Woepie nr. 1 18-19

INHOUDSTAFEL

  • Woordje van de BL
  • Leeuwkes
  • Sloebers
  • Rakkers
  • Knapen
  • Jonghernieuwers

Woordje van de BL

Hoi KSA Sint-Pieter Puurs!

De eer is aan mij om jullie als eerste toe te spreken in deze woepie. Ik zou graag beginnen
met het bedanken van Dré, Bart, Luts, en Vekie. Zij zette na vele jaren in KSA een stapje
achteruit en maakten plaats voor de volgende generatie in de leidingsploeg. Het waren vier
vaste waarden die enorm veel hooi op hun vork namen. Zelfs met elf nieuwe aspirantleiders zullen we ons best moeten doen om hun schoenen te vullen. Robbe, Mathijs, Lukas,
Maarten, Luka, Nico, Joachim, Pieter, Vlad, Robbie en Pol leren nu hoe het is om leider te
zijn bij KSA Sint-Pieter Puurs. Geloof mij, er komt heel wat bij kijken maar ik heb er alle
vertrouwen dat ze het allemaal fantastisch zullen doen.
Nog voor de officiële startdag begonnen we het jaar met onze beachbar, Pukema Plage. Het
was een enorm succes! Een grote variatie aan artiesten zorgde dat er voor iedereen wat bij
was. De jeugd ging uit de bol voor DVTCH NORRIS en De Rand. Ace & The Jokers, Teésudaka
en De White Cats brachten elk hun eigen vorm van ambiance met zich mee. We willen jullie
alleszins bedanken voor jullie talrijke aanwezigheid. Ook al onze sponsors en de Gemeente
Puurs Sint-Amands verdienen een grote dankuwel. Zonder jullie allemaal zouden we dit niet
jaar na jaar kunnen blijven doen. Ik hoop iedereen ook volgend jaar te mogen verwelkomen
op de gezelligste badplaats in Klein-Brabant.
Op 8 september gingen we echt van start. De drie musketiers hadden onze hulp nodig. We
waren allemaal verbaasd in hoen grote aantallen jullie aanwezig waren om ze te helpen. Ik
hoop dat de nieuwe leden de smaak te pakken hebben en hongerig zijn naar meer. Wij gaan
ons best blijven doen om elke zaterdag het beste van onszelf te geven.
De Kaas- en bieravond, Kerstmarkt en Winterbar waren alle drie geslaagde evenementen
door jullie steun. Ik kijk alvast uit naar onze toekomstige evenementen o.a. de
bloemekesverkoop, vijverbosfeesten, Lloret Night en natuurlijk het kamp van 1-11 juli.
Graag wil ik iedereen ook warm maken om eens een kijkje te gaan nemen op onze Trooper
pagina. Als je een online aankoop doet en eerst langs ‘www.trooper.be/KSAPuurs’ gaat zal
een aantal procent van het eindtotaal naar onze vereniging gaan zonder dat het jou één cent
extra zal kosten. Alle beetjes helpen.
Zo dat was het voor deze keer. Als je nog met vragen zit, aarzel niet om contact op te nemen.
Met vriendelijke KSA-groeten,
Kamiel

Leeuwkes

Gegroet, Puurse leeuwen!

Ziehier, speciaal voor u, ons eerste woepie artikel! Nu het al december is, vindt de leiding het hoog tijd om eens terug te blikken op die eerste maanden KSA. Want wat hebben onze stoere leeuwkes eigenlijk allemaal uitgespookt op die zaterdagnamiddagen?

