KAMPWOEPIE
De vikingen en de verloren schat van Odin
Inhoudstafel
De Vikings 3
De Fransen 5
Kampinfo 6
Persploeg 10
Kookploeg 11
Kalender
Geen KSA vanaf 25 mei
Slotactiviteit 18 mei
Kamp 2019 Kaulille 11 juli
De Vikings
Het verhaal speelt zich af in de tijd dat de vikings bestonden. In deze tijd waren er veel grote stammen die met elkaar samenleefden. Om jullie een beetje meer info te kunnen geven hebben we gevraagd aan de dapperste vikings van de grootste stammen om zich even voor te stellen.
THORIN
Gegroet KSA’ers
Mijn naam is Thorin Wolvenshield, onder de vikingen bekend om mijn vechtkunsten met zwaard. Als geboren jager kan ik de sporen van een dier dagenlang terugvinden. Daarom is het symbool van onze familie een wolf. Een krachtig dier met een uitstekend jacht instinkt. Wanneer we elkaar ontmoeten zal ik jullie de verfijnde technieken van de jacht en het zwaard aanleren.
Noorse groeten, Thorin
Dwalin
Gegroet,
mijn naam is Dwalin Belior. Ik ben het stamhoofd van de sterkste en dapperste Vikings over heel de wereld.In gevechten gebruik ik dan ook altijd dezelfde strategie, namelijk brute kracht. Het symbool van mijn stam is de trotse adelaar. Ik verlang van mijn stamleden dat ze dapper, krachtig en loyaal zijn.
Tot in Kaulille, Dwalin
De Vikings
Aragon Pilsnar
Ik groet u, krijgers van de KSA,
Mijn naam is Aragon Pilsnar, de dapperste der vikingen. Ik ben geboren in het land van de eeuwige sneeuw, de noorse hooglanden. Mijn vader was de meest gevreesde viking aller tijden, legende zegt dat hij zijn krachten heeft gekregen van de god der bliksem en verwoesting, de machtige Thor. Om deze goddelijke kracht beter te kunnen beheersen heeft mijn vader het wapen Björn laten vervaardigen. Een immens krachtige hamer die ik altijd meedraag op weg naar het slagveld. Maar laat mijn strijdlust en vechtvermogen je niet misleiden, ik beschik over nog vele andere vaardigheden. Plannen maken en strategische tactieken is voor vele vikingen nog onbekend terrein, maar volgens mij moet een viking even goed zijn wapen kunnen hanteren als zijn hersenen. Ik hoop jullie ksa’ ers spoedig te kunnen ontmoeten!
Tot binnenkort, Aragon
Ivar
Jow KSA,
Ik Ben Viking Ivar, ik ben afkomstig van een zeer getalenteerde stam. Deze stam staat al duizenden jaren bekend voor hun vechttechnieken. Een van deze technieken is het hanteren van handbijlen, een techniek die ik zeer goed hanteer. Ik heb er namelijk jaren voor getraind om de eigenschappen van elke verschillende handbijl in de pols te krijgen. Het gooien van een handbijl lijkt misschien gemakkelijk maar het is veel meer dan enkel de worp ervan. Je moet rekening houden met zeer veel factoren, zoals wind en de vorm van de bijl. Toen ik de technieken van de handbijl helemaal onder de knie had ben ik nog veel verder gegaan in mezelf technieken aan te leren. Dit was niet zo gemakkelijk als verwacht dus heb ik een reis gemaakt naar het verre Noorwegen naar broederstammen die daar gelegen zijn. Daar heb ik geleerd hoe je moet zwaardvechten en zelf een nieuw wapen gecreëerd. Dit wapen is een dubbele bijl. Nu is mijn uitdaging om de beste te worden in het gebruik van dit wapen.
Krachtige groeten Ivar
Ragnar
Dag jongens van KSA Puurs
Ik ben Ragnar Lotbrok en ik sta bekend om mijn intelligentie en oriëntatie. Ook kan ik zeer goed overweg met een bijl en een schild. Mijn symbool is dan ook een Vegvisir en dit staat voor de windrichtingen zodat men zich kan oriënteren op de zee. Ik wil mijn stam dan ook opleiden tot échte vikings. Ik hoop dat jullie er zin in hebben. Tot dan!
Ragnar Lotbrok
De Fransen
Verder willen we jullie ook nog kennis laten maken met de volgende invloedrijke personen:
François de la Guillotine
Geachte onderdanen,
Mijn naam is François de la Guillotine. Ik ben al jarenlang generaal van de Franse krijgsmacht. Samen met mijn onder-generaal Pierre de L’artois heers ik over het Franse leger. Ik ben geboren in een steenrijke familie van zwaardhandelaars en kreeg alles wat mijn hartje begeerde.
