Kampwoepie 2025

 

inschrijvingslink kamp 2025

PDF versie van de kampwoepie 2025

 

 

 

Inhoudstafel

Woordje van den BL
Kennismaking
Kampinfo
Info Knapen
De kookploeg
Oproep sponsoring
Speelhoek

Kampinkopen doen? Vergeet zeker niet langs onze trooperpagina te gaan! Zo helpt u onze vereniging aan een extra centje zonder dat het u iets kost!

 

trooper.be/ksapuurs

 

WOORDJE VAN DEN BL

 

Beste leden, ouders en sympathisanten,

Het is dit jaar weer aan mij om jullie te mogen verwelkomen bij de laatste  en misschien wel leukste Woepie van het jaar: de KAMPWOEPIE. Helaas betekent dat ook dat ons KSA-werkjaar alweer op zijn einde loopt…  Maar dat brengt meteen ook iets mee waar ik elk jaar opnieuw naar  uitkijk:

HET KAMP!!

Tien dagen lang KSA, samen op stap, vol plezier,  avontuur en onvergetelijke momenten. Wat kan je je nog meer wensen?  Ook dit jaar zetten we alles op alles om er een fantastisch kamp van te maken, en we hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij.

In deze kampwoepie vind je alle info die je nodig hebt over het kamp. Heb je na het lezen toch nog vragen of opmerkingen? Dan mag je mij altijd contacteren via sms of telefoon op 0472 63 05 47, of via mail op wouterliekens@ksapuurs.be.
Let wel: tussen 1 en 24 juni heb ik examens, dus geef ik in die periode de voorkeur aan contact via mail. Veel leesplezier en hopelijk tot op kamp

Vriendelijke groet,

Wouter

 

 

 

EVEN KENNISMAKEN...

Ave, jonge strijders van KSA Puurs,
Ik ben Maximus gekend onder de naam: The Gladiator, gevormd in vuur, gehard in strijd. Geen zoon van adel of rijkdom, maar van zand, zweet en staal. Mijn naam klinkt door de zuilengangen van het Colosseum als een echo van verzet. Mijn voeten hebben het bloed van helden en verraders gevoeld, en mijn ziel draagt het gewicht van eeuwenoude eed en eer. Onder het heersende oog van Keizer Ricardius, de filosoof-keizer, heb ik mijn leven gewijd aan de arena. Daar, waar het leven en de dood slechts een gebaar van de keizer verwijderd zijn, leerde ik wat het betekent om werkelijk te vechten – niet alleen voor overleving, maar voor iets groters: vrijheid, loyaliteit en glorie. De arena gaf mij discipline, maar ook inzicht. Elke strijd, elke val, elke opstanding – het heeft mij gemaakt tot wat ik ben: the Gladiator

Nu sta ik hier, niet als slaaf, maar als symbool. Niet als overlever, maar als leider. Tijdens dit kamp zal jij, net als ik, de strijd aangaan. Niet met zwaard en schild, maar met moed, kracht en geest. We zullen trainen zoals de legionairs van het oude rijk. Jouw angsten worden jouw vijanden, jouw doorzettingsvermogen je wapen. We zullen samen staan, zoals gladiatoren in het zand, schouder aan schouder. En jij zult leren wat het betekent om te vechten met eer, te falen met waardigheid en op te staan met vuur in je hart.

 

 

 

 

 

Hallo KSA’ers,

Mijn naam is Spartacus. Geboren in Thracië, tot slaaf gemaakt, en nu een gladiator. Ik heb gevochten in arena’s door heel het rijk, en mijn naam wordt met ontzag uitgesproken. Niet alleen omdat ik overleef, maar omdat ik vecht met vuur. Elke keer dat ik het zand betreed, voel ik het leven in mij stromen. Het gevecht — het geluid van staal, het ritme van beweging, de scherpte van elk moment — het geeft me kracht. In de arena ben ik geen slaaf.  Daar ben ik mezelf: sterk, scherp, levend. Daar toon ik wat niemand mij kan afnemen. Toch draag ik een ander verlangen diep in mij. Vrijheid. Niet alleen voor mij, maar voor allen die gebukt gaan onder ketens. Ik droom van open velden, van dagen zonder bevelen of gevechten. Maar tot die dag komt, grijp ik elk duel met trots. Ik ben Spartacus.

Gladiator door dwang, strijder door keuze. Ik leef voor het gevecht — niet uit haat, maar uit passie. En terwijl ik mijn zwaard hef, weet ik: dit pad, hoe ruw ook, leidt ooit naar vrijheid. Misschien zelfs via het zwaard zelf. En tot die dag, blijf ik vechten. Met kracht. Met vuur. Met hoop.

 

 

 

 

 

 

 

Ave, broeders van KSA,

wat fijn om jullie hier te verwelkomen, jonge strijders van vandaag! Ik ben kardinaal Eusebius uit het machtige Romeinse Rijk. Ik leef tussen keizers, tempels en dappere gladiatoren, waar elke dag voelt als een nieuw hoofdstuk in een groot verhaal. Mijn taak? Ik zorg voor de harten en zielen van zij die strijden in de arena. Ik spreek woorden van moed, wijsheid en troost. Want zelfs de sterkste krijger heeft soms een bemoedigend woord nodig vóór hij de arena binnenstapt. Maar ook mijn leven kent beproevingen. Soms moet ik op reis om een oude wet op te zoeken in een ver vervallen bibliotheek, of moet ik tussen strijdende legioenen vrede proberen te brengen. Ik heb boodschappen van groot belang moeten overbrengen aan hoge heren, en moeilijke beslissingen moeten nemen wanneer het rijk in gevaar was. Niet met zwaard of schild, maar met geloof, woorden en een vast hart.

De goden hebben mij bijzondere krachten gegeven. Ik zie wat anderen niet zien: waar angst zich verstopt, waar twijfel groeit. Met mijn woorden breng ik rust in het hoofd van wie onrust voelt. Mijn kennis helpt om de juiste weg te kiezen wanneer niemand meer weet wat juist is. En als het echt nodig is, kan ik de stilte gebruiken om mensen te laten luisteren — écht luisteren. Ik ben misschien geen vechter in de arena, maar zonder mijn raad, zou menig held zijn moed vergeten. Zonder mijn stem, zouden velen verdwalen in hun strijd. Dat is mijn kracht. Dat is mijn taak.. Strijd met eer, spreek met wijsheid, en wandel steeds als een ware held.

 

 

 

 

 

Hallo KSA’ers,

Mijn naam is Aleorix, stamhoofd van de ontembare Galliërs. Ik ben de trotse leider van een volk dat nooit buigt, nooit vlucht en altijd strijdt voor vrijheid en eer. In de dichte bossen van Gallië en op de uitgestrekte velden waar de Romeinen ooit marcheerden, klinken mijn bevelen als donder over de heuvels. Als stamhoofd ben ik niet alleen een krijger, maar ook een vaderfiguur voor mijn volk. Mijn kracht ligt niet enkel in mijn slagzwaard of mijn machtige strijdbijl, maar in mijn wijsheid, mijn visie en mijn ontembare geest. Mijn woorden kunnen legers verenigen, en mijn blik dwingt zelfs de dappersten tot respect. Mijn schouders dragen de geschiedenis van een trots volk. Mijn littekens vertellen verhalen van veldslagen gewonnen met lef en liefde voor mijn mensen. Als ik mijn strijdkreet laat weerklinken, beeft de aarde – want ik vecht nooit alleen, maar met de kracht van heel Gallië achter mij.

Sta paraat, strijders. Want wanneer het stamhoofd roept, volgt heel Gallië. Tot in de arena, avonturiers!

 

 

 

 

 

Kampinfo

EEN ‘NORMALE’ KAMPDAG

08u00: opstaan
08u30: ontbijt
09u00: openingsformatie
09u15: dienst
10u00: voormiddagactiviteit
13u00: middagmaal
14u00: platte rust & dienst
15u30: namiddagactiviteit
16u00: vieruurtje
16u15: namiddagactiviteit
18u30: avondmaal
19u30: avondactiviteit
20u45: nachtmutsje
21u00: slotformatie
21u30: oogjes toe en snaveltjes dicht

De diensten ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds worden met een beurtrol gedaan. Het gaat hier om ochtend-, middag- en avondafwas, tafels klaarzetten en afruimen, patattenjas en terreinkuis. Na het middagmaal wordt een platte rust voorzien om het eten een beetje te laten zakken; eerst 30 minuten slapen (het platte gedeelte) en nadien blijven we nog een 30 minuten op ons bed liggen (het rustgedeelte) en kunnen we een briefje naar het thuisfront schrijven of een boekje lezen. Het spreekt voor zich dat we ook dan stil en rustig blijven.

MEDISCH

Indien uw kind speciale medische zorgen moet krijgen (bepaalde geneesmiddelen e.d.) dient dit vermeld te worden op de medische fiche bij de inschrijvingen. De medicijnen dienen afgegeven te worden bij het vertrek aan de leiding, zij zullen dit later aan kookouder Annelies bezorgen. Zij zal toezien op de juiste toediening van de medicatie ’s morgens en ’s avonds. Mocht er zich iets ernstigs voordoen dan raadplegen we onmiddellijk een dokter en brengen we ook de ouders op de hoogte. Maar laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn.

BEZOEK OP KAMP

Om problemen (heimwee, e.d.) te vermijden vragen we NIET op bezoek te komen tijdens het kamp. Zeker voor de kleinsten is het moeilijk om daarna opnieuw afscheid te nemen van mama en papa… Trouwens, jullie mogen er zeker van zijn dat de jongens in goede handen zijn. Niet alleen de leiding, maar ook de kookploeg staat 24u op 24u klaar om eventuele problemen op te lossen.

Sommige ouders vragen ook om de kinderen later te brengen of vroeger te komen halen. Als het echt niet anders kan, maken we daar natuurlijk geen probleem van, maar we proberen het toch zoveel mogelijk te vermijden. Ook voor de leeuwkes willen we een uitzondering maken. Dit spreek je dan best af met de leeuwkesleiding zelf. Dit jaar hebben we besloten het een beetje anders aan te pakken en mag u uw kind al op dag 5 in de platte rust komen halen of afzetten. Zo kunnen we ze toch nog een volwaardiger kamp bieden.

WAT MEE TE NEMEN? (gelieve overal een naam op te schrijven!!)

BELANGRIJK!  Leeuwkes, sloebers en rakkers slapen binnen. Er zijn helaas geen bedden voorzien en daarom moeten jullie dit jaar WEL een veldbed meenemen. Neem ook zeker een slaapzak mee. De knapen en (jong)-hernieuwers slapen in tenten en aan hun vragen we voor een ‘echt’ veldbed te zorgen en GEEN opplooibare bedden met matras. Deze nemen namelijk te veel plaats in op de camion en in de tenten.

Alle leden dienen 1 keukenhanddoek af te geven bij vertrek. Deze worden na het kamp verder op KSA gebruikt.

• Warme trui(s) (‘s morgens & ‘s avonds kan het fris zijn!)
• Stevige schoenen of laarzen
• Een paar lichtere (sport)schoenen die goed passen om blaren te vermijden
• Genoeg speelkledij die tegen een stootje kan
• Voldoende ondergoed en kousen
• Wasgerief (enkele washandjes en handdoeken, zeep, tandenborstel en tandpasta, badhanddoek)
• Zwembroek + sandalen of slechte schoenen om eventueel in het water te spelen
• Voldoende korte broeken en één lange broek
• Drinkbus en zaklantaarn
• Brooddoos, voor op de dagtochten
• Verkleedgerief
• Zonnecrème en aftersun
• Schrijfgerief en wat geld om kaartjes en postzegels te kopen. Voorgemaakte enveloppen zijn handig bij de kleinsten.
• Kussen en pyjama
• Linnenzak voor vuile kleren
• Regenjas
• Iets om te lezen (boek of strip) voor tijdens de platte rust
• GEEN SNOEP (ook niet per post!), die wordt onverbiddelijk in beslag genomen. Een verjaardagstractatie voor de hele bubbel is wel toegestaan (Er is elke dag een vieruurtje en nachtmutsje voorzien, zo snoept iedereen op hetzelfde moment!)
• GEEN GSM (buiten de knapen, Jong- en Hernieuwers), als er problemen zijn, is er altijd de leiding om de ouders in te lichten. Voor de rest heb je ook geen andere elektronische apparaten nodig tijdens het kamp.