We begonnen het jaar natuurlijk met de startdag. Die dag waren de drie musketiers beroofd door de gemene koning Salva en ze vroegen ons om hulp. Natuurlijk aarzelden wij geen seconde om  de musketiers te helpen. Eerst hebben we samen opdrachten gedaan om koning Salva en zijn schat te vinden. Dit deden jullie door het omkopen van een soldaat, roddels te verzamelen bij de plaatselijke bakker en te sluipen naar de sluipboom die vol nuttige tips hing. Nadat we perfect wisten waar de gemene koning zich bevond, gingen we samen op pad. Voor we de schat gingen veroveren, moesten we eerst trainen op onze vechttechnieken. Nadat we de vaardigheden van de musketiers geleerd hadden, hebben we met een stormloop de schat kunnen terugpakken. Met de schat werd er een groot pannenkoekenfeest georganiseerd!

De eerstvolgende vergadering na de startdag werd er aan de leeuwkes hulp gevraagd door een kapitein en zijn stuurman. De stuurman had namelijk hun schatkaart verloren. De stuurman was echter zo stuntelig dat hij vergeten was dat hij de kaart in zijn broekzak had laten zitten en de kaart dus eigenlijk al die tijd bij zich had. Toch was er een groot probleem, want de kaart was in zijn broekzak kapot gegaan en in verschillende stukken verdeeld. We moesten dan ook eerst alle stukken terug ineenpuzzelen voordat we aan onze zoektocht konden beginnen. Nadat we deze uitdaging hadden voltooid, konden we eindelijk op schattenjacht gaan. Na een lange zoektocht bleek de schat vol te zitten met lekkers voor iedereen, waar we natuurlijk heerlijk van genoten hebben. Nadien hebben we nog enkele leuke spelletjes gespeeld zoals “Schipper, mag ik overvaren?”, voetbal, …

De Puurse Leeuwen werden al snel beroemd voor hun goede hulp, want na de piraten kwam er een Indiaan aankloppen. Zijn land werd ingepikt door gewelddadige cowboys. Samen met de Indiaan en zijn vrienden leerden we hoe te werken met blaaspijpjes en verzamelden we geld om de cowboys om te kopen. Dit was helaas niet genoeg, dus hebben we de blaaspijpjes moeten gebruiken om de cowboys te verdrijven.

De volgende zaterdag kwamen er twee oude bekenden van ons opdagen, namelijk de kapitein en zijn stuurman. Onze vrienden hadden ruzie gekregen met twee andere piraten. Dit gingen we oplossen door een grote slag der zeeën te spelen. Eerst maakten we samen met de kapitein van ons team een groot kamp. Het kamp van de verliezer zou opgeblazen worden. Zoals wel verwacht, wonnen onze goede vrienden kapitein en stuurman. Het was wel heel nipt en daarom besloten de twee kapiteins om vrienden te worden en vanaf nu samen te werken. Dat hebben jullie weer goed gedaan, Leeuwtjes!

Een week later kwamen de Leeuwtjes weer voor een nieuw probleem te staan. Dit keer was het een coole surfboy die onze hulp nodig had. Hij vertelde ons dat al het goud dat hij bezat, gestolen was door de slechte kerstman en zijn trouwe hulpje. Zij hadden het goud in een grote ijsblok ingevroren. Dit lieten de Leeuwtjes natuurlijk niet zomaar gebeuren en ze gingen van start. Zo moesten ze in de zoutmijn op zoek naar zout om het ijs te laten smelten en gingen ze bij de brandweer vuur leren maken.

De zaterdag daarna was het zoals elk jaar de bedoeling dat we geld zouden ophalen voor 11.11.11., maar de oudere groepen waren met zoveel dat alle straten al verdeeld waren. We besloten dan maar om terug naar KSA te gaan, waar we eerst nog wat buiten hebben geravot. De weergoden waren ons jammer genoeg niet goed gezind en dus kozen we ervoor om samen een film te kijken. Aangezien Pepijn die dag jarig was, mocht hij de film kiezen. Hij koos voor de superleuke film Kung Fu Panda 2 en trakteerde ons allemaal op een lekkere lolly!

De volgende zaterdag kregen we bezoek van twee bouwvakkers die verstrikt waren in een verhitte discussie. Ze beweerden allebei de beste bouwvakker van het land te zijn. Om een grote ruzie te voorkomen, besloten we de leeuwtjes op te delen in twee teams: team blauw en team rood. Door middel van allemaal leuke spelletjes konden de teams materialen verzamelen voor hun bouwvakker. Het team dat de spelletjes won, kreeg beter materiaal dan de verliezer. Nadat alle materialen waren uitgedeeld, konden de twee teams aan de slag. Elk van hen maakte een prachtige constructie. Deze moest natuurlijk getest worden zodat we konden zien wie nu de beste bouwvakker was. Daarom kwamen er drie goden langs: de god van vuur, de god van water en de god van aarde. Zij gebruikte hun krachten om de bouwwerken te testen. Na alle testen stond het bouwwerk van het blauwe team nog volledig recht, terwijl dat van team rood helemaal tegen de grond lag. Nog eens proficiat aan team blauw!

De laatste zaterdag van november besloten we om ons eens goed te gaan uitleven in het welbekende Tekbroek. Maar wat niemand zag aankomen, was dat er onderweg ontvoerders op de loer lagen. We schrokken ons een ongeluk toen opeens leider RDH meegenomen werd door deze gemene bandieten. We konden natuurlijk niet anders dan hem te gaan opsporen en te redden. We volgden de auto van de ontvoerders en kwamen onderweg allemaal verschillende sporen tegen. Zo vonden we zijn sjaaltje, zijn hemd, een schoen en zijn jas. Deze sporen leidden naar het Tekbroek. Toen we aankwamen, zagen we in de verte de bandieten staan. We hoorde RDH al luid om hulp roepen. We bedachten een plan hoe we hem konden bevrijden. We leerden hoe we touwen moesten doorknippen en probeerden geld te verzamelen om de ontvoerders om te kopen. Toen alle bandieten lagen te slapen, grepen we onze kans en gingen we onze vriend bevrijden. Gelukkig kwam wij er met een paar schrammen vanaf. We zijn snel teruggekeerd naar KSA waar we allemaal veilig waren.

We hopen dat jullie het ook al drie keitoffe KSA-maanden vonden. Wij alleszins wel en hopelijk hebben jullie net zoveel zin in het komende jaar als wij! En jullie kunnen allemaal al het weekend van 8 februari in de agenda noteren, want dan gaan we met leeuwkes op weekend!

Tot zaterdag!

Svekke, Bosje, Lander, Maarten, RDH, Lukas en Mathijs

Sloebers

Dag beste Sloebertjes,

Enkele weken geleden opende de leukste jeugdbeweging van het land weer haar deuren. Jullie hebben ongetwijfeld een fantastische dag gehad met de drie

musketiers? Porthos, Athos en Aramis wilden jullie nog bedanken voor de hulp bij het verslaan van de slechte koning Salva!

De week die daarop volgde was er helaas geen KSA door ons fantastische PuKeMa Weekend.

De volgende zaterdag was jullie leiding zeer blij al jullie lachende gezichtjes weer terug te zien.

In deze vergadering deden we aan verschillende kennismakingsspelletjes en vroegen we wat jullie precies dit jaar wilden doen. Wij gaan met deze topinformatie natuurlijk aan de slag!

Bovenaan jullie lijstje stond kampen bouwen. Hier hebben we zaterdag nadien dan meteen op ingespeeld. We trokken naar Tekbroek waar jullie in twee teams werden verdeeld. Elk team kon zijn eigen kamp bouwen en vervolgens ook een vlag verstoppen. Zo had het team van Jarne, Dario, … de vlag in een boom gehangen (de snoodaards). Het was dus bijna onmogelijk voor het andere team om de vlag te stelen. Waardoor de snoodaards konden zegevieren.

Jongens onder elkaar zijn competitief. Ze voelen en wanen zich allemaal de sterkste. Om erachter te komen wie nu écht de sterkste sloeber is, hebben we een laddercompetitie gespeeld. Door middel van verschillende kracht- en technische disciplines konden jullie elkaar uitdagen. Zo kon de sterkste sloeber bovenaan de ladder prijken. Proficiat, Boris! Jij hebt je die dag goed bewezen en mag je jezelf dan ook de sterkste sloeber noemen.