Ik werkte mij via die weg naar de top van het Franse leger en heb nu een zeer machtige positie. De vorige generaal was mijn vader en hij leerde me de vaardigheden en het leiderschap dat ik nodig heb voor deze veeleisende functie.
Mijn doel is om het Franse leger het sterkste en machtigste van de wereld te maken. Hiervoor zullen mijn mannen en ikzelf alles op alles zetten. Van mij zal je dus zeker nog horen…
Pierre de l’Artois
Bonjour les garçons !
Je suis ondergeneraal Pierre de l’Artois. Ik ben al jarenlang de assistent en gewoon een goede copain van François de la Guillotine. Wij zijn samen opgegroeid en nu zijn wij de beste legeraanvoerders du monde! Dankzij het geld van generaal de la Guillotine, onze geweldige militaire strategie en fantastische samenwerking hebben wij samen het sterkste leger ter wereld uitgebouwd. Onze soldaten zijn de dapperste mannen en ze zullen blijven vechten voor hun vaderland tot op het einde. Niemand zal ons ooit kunnen verslaan!
Vive la France!!!
Au revoir,
Ondergeneraal Pierre de l’ Artois
Kampinfo
EEN ‘NORMALE’ KAMPDAG
08u00 opstaan
08u30 ontbijt
09u00 openingsformatie
09u15 dienst
10u00 voormiddagactiviteit
13u00 middagmaal
14u00 platte rust & dienst
15u00 namiddagactiviteit
16u00 vieruurtje
18u00 avondmaal
19u00 avondactiviteit
20u45 nachtmutsje
21u00 slotformatie
21u30 oogjes toe en snaveltjes dicht
De diensten ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds worden om de beurt door de verschillende groepen gedaan. Het gaat hier om ochtend-, middag- en avondafwas, tafels klaarzetten en afruimen, patattenjas en terreinkuis. Na het middagmaal wordt een platte rust voorzien om het eten een beetje te laten zakken; eerst een halfuurtje slapen (het platte gedeelte) en nadien blijven we nog een half uurtje op ons bed liggen (het rustgedeelte) en kunnen we schrijven of een boekje lezen. Het spreekt voor zich dat we ook dan stil en rustig blijven.
MEDISCH
Indien je kind speciale medische zorgen moet krijgen (bepaalde geneesmiddelen e.d.) is dit meestal reeds besproken tijdens de inschrijvingen en het invullen van de medische fiche. U kan de medicijnen afgeven aan Marijke, bij het vertrek of het binnenbrengen van de valiezen, zodat zij mee kan toezien op het gebruik ervan. Zij heeft net zoals een aantal leiders een EHBO-cursus gevolgd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Trouwens, als er zich iets ernstigs voordoet dan raadplegen we onmiddellijk een dokter en brengen we ook de ouders op de hoogte. Maar laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn.
BEZOEK OP KAMP
Om problemen (heimwee, e.d.) te vermijden vragen we NIET op bezoek te komen tijdens het kamp. Zeker voor de kleinsten is het moeilijk om daarna opnieuw afscheid te nemen van mama en papa… Trouwens, jullie mogen er zeker van zijn dat de jongens in goede handen zijn. Niet alleen de leiding, maar ook de kookploeg staat 24u op 24u klaar om eventuele problemen op te lossen. Sommige ouders vragen ook om de kinderen later te brengen of vroeger te komen halen. Als het echt niet anders kan, maken we daar natuurlijk geen probleem van, maar we proberen het toch zoveel mogelijk te vermijden. Ook voor de leeuwkes willen we een uitzondering maken. Dit spreek je dan best af met de leeuwkesleiding zelf. De standaardregeling in dit geval houdt dan in dat de leeuwkes die 5 dagen op kamp gaan, op dag 6 tijdens de platte rust mogen gebracht worden.
Kampinfo
WAT MEE TE NEMEN?
- BELANGRIJK! Leeuwkes, sloebers en rakkers slapen binnen. Er zijn zelfs bedden voorzien. Daarom moeten jullie dit jaar GEEN veldbed meenemen. Alle andere groepen slapen in tenten en aan hun vragen we voor een ‘echt’ veldbed te zorgen en geen opplooibare bedden met matras. Deze nemen nl. te veel plaats in in de tenