bestel nu!

Blauwhemd bier

 

Leeuwkes

Dag stoere kerels van de KSA!! Jullie hebben toch weer van die zotte zaterdagen meegemaakt, amai!

Om de maand oktober mee af te sluiten zijn we met zen allen naar Tekbroek getrokken. We hebben ons daar in twee teams verdeeld om het grote zeeslagspel te spelen. Natuurlijk op onze eigen zotte manier! Jullie kregen eerst de opdracht om een groot kamp te bouwen. Toen hebben julli nogal jullie spierballen getoond door hele zware stronken op te tillen! De leiding was onder de indruk!! Toen jullie kampen er stonden zijn jullie begonnen aan de zware zeeslag. Er zijn in beiden kampen vele boten gesneuveld maar uiteindelijk waren beide teams zo sterk dat het op een gelijke stand is geëindigd.

           

Na deze straffe prestatie bij de zeeslag konden we als leiders niet anders dan de zaterdag nadien een feestje houden. Met als verassing een speciale gast! Natuurlijk waren die domme leiders al het eten en drinken vergeten om er een echt feest van te maken. ☹ Jullie moesten dus op die manier zelf jullie eten en drinken maken bij enkele postjes. Zo konden jullie bij de kok het overheerlijke eten maken en moesten jullie op zoek gaan naar ingrediënten om een echt feestdrankje te maken. Nadat jullie uiteindelijk genoeg gekookt en gebrouwd hadden kon het feest echt beginnen. Of nee toch niet? Het kan toch geen echt feest zijn zonder te verkleden zeker! Dus zijn we vlug in de verkleedkoffer gedoken op zoek naar de beste feestoutfit. En alsof het feestje nog niet geweldig genoeg was hadden de leiders nog een speciale beloning voor jullie. Speciaal voor jullie werd het feestje afgesloten met de enige echte K3!

Het kan niet altijd feest zijn op KSA, want een week later gebeurde er een groot drama! Ons gebouw werd vervloekt door een heks en haar handlanger. We moesten koste wat het kost de vloek ongedaan maken en ervoor zorgen dat de heks ons niet meer zou lastigvallen. We hadden dus de hulp nodig van drie tovenaars. Alsof alles nog niet erg genoeg was bleken de drie tovenaars ruzie te hebben. Wat een miserie toch! Het was aan de leeuwkes om er voor te zorgen dat ze terug goed overeen kwamen, want het lot van KSA lag in jullie handen. We moesten elke tovenaar helpen bij het probleem die ze hadden. De eerste tovenaar had geen huis meer, want het was omgetoverd tot een peperkoekenhuisje. Jullie kampbouw skills kwamen goed van pas en jullie bouwde op korte tijd een stevig huis voor de tovenaar. De tweede tovenaar had geen vrouw meer dus moesten de charmeurs onder jullie hem tips geven zodat hij een nieuwe vrouw kon zoeken. De leiding kon nog wat van jullie leren! De derde tovenaar zijn stok werd in twee gebroken waardoor hij niet meer kon toveren. De toverstok moest dus dringend gemaakt worden. Door jullie goede werk zijn de tovenaars terug vrienden geworden en konden we KSA redden. De tovenaars leerden de leeuwkes spreuken, het maken van een brouwsel en het opstellen van een val. Zo hebben ze dankzij het samenstellen van het brouwsel en de spreuk, die door jullie is gemaakt, KSA kunnen bevrijden van de vloek. HOERA!!

Omdat jullie KSA hebben gered, was het tijd voor een beloning. Twee rijke cowboys wouden de leeuwkes wel wat geld geven als beloning voor hun harde werk. Natuurlijk geven ze niet voor niets hun geld af. Ze hadden allerlei opdrachten voor de leeuwkes die eerst voltooid moesten worden voordat ze het geld zouden afgeven. Enkele van deze opdrachten waren: 100 keer rond het rode pleintje lopen, een emmer water opdrinken met zen allen, 50 keer de deklat raken, 50 keer in de basketbalring gooien, … Natuurlijk waren er twee rare mannen die dat geld ook wouden en jullie opdrachten saboteerden. Desondanks werden alle opdrachten op tijd uitgevoerd en konden we de koffer met geld in ontvangst nemen.

Een week later kregen de leeuwkes bezoek van een bekend persoon, namelijk meneer Boma van F.C. De Kampioenen! Hij had hulp nodig. Meneer Grootjans, de trainer van de Schellekes. Daagde Boma uit voor een sporttoernooi. Spijtig genoeg had meneer Boma te weinig spelers in zijn ploeg dus vroeg hij de hulp van de leeuwkes om in te springen als nieuw team van F.C. De Kampioenen. Voordat we aan het sporttoernooi begonnen werden de leeuwkes samen met het team van de Schellekes warm gemaakt met een goede opwarming. Daarna werden de leeuwkes nog in ploegen verdeeld en waren ze klaar om de Schellekes af te maken. Er waren verschillende disciplines aanwezig op het toernooi. Er was voetbal, rugby, het bekende stoelenspel, … en op het einde een grote voetbalwedstrijd waarbij de beslissing werd gemaakt over wie het sporttoernooi won. Alle leeuwkes tegen de Schellekes. Natuurlijk wonnen we dit met gemak, met al die goeie voetballers in de ploeg wonnen we met twee vingers in de neus. De leeuwkes hebben nog maar is bewezen dat ze eigenlijk alles aankunnen.

   

De week daarna zijn we naar Tekbroek gegaan voor een goeie oude stratego. Eerst hebben we veel tijd gestoken om een sterk kamp op te bouwen. Nadat we alles hadden verstevigd en de vlag hadden verstopt kon het spel beginnen. Alleen de beste, de snelste en de sluwste konden dit strategisch spel winnen. Jullie maakten gebruik van de technieken die we de vorige weken hadden geleerd. Na een lange strijd heeft Ilias toch de overwinning behaald. Proficiat!

De volgende weken was het spijtig genoeg geen KSA en moesten we onze stoere leeuwkes missen. Hierdoor hebben we elke zaterdag een online spel voorzien zoals: een kerststal, een quiz en een sportcompetitie. Gelukkig konden we er snel weer invliegen met de grote muziekquiz!!

De volgende zaterdag werden we verrast door de bekende muziekgroep ‘the dark goat’. Ze kwamen om hulp vragen omdat meerdere leden hun muziekgroep hadden verlaten. Ze vroegen de leeuwkes om hulp voor de muziekquiz. Het was een zware competitie waar er maar 1 winnaar kon zijn. Deze quiz had meerdere rondes. In de eerste ronde moesten jullie het liedje raden, maar voordat jullie het antwoord mochten geven moesten ze een moeilijk parcours afleggen. Ronde twee was de zangwedstrijd. Als laatste was er de dansronde waarbij Jules de ultieme winnaar was door zijn zotte dansmoves.

       

De weken erna waren ijskoud en viel er zelfs sneeuw. Ondanks deze kou bleven onze beren van de leeuwkes doorzetten en kwamen jullie steeds enthousiast naar het vijverbos. Deze sneeuw zorgde voor dolle pret. We begonnen met een sneeuwballengevecht met daarna een potje sneeuwvoetbal. Als laatste zijn we dan naar de berg getrokken om met de slee van de berg te glijden. Dit waren niet de enigste attributen die we mee hadden. We hadden ook een kano, een paar ski-latten, een snowboard en nog veel meer. Titus heeft toen een ferme stunt uitgehaald met de kano! Na een tijd is het wel koud beginnen worden en was iedereen doorweekt en bevroren. Daarom hebben we ons opgewarmd aan een vuurtje.

Opgepast! Opgepast! Er is een wild beest ontsnapt!! Een paar jagers kwamen ons om hulp vragen omdat we bekend staan als dappere strijders. Het beest bevond zich in tekbroek maar voor we dit konden vangen moesten we ons eerst goed voorbereiden. We werden opgeleid door de jagers die ons leerden vallen zetten, speciale lokaas verstoppen en wapens maken.Aan de hand van deze geleerde technieken konden we de beesten vangen. De leeuwkes kunnen alles aan!!

De week daarna stelden onze stoere leeuwtjes hun krachten op de proef. Dit deden ze aan de hand van een olympisch toernooi met verschillende sporten. Baseball was voor de meeste een nieuwe sport maar toch slaagde iedereen erin de bal heel ver weg te slaan. Hoe doen jullie dat toch?! Uiteindelijk eindigden de meeste wedstrijden op een gelijkspel of een nipte overwinning.

       

Een week later was de schaatsvijver in het fortpark dichtgevroren en moesten we wel eens een kijkje gaan nemen op het ijs. Dit vond iedereen fijn, want wie houdt er nu niet van glijden op het ijs.

Na enkele weken winterpret kregen we bezoek van 2 bekende regisseurs. Zij gingen ons helpen onze eigen film te maken. Eerst moesten we samen een verhaal verzinnen. De ideeën die we kregen waren allemaal super origineel en werden samengevoegd in twee films. Tijdens het opnemen van de film hebben we het verborgen acteertalent van Siebe ontdekt. Hij kon zich heel goed inleven als hoofdrolspeler, maar ook al de andere leeuwtjes hebben zeer goed hun best gedaan om tot deze twee fantastische films te bekomen. We laten jullie iets weten als we onze eerste prijs in ontvangst mogen gaan nemen in Hollywood. 😉

Groetjes van jullie favoriete leiders,

Pol, Nico, Maarten, Rune, Senne, Wietse, Simon, Nathan

Sloebers

Helaba sloebers! We zijn alweer een paar weken verder en hebben niet stil gezeten, dus is het hoog tijd om nog is te vertellen wat we allemaal hebben uitgestoken de afgelopen weken.

Week 8 zijn we begonnen met stratego, een echte klassieker. De zaterdag begon zoals elke week in het landschapspark tot er opeens een prinses en prins om onze hulp kwamen vragen. Ze hadden grote ruzie over wie Tekbroek kreeg, nu dat hun papa de Koning dood is. Ze deelden ons op in twee groepen en gingen zo met een potje stratego beslissen wie dat zich de eigenaar van Tekbroek mocht noemen. Nadat de Prinses gewonnen was en wij dachten dat alles geregeld was bleek dat de koning helemaal niet dood was en dat de prins en prinses onze tijd hadden verdaan omdat ze zich verveelde. We hebben ze een stevig pak rammel gegeven!!

De weken nadien konden we niet naar KSA omdat een boevenbende ons gebouw had ingepikt. Na een paar weken online spelletjes te spelen konden we op week 12 ons gebouw terug gaan veroveren. Toen de inbrekers zagen dat we met een grote meerderheid waren besloten ze één van ons te ontvoeren, voordat we het wisten was Wannes meegenomen door de boeven! Dit zorgde voor de nodige motivatie van de sloebers om de opdrachten van de inbrekers te volbrengen. De rest van de dag stond in teken van Wannes en het drinken terug te krijgen. Toen we alle opdrachtjes hadden voltooid en Wannes terug hadden hebben we onze overwinning gevierd met een lekker glaasje speci. (Cola en Fanta gemixt: jullie vinden dit blijkbaar super lekker)

Week 13 stond in het teken van de sneeuw, een hele zaterdag niks anders dan sneeuwbal gevechten, tegen honderd kilometer per uur van de berg sleeën en een paar gigantische sneeuwballen maken om de mooiste sneeuwman van puurs een omstreken te creëren. Anuwar was een echte sneeuwheld die zonder handschoenen meedeed aan het sneeuwballen gevecht van de leiding tegen de leden. Hoewel jullie leiding fantastisch is hebben we toch een paar sneeuwballen ontvangen, merci he Viktor. Naar het einde toe begon iedereen het wat koud te hebben dus besloten we het vuur aan te steken en een warme chocolade melk te drinken en wat marshmallows te roosteren. Sommigen leden zoals Vic en Storm konden dit meteen, goed bezig mannen!

De week daarna hadden een paar professionele koks onze hulp nodig, we moesten namelijk verschillende ingrediënten verzamelen bij andere koks en boeren. Bij de boeren moesten we allemaal opdrachtjes doen voor vleeswaren te verkrijgen. Met het vlees konden we al een paar gerechten maken maar we hadden nog andere ingrediënten nodig en daarvoor moesten we bij de Franse koks nog allerlei opdrachtjes doen. Toen we de opdrachten succesvol hadden volbracht hadden de koks een leuk experimentje voor ons, we moesten namelijk maïzena en water mengen voor een soort van slijm te verkrijgen. Als we op het mengsel sloegen was het heel hard, maar als we er voorzichtig mee omgingen was het een gewone vloeistof. Storm was heel gefascineerd door het experiment! Na dit proefje hadden de koks nog een leuke verassing voor ons, ze hadden lekkere pannenkoeken en chocomelk gemaakt!