 

VALIEZEN

De valiezen en veldbedden van de leeuwkes, sloebers en rakkers kunnen mee in het bagageruim van de bus. Deze moeten dit jaar dus niet op voorhand gebracht worden maar gewoon meegenomen bij vertrek. Gelieve dan ook al de gele klevers en kids-ID (en isi+-kaart) mee te nemen en aan de leiding te bezorgen. Op de bus zelf kan je dan nog een rugzakje met handbagage meenemen(KW-tje, boek, strips,…). De valiezen (en veldbedden van de oudste leden) komen bij het terugkeren mee met de bus en kunnen meteen opgehaald worden. Deze zullen op de parking aan het fortpark verzameld worden wanneer de bussen worden uitgeladen. Moest er zich onverwachte vertraging voordoen met de bus zullen we dit laten weten via onze facebookpagina.

VERTREK & AANKOMST

We vertrekken met de bus op dinsdag 1 juli om 13u. Tien dagen later, op vrijdag 11 juli, komen we met de bus terug naar Puurs. Bij het vertrek spreken we af om 12u30 stipt op het Vijverbos. Zorg dat jullie ’s middags al voldoende gegeten hebben en vergeet zeker geen vieruurtje! Op vrijdag 11 juli zullen we aankomen aan het Vijverbos rond 13u30. De slotformatie zal in het Vijverbos plaatsvinden en ook de valiezen moeten daar opgehaald worden.

KAMPADRES

We verwachten de brieven (GEEN SNOEP OF SPEELGOED!) van mama, papa, broer, zus, vriend(in), oma, opa, enz. op het volgende adres:

 

KSA PUURS

NAAM VAN UW ZOON

Zonhoevestraat 28

3740, Beverst

 

 

INSCHRIJVEN

De inschrijving verloopt via een google form. Deze dient te worden ingevuld voor 1 juni. De link hiernaar werd reeds naar jullie gestuurd via mail, moesten jullie deze toch niet hebben ontvangen kan je best een mailtje sturen naar info@ksapuurs.be  zodat je zeker alle updates ontvangt. De link is ook te vinden op onze website en facebookpagina. Bij de leeuwtjes willen we nog wel eens langskomen als u daar als ouder behoefte aan. U mag ons dan contacteren en dan komen wij langs.

KAMPGELD

Het kampgeld wordt liefst per overschrijving betaald. Dat kan u doen op de KSA-rekening:BE43 7330 2245 2601 met als vermelding: ‘naam + ban + kampgeld’.

Het kampgeld zal dit jaar €175 bedragen; voor een tweede (en eventueel derde, vierde…) zoon wordt een prijsvermindering gegeven zodat u voor hen nog €155 betaald. Voor de leeuwkes die vanaf of tot dag 5 meegaan bedraagt het kampgeld €95. Via de mutualiteit kunt u een deel van dit bedrag terugbetaald krijgen (tot €11/dag), de benodigde documenten hiervoor zult u na het kampterugvinden op onze website onder ‘gegevens’. Indien u vragen heeft over de betaling, aarzel dan niet om contact op te nemen met Vincent, onze penningmeester, via ksa.financien@gmail.com.

De Knapen, JHN’ers en HN’ers worden gevraagd een extra centje mee te nemen om iets te kunnen kopen voor te eten en drinken op 2-daagse of 3-daagse.

INFO JONG-EN HERNIEUWERS

Enkele dagen voor het vertrek komen jullie je stalen ros nog eens showen zodat we zeker zijn dat die in orde is. Dit laten we via WhatsApp wanneer dit juist is. Het is belangrijk om werkende remmen, versnellingen, … te hebben.
Vertrek:
– De Jonghernieuwers vertrekken dinsdag 1 juli om 08:30.
– De Hernieuwers vertrekken maandag 30 juni en het uur laten we nog weten.
Koffers:

De koffers van de JHN+HN mogen op maandag 30 juni (’s morgens bij vertrek of tegen de avond) worden binnen gebracht. Deze gaan samen met de camion naar de kampplaats op dinsdag 1 juli.

De Hernieuwers maken hun rugzak voor 3-daagse tegen 30 juni, en nemen deze mee 30 juni ook mee zodat we deze via de volgwagen mee naar de kampplaats kunnen nemen. Voorzie in deze rugzakgerief om 1 nacht te overnachten op de kampplek want onze valiezen zullen nog niet aanwezig zijn.

De JHN’s nemen hun rugzak voor 3-daagse gewoon mee wanneer ze hun koffer naar KSA brengen.

Robbe, Ben, Thomas, Wannes, Florian en Josse

 

 

 

Info Knapen

 

Beste knapen…
Een nieuw avontuur wacht. Geen gewoon kamp. Geen doorsnee fietstocht. Nee dit is een spel. Een spel van vertrouwen, misleiding… en verraad. Onder jullie bevinden zich bondgenoten. Maar ook… verraders. Wie durft te vertrouwen? En wie speelt een dubbele rol? Jullie worden uitgedaagd om de wereld te trotseren, de waarheid te ontdekken en vooral: op je hoede te blijven. Elke blik, elk woord, elk gebaar kan iets verbergen. De eerste bestemming? Die blijft voorlopig geheim. Wat we wel kunnen zeggen: het begint met een stevige fietstocht. Of beter gezegd… de eerste test.

De voorbereiding: Voor we vertrekken, willen we zeker zijn dat niemand onderweg “per ongeluk” met pech valt. Daarom is er een fietsencontrole gepland op donderdag 26 juni tussen 20u en 20u30. Laat je stalen ros controleren misschien redt het je later. De missie start op maandag 1 juli om 8u. We spreken af aan KSA om 7u30. Jullie valiezen reizen apart met de camion. Breng je bagage binnen op zondag 30 juni tussen 18u en 19u. Vergeet niet: in dit spel is niets wat het lijkt. De verraders zijn al onder jullie…

 

Op de fiets:
  • Trekrugzak
    • Fiets (die in orde is: werkende remmen, licht, opgepompte banden, …)
    • Mogelijk ook een fietsbroek (dit is zeker geen overbodige luxe)
    • Gevulde drinkbus en een flesje extra
    • Iets om te eten voor de nodige suikers
    • Fietshelm en fluo vestje (fietshelm of fluo vestje vergeten = niet mee)
    • Regenjas
    • Reserve binnenband die past
    • Zonnecrème
    • Een slot
Voor tweedaagse:
  • Zakgeld voor 2 maal te eten en drankjes voor tijdens de tocht (rond de 40 euro)
  • Goede stapschoenen
  • Reservekleren
  • Zwemgerief
  • Tandenborstel, handdoek , …
  • Slaapmatteke (tenzij je op de grond wil slapen)
  • Slaapzak

Jullie teerbeminde GSM mogen jullie meenemen zodat jullie deze kunnen gebruiken tijdens tweedaagse. We houden deze gsm’s echter voor de andere dagen van het kamp bij omdat we dan even kunnen genieten van het mooie leven zonder gsm’s!

 

 

 

De kookploeg

TIK TIK TIK TIK BAM BAM BAM 

GHNGH GHGHHG

IIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOOOOOONGNGNGNGN!!! 

DOEF DOEF DOEF 

Hoort u dat? Het is de kookploeg van KSA Puurs, die dit jaar opnieuw meetimmert aan de KSA-geschiedenis. Dat timmeren mag u vrij letterlijk nemen, want net als vorig jaar zijn kookouders Tim en partner Paulien er weer bij. Deze kookies hebben een KSA/VKSJ-verleden en zijn mama en papa van 2 KSA’ers. Ze hebben alvast erg veel zin om er samen met de al wat meer ervaren kookouders er opnieuw een topkamp van te maken.

Verder hebben we ouwe-getrouwe Michael, een echt manusje-van-alles dat het klappen van de pollepel kent. Gevraagd wat het vreemdste is wat hij ooit heeft gegeten, antwoordde hij ‘pudding zonder koekske waarin dan toch een koekske blijkt te zitten. Creepy. Onbegrijpelijk, onmenselijk’. Voorts is hij de papa van enkele huidige KSA’ers en (oud-)leerkracht van nog een heleboel andere. Voor hem staat KSA voor “amusement, gezelligheid, vriendschap, spanning, ontspanning ten top”.