Leider Brock speelde de week daarna een belangrijke match en wij konden uiteraard de kans niet laten liggen om te gaan supporteren. Na de match was er nog wat tijd over en konden we ons zeker nog amuseren door van de berg van het Joc te glijden met water en bruine zeep, wat een pret!

Toen was het de beurt om eens iets samen te doen met de roodkapjes, de gemengde natuurlijk! We vonden dit ook allemaal héél erg leuk. Met de toffe spelletjes was deze dag natuurlijk niet te vergeten. Misschien moeten we nog eens een gemengde doen? Of niet?

De week nadien hebben wij de gemeente proberen steunen in de vorm van een tocht voor  11-11-11. Dit is een goed doel. We zijn bij de huizen rondgegaan om geld in te zamelen. Dit was, zoals elk jaar, weer een succes! Ook een dikke merci aan alle ouders die ook dit jaar weer 11-11-11 hebben gesteund!

Omdat onze leden verschrikkelijk hongerig waren, hadden we het superidee om een heerlijke maaltijd klaar te maken. We hebben 2 potjes ananas kunnen omtoveren tot gigantisch veel andere producten door een ruiltocht. De leden hebben dus heerlijk kunnen smullen van onze kookkunsten. We maakten heerlijke spaghetti en om af te sluiten kregen de leden nog een smakelijke pannenkoek.

De zaterdag daarop wilden we zien of er wel degelijk zoveel voetbaltalent in de sloebertjes zit als ze zelf beweren. Tot onze geliefde leider Brock plots werd betoverd door 2 gevreesde tovenaars. Hij viel op de grond en bewoog niet meer. Gelukkig kwamen 3 magiërs ons te hulp. We maakten verschillende producten om zo de 2 gevreesde tovenaars te verjagen en onze leider te redden. Gelukkig kwam alles tot een goed einde en als beloning hebben de 3 magiërs nog een spetterende goochelshow neergezet.

Zo, dit waren onze eerste zaterdagen van het nieuwe KSA jaar. Hopelijk vonden jullie het al plezant? En zien we jullie volgende zaterdag en alle zaterdagen erna terug!

veel KSA groeten van jullie leiding

Deurems, Luka, Nico, Joke, Foemp, Minoren en Brock

Rakkers

Dag beste Rakkers,

Nu het al december is, vindt de leiding het hoog tijd om eens terug te blikken op de eerste maanden KSA. Want wat hebben onze rakkers eigenlijk allemaal

Om te beginnen was er natuurlijk de startdag waarop de 3 musketiers hulp zochten bij KSA Puurs. Het was namelijk zo dat een slechte koning, koning Salva, de schat had gestolen van de musketiers. Wij, KSA Puurs, vonden het niet meer dan normaal om die arme musketiers te helpen. Na een goede training was het ons gelukt om koning Salva te verslaan en de schat terug te geven aan de musketiers. Iedereen was heel gelukkig en dit werd dan ook op gepaste wijze gevierd met pannenkoeken en chocomelk.

gedaan op die zaterdagnamiddagen?

De week na de startdag was het tijd voor de leiding om hun leden beter te leren kennen. Dit deden we door kennismakingsspelletjes te spelen zoals een matchke voetbal, lord of the rings, dode vis… Al snel bleek dat we weer met een vrolijke groep rakkers zitten die voor niets of niemand uit de weggaan.

Omdat het de derde zaterdag van september Pukema was, kon de leiding jammer genoeg geen kinderen ontvangen op KSA. Gelukkig was onze beachbar vrijdag en zaterdag voor iedereen open. Wat een feest was dat toch weer!! We zagen ook een paar stoere rakkers een bezoekje brengen aan onze bar.

De eerste zaterdag na de geweldige Pukema was het terug KSA-tijd en stonden de leiders weer paraat om datgene te doen wat ze het liefste doen en dat is KSA! Maar die zaterdag begon niet zonder zorgen, want er was een “klein” conflict tussen de Tirolers en de Russen. De Russen beschouwden hun vodka immers als het beste drankje, terwijl volgens de Tirolers bier het beste drankje was en zo ontstond er een ruzie. Om deze ruzie te kunnen oplossen, werden onze rakkers in twee teams verdeeld. Eén team was voor de Russen en het andere team hielp de Tirolers. Natuurlijk zorgde de goede, oude stratego er terug voor dat er een einde kwam aan de ruzie. Na een heftige strijd om de overwinning zagen de Tirolers en de Russen in dat geen van beiden het juist had en dat uiteindelijk België op elk vlak beter is.

De volgende zaterdag stond de match van het jaar tussen Puursica en Hingene op het programma. Bij Hingene speelde jullie leider Ijsbeerie tegen het Puursica van Svekke en Brock. Hingene won de match van Puursica en dit kwam volledig door jullie, de beste supporters ter wereld! Kreten als “Oesje, oesje, oesje. Gerben ga maar douche!” kon men zelfs tot in China horen volgens ons. Ijsbeerie bedankt jullie hiervoor.

De week nadien kregen jullie bezoek van een ninja turtle die op zoek was naar stoere kerels die ook ninja turtle wilden worden. De criminaliteit rondom Puurs was namelijk zo toegenomen dat hij een groter team nodig had. Maar er was ook een slechte turtle in jullie midden die de boel wilde saboteren door jullie trainingen te verstoren. Dus besloten jullie maar om naar een rustige plaats te gaan waar jullie gefocust konden trainen: het fort van Liezele. Toen de valse turtle daar ook kwam opdagen, konden jullie hem als een supergetraind team van ninja turtles wegjagen. ‘s Avonds was  het tijd voor onze jaarlijkse Kaas-en Bieravond waarop jullie talrijk aanwezig waren. Nog eens bedankt daarvoor!

Weer een week verder toonden jullie je gouden hart. Jullie doorkruisten Puurs om geld in te zamelen voor 11.11.11. Dit was een groot succes dankzij jullie massale inzet.

De laatste KSA-zaterdag speelden we een spel door Puurs waarbij jullie op zoek moesten naar dingen die te maken hadden met koning Arthur, zoals zijn kroon, zwaard, handschoen… Jullie konden deze voorwerpen vinden door de tips die jullie werden meegegeven. Spijtig genoeg is leider Vlad niet al te slim en zorgde hij dus voor een vertraging. Alle andere groepjes moesten toekijken hoe zijn groep niet vooruit geraakte dankzij zijn slechte tips 😉 Uiteindelijk kwam alles met wat hulp van de andere leiders gelukkig nog goed. De groep die het snelst de voorwerpen had gevonden, was de winnaar. Aangezien Vlad echter zorgde voor een vertraging, konden we niet zien wie het snelste was. Hierbij bekronen we jullie dan ook allemaal tot winnaar! Iedereen buiten Vlad dan toch.

Dit hebben we tot hiertoe dus allemaal uitgespookt op een rustige en saaie (niet voor ons) KSA-namiddag. We zijn al 3 maanden ver in het o zo mooie KSA-jaar, maar voor ons lijken het slechts 3 weken. We kijken al uit naar de volgende zaterdagen waarvoor we nog heel veel leuke activiteiten in het vooruitzicht hebben(denk maar aan het weekend). We hopen dat we jullie elke zaterdag opnieuw met veel enthousiasme mogen verwelkomen op KSA!!

Tot zaterdag!

Midas,Andreas,Pipi,Vlad en Ijsbeerie

Knapen

Gegroet beste knapen,

Hoe de tijd toch vliegt!

We zijn het jaar goed gestart met de startdag. Toen hebben we de drie musketiers geholpen om hun schat, die de hebzuchtige koning had gestolen, terug te krijgen. Toen deze missie was volbracht, was het tijd voor een heus pannenkoekenfeestje. Wat was dit een toffe verrassing van de musketiers!

De week daarna moesten jullie jullie toffe leiders al een week missen aangezien het geen KSA was door de Pukema Plage Beachbar. Palmbomen, zand, ligzetels en de beste vibes…iedereen was welkom op ons tropisch strand in centrum Puurs.

Een weekje later was het tijd voor onze eerste echte vergadering. Na het bespreken van de regels en een korte kennismaking besloten we uit te zoeken wie de sterkste knaap was aan de hand van een heuse laddercompetitie. De leiding nam uiteindelijk ook deel en stap na stap, uitdaging na uitdaging, konden we nog bovenaan eindigen. Volgende keer beter!

Het laatste weekend van september was het oudleidingstentenkamp en gingen we met de aanwezige oudleiding op de foto. Na dit toffe fotomoment stuurden we jullie aan de hand van een zoektocht vol abstracte tips naar Liezele kermis zodat we ons daar eens goed konden uitleven. De spelio box en speeltuin waren voldoende om ons tot 17u bezig te houden.

De week nadien hielden we een heuse konijnenjacht en trokken we naar de verre velden van het Park Fort Liezele. Onze affiches bleken toch iets te hard. Daarom improviseerden we nog enkele alternatieve spelen totdat het tijd was om heerlijke frietjes te gaan eten op KSA.

Omdat het de week daarop zeer warm was, besloten we nog eenmaal het beest in onszelf naar boven te halen en te gaan buikschuiven van de berg aan het JOC. Na het buikschuiven was het tijd om naar de voetbalwedstrijd van de eeuw te gaan kijken. Brock en Sven moesten namelijk voetballen tegen Ijsbeeri op de voetbal van Puurs. Deze clash der titanen werd uiteindelijk gewonnen door de ploeg van Ijsbeeri.

Op 20 oktober besloten we om nog eens van de mooie nazomer te genieten en hielden we een sportdag. Jullie hebben laten zien dat voetbal een sterke kant is van jullie, maar in andere sporten zoals volleybal is er zeker nog plaats voor verbetering.

Toen was het tijd om eens te kijken hoe onbevreesd jullie zijn. Samen met de VKSJ en de jonghernieuwers trokken we naar Tekbroek voor een geweldig enge schriktocht. Creapy Clowns, kettingzagen, zombie nonnen en verpleegster… jullie hebben ze allemaal doorstaan. Jullie hadden stalen zenuwen. De leiding was oprecht verbaasd!

De week van de Kaas- en bieravond hebben we jullie op pad gestuurd om met een ruiltocht genoeg lekkers bijeen te krijgen dat we samen rond een vuurtje konden opeten. Jullie kwamen terug met zakken chips, snoep, enz. We moesten wel opletten dat we nog plaats over hadden voor de lekkere kazen en het Breughel buffet die zorgden voor een geslaagde kampavond.

Op 17 november haalden we onze smartphones en jagersinstinct naar boven. We begonnen aan een spelletje jachtseizoen. De jagers kregen om de 5 min de locatie van het vluchtende team. Het team van Pol moest echter wel het onderspit delven tegen het team van Kamiel. Zij konden een uur lang de jagers ontwijken en gingen zo met de overwinning terug naar KSA.

Tijdens de week van 24 november vernamen we dat enkele van jullie tot in de finale van het Fortnite tornooi van Puurs waren geraakt. We aarzelden natuurlijk niet en besloten om met KSA even te gaan supporteren. Het was echter te mooi weer om heel de tijd in de theaterzaal te blijven, dus hebben we jullie na 2 matchkes op fotozoektocht gestuurd. We hadden verschillende opdrachten voor jullie, zoals: foto met een medewerkster van de McDonalds (dus een meisje, Vincent!!), foto met een oudleider…. Toen iedereen was teruggekeerd, wilden jullie terug naar de McDonalds gaan om daar onze frietjes te eten. En natuurlijk waren wij het hier meteen mee eens.

