Woepie Nr.2 2022-2023

Kampwoepie coming soon!!

 

INHOUDSTAFEL

  • Woordje van de bondsleider
  • Trooper
  • Leeuwkes
  • Sloebers
  • Rakkers
  • Knapen
  • Jonghernieuwers
  • Hernieuwers
  • Kalender
  • Info slotactiviteit

Woordje BL

Beste leden, ouders en sympathisanten

Sinds de vorige woepie hebben we niet stilgezeten, na een korte winterstop door de examens van de meeste leiders vlogen we er begin januari naar aloude traditie weer in door al sterzingend langs de Puurse deuren te gaan.

In februari stond het leidingsweekend op de planning, in het verre Essen hebben we ons kamp in elkaar gestoken. Ik kan nog geen details verklappen maar het belooft weer een knaller van formaat te worden zoals alleen wij dat kunnen.

In maart was het dan weer tijd voor onze jaarlijkse bloemenverkoop. Met karren volgeladen met de mooiste primula’s en viooltjes trokken we de Puurse straten in. Wat was dit weer een succes!

 

Tijdens de paasvakantie gingen de mannen van de jonghernieuwers de uitdaging van KSA nationaal aan tijdens de 30ste editie van Joepie. Na 100 kilometer in 4 dagen kwamen ze uiteindelijk aan in stad X, dat dit jaar in Tielt lag. Goed gedaan gasten!!!

De rest van de leiders hebben tijdens de paasvakantie echter ook zeker niet stilgezeten. In de paasvakantie zijn we eindelijk begonnen met de renovatiewerken aan ons leidingslokaal “het zolderke”. Hiervoor konden we rekenen op de hulp van enkele oud-leiders, met in het bijzonder Lander en Kris Hauchecorne en Niels (papa van Marcel van de leeuwkes) zonder jullie was het ons nooit gelukt! Ook de leverancier van de tegels, Artstone verdient een eervolle vermelding. Zonder hun gulle korting en advies waren de tegels er nooit geweest.

Ook na de paasvakantie gaven we er weer een lap op! In het weekend van 21 tot 23 april stonden de jaarlijkse vijverbosfeesten op de planning. Samen met de Chiro en de roodkapjes KSA hebben we er weer een topeditie van gemaakt ondanks het tegenvallende weer. Vrijdag stond de quiz op de planning, zaterdag de kindernamiddag met aansluitend ’s avonds het restaurant en uiteindelijk zondag de wandeling en het volleybaltornooi. Ik zou zeker nog eens het winnend team van het volleybaltornooi willen feliciteren, niet slecht gespeeld al zeg ik het zelf. 😉 Doorlopend was er steeds onze bodega en terras steeds voorzien van een streepje muziek gebracht door bandjes en DJ’s.

Er staat dit jaar nog van alles op de planning dus hou zeker onze facebook pagina en website in de gaten zodat u niks moet missen.

Veel leesplezier en tot de volgende!!!

Pol

Trooper

     Powered by   

Wanneer u voor kerst of nieuwjaar online aankopen doet krijgen wij een procentje uitbetaald. Het kost u geen cent extra en u steunt er onze jeugdbeweging mee!

Meer info over de werking via onderstaande link:

Trooper KSA Sint-Pieters

 

Leeuwkes

Gegroet puurse leeuwen!!

We hebben samen met jullie al zoveel avonturen beleefd dit jaar!! Het is hoog tijd om onze heldendaden op te schrijven en te vereeuwigen in de geschiedenisboeken! Daarom hebben wij nog eens onze favoriete avonturen opgeschreven. Herinneren jullie ze nog allemaal?

Na deze week kregen we bezoek van een boze Obelix die ons kwam vertellen dat de Galliërs sinds de dood van de geliefde Toetanchamon al maanden last ondervonden van de Egyptenaren onder leiding van hun nieuw stamhoofd. Hij wist ons te vertellen dat door een magische amulet Toetanchamon terug tot leven gewekt zou kunnen worden. Er was echter 1 probleem, enkel de Egyptenaren hadden de kaart waar deze amulet lag. We moesten dus een manier vinden om te infiltreren in de Egyptische stam. Hiervoor oefenden we onze skills op het vlak van lopen als een mummie, hiërogliefen lezen, speren maken en ons te verkleden als een mummie. Na onze training lukte het ons om te infiltreren bij de Egyptenaren en om zo de kaart te pakken te krijgen. Na een stevige wandeltocht slaagden we er in om de amulet te bemachtigen en Toetanchamon weer tot leven te wekken. De Galliërs waren ons eeuwig dankbaar en beloonden ons met een hele berg snoepgoed…smullen!!

  

Wie komt er in de paasvakantie ? De paashaas natuurlijk!! Maar er was een probleem. De paasschilder is de paaseieren kwijtgeraakt! Maar niet gewoon kwijtgespeeld, ze waren gestolen door de paaseitjesdieven!! De paasschilder kwam zo snel als hij kon naar ksa om onze hulp te vragen. De paasschilder had zijn hulpjes de militair en de spion meegenomen. De militair kwam helpen om de leeuwkes super sterk te maken en zo de dieven te kunnen pakken. De paasschilder zelf liet zien hoe de paaseieren er uitzagen, hierdoor konden we de paaseieren veel beter herkennen en opsporen. De spion kwam helpen om alle plekken te doorzoeken waar de dieven zouden kunnen zijn. Hij liet ons ook van alle trucjes zien hoe we de dieven konden besluipen. Na dat we veel hadden bijgeleerd was het tijd om de dieven op te sporen. We moesten sluipen naar de dieven en vonden daar alle eitjes terug! We gingen ten aanval en konden de dieven overmeesteren. De paasschilder was super blij en als beloning voor onze hulp kregen we heel veel overheerlijke paaseieren! Njummieee

Na een niet zo spectaculaire prestatie van de rode duivels op het WK besloten ze een nieuw talent aan te schaffen. Deze top speler was niemand minder dan Frank De Belg. Voor  deze jongeman aan te schaffen moesten we indruk maken op hem en allerlei uitdagingen uitvoeren. Het probleem was alleen dat Frank helemaal niet zo een goede voetballer was en nog nooit in zijn leven op een voetbalveld had gestaan. Dus moesten we hem omtoveren tot een supertalent. Wat een pak inspanning vroeg!! De leeuwkes begonnen met een stevige opwarming. Daarna leerden ze penalty’s trappen bij de enige echte Thibeau Courtois. Frank begon al een beetje vordering te maken, maar dit was nog niet rode duivels niveau. Daarom riepen we onze chemicus erbij die een toverdrankje in elkaar kon flatsen. Dit moest Frank opdrinken en dit ging van hem een echt talent maken. Dus gaven we het drankje aan Frank. Maar dit liep niet zoals gewild, Frank begon te rillen en viel op de grond. Iedereen dacht dat het gedaan was met Frank. Maar nog geen minuut later kwam hij bij en voelde hij zich extreem goed. We testte het drankje door een wedstrijdje te spelen en dit verliep beter als gedacht. Frank scoorde goal na goal. Na een paar gladde praatjes van Pol met de voorzitter van de rode duivels mocht Frank al op het vliegtuig naar het trainingskamp van de rode duivels. De leeuwkes hun missie was geslaagd! En bovenal zijn ze extra goed geworden in voetbal!! ; )

 

Wij kijken uit naar de komend avonturen en de slotactiviteit! Dat beloofd een superleuke dag te worden!!

Domien, Bram, Robin, Wouter, Grizzly, Gilles, DT & Pol

 

Sloebers

Beste leuke, toffe, energierijke, amusante, … leden van de sloebers. Eindelijk weer een nieuwe Woepie met enkele leuke zaterdagen kort samengevat. Geniet zeker nog eens met ons mee!
Om de warmte te vinden in de winter begonnen we met een energierijke sportdag. We moesten natuurlijk eens checken dat jullie niet heel de winter stil gezeten hebben. Samen met de rakkers speelden we vele sporten in teams tegen elkaar. Het vele lopen en harde werk zorgde ervoor dat geen lid nog pap kon zeggen.

 
De volgende zaterdag vlogen we er opnieuw sportief tegenaan. WAT?WAAR?HOE? en spel dat voor vele speciale opdrachten zorgde. Gelukkig zijn de sloebers handig genoeg om deze opdrachten succesvol te voltooien. Ik hoop oprecht dat jullie ondertussen bekomen zijn van de estafette al kruipend bergop!
KSA heeft een probleem, de slechte soldaten hadden wat afval achtergelaten samen met wat waardevolle spullen op het vijverbos. Wat zouden die toch van plan zijn? Als de bliksem verzamelden we de achtergelaten bewijsstukken en puzzelde we ze samen. Ze zaten in het Tekbroek! Na een ferme wandeltocht was het tijd om de boel op te knappen. De soldaten waren bewapend, daardoor moesten de sloebers primitieve wapens maken, camoufleren en vlug conditie trainen. Door de ferme hulp van de sloebers versloegen ze de soldaten en was Puurs weer de veiligste plek op aarde.
Wij kijken alvast uit naar de slotactiviteit en het kamp!!

De sloeberleiding

 

Rakkers

Dag makkers van de rakkers,

 

De afgelopen maanden hebben we weer van alles beleefd samen. Het is weer tijd om eens terug te blikken op deze prachtige zaterdagen.

Om het nieuwe jaar goed in te zetten moesten jullie tonen hoe creatief jullie zijn in het maken van boten. Deze hebben we laten racen op de vliet, zo konden we zien welk team de snelste boot had gemaakt. Dat bleek niet jullie sterkste kwaliteit want één van de boten is met de noorderzon verdwenen naar een nog steeds onbekende locatie.

De sloebers hadden ons uitgedaagd om te kijken wie de sterkste ban was. We deden verschillende spelletjes en sporten tegen elkaar. De sloebers waren uiteraard geen partij voor ons. We hebben laten zien dat wij de sterkste ban zijn. Dat zal hun leren de rakkers uit te dagen.

Ook dit jaar hebben we rekening gehouden met jullie favoriete activiteit, gemengde! We hebben dit niet een maar twee keer gedaan. De eerste keer was helaas zonder de dames maar jullie hebben getoond dat jullie zelf ook wel mooie koppeltjes kunnen vormen. Jullie mochten jullie per twee als man en vrouw verkleden. Dit leverde prachtige resultaten op!

Omdat jullie dit zo goed konden hebben we natuurlijk ook een echte gemengde gedaan met de meisjes. We wisten niet dat jullie zoveel schrik hebben van het vrouwelijke geslacht… Ondanks het slechte weer hebben we ons niet laten doen.

Ook hebben we weer een muziekquiz gedaan. Verschillende parcours en genres van muziek die jullie moesten raden. Het werd al snel duidelijk welk team de meeste kennis van muziek heeft en wie er zijn kennis nog een beetje moet bijschaven!

 

De volgende  zaterdag was het tijd voor de jaarlijkse bloemenverkoop. We haalden onze beste verkooppraatjes boven en verkochten zoveel mogelijk bloemen. Het goede weer hielp ons zeker ook een handje.

Jullie moesten je in twee teams verdelen om te tonen wie het beste was in verschillende disciplines. Bij het bruggen bouwen is toch wel duidelijk geworden wie er de mooiste maar vooral stevigste bruggen kan ontwerpen.

Deze zaterdag gingen we opzoek naar het beste duo. Jullie kozen allemaal een partner en voerden samen verschillende opdrachten uit. Jullie moesten elkaar blind kunnen vertrouwen om de opdrachten zo snel mogelijk uit te voeren.

 

We zijn natuurlijk ook met jullie op weekend geweest. Het is jullie gelukt om de maffiabaas te bevrijden en met de beloning dat hij ons gegeven heeft hebben we ons weekend kunnen afsluiten met een groot casino. Hier hebben jullie ons ook getoond hoe goed jullie kunnen dansen en “zingen”…

Jullie zijn een groep toffe mannen, dat maakt het leiding geven voor ons ook leuk! We kijken er naar uit om het jaar op een superleuke manier af te sluiten met jullie (en natuurlijk ook de slotactiviteit) en we hopen dat jullie allemaal meegaan op groot kamp deze zomer.

