Woepie Nr. 1 17-18

 

INHOUDSTAFEL

 

 

WOORDJE VAN DE BL

Gegroet allemaal!

Aan mij de eer om jullie van harte welkom te heten voor het nieuwe KSA-jaar. Zoals elk jaar zijn er wel een aantal wijzigingen. Vijf vaste waarden van de leidingsploeg zijn gestopt maar hebben ook weer plaats gemaakt voor vier nieuwe gezichten. Thomas, Lander, Tibo en Andreas hebben al reeds bewezen dat ze het leiderschap tot een goed einde zullen brengen.

Na het kamp van vorig jaar in Wespelaar heeft de leiding niet stilgezeten. De rommel van het kamp was nog maar net opgeruimd en we konden beginnen aan de voorbereiding van onze Pukema Plage. Dit feestelijk weekend werd een geweldig succes mede dankzij de hulp van de vele ouders die zijn komen helpen. Ik en de leidingsploeg kunnen jullie niet genoeg bedanken!

Ondertussen is onze jaarlijkse kaas- en bieravond ook weer gepasseerd. Deze werd weer een gezellige avond. Er werd veel gegeten en er werden veel speciale bieren geproefd. Bedankt om talrijk aanwezig te zijn!

Verder staat er nog een heleboel te wachten dit jaar. Zo staan we 17 december op de Puurse kerstmarkt waar we jullie glühwein, warme chocomelk , zelfgemaakte soep en tenslotte jenever kunnen aanbieden. Nadien staan we samen met de oud-leiding in de winterbar met dit jaar een schaatsbaan. Dan hebben we ook nog onze bloemekesverkoop die in maart zal doorgaan. Verder staan de Vijverbosfeesten nog op het programma en als laatste ons kamp, dat dit jaar zal doorgaan van 1 tot 11 juli te Opoeteren. Ik en de leidingsploeg kijken er al naar uit!

Ziezo, ik ben uitgepraat. Moesten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Tot de volgende keer.
Robbe

 

 

LEEUWKES

Gegroet, Puurse leeuwen!

Ziehier, speciaal voor u, ons eerste woepieartikel! Nu we al november zijn, vond de leiding het hoog tijd om eens terug te blikken op die eerste maanden KSA. Want wat hebben die stoere leeuwkes eigenlijk al gedaan op die zaterdagmiddag?

Om te beginnen was er natuurlijk de startdag, waarbij we werden verwelkomd door niemand minder dan de angry birds! Helaas hadden deze vogeltjes geen prettig nieuws voor ons. Het ei van Red was namelijk gestolen door de groene varkentjes! Dus kwamen de angry birds hulp vragen aan de stoere KSA’ers. En wie zijn wij om hen niet te helpen? Dus gingen we de uitdaging aan en besloten we om te gaan trainen, zodat we de groene varkentjes konden verslaan! Nadat iedereen zijn diploma met glans had behaald, konden we proberen om de groene varkentjes te verslaan! Dit bleek echter moeilijker dan verwacht. Maar toen we met alle KSA’ers een stormloop deden op hun fort, lukte het uiteindelijk toch en had Red zijn ei terug! Om ons te bedanken, trakteerde hij alle leden op pannenkoeken met chocomelk, waar wij natuurlijk geen nee tegen zeiden! Toen onze buikjes allemaal goed gevuld waren, ging iedereen moe, maar voldaan naar huis.

We waren nog maar net bekomen van dit grote avontuur, of er wachtte de leeuwkes alweer een aartsmoeilijke opdracht. Er hadden namelijk twee dieven geld gestolen van KSA! Gelukkig hadden de leiders de dieven opgespoord, maar we wisten wel niet waar het geld was. Toen bedachten de leden een list: we zouden ons vermommen als boef en zouden infiltreren in de boevenbende, om zo de schuilplaats van het geld te achterhalen! In het begin vertrouwden de boeven ons niet echt. Maar toen ze ons proeven oplegden en we alles uitstekend uitvoerden, begonnen de boeven wel te geloven dat de leeuwkes echte boeven waren. Toen de boeven ons meenamen naar hun geheime schuilplaats, overvielen we hen en namen we terug wat van ons was! De boeven zullen nu wel twee keer nadenken vooraleer ze iets stelen van KSA Puurs!