We hopen dat jullie zich al even hard hebben geamuseerd als wij. Geloof ons maar als we zeggen dat er nog veel meer toffe dingen aankomen!

Groetjes van jullie super mega fantastisch toffe leiding,

Kamiel, Tarzan & Pol

Jonghernieuwers

Beste jong-herniewertjes, ouders en sympathisanten,

zoals jullie wel weten schrijven wij enkele keren per jaar ons traditioneel WOEPIE-artikel. Hier vermelden wij wat we zoal uitspoken tijdens het KSA-werkjaar. En ik kan jullie beloven, sommige verhalen zijn de moeite waard! Want het zijn toch kapoentjes die Jong-herniewers.

We begonnen het jaar met een echte klassieker die dateert van de vroege beginjaren van KSA Puurs: “De boenktocht”. Voor zij die dit concept niet kennen: wij gaan voor niets/niemand uit de weg, geen enkel obstakel is ons de baas! Dit hebben sommige onder ons dan ook duidelijk laten merken wanneer we voor het eerste obstakel stonden. een rioolbuis in de vijvertjes van het park fort liezele. Na enige twijfel nam onze nieuwe aanwinst Stef de kop alsof hij al jaren in KSA zat! de rest volgde hem op de voet, ze konden natuurlijk niet onder doen 😉.

De eerste echte vergadering van het werkjaar hebben we onze leden op stap gestuurd door de Puurse straten om ons lokaal te versieren. Hierdoor kwamen heel wat vreemde en geestige voorwerpen (zoals een kartonnen alpro soya kast) in ons lokaal te staan. de leiding is jullie enorm dankbaar. Als echte Puurse Leeuwen moeten we natuurlijk ook de buitenwijken gaan verkennen. Dit deden we door een bezoekje te brengen aan Liezele en Ruisbroek op hun jaarlijkse jaarmarkt. Dit bezoek was gevuld met verschillende queesten zoals de fotozoektocht en een kronkelige speliobox. Hier dachten we even dat we onze volwassenbegeleider het verontrustende nieuws moesten brengen dat Nathan voortaan in een speliobox zou moeten overleven. Hij bleef er welgeteld 20 minuten en 37 seconden in vast steken. Terwijl de leiding daar enkele seconden van het record zaten, wat wel te verwachten was. Zo’n toppers, al zeggen we het zelf.

In de wandelgangen kan men ook altijd het gerucht horen weerklinken dat mannen steeds het juiste pad kiezen. Een dropping leek ons de pefecte manier om dit te bewijzen. Ja hoor, de eerste groep was al terug op het vijverbos gearriveerd voordat de laatste vertrokken was. Dit lag sowieso niet aan de leiding, onze JHN’ers waren gewoonweg slimmer dan gedacht. Met het jachtseizoen hebben ze dit wederom bewezen. Ze kunnen wel degelijk kaartlezen. Maar wees maar zeker, de valsspelers zijn hier ook boven water gekomen. Verder zijn er nog enkele topvergaderingen gepland en een reeks andere activiteiten zoals de 4-daagse wandeltocht van KSA Antwerpen-Brabant “Joepie”(een perfecte teambuilding), onze eigen inzamelacties voor extra centjes op kamp, hamburgers bakken tijdens Lloret night en de winterbar,…

Graag zouden wij, de leiding, willen vragen om al eens na te denken over eventuele manieren om onze centjes binnen te krijgen. Zo kunnen we het beste idee kiezen om er een supervet kamp van te maken! Wij kijken uit naar het komende jaar en hopen van jullie natuurlijk hetzelfde! Veel liefde, kusjes, en vriendelijke groeten van Robby aka ‘Rubbere’, Tom aka ‘Pauwels’ & killian aka ‘Kill-i-an’ Peace out, dreirieees!