Week 16 moesten we ons opsplitsen in 2 bubbels en hebben we jachtseizoen gespeeld, bubbel tegen bubbel. Het spel heeft heel lang geduurd en we hebben een serieuze afstand afgelegd maar toen er nog maar 5 minuten over waren heeft Vic met een goed gemikte worp met de tennisbal de andere bubbel kunnen aangooien. Na het lang wandelen was iedereen heel vermoeid dus gingen we aan een kampvuurtje zitten en konden we genieten van een lekkere marshmallow.

          De week na het jachtseizoen was het best goed weer en hebben we een kleine sportdag gedaan. Elke bubbel deed het heel goed en lieten zien dat ze echte sportmannen waren, bij rugby ging Anuwar voor de win en tackelde hij bijna heel het andere team. Bij baseball was het ook heel spannend en was er maar een verschil van 1 puntje. Tegen het einde van deze dag was iedereen bek af door al dat sporten, maar ze waren wel de beste sporters van heel Puurs en omstreken!

Week 18 was het heel koud en daardoor was de wei aan het fort dichtgevroren, hiervan moesten we uiteraard gebruik maken en zijn we de hele zaterdag op het ijs gaan spelen. We hadden sleeën voor rond te glijden op het ijs, een paar voetballen voor een leuke variatie en we hadden ook attributen voor te curlen op het ijs, Cassius was hier heel goed in en kwam altijd heel dicht bij het midden van de cirkel. Sommige sloebers vonden het een slim idee om op een dun laagje ijs te gaan staan en moesten eventjes met natte voetjes rondlopen, gelukkig hadden we op KSA een lekker vuurtje waar iedereen zich aan kon opwarmen.

De week erna schoot de temperatuur weer de hoogte en was het ideaal weer voor een speurtocht. Beide bubbels moesten foto’s van voorwerpen en herkenningspunten in Puurs lokaliseren. De sloebers die in de buurt wonen zoals Pepijn, Vic en Cassius hadden een voordeel en konden vlotjes de weg vinden.  We passeerden onder meer langs Liezele-dorp en Park-fort-Liezele. Het was heerlijk weer om te wandelen maar om de twee foto’s deden we natuurlijk ook een spelletje zoals vlaggenroof. We deden een tussenstop bij de chiro van Liezele om ons in de speeltuin uit te leven. Nadat we alle foto’s vonden kwamen we terug op KSA. Hier konden we genieten van een lekker drankje om ons te verfrissen.

Op de middag van week 20 kwamen er plots twee stoere generaals op KSA opdraven. Zij waren elke vergezeld van hun luitenant en namen meteen de touwtjes in handen. Ze namen elke een bubbel onder hun hoede en leerden ons de kneepjes van het vak. Ze leerden ons om ons te camoufleren met verf zodat we volledig opgingen in de struiken. Zelfs de generaal moest lang zoeken voordat hij Matisse en Joppe vond. Ook legden de legerofficieren de nadruk op kracht en discipline. We moesten op het juiste tempo marcheren en vlotjes een hindernissen parcours afleggen. Rond 5 uur waren de sloebers erg afgemat maar werden ze wel verdiend gepromoveerd naar echte soldaten.

Week 20 begon erg rustig. Na het vierkant speelden we enkele spelletjes om ons te amuseren. Toen werd de rust brutaal verstoord door twee bendeleden van de maffia. Ze duwden de leden omver en dwongen de leiders om hun geld af te geven. Nadat de twee boeven waren weggevlucht kwam een politieman ons helpen. Hij zei dat we ons moesten infiltreren in de bende om ons geld terug te krijgen. De maffia wou ons niet zomaar laten aansluiten dus moesten we ons voordoen en gedragen als stoere mannen. De sloebers leerden weg te vluchten van politie en tennisballen te ontwijken om hun reflexen te testen. Als ze slaagden in een van de vele opdrachten kregen ze een tatoeage zodat ze er als echte bandieten uitzagen. Toen alle sloebers toegelaten werden, grepen we onze kans en besprongen de bendeleden. Na een korte stormloop lieten ze het geld vallen en vluchtten ze weg. KSA was terug van ons!