De derde zaterdag van september hadden de leiders het enorm druk met een strand en een feestje te bouwen/onderhouden dat ze volledig vergeten waren ook nog leiding te komen geven… Die zaterdag was er dus geen KSA, of toch niet op het Vijverbos. Iedereen was aanwezig op het strand van PuKeMa, waarvoor een oprechte dankuwel! Alle zaterdagen erna waren de leiders er weer voor datgene te doen wat ze het liefste doen, en dat is KSA!

De week erop waren de leiders weer allemaal aanwezig en konden de leden bewijzen hoe goed ze waren in kampen bouwen. Enorm goed, zo blijkt! Nadat de leeuwkes twee kampen hadden gemaakt, kregen de twee teams elk een vlag en speelden we een mengeling van wimpelgevecht en vlaggenroof. Na deze intense, maar plezante strijd gingen we allemaal nog eens drinken vooraleer de leeuwkes weer naar huis vertrokken.

De week nadien kreeg KSA weer eens bezoek, en deze keer van de minister van financiën! Er was hem ter ore gekomen dat er Italiaanse maffia geïnteresseerd was in het Vijverbos en ze wilden het Vijverbos kopen. Daar hadden ze blijkbaar veel geld voor over. De maffia overtuigen om een ander stuk grond te kopen, had geen succes want ze vonden het een van de mooiste plaatsen van West-Europa. (Daarin kunnen we hen natuurlijk geen ongelijk geven..). Dus om KSA te redden, hadden we veel geld nodig. En waar was er veel geld? Bij de Italiaanse maffia. Dus stuurden we onze dappere leeuwkes erop uit om geld te gaan stelen bij de maffia. Ondanks het grote gevaar, was er geen enkel lid bang. Maar natuurlijk had de leiding niets anders verwacht van onze dappere Puurse leeuwen! Toen we genoeg geld hadden, contacteerde de minister van financiën de maffia om hen te melden dat wij meer geld boden voor het Vijverbos! Toen ze ons bedrag hoorden, waren ze direct afgeschrikt en kon KSA rustig blijven bestaan. En dat allemaal dankzij onze dappere Puurse leeuwen!

De volgende zaterdag trokken we met onze leeuwkes naar Tekbroek om daar zeeslag te spelen! De leeuwkes werden terug in twee teams verdeeld en mochten eerst weer een vet kamp bouwen! Nadat ze wederom twee prachtexemplaren hadden gebouwd, kon het grote gevecht der zeeën beginnen! Na een hevige strijd, won het groene team uiteindelijk met 4-3. Dus bij deze nog eens een welgemeende proficiat aan het groene team, jullie zijn de overwinnaars van de slag der zeeën!

En ook nog een welgemeende danku aan alle leeuwkes voor jullie talrijke aanwezigheid elke zaterdag en jullie enthousiasme! Deze eerste bijna-drie maanden waren al super leuk en wij hopen dat jullie evenveel zin hebben in de rest van het jaar als ons!

Tot zaterdag!
Dré, Bart, Thomas en Lander

 

 

SLOEBERS

Keken jullie ook zo hard uit naar het nieuwe werkjaar? En dan hebben we het niet over een nieuw schooljaar maar wel over een fantastisch, bangelijk KSA-jaar! Er zijn helaas al bijna 3 maanden van dit jaar voorbij en dan is het tijd om alles wat die Sloebers hebben uitgespookt eens op een rijtje te zetten.

Voor dat KSA goed en wel begonnen was kregen we al een noodbericht van onze vrienden de Angry Birds die ons vertelden dat het net gelegde ei van Red gestolen was door die vervelende groene varkentjes. Ze vroegen de hulp van KSA om het terug te halen. Natuurlijk twijfelden onze dappere sloebers niet en hielpen graag. We hebben dus na allerlei voorbereidingen het fort van de varkentjes met een stormloop aangevallen en we hebben het ei teruggewonnen. Hiervoor hebben de Angry Birds ons bedankt met pannenkoeken en chocomelk.

De week na de startdag was het tijd voor de leiding om hun leden beter te leren kennen. Hierbij kregen ze hulp van de KSA-smurf. Samen met hem hebben we kennismakingsspelletjes gespeeld. Toen iedereen zich had voorgesteld kwam KSA-smurf met het geweldige idee om van de vliegensvlugge glijbaan te gaan aan het Joc wijland. Dit vonden de sloebers geweldig leuk en zo was dit ook een aangename eerste vergadering.

Omdat het PuKeMa was kon de leiding jammer genoeg geen KSA geven omdat we moesten werken in onze beachbar die vrijdag en zaterdag open was en de zaal moesten klaarzetten voor onze fuif. Toch waren we blij om sommige sloebers ook eens op bezoek te hebben op ons strand.

De volgende week moesten de sloebers hun leider Andreas helpen die doormiddel van gokken in de schulden was geraakt en gevangen was genomen in een net tussen twee bomen door de maffia. De sloebers en hun andere leiders kwamen direct met een plan. Ze zouden Andreas bevrijden door geld te verdienen en wapens te maken. Dit alles moesten ze sluipend voorbij de maffia onder het net gaan leggen. Toen we Andreas eindelijk hadden bevrijd was hij ons heel dankbaar en heeft hij ons beloofd nooit meer te gokken.

De zaterdag die volgde kregen we te horen van de minister van financiën dat de italiaanse maffia ons mooie vijverbos wou kopen. Omdat dit zou betekenen dat KSA niet meer zou bestaan hebben de stoere sloebers van KSA Puurs veel geld verdiend en zich leren camoufleren. Ook leerden ze zich gedragen als echte Italianen zodat ze zonder problemen de maffia konden passeren. We hebben dan allemaal samen het geld van de maffia af gepakt door middel van erheen te sluipen en ze daarna weg te jagen. KSA was dus weeral gered.

De leiding had het heel druk met de kaas en bier avond dus hebben onze sloebers genoten van een filmnamiddag met daarna nog wat ravotten in de speeltuin. We waren zeer tevreden van jullie massale opkomst bij onze kaas en bier waarvoor bedankt.

Zoals jullie lezen hebben onze sloebers niet de tijd gehad om zich te vervelen. Dit was dan ook het eerste verslag van jullie leiders. Wij verwachten jullie volgende zaterdag natuurlijk weer voor een fijne namiddag.

Tom, Rik, Robby en Andreas

 

 

RAKKERS

Dag beste Rakkers,

Enkele weken geleden opende de leukste jeugdbeweging van het land weer zijn deuren. Jullie hebben ongetwijfeld een fantastische dag met de Angry Birds gehad. Red was zeer gelukkig dat hij zijn eitje terug had!

De week die daarop volgde was er helaas geen KSA door het fantastische PuKeMa Weekend. Jullie konden jullie leiders wel terugvinden op het grootste strand van Klein-Brabant, Pukema Plage.

De volgende zaterdag was jullie leiding zeer blij jullie terug te zien. Tijdens de eerste zaterdagnamiddag hield jullie kersverse leidingsploeg het simpel. We begonnen namelijk met ruige spelen zodat we goed wisten welk vlees we in de kuip hadden. De spelen waren onder andere stoelenrace, stoelendans, stoelenestafette. Dan waren er ook nog spelen zonder stoelen zoals vleeshoop, kleiduifschieten en blauwe ballen. Allemaal stuk voor stuk KSA klassiekers.

De week erna wilden we de intelligentie van de rakkers testen. Deze keer werd jullie gevraagd een raadsel op te lossen. Jullie werden opgedeeld in twee teams, het team dat een spel won mocht enkele ja/nee-vragen stellen om zo het raadsel proberen te ontrafelen. Het raadsel luidde: “In een net afgebrand bos lag een naakte, kletsnatte man. De man was echter niet verbrand en zijn doodsoorzaak was dus niet het vuur van de bosbrand. Hoe verklaren jullie dat?” Na veel zwoegen en zweten kwamen jullie er achter dat er een redelijk uitzonderlijke verklaring achter zat. Er was namelijk een blusvliegtuig aan het rondvliegen om de bosbrand te blussen. Het niets vermoedende slachtoffer was echter in het meer aan het zwemmen waar het blusvliegtuig telkens water kwam halen. Het blusvliegtuig heeft dus per ongeluk de man mee met het water opgeschept en laten vallen boven het bos.

Catalonië stond in rep en roer en dat hebben we ook in Puurs gemerkt. Plots kwam er een Catalaan opdagen met een kistje dat vastgemaakt was met meerdere sloten. De Catalaan wou de kist open maken omdat er binnenin een stemcomputer zat. Door allerlei opdrachten te vervullen konden jullie telkens een cijfer verdienen om de sloten open te maken. Jullie zijn uiteraard met glans in deze opdracht geslaagd en het kistje was in een mum van tijd open. Het was echter toen dat we zagen dat die Catalanen toch maar een raar volk zijn. Hun stemcomputers lijken namelijk verdacht veel op lege pizzadozen.

Weten jullie nog, dat ene extreem warme weekend in oktober? Toen had de leidingsploeg besloten één groot spel te maken met alle groepen. Zo was er een postje waar jullie om ter snelst water konden drinken. Maar niet alleen de KSA’ers werden van voldoende water voorzien. Nee, er werd ook aan de dieren gedacht. Zo was er ook een arm schaap onze gazon aan het afgrazen en ze hadden het beestje geen waterbak gegeven. Maar gelukkig kwamen wij tot de redding en hebben we het schaap met waterballonnen bekogeld. Opdracht geslaagd zo denken wij, het schaap klaagt namelijk niet meer over verfrissing. Maar het hoogtepunt van het weekend was toch wel de fantastische waterglijbaan. De ingrediënten voor deze geslaagde glijbaan waren: een berg, een doek, water, bruine zeep en modder. Met de leiding op kop gleden we meermaals naar beneden tot jullie kleren volledig bruin zagen van de modder.

De volgende week zijn we van start gegaan met de fel begeerde laddercompetitie.  Bij deze ‘dodelijk’ vermoeiende wedstrijd, konden jullie je vriendjes uitdagen voor een duel om zo, een plaats op de ladder omhoog te klimmen met als einddoel gekroond worden tot ‘Sterkste Rakker’. Jullie konden elkaar uitdagen met Lord of the Rings, pijltje pik, sprinten, muurzitten, fles hoog houden, zaklopen en nog veel meer.

Het weekend voor de jaarlijkse Kaas en Bier avond hebben we de creativiteit in onszelf naar boven gehaald en hebben we kaarsen gemaakt. Verschillende kleuren van kaarsvet werden in een omhulsel van klei gegoten en zo konden jullie elk jullie gepersonaliseerde kaars maken. Niet alle kaarsen waren even goed gelukt, maar onze kaarsen waren toch mooier dan die van de sloebers.

Hierna deden we een spelversie van de ‘Hunger Games’. Zoals in de films mocht ieder van jullie een keer naar het midden van een voetbalveldje lopen om een voorwerp naar keuze mee te nemen. Deze voorwerpen gaven jullie dan een voordeel bij de spelen die nog moesten komen. Deze spelen waren een verzameling van absurde en minder absurde spelen. Dan hebben we het onder andere over ‘voetbal golf’. Deze sport zullen we zeker nog een keer uitproberen want met wat oefening kunnen we hiermee nog interessante dingen doen.

Tot de volgende zaterdag,
Jullie leiders: Luts, Midi en Durum.

 

 

KNAPEN

Hey hey beste knapen!

Na de mooie herinneringen aan Blackbeard en de piraten was het na anderhalve maand weer eindelijk zo ver. Het lang verwachte nieuwe KSA werkjaar was weer in aantocht.

We begonnen het nieuwe jaar met het helpen van de Angry Birds door hun ei terug te winnen van de gemene varkens, zodat deze vogels zeker niet kunnen uitsterven op het vijverbos! Na deze geslaagde missie konden jullie nog nagenieten van een heerlijke pannenkoek!

Kunnen jullie geloven dat het ondertussen al november is? De eerste 2 maanden zijn voorbij gevlogen! Het is alsof we vorige week nog onze fotozoektocht deden, waarbij we jullie obscure foto’s van locaties in Puurs lieten zien, waar jullie dan zo snel mogelijk moesten geraken.

De week nadien hebben we jullie opnieuw op pad gestuurd, deze keer met raadseltjes in plaats van foto’s. Dat was voor sommigen onder jullie wel wat verwarrend, omdat jullie woordenschat net niet zo uitgebreid was als we hadden gehoopt. We geven hier dus opnieuw de definitie van het woord logistiek:

1 lo·gis·tiek (de; v)
beheersing van alle goederenstromen, personen- en dataverkeer, nodig om een bedrijf enz. te laten functioneren

Hou deze informatie dus goed in het achterhoofd voor het raadselspel 2.0!

Ondanks dat kleine akkefietje geraakten jullie uiteindelijk toch op de eindbestemming: de jaarmarkt van Liezele, waar we eens keken of jullie echt zo goed waren in het schietkraam als jullie beweerden. En wat bleek maar 1/4 schoot raak en dat terwijl jullie drie leiders alle drie raak schoten. Na het schieten was het tijd om terug naar KSA te keren. Vandaar vertrokken we met zij die konden naar het nieuwe frituur in Lippelo om na deze mooie vergadering te eindigen met een lekker frietje. (elke eerste zaterdag van de maand is er voor knapen de mogelijkheid om frietjes op KSA te blijven eten)

De week nadien besloten we jullie allemaal even op jullie plaats te zetten: een heuse tweestrijd tussen de leiding en de leden! Al van in het begin liep het verkeerd toen jullie de traagste leider al niet konden verslaan in een race. En omdat WIJ dit artikel schrijven kunnen we zeggen dat ook alle daarop volgende wedstrijden in ons voordeel eindigden. Volgende keer beter jongens!

We zijn opnieuw een week verder: we gaan weer op stap! Maar deze keer geen raadsels of foto’s! We speelden ‘wat, waar, hoe’, dat altijd zeer interessante combinaties oplevert. Zo speelden we onder andere 1,2,3 piano tussen de fonteinen op het dorpshart, potteke stamp zonder te lopen aan het fort en chinees voetbal … in de tunnel onder het station? Alle gekheid op een stokje!

Met de kaas en bier avond in het vooruitzicht gaven we jullie een projectje: het maken van mooie, gezellige kaarsjes. Jammer genoeg hadden jullie niet de artistieke touch die we zochten, dus was het resultaat enkele hoopjes kaarsvet met hier en daar een lont. Sad! Maar daarna kwam nog een kleine verassing: een halloweenfeestje bij onze buren, de roodkapjes. Al snel bleek dat er meer achter zat: twee enge figuren sleurden ons mee naar een donker Tekbroekbos. Daar moesten jullie een, aan de kreten te horen, zeer enge schriktocht doorstaan.

Weer een week verder toonden jullie je gouden hart. Onder het moto ‘vecht mee tegen onrecht’ doorkruisten jullie Puurs om geld in te zamelen voor 11.11.11. Ook al kregen wij de meeste straten om rond te gaan, jullie hebben met veel enthousiasme doorgewerkt om alles mooi op tijd klaar te krijgen. We hopen dat jullie zich tot nu toe stuk voor stuk geamuseerd hebben! We zullen ons uiterste best doen, het onderste uit de kan halen, ons voor 110% geven om deze eerste 2 maanden te evenaren of te overtreffen!

grtz,
Jullie leiding Brock, Houbie en Kill-i-an

 

 

JONGHERNIEUWERS

Beste jonghernieuwers,

Jullie behoren nu al enkele maanden tot de ‘ouwer mannen’ dus laten we samen even terugblikken op wat we de afgelopen weken allemaal hebben uitgespookt.

Als startactiviteit zijn we onmiddellijk begonnen met een klassieker, de alom gevreesde boenktocht. Ook al vergaten enkelen dat ‘proper ondergoed’ ook behoort tot ‘neem propere kleren’ mee, was het een zeer geslaagde namiddag. We vertrokken van de modderbaden van Tekbroek tot we uiteindelijk in de vliet waren beland.

De week daarop was het jammer genoeg geen KSA omdat Pukema was gepland, nogmaals bedankt dat jullie zo hard geholpen hebben met Pukema Plage gasten! Echt knap werk!

Aangezien de vorige jonhernieuwers ons lokaal in een verschrikkelijke staat hadden achtergelaten, was het weleens tijd voor een grote ‘opkuis’. Voor één dag speelden jullie de kringloopwinkel van Puurs en gingen jullie van huis tot huis op zoek naar oude spullen waar wij nog iets mee waren. Ps: de mannen die het Vedettbord hebben geregeld, proficiat!

Wat mistte ons lokaal nog? Kaarsen natuurlijk… We gingen onze eigen kaarsen maken om te zien wie dat het meest kunstzinnig was, blijkbaar was niemand dit. Dus dan gingen we maar naar de Halloween receptie van de Sim van VKSJ Puurs, althans dat dachten jullie toch. Na een kleine koffieklets werden jullie ontvoerd en meegenomen in een witte camionette en moesten jullie samen met de VKSJ een heuse schriktocht afleggen. Voor de mensen die het niet ‘eng’ genoeg vonden, wacht maar!

De week erop namen we afscheid van de gestopte leiding op de kaas en bier. Deze zaterdag deden we het supertoffe, geniale, innoverende, supercoole spel van Minore: Jullie moesten in groepjes van 3 opdrachten uitvoeren die te maken hadden met plaatsen in Puurs. Proficiat ploegje van Kevin, jullie waren de overduidelijke winnaars!

Wat een pret! We hebben ons echt al geamuseerd mannen! Hopelijk jullie ook!

Tot volgende zaterdag makkers!

XXX, Minore en Tarzan

 

 

 

HERNIEUWERS

Jow de mannen!

Laten we even terugblikken op wat we de afgelopen weken zoal gedaan hebben.

We zijn het nieuwe werkjaar goed gestart met een stevige boenktocht. Tot onze verbazing stonden de moerassen in Tekbroek volledig droog, na lang zoeken vonden we waarvoor we gekomen waren: nattigheid! Na lang ploeteren door Tekbroek hebben we nog een plonsje gedaan in de Vliet.

Een week later was het tijd om samen met de jong-hernieuwers ons lokaal in te richten. Verassend genoeg kwamen sommige groepjes met fantastische spullen om ons lokaal te versieren, zo denken we aan de fantastische Vedett LED display. Allemaal bedankt voor de moeite!

Het volgende weekend was het Pukema Plage. De Hernieuwers hebben allemaal hard meegeholpen op het gezellige strand en in de drukke feestzaal, opnieuw, enorm bedankt voor al jullie hulp. We hebben er allemaal samen een fantastisch weekend van gemaakt.

We zijn ook nog eens op konijnenjacht geweest in het verre Lippelo. We vonden daar een zeer groot speelbos waar we ten strijde gingen met zelfgemaakte knuppels. Na al dat rondlopen besloten we om frietjes te gaan eten in de nieuwe frituur van Lippelo: frituur Retro. En wat heeft dat gesmaakt!

Een week later was het de langverwachte doop. De allerlaatste doop als lid. (Bijna) alle Hernieuwers hebben de doop overleefd en zijn nu échte Hernieuwers. Proficiat!

We zijn dit jaar nog veel van plan en gaan er samen met jullie nog een fantastisch jaar van maken! Denk maar aan de Hernieuwerfeesten, het weekend en het kamp! Wij kijken er alvast naar uit.

Tot volgende week!
Svekke en Vekie

 

 

KAMP

Ahoy, KSA-piraatjes

Wat waren me dat een spannende 10 dagen. In het begin van deze 10-daagse stond ik nog op de executieblok mijn laatste uren te tellen. Maar op het einde van de 10-daagse was ik de rijkste piraat der zeven zeeën! En hiervoor kan ik jullie, de dappere KSA’ers, niet genoeg bedanken.

Zonder jullie moest ik nog altijd onder het bewind van de Engelsen leven. Maar die hebben we toch een goed lesje kunnen leren. Zonder jullie had ik nooit het raadsel kunnen ontcijferen en had ik nooit de kaart boven vuur gehouden en dan had ik nooit de opus magma gevonden. Zonder jullie had ik nooit de opus magma kunnen ontcijferen en dan had ik nooit de grootste piratenschat aller tijden gevonden. Zo kan ik nog wel een tijdje verder gaan…

Ik hoop dat ik binnenkort nog eens een avontuur met jullie mag delen! Dan zal ik jullie rondvaren op mijn schip samen met Morganne, Salador, Morris en Bones.

Getekend
Blackbeard

 

 

 

STARTDAG

Begin dit jaar werd een verontrustende natuurdocumentaire de wereld in gestuurd. De Angy Birds hun ei was gestolen door de gemene groene varkentjes. Radeloos kwamen de Angry Birds ons om hulp vragen. En uiteraard gaat een KSA’er een nieuw avontuur nooit uit de weg.

Het vinden en verslaan van het groene varken en zijn kompanen is natuurlijk geen gemakkelijke taak. Daarom hebben we ons eerst goed moeten voorbereiden. Zo hebben we leren mikken op een doel, lokalisatietechnieken geleerd, aan krachttraining gedaan en leren communiceren met vogels. Hierna gingen we de burcht van het groene varken belegeren. Maar rondom de burcht stonden de wachters van het groene varken. We konden deze wachters echter makkelijk omkopen met geld, omkopen met lekker gebakjes van de bakker of omzeilen dankzij een goede camouflage of slaappillen. Uiteindelijk hebben we de burcht kunnen afbreken en het ei kunnen terug pakken.

Omdat de Angry Birds zo blij waren hebben ze ons op het einde getrakteerd op lekkere pannenkoeken en chocomelk. Eind goed al goed, want de Angry Birds konden opgewekt terugkeren naar hun jungle en wij konden ons geen betere start van het werkjaar voorstellen!

 

 

KAAS-  EN BIERAVOND

De kaas- en bieravond ligt ook weer achter ons. Het was een zeer geslaagde avond, vooral dankzij jullie massale opkomst! Er zijn menige magen gevuld, met dank aan onze sterrenchefs Tom en Bart! Na al die heerlijke gerechten, was er natuurlijk ook nog plaats in jullie buik voor onze dessertjes, door de leiding (of ouders van de leiding…) zelf gemaakt. We waren dan ook zeer blij en voldaan toen we zagen dat alle dessertjes op waren!

Gedurende dit alles werden jullie ook geëntertaind met onze kampfoto’s en filmpjes! Bij deze dus ook nog een grote dankuwel aan onze fantastische persploeg, die ons op kamp altijd volgen met hun fototoestel en camera en dit alles mogelijk maken. Dankuwel!

Helaas moesten we op het einde van het kamp weer afscheid nemen van enkele leiders. Dit jaar waren het Zeno, Arne, Hans, Hoffie en Doemp die een punt hebben gezet achter hun KSA-carrière. Het is dus ook niet meer dan normaal dat we ook hen nog eens enorm bedanken voor al hun inzet en jaren in KSA.

We hopen jullie allemaal terug te zien volgend jaar om dan terug te blikken op het kamp van deze zomer. Het kamp gaat dit jaar door van 1 tot 11 juli.

 

 

PUKEMA PLAGE

Dag allemaal!

Tijdens PuKeMa hebben wij zoals elk jaar weer Pukema Plage georganiseerd. Tijdens Pukema baten wij een beachbar uit aan het station en organiseren we een grootse fuif in de sport en evenementenhal van Puurs.

Ons strand is meerdere malen volgelopen en er zijn weer fantastische bands komen optreden. Het weer viel op sommige momenten tegen maar dat heeft niemand tegengehouden om er een fantastisch weekend van te maken!

Onze fuif op zaterdag was dit jaar opnieuw een succes. DJ Paul Elstak heeft letterlijk de pannen van het dak gespeeld! We hebben zo’n 1900 bezoekers over de vloer gehad in de sport en evenementenhal.

Allegeluk konden we zoals elk jaar rekenen op een topteam aan sympathisanten en ouders die ons zijn komen helpen. Zonder jullie was het ons absoluut niet gelukt. Nen super dikke merci aan jullie allemaal!

Hopelijk tot volgend jaar!