Kampwoepie 17-18

 

INHOUDSTAFEL

 

 

De Assassijnen

Het verhaal speelt zich af in het Vaticaan in de 15e eeuw. In deze periode heeft de Paus een belangrijke machtspositie in Italië. De huidige Paus handelt altijd met de beste intenties en zorgt goed voor het gewone volk. Maar niet iedereen is het eens met zijn aanpak en er liggen belagers op de loer. Een van de belangrijkste taken van het broederschap der Assassijnen is om de paus te beschermen. De Assassijnen willen immers dat het pausschap niet in verkeerde handen valt. Maar wie zijn die Assassijnen eigenlijk? We laten enkele van de meeste invloedrijke Assassijnen van deze periode aan het woord.

 

Machiavelli

Gegroet KSA Leden van het grote Puurs

Mijn naam is Niccolo Machiavelli. Ik ben geboren op 3 mei te Firenze, Italië. Ik ben de zoon van Michelangelo Machiavelli, één van de grootste Assasijnen in de geschiedenis. Al honderden jaren beschermen wij de wereldwijde bevolking tegen de Tempeliers. Een organisatie die de wereld onder één grote dictatuur wil brengen waar zij alle controle hebben. Na de uitschakeling van mijn vader door de Tempeliers, werd ik het hoofd van alle Assasijnen. Het is nu mijn verantwoordelijkheid om alle Tempeliers van deze aardbol te laten verdwijnen. Maar gelukkig sta ik er niet alleen voor! Met al mijn volgelingen gaan wij deze taak volbrengen.

Wij werken in het duister, om het licht te dienen! Wij zijn Assassijnen!

Getekend            

 

Ezio

Gegroet,

Ik ben Ezio Auditore da Firenze. Ik leef net zoals Machiavelli voor de volle 100% voor het broederschap. Net zoals alle andere leden van het broederschap der Assassijnen ben ik heel behendig met veel verschillende wapens. Zo draag ik onder andere zwaarden, dolken en werpmessen met me mee. Maar het gebruik van deze wapens probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Zo probeer ik in moeilijke situaties soms voor afleiding te zorgen met behulp van een rookbom. Ik leef ook in de schaduwen van mijn geboortestad, Firenze. Er is geen enkel steegje of geheime doorgang dat ik daar niet ken. Maar ook de daken kennen geen geheimen meer voor mij. Dankzij deze kennis en de jaren training voor parkour, kan ik altijd aan het gevaar ontsnappen.
Ik heb geen tijd om mezelf meer voor te stellen want ik moet dringend een corrupte politicus een lesje gaan leren. Ik heb namelijk gezworen dat zolang ik leef, Firenze altijd in goede handen zal zijn. Jullie zijn natuurlijk altijd welkom in mijn Firenze. Tot dan!

 

Altaïr

Hallo daar mijn naam is Altaïr ibn-La’Ahad

Ik ben lid van het broederschap der Assassijnen. Mijn vader was ook lid van het broederschap en daarom ben ik vanaf mijn geboorte opgeleid om Assassijn te worden. Op 25 jarige leeftijd behaalde ik de titel van meester Assassijn en zo was ik ook een van de jongste meesters.

Niet zo lang geleden ben ik opgeroepen om naar het Vaticaan te komen. Ik heb dit aangenomen maar moet me wel eerst bewijzen. Ik heb de missie gekregen om een corrupte leider in Botswana uit te schakelen en daarna vertrek ik naar het Vaticaan.

Sluwe groeten

 

Donatello

Mijn naam is Donatello, ik ben een sterke man die wel van een grapje houdt.
Ik ben erg voorzichtig in wat ik doe, en wat ik doe, doe ik goed. Ik ben op alles voorzien en vertrouw enkel de mede Assassijnen. Mijn geheime wapen is mijn brein, ik weet me overal uit te redden. Mensen die denken me te slim af te zijn, probeer het volgende keer nog eens. Soms maak ik impulsieve beslissingen die niet altijd door de beugel kunnen. Gelukkig kunnen de Assassijnen daar mee om. Samen met mijn vier andere vrienden vormen wij een schitterende groep die elkaar goed aanvult. We zien jullie op Kamp!

Grz

 

Francesco

Jow KSA

Ik ben Assassijn Francesco, er zijn vele technieken die ik beoefen. Maar er zijn er een paar waar ik echt in uitblink. Eén daarvan is het feit dat ik zeer goed ben met mijn handen en heel precies bewegingen kan uitvoeren. Dan heb ik het niet alleen over gevechtstechnieken maar ook in het maken van wapens. Zo zijn veel van mijn wapens van een mechanisme voorzien zodat zij kunnen inklappen of inschuiven. Dit zorgt er voor dat ik met deze wapens op openbaren plekken onopgemerkt kan rondlopen en iemand kan aanvallen of verdedigen indien nodig. Wanneer jullie mij ontmoeten zullen jullie de efficiëntie van mijn creaties ontdekken.

 

 

De Borgia’s

Verder willen we jullie ook nog kennis laten maken met de volgende invloedrijke personen:

Rodrigo Borgia

Gegroet allemaal,

Ik ben Rodrigo Borgia, de Patriarch van de adellijke familie Borgia maar ook de bisschop van Portus. Ik ben hoofd van de machtigste familie in heel Italie. Onze stamboom bestaat alleen uit mensen met invloedrijke functies zoals prinsen , graven, hertogen, kardinalen en bisschoppen. Ik ben niet van plan om onder te doen voor mijn familie. Ik ben reeds Bisschop maar dat is niet voldoende. Mijn droom is en zal altijd zijn om Hoofd van de Rooms-katholieke kerk te worden.  Ja, je hoort me goed, Paus is de machtigste titel die er is. Het is zonde dat de huidige paus zo zwak is. Hij beseft niet welke macht hij bezit als Paus. Ik zou wel weten wat er mee te doen. Ik wacht mijn tijd af. En als het zover is dan stel ik mij kandidaat om de functie van Paus over te nemen. En dan zal heel de wereld het geweten hebben.

 

Cezzaré Borgia

Ik ben Generaal Cezzaré Borgia. Ik sta aan het hoofd van een gigantisch leger en een uitgebreid netwerk van spionnen. Mijn leger wordt vaak gehuurd door de paus maar de veiligheid en bescherming van mijn prominente familie en de aartsvader, mijn nonkel Rodrigo Borgia, is de hoogste prioriteit. Wie ruzie heeft met de Borgia’s heeft ruzie met mij, en ik kan u zeggen, de ruzies duren nooit lang als ik mij er mee moei! Buiten mijn familie zijn geld en macht de enigste dingen die mij kunnen begeren. Voor een aardig centje zal ik bergen verzetten. Mijn invloed wordt tot in de hoogste standen van kerk en staat gevoeld. De macht van de Borgia’s blijft groeien.

Onthou mijn naam goed want ik ben nog grootse dingen van plan.

 

 

Kampinfo

EEN ‘NORMALE’ KAMPDAG

08u00 opstaan
08u30 ontbijt
09u00 openingsformatie
09u15 dienst
10u00 voormiddagactiviteit
13u00 middagmaal
14u00 platte rust & dienst
15u00 namiddagactiviteit
16u00 vieruurtje
18u00 avondmaal
19u00 avondactiviteit
20u45 nachtmutsje
21u00 slotformatie
21u30 oogjes toe en snaveltjes dicht

De diensten ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds worden om de beurt door de verschillende groepen gedaan. Het gaat hier om ochtend-, middag- en avondafwas, tafels klaarzetten en afruimen, patattenjas en terreinkuis. Na het middagmaal wordt een platte rust voorzien om het eten een beetje te laten zakken; eerst een halfuurtje slapen (het platte gedeelte) en nadien blijven we nog een half uurtje op ons bed liggen (het rustgedeelte) en kunnen we schrijven of een boekje lezen. Het spreekt voor zich dat we ook dan stil en rustig blijven.

 

MEDISCH

Indien je kind speciale medische zorgen moet krijgen (bepaalde geneesmiddelen e.d.) is dit meestal reeds besproken tijdens de inschrijvingen en het invullen van de medische fiche. U kan de medicijnen afgeven aan Marijke, bij het vertrek of het binnenbrengen van de valiezen, zodat zij mee kan toezien op het gebruik ervan. Zij heeft net zoals een aantal leiders een EHBO-cursus gevolgd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Trouwens, als er zich iets ernstigs voordoet dan raadplegen we onmiddellijk een dokter en brengen we ook de ouders op de hoogte. Maar laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn.

 

BEZOEK OP KAMP

Om problemen (heimwee, e.d.) te vermijden vragen we NIET op bezoek te komen tijdens het kamp. Zeker voor de kleinsten is het moeilijk om daarna opnieuw afscheid te nemen van mama en papa… Trouwens, jullie mogen er zeker van zijn dat de jongens in goede handen zijn. Niet alleen de leiding, maar ook de kookploeg staat 24u op 24u klaar om eventuele problemen op te lossen. Sommige ouders vragen ook om de kinderen later te brengen of vroeger te komen halen. Als het echt niet anders kan, maken we daar natuurlijk geen probleem van, maar we proberen het toch zoveel mogelijk te vermijden. Ook voor de leeuwkes willen we een uitzondering maken. Dit spreek je dan best af met de leeuwkesleiding zelf. De standaardregeling in dit geval houdt dan in dat de leeuwkes die 5 dagen op kamp gaan, op dag 6 tijdens de platte rust mogen gebracht worden.

 

WAT MEE TE NEMEN?

 • BELANGRIJK! Leeuwkes, sloebers en rakkers slapen binnen. Er zijn zelfs bedden voorzien. Daarom moeten jullie dit jaar GEEN veldbed meenemen. Alle andere groepen slapen in tenten en aan hun vragen we voor een ‘echt’ veldbed te zorgen en geen opplooibare bedden met matras. Deze nemen nl. te veel plaats in in de tenten.
 • Regenjas, anorak of KW
 • Warme trui(s) (‘s morgens & ‘s avonds kan het fris zijn!)
 • Stevige schoenen of laarzen
 • Een paar lichtere (sport)schoenen die goed passen om blaren te vermijden (we gaan immers twee maal op dagtocht!)
 • Genoeg speelkledij die tegen een stootje kan
 • Voldoende ondergoed en kousen
 • Wasgerief (enkele washandjes en handdoeken, zeep, tandenborstel en tandpasta, badhanddoek)
 • Zwembroek + sandalen of slechte schoenen om eventueel in het water te spelen
 • Voldoende korte broeken en één lange broek
 • Drinkbus en zaklantaarn
 • Brooddoos, voor op de dagtochten.
 • Verkleedgerief
 • Zonnecrème en aftersun
 • Schrijfgerief en wat geld om kaartjes en postzegels te kopen
 • Slaapzak, hoeslaken en pyjama
 • Iets om te lezen (boek of strip) voor tijdens de platte rust
 • GEEN SNOEP, die wordt onverbiddelijk in beslag genomen. (Er is elke dag een vieruurtje en nachtmutsje voorzien, zo snoept iedereen op hetzelfde moment!)
 • Identiteitskaart (en isi+kaart), worden afgegeven bij het binnenbrengen van de valiezen.
 • GEEN GSM, als er problemen zijn, is er altijd de leiding om de ouders in te lichten.
  Voor de rest heb je ook geen andere elektronische apparaten nodig tijdens het kamp.

 

KAMPGELD

Het kampgeld wordt per overschrijving of cash betaald. Als u dit liever per net-banking wil overschrijven, mag dat ook. Dat kan u op het nummer BE43 7330 2245 2601 met als vermelding: ‘naam + kampgeld’. Het bedrag is €150 voor een eerste zoon; voor een tweede (en eventueel derde, vierde…) zoon wordt een korting gegeven zodat voor hen slechts €140 betaald wordt. In deze prijs zit alles inbegrepen. De kinderen kunnen eventueel wel een beetje zakgeld meebrengen om postzegels en postkaartjes te kopen (die worden verkocht tijdens de platte rust). De Knapen, JHN’ers en HN’ers wordt aangeraden wat meer geld mee te nemen om op de twee- of driedaagse hun eten en drinken te betalen.

 

VALIEZEN

De valiezen worden, samen met al het ander kamp- en kookmateriaal, met de vrachtwagen naar de kampplaats gebracht. Op 30 juni laden we alles in. Daarom vragen we de valiezen dan binnen te brengen tussen 18u00 en 20u00 op het Vijverbos. Gelieve dan ook al de gele klevers (als die nog niet bij de medische fiche zijn gevoegd) en kids-ID (en isi+kaart) mee te nemen en aan de leiding te bezorgen. Op de bus zelf kan je dan nog een rugzakje met handbagage meenemen (KW-tje, boek, strips,…). Zorg ook dat je wandelkledij aanhebt, zodat we daar ter plaatse direct kunnen vertrekken voor een korte wandeltocht. De valiezen kunnen weer opgehaald worden op woensdag 11 juli tussen 18u00 en 19u00. Als we de vrachtwagen tijdens onze aankomst op het Vijverbos al kunnen uitladen mogen de valiezen ook na de slotformatie al worden opgehaald.

De datum voor het inladen van de valiezen zou nog kunnen veranderen maar dan laten we dit zeker nog weten via facebook en email. Als je geen mails krijgt (over bijvoorbeeld het online verschijnen van de vorige woepies) kan je best een mailtje sturen naar info@ksapuurs.be om je mail aan de mailinglijst toe te voegen!

 

VERTREK & AANKOMST

We vertrekken met de bus op zondag 1 juli om 13u. Tien dagen later, op woensdag 11 juli, komen we met de bus terug naar Puurs. Bij het vertrek spreken we af om 12u15 stipt op het Vijverbos. Zorg dat jullie ’s middags al voldoende gegeten hebben en vergeet zeker geen vieruurtje! Op woensdag 11 juli zullen we aankomen aan het Vijverbos rond 14u. De slotformatie zal in het Vijverbos plaatsvinden en ook de valiezen moeten daar opgehaald worden.

 

KAMPADRES

We verwachten de brieven van mama, papa, broer, zus, vriend(in), oma, opa, enz. op het volgende adres:

KSA PUURS
NAAM VAN UW ZOON
Bivak Zandhoek/De Oeter
Bergeindestraat 70f
3680 Opoeteren

 

CONTACTPERSONEN

Voor dringende gevallen kan u terecht bij de volgende personen:

Robbe Wyckmans (Bondsleider): 0472570740
Jan Van der Veken (Hernieuwers): 0478084700
Arthur Depoorter (Jonghernieuwers): 0499857900
Kamiel Houben (Knapen): 0496201792
Marijke Bogaerts (kookploeg): 0479477487

 

Kampinfo Knapen

Wij gaan met de fiets op kamp!

We gaan de uitdaging aan om ook dit jaar met de fiets op kamp te gaan. Dit jaar zullen we 120 km fietsen om op de kampplaats aan te komen.

Hoe gaat die fietstocht verlopen? Wel, enkele dagen voor het vertrek mogen jullie je stalen ros nog eens komen showen zodat we zeker zijn dat die in orde is. Deze fietsencontrole gaat door op vrijdag 29 juni om 19u30. We vertrekken zondag 1 juli om 07u30. We zullen afspreken op KSA om 07u10.

Jullie hebben nodig:

Op de fiets:
– Fiets (die in orde is: werkende remmen, licht, opgepompte banden, …)
– Gevulde drinkbus en een flesje extra
– Iets om te eten voor de nodige suikers
– Fietshelm en fluo vestje (fietshelm of fluo vestje vergeten = niet mee)
– Regenjas
– Reserve binnenband die past.

 

2- daagse

Ook dit jaar gaan de knapen weer op fantastische 2-daagse! Maar wat hebben jullie daar voor nodig?

– Trekrugzak
– Goede stapschoenen (goed ingelopen schoenen)
– Reservekleren
– Regenjas
– Zwemgerief
– Tandenborstel, handdoek , …
– Slaapmatteke (tenzij je op de grond wil slapen)
– Slaapzak
– Zakgeld voor 2 maal te eten en drankjes voor tijdens de tocht

 

Algemene info

Jullie teerbeminde GSM mogen jullie meenemen zodat jullie deze kunnen gebruiken tijdens tweedaagse. We houden deze gsm’s echter voor de andere dagen van het kamp bij omdat we dan even kunnen genieten van het mooie leven zonder gsm’s!

Wij kijken al uit naar een fantastisch kamp met jullie!

De knapenleiding

 

 

Persploeg

Beste KSA’ers, ouders en sympathisanten

Het is bijna zover, de klepper van formaat om het KSA-jaar mee af te sluiten: het groot kamp. Gewapend met videocamera en kodak zal de persploeg hun uiterste best doen om jullie doldwaze avonturen op beeld te zetten voor de mensen thuis. Ook dit jaar zal er elke dag een verslag verschijnen op de site. Om over het film– en fotomateriaal nog maar te zwijgen. De persploeg kijkt alvast reikhalzend uit naar 1 juli.

Vriendelijke groeten en tot dan.

 

 

Kookploeg

Hey strijdlustige KSA’ers,

Toen de kookploeg hoorde dat jullie de Assassijnen gaan helpen in hun strijd voor een eerlijke wereld heeft de hele ploeg direct beslist om jullie daarin te steunen. We gaan er weer voor zorgen dat jullie sterk genoeg zijn om op te staan tegen alle mogelijke uitdagingen die voorgeschoteld gaan worden. Jullie weten misschien al dat in deze periode men graag gif gebruikt om zijn tegenstanders uit te schakelen. Gelukkig zijn wij daar tegen gewapend, Jean-Claude zal het hele kamp voorproever zijn, als hij na het proeven nog onnozeler doet dan anders is het zeker oppassen geblazen. Gelukkig is er dan Marijke die in haar EHBO labo een tegengif kan proberen te maken. Mocht het toch nog misgaan en JC komt te gaan dan neemt Bert zijn plaats in als voorproever. Komt Bert te gaan, niet getreurd, dan is er nog altijd Michael, door z’n kampdieet van Lieve Vrouwkes en Pepsi Max is die niet kapot te krijgen. De bakplaat zal dus niet uitdoven! Terwijl Michael dan konijn, fazant, everzwijn en ander wild door de bakplaat roert worden er natuurlijk ook bijgerechten als wilde wortels, rapen, spruiten en andere knollen klaargemaakt door de kookmoeders Anja, Kristel en Sandra. Zij gaan ervoor zorgen dat jullie de nodige vitamientjes binnenkrijgen en elke dag sterker en sterker worden om de fight aan te gaan met de tempeliers en zijn troepen. Tot in Opoeteren !!!!

De kookploeg