Groetjes van jullie beste leiders:

Luka, Foemp, Lukas, Rik, Joren, Thomas, Stig

Rakkers

Hallo makkers van de rakkers!

Weer een nieuwe Woepie, joepie! Het is dus weer tijd om eens terug te blikken op onze zotste namiddagen op KSA.

De eerste week was het iets minder goed weer maar dit weerhield ons niet om ons te amuseren. We hadden een leuke veldkeuken ineen gestoken. Door het volbrengen van leuke opdrachten konden we ingrediënten verzamelen. Helaas viel het allemaal een beetje in het water want door de regen kregen we het vuurtje niet aan. Volgende keer beter!

       

De week erna hebben we ons gebaseerd op het gezelschapsspel Ganzenbord. We werden in twee teams verdeeld die om ter eerst de finish moesten bereiken. Dit deden we door te dobbelen en te landen op opdrachtenvakjes. Deze opdrachten moesten we zo snel en zo goed mogelijk uitvoeren om  verder te mogen gaan. Door het maken van een levende piramide en Ilyas die meer dan 30 kledingstukken aan kon trekken was er een duidelijke winnaar.

Op 7 februari gingen we creatief aan de slag. We kregen bezoek van twee piraten die onze hulp nodig hadden. Ze wouden namelijk een nieuwe boot bouwen. We wouden deze graag helpen en besloten ons in twee teams te verdelen, 1 team per piraat. Om de boot te bouwen hadden we uiteraard veel materiaal nodig. Dit materiaal kregen we niet gratis, hier moesten we voor werken. Dit deden we door een creatieve groepsfoto te maken (per team), om ter snelst te lopen, touwtrekken, krachtoefeningen,… Uiteindelijk had elk team genoeg materialen om een goede boot mee te bouwen. We lieten onze boten te water en concludeerde dat ze beide even goed waren. Iedereen had dus gewonnen.

De week hierna hadden we geluk met het weer. Er lag namelijk een sneeuwtapijt over heel puurs en men kon schaatsen naast het fort. Perfect weer dus voor een dagje wintersport. Zo gingen we naar het fort en besloten we te curlen. Dit deden we door een doelwit op het ijs te tekenen en met een borstel en bakken punten te scoren. Na een tijd begon iedereen het wat kou te krijgen en besloten we ons even op te warmen op KSA. Eenmaal iedereen was opgewarmd besloten we een episch sneeuwballengevecht te organiseren.

De week hierna was het weer omgeslagen en was het lekker warm. We kregen bezoek van legermannen die voor ons een spel hadden voorbereid, namelijk RISK. We werden in twee teams verdeeld. Het team kon winnen door aan te vallen en zo de hele wereld te veroveren. Door bepaalde opdrachten te doen kon je aan een wiel draaien waarmee je extra voordeel in het spel kreeg. Als er een gevecht was tussen twee teams werd dit uitgevochten met tennisballen. Het team dat als enigste overbleef won het gevecht en mocht zijn land innen.

     

De week hierop kregen we bezoek van 2 miljonairs die heel Puurs wouden opkopen. We besloten ons in twee teams te verdelen en Monopoly te spelen in real life. We moesten door heel puurs lopen om zo om ter eerst straten en culturele plaatsten te kunnen kopen. Voor je een straat mocht kopen moest je hier een opdracht voor uitvoeren. Uiteindelijk was er één verliezend team die hun geld niet zo goed had uitgegeven.

Zaterdag 6 maart was het zeer dorstig weer. Hierdoor besloten we een pisquiz te doen. Hierin moesten twee teams tegen elkaar strijden. Door het beantwoorden van vragen konden jullie punten scoren. Voor men deze vragen kon beantwoorden moest men eerst een beker water opdrinken en een parcours doorstaan. Het was een nek aan nek race maar uiteindelijk was er toch één team dat duidelijk sterker was. Hierna zijn we het water uit ons lichaam gaan sporten door wat te gaan voetballen.

Jullie allerbeste leiders,

Joachim, Mathijs, Josse en Gilles

 

Knapen

Yo knapen,

Na een paar lange, saaie maanden zonder KSA werden de maatregelen versoepeld en mochten jullie terug naar de KSA komen! Ondertussen is het al tijd voor nog eens terug te blikken op wat we gedaan hebben in de paar weken dat jullie mochten komen.