Bert, ondertussen ook al goed gerodeerd, is oud-leider van KSA Puurs en woont samen onder één dak met twee KSA-jongens en één roodkapje. KSA Puurs is volgens hem de max omdat ze volgens hem alles kunnen, als het tenminste écht moet. In een authentiek Chinees restaurant verorberde hij ooit kippenpoten in chilisaus. De nagels hield hij voor het laatst. Verder snuift hij zoals de meeste mensen – spaghettislierten door zijn neus naar binnen i.p.v. ze via zijn mond naar binnen te werken.

De volgende keukenprinses is niemand minder dan de partner van Bert, ze heet Annelies. Ze kookt – geheel naar eigen zeggen – het liefst water in de waterkoker. Annelies betrapt zichzelf er soms op dat ze eerst de kruiden van een chipske likt en het dan pas opeet. Geen zorgen, Annelies, deze methode staat beschreven in de handleiding van de Pringels chips. Ze vindt KSA Puurs trouwens de max omdat ze het beste in ieder lid naar boven willen halen.

De voorlaatste maar zeker niet de minste is Katrien. Ze is de mama van twee KSA’ers. Je mag het aan niemand verklappen, maar ze heeft eigenlijk een CHIRO-verleden, sssst. Daardoor weet ze natuurlijk wel dat jeugdbeweging top is en wil ze maar al te graag mee gaan koken met KSA Puurs. Katrien at ooit rendier in een Zweeds restaurant, een aanrader! Verder vindt ze chocoladesaus onweerstaanbaar. Een bolletje ijs erbij is een plus, maar het mag niet meer bedragen dan 10% van het volume saus.

We ronden af met nog een oud-leider van KSA Puurs en tevens partner van Katrien, Bram. Opgelet als je hem loslaat in de keuken, want hij durft wel eens een boterham met kaas in chocomelk te doppen. Na een ruiltocht toen hij nog in KSA zat, at hij ooit ‘krokodil’, wat verdacht sterk op kip leek. KSA Puurs vindt hij de max omdat hij er zelf heel erg veel geleerd heeft en er veel vrienden voor het leven aan heeft overgehouden.

Voilà, deze keur van kookies zal het komende kamp zijn uiterste best doen om alle buiken gevuld te houden. Verder staan ze ook – samen met de EHBO-leiders – in voor de EHBO en het toedienen van medicatie indien nodig. Ook voor allerhande ‘probleempjes’ of gewoon voor een babbeltje, zijn ze er.

Culinaire groeten
De kookploeg

 

 

 

 

 

 

 

Oproep sponsoring

Beste ouders en KSA Puurs-sympathisanten

Van 1 tot 11 juli is het er weer boenk oep want dan gaan we met z’n allen naar Beverst op kamp. Wij kijken er enorm naar uit en zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen. Ook bij de kookploeg begint het al te kriebelen. Om al die mondjes te kunnen vullen, moeten we natuurlijk heel wat voorraad inslaan. Daarom doen we een oproep om ons kamp te sponsoren.

Misschien wil de firma waar u werkt of iemand kent wel zo vriendelijk zijn om ons enige producten uit haar gamma te schenken. In het verleden mochten we al rekenen op potten choco, diepvriesfrieten, vacuümverpakte kip, enz. Vooral zaken die enigszins houdbaar zijn, nemen we met alle plezier aan. Eventuele overschotten die nog bruikbaar zijn, schenken we na het kamp aan vzw De Schakel.

Ook is er de mogelijkheid om een factuur van een winkelbestelling te sponsoren of materiële steun te bieden. Bijvoorbeeld materiaal dat kan dienen voor het bouwen van decors zoals houten platen of verf, is zeer welkom.

Mogen wij jullie alvast bedanken voor welke vorm van sponsoring dan ook. Wees maar zeker dat we er dankbaar gebruik van zullen maken. Wie wenst in te gaan op onze oproep, vindt hieronder de contactgegevens van onze kookploeg.

 

Met vriendelijke groeten, De leiding

Contactpersoon kookploeg: Bert Spapens bertspapens@hotmail.com 0479 89 41 94