 

Jullie beste leiders x

Pieter, Florian, Ben, Toon, Lucas en Joren

Knapen

Beste knaapjes

We zijn het jaar begonnen met een verstoppertje gebaseerd op het spel fortnite waar de knapen zich moesten verstoppen binnen een bepaalde zone terwijl de leiding hen zocht, deze zone werd steeds kleiner en kleiner zo moesten ze zich steeds verplaatsen en hadden zo ook meer risico om gezien te worden.

Het jachtseizoen was ook top waar de weglopers het zeer goed hadden gedaan waardoor ze niet werden gevonden. Toen de rollen werden omgedraaid ging dit minder soepel en werd het andere team al snel gevonden.

Het weekend van 10,11 en 12 februari gingen de knapen op weekend. In de vroege avond namen ze hun intrek in de gezellige blokhut van het jeugddomein Puytvoet in Sint-Niklaas. Nadat de bedden waren klaargezet, begonnen we met ons avondspel. Ze werden opgedeeld in een aanvallend en verdedigend team en moesten in het schemerdonker proberen de ander te verslagen in het “cirkelspel”. Na deze fysiek inspanning was het tijd om uit te rusten rond het kampvuur met een deuntje muziek. De knapen viel op met hun ‘speciale’ aanvraagnummers. Onder andere ‘Drake’, ‘Joost Klein’ en ‘Polo G’ werden gedraaid. Hierna werd ook nog een korte muziekquiz gehouden. En zoals altijd bij een goed kampvuur, konden ze ook genieten van heerlijke geroosterde marshmallows.

De volgende dag begon met honden weer, maar de knapen zagen de donkere wolken al snel wegtrekken toen ze aan hun brunch konden beginnen. Na een snelle afwas, trokken we met volle moed richting de grote markt van Sint-Niklaas. Hier moesten ze een reeks foto-opdrachten, met een verschillende moeilijkheid, vervullen. De meeste teams konden op een namiddag bijna heel de lijst afgaan.

Toen de honger toesloeg, waren de knapen maar al te blij dat de leiding frietjes had voorzien. En na een snelle hap, was het nog meer dolle pret toen de knapen te horen kregen dat we gingen bowlen. De ballen rolden niet bij iedereen even vlot, maar iedereen had zich wel vermaakt toen het donker viel. Na de terugtocht, kon er nog gezellig nagepraat worden bij het kampvuur. Zondag was het tijd voor de opruim en konden de knapen nog genieten van hotdogs. Zo konden ze voldaan terugkeren van een geslaagd weekend.

De volgende weken na het weekend zijn we begonnen met een superleuke sportdag tegen elkaar waar het er wild aan toe ging tijdens de rugby en andere sporten. Iedereen was gemotiveerd om het uiterste te geven om met hun ploeg te winnen.

Ook hebben we de week erna bloemetjes verkocht waar we een kar kregen vol primula’s en viooltjes die we moesten verkopen. Hiermee zijn we samen verschillende huizen langsgegaan en zijn we er zo in geslaagd om de kar leeg te krijgen. We moesten ook al beginnen zoeken voor sponsering van ons tweedaagse dus hebben we hopen snoep gekocht en zijn we snoep gaan verkopen aan de huizen waardoor we al een mooi potje geld hebben verzameld aan de verkoop van de zakjes waardoor we een mega tweedaagse tegemoet gaan.

Wij kijken alvast uit naar het kamp maar eerst nog natuurlijk de slotactiviteit!

GRTZ

Simon, Shelby, Kwartje & Stef

 

 

Jonghernieuwers

Liefste strijders van de jonghernieuwers,

De afgelopen 3 maanden waren wederom spectaculair. Een van de eerste weekends na de winterstop gingen we op klein kamp bij onze vrienden in Geel. Na een stadspel samen met de hernieuwers kunnen we stellen dat Geel geen geheimen meer heeft voor ons en met een bezoek aan de emmerkesfuif werd het weekend in schoonheid afgesloten.

Het werd ook stillaan tijd om te beginnen denken aan onze driedaagse. Met het geld dat we verdiend hadden bij het stokpaardrijden hadden we al een mooi startbedrag maar dit gingen we verder uitbreiden door Wc-papier te verkopen. De leiding kon bijna niet volgen om jullie van rollen te voorzien, zo snel verkochten jullie ze. Dit zorgde voor een mooie winst die we deze zomer goed gaan kunnen uitbesteden.

Nadien was het tijd voor de bloemekesverkoop, hier had de leidingsploeg jullie hulp voor gevraagd en dat loonde want het werd een recordeditie. Het team van (hoe kan het ook anders) Richard verkocht de meeste bloemen van iedereen en kan nog een cadeau van Pieter verwachten. Merci hiervoor mannen!

De zaterdag daarop was het tijd voor een dorpsspel, we zagen jullie met succes de onderhandelen over de prijs van enkele streekproducten, dunken in de basketringen van SJABI, bomen versieren en kanovaren en zelfs de videoclips van Ice spice konden op een positieve beoordeling van Puursenaren rekenen. De eerste zaterdag van de paasvakantie was het tijd om bij chiro kalfort te gaan volksdansen. Eerlijk is eerlijk, we moeten blij zijn dat we dat niet vaker gaan doen want het is maar een vreemde bedoening.

Nadat we eerst op zaterdag al eens met de vksj hadden getraind op stappen met een trekrugzak, waren we stillaan ook klaar voor het echt wandelwerk, namelijk de “Joepie”. Op vier dagen 100 kilometer stappen met een trekrugzak, het blijft een prestatie om trots op te zijn. Niemand van jullie wou stoppen, ook toen de dokter tegen Lowie zei dat het moest wou hij nog niet opgeven, chapeau! Speciale vermelding voor Corneel die ondanks vier dagen afzien met meer bleinen dan voetzolen naar huis kwam en op geen enkele moment aan opgeven had gedacht. Zelfs wanneer we anderhalf uur te laat vertrokken kwamen we nog steeds als een van de eerste groepen aan, nu weet nationaal ook weer dat ze ons niet mogen onderschatten. De week kreeg een mooi einde wanneer Jef eindelijk contact kon maken met Wally, hopelijk durft hij ondertussen al een foto sturen.

Nu resten ons nog de laatste weken van het normale KSA-jaar maar niet getreurd want de leiding heeft het beste voor het laatste gespaard.

Auf Wiedersehen, liebe Jugend

Josse, Joren en Morten

Hernieuwers

Beste bijna-leiders,

Februari was een korte maand, zeker omdat de leiding besloot om op leidingsweekend te gaan. De week na leidingsweekend vertrokken wij samen met de jonghernieuwers op weekend in het mooie Geel. We startte het weekend met hotdogs en lasergeweren games, maar het vuur bleek toch nog net iets interessanter. Firemaster Bougie zorgde voor kleinschalig, gezellig, minimalistisch vuurtje. Daarna maakte ouga bougie zijn intrede en zorgde voor voldoende brandhout, hitte en rookpluimen.

Na een stevig ontbijt gingen we Geel verkennen. Met een Monopolyspel konden ze doormiddel van  opdrachtjes straten kopen. Hierbij was de Nieuwstraat en absolute hotspot. In de avond gingen we dan onze beentjes loszwieren op een lokale KSA fuif. Maar eerst hebben we samen gegeten in een vrij vaag cafeeke. Ze opende de schuur voor ons en we hielden daar onze pré-party.

Met de blommenverkoop haalden we onze beste verkooppraatjes en muziek boven en haalde we een recordbedrag in! Merci voor de hulp!

Dat elke zaterdag niet altijd vlot verloopt is maar weer eens gebleken toen we jullie wilden verassen met een gemengde. Nu ja ‘verassen’ is veel gezegd. We zaten namelijk met een mol die verklapte dat er zaterdag wel is een activiteit ging zijn met jongens en meisjes. Hierdoor wisten onze jongens dat het zaterdag gemengde was. Uit schrik van meisjes is er niemand van de hernieuwers komen opdagen. SCHANDALIG!!!!!!! In onzen tijd…

De week voor de vijverbosfeesten gingen jullie traditioneel flyeren. Vincent en Lukas waren de twee gelukkigen, als beloning voor hun harde werk trakteerde de leiding de twee heren op een gemengde! Na een intensieve speeddate ontdekte Lukas en Vincent hun ideale match. Na een paar leuke relatietesten, kregen de twee casanova’s  nog de kans om samen met de meisjes frietjes te eten. Mmmm wat lekker!