De eerste week hebben we een groots Risk spel gespeeld. Jullie streden om de heerschappij over het Vijverbos in verschillende disciplines tussen de 2 teams. Zo moesten jullie onder andere met het hele team over een touw geraken dat tussen 2 bomen was gespannen. Hier toonden jullie hoe goed jullie in een team kunnen samenwerken! Het gele team bleek uiteindelijk veel te sterk voor het groene team. De volgende week had het eindelijk nog eens gevroren! Het had gesneeuwd en vooral: het ijs was dik genoeg! We besloten naar het landschapspark te trekken waar we ons konden uitleven op een ondergelopen wei. Pipi en Jules slaagden erin om door het ijs te zakken, ze hielden er gelukkig alleen een natte broek aan over.

Een week later lieten jullie zien hoe goed jullie conditie was tijdens het jachtseizoen. De eerstejaars begonnen met het vluchten van de tweedejaars die met hun fiets achter hen aan kwamen. Toen jullie de jagers zagen aankomen deden jullie nog een dappere poging om te ontsnappen, door een beek, maar de tweedejaars slaagden er toch in jullie snel te vangen. Daarna was het de beurt aan de oudsten om te vluchten, totdat het spel op een einde liep wegens een platte batterij… De winst was deze keer toch voor de tweedejaars! Na deze vermoeiende jacht namen we onze kano’s en surfplanken om te gaan afkoelen op de beekjes van het landschapspark. Zo stonden we op een andere manier op het water dan de week ervoor, het was dan ook meer dan 20 graden warmer! Onder andere Floris vond het zelfs zo warm dat hij een frisse duik nam! Of lag de surfplank gewoon niet stabiel genoeg op het water?

We wouden ook wel eens weten wie van jullie de sterkste is, dus we organiseerden een laddercompetitie waarin jullie tegen elkaar konden duelleren om zo hoger op de ladder te geraken. Jullie streden met krokodillengevechten, hanengevechten en Lord of the Rings, maar lieten ook zien wie het snelst een beker water kan leegdrinken. Een dikke proficiat aan Xander, dit jaar draag jij de titel van Sterkste Knaap!

Jullie hadden laten zien hoe sterk jullie waren, maar we wisten niet goed hoe goed jullie de omgeving kennen. Hiervoor hadden we een fotozoektocht ineen gestoken. We combineerden dit met Wie-Is-het: voor elke plek die jullie vonden mochten jullie een vraag stellen over de BV die we zochten. Nadat jullie naar alle uithoeken van Puurs waren gefietst vonden alle groepen uiteindelijk dat het Dina Tersago was, maar de tweedejaars waren toch met voorsprong de snelste.

Hopelijk kunnen we er nog een leuk jaar van maken en afsluiten met een topkamp!

Pieter, Robbe, Max en Florian

 

Jonghernieuwers

Beste Jonghernieuwers,

Laten we even terugblikken op wat we de afgelopen weken zoal gedaan hebben.

Net voor de nieuwe lockdown en de examens van jullie leiding hebben we nog een ouderwetse konijnenjacht gedaan. Dit speelden we in het mooie Munckbos aan de Vliet. Spijtig genoeg haalde Lukas het Munckbos niet, want door een waarschijnlijke sabotage aan de fiets moest hij onderweg opgeven. Ai ai ai wat een pech!!!!!

Na maanden zonder, was er op zaterdag 6 februari eindelijk terug KSA! Dit was natuurlijk niet het enige goede nieuws want we kregen er een nieuwe KSA’er bij, welkom Axl!

Nu we terug naar KSA mochten komen zijn we begonnen met een activiteit die jullie zelf mochten kiezen. Jullie kozen ervoor om het bekende spel jachtseizoen te spelen. Hierbij werden jullie opgedeeld in 4 coronavrije groepen. Na een lange zoektocht zijn de jongens die zich moesten verstoppen gewonnen. Proficiat!

Op een zaterdag hadden Vlad een Ijsbeerie het geniale idee om eens het IQ ( voor de domme mensen die het niet weten een soort van intelligentietest) van hun leden te testen. Deze test bestond uit eenvoudige maar niet zo’n simpele raadsels en vraagstukken. De bedoeling was om deze raadsels zo correct mogelijk op te lossen om zo de volgende locatie in Puurs te weten te komen. De groep die als eerste terug op KSA aankwam was gewonnen! Raar maar waar was de groep van Charel als eerste terug op KSA en dat zonder maar 1 fout te maken, straf!

 

Om dit mirakel te vieren gingen we nog wat ravotten op het ijs aan het fort. Voetballen op ijs was wel niet zo slim, al hield dit Domien niet tegen om een paar mooie trucjes te showen.

(PS Charel vergeet die 200 euro niet over te schrijven naar de rekening van Vlad en Ijsbeer)

Een week later was het schitterend weer en besloten we om nogmaals naar het verre Breeven te trekken met  de fiets. Daar deden we een heuse sportdag met voetbal, volleybal en zelfs rugby al vond Lukas dat laatste minder plezant. Na lang sporten en veel zweten hebben we ons nog gezellig in het zonnetje gelegd. Daar hebben we wat gepraat over de schoolresultaten van sommigen en wat hun drijft in het leven. Uiteindelijk hebben we besloten moest corona gedaan zijn, we verstoppertje mogen gaan spelen bij de Charel.

Catch me if you can!

 

Hernieuwers

Jow, beste leden van heel de KSA!!

Het is alweer maart en ondanks dat we jullie een hele lange tijd hebben moeten missen door het stopzetten van jeugdbewegingen boven 12 jaar gaan we toch eens terugblikken op de weinige MAAR toch geweldige momenten die we al samen hebben beleefd.

Als we even terugdenken herinneren wij ons een super leuk spel waar jullie per team zo snel mogelijk foto’s moesten gaan nemen op bepaalde locaties. Hoe verder de locatie hoe meer punten jullie kregen maar terwijl jullie rondreden zat de leiding jullie achterna in de auto. Elke keer dat we jullie konden fotograferen op jullie fiets verloren jullie een punt.

In februari konden we genieten van iets dat tegenwoordig niet veel meer voorkomt. We konden in het landschapspark op een bevroren meer spelen. We hebben ondervonden dat voetballen op ijs extreem gevaarlijk is en ik denk zelf dat ik dit nooit meer ga proberen hahahah. hierna hebben we curling gespeeld en nog op een slee over het ijs gegleden.

We kunnen niet vergeten over het groot moord raadsel dat wij voor jullie hadden voorbereid. Over heel het vijverbos hadden we zinnen verstopt met hints naar wat er gebeurt zou kunnen zijn. We gaven jullie om te beginnen hoe waar en wanneer het lichaam gevonden was. jullie moesten het hele verhaal aan elkaar knopen met alle hints en zinnen die jullie vonden. Het heeft even geduurd mede doordat sommige van jullie een dwaalspoor volgde maar uiteindelijk hebben jullie het kunnen oplossen.

We kennen allemaal monopoly maar de monopoly versie dat wij voor jullie hadden voorbereid hadden jullie niet verwacht. De KSA monopoly had opdrachten in het spel zitten waardoor muntjes van het andere team gestolen konden worden als ze een opdracht verloren. jullie hebben extreem jullie best gedaan!

Dat jullie allemaal wat minder slim zijn dat wisten we natuurlijk al lang! 🙂 Maar op deze volgende vergadering speelden we een spel om te zien wie van jullie als een echte psychopaat denkt. Door middel van een filmpje dat de ene helft van het team te zien kreeg moesten ze een locatie doorgeven aan het ander deel van het team dat op de fiets rond reed door puurs. Op deze locaties lagen tips verstopt om jullie de situaties uit het filmpje te laten oplossen. Morten was zelfs in staat om er een paar op te lossen zonder de tips… we weten niet of we hier blij om moeten zijn.

Wij kijken alvast uit naar de rest van dit jaar nu we eindelijk terug op KSA mogen eten kan het alleen maar leuker worden.

Tot volgende zaterdag!! Kusjes en knuffels,  Landek en Andreas

 

Trooper

     Powered by   

 

Als u in deze coronaperiode toch al uw aankopen online doet kunt u evengoed even via onze trooperpagina passeren! Het kost u geen cent extra en u steunt er onze jeugdbeweging mee!!

Check it out here: Trooper KSA Sint-Pieters