Dan was het tijd voor de vijverbosfeesten, jullie kregen nog eens de kans om als toekomstig leider te shinen op de kindernamiddag. Jammer van het weer maar aan de inzet lag het zeker niet. (Alleen de inzet om op tijd te komen moet bij sommige nog aan gewerkt worden). Zondag waren jullie paraat om af te wassen na de brunch, waarvoor dank, en ook om het volleybalveld te domineren. De oudleiding is nog altijd ni goe van jullie vernederende match.

Nu zijn we aan de voorbereidingen voor de hernieuwersfeesten begonnen, het feestje waarmee we zoveel mogelijk geld in de kassa proberen te halen om iets super mega tofs te doen op kamp. Het is tevens ook het eerste evenement dat jullie gaan organiseren voordat jullie leiders zijn. Ai ai ai als dat maar goed komt! Den decor werd enkele weken op voorhand al ineen gestoken, dit bleek een nog een vrij moeilijk opdracht omdat “da gerief hier ni macheert”. Gelukkig waren er nog die handige mannen van de leiding en Daan en Lars die voor enkele mooie decorstukken konden zorgen!! Tis te hopen dat onze moeite loont!

Het zijn jullie laatste maanden als lid, dus profiteer ervan! We gaan er nog een spetterend hernieuwersfeest van maken en een bangelijk kamp beleven!

Kusjes xxx

Mathijs, RDH en Ijsbeerie

 

 

K(s)alender

Vind onze evenementen op: https://ksapuurs.be/events/ 

 

Lloret Night (fuif) – 17 mei

Slotactiviteit – 20 mei

Kamp  – 1-11 juli

Info slotactiviteit

Nu het einde van het schooljaar nadert, wil dat ook zeggen dat we weer met z’n allen op uitstap gaan als slotactiviteit. Dit jaar gaan we met de leeuwkes, sloebers en rakkers op zaterdag 20 mei 2023 naar De Nekker in Mechelen.

We zullen hiervoor de trein nemen van Puurs naar Mechelen om daar het laatste stuk te wandelen tot aan de Nekker. Zo zullen we ongeveer aankomen aan De Nekker rond openingstijd (10h).

Onze trein vertrekt zaterdagochtend om 9h31. We verwachten daarom iedereen ten laatste om 9h15 aan het station in Puurs!  We nemen dan in Mechelen de trein terug naar Puurs om 17h00 en u kunt uw zoon komen ophalen aan het station van Puurs om 17h21. Indien er onverwachte vertragingen zijn zullen wij deze meedelen via onze facebookpagina.

We vragen jullie ook om 10 euro cash geld mee te brengen. Hiermee zullen we de tickets van zowel de trein als de Nekker betalen. Dit bedrag moet dan zaterdagochtend worden afgegeven aan de leiding aan het station. Hieronder vinden jullie ook de benodigdheden terug die je zal moeten meenemen voor onze uitstap. Zorg dus zeker dat je alles bij hebt!

Benodigdheden:

   • Een zwembroek en handdoek
   • Lunchpakket: Middageten, alsook een koek en fruit
   • Genoeg drinken (water/geen frisdrank)
   • Slechte kledij (aangepast aan het weer, wat je zou dragen voor KSA)
   • Goede stapschoenen
   • KSA trui en/of sjaaltje!
   • Regenjas bij slecht weer
   • Klein centje (max. 5euro)
   • Kids-ID

Hopelijk lachen de weergoden ons toe op 20 mei 2023, zodat we zowel in als uit het water kunnen genieten van De Nekker. De leiding kijkt er alvast super hard naar uit!

Als uw zoon er ook zo graag naar uitkijkt en wilt meegaan met ons naar de Nekker, vergeet hem dan zeker niet in te schrijven via de inschrijvingslink op onze website. Dit tegen ten laatste woensdag 3 mei!

Tot dan!

De leiding van KSA Puurs

 

PS: We hebben ook nog goed nieuws, want anders dan vorige jaren gaan we de weken na de slotactiviteit wel leiding blijven geven! Dus ook na de slotactiviteit kan je nog een aantal zaterdagen naar KSA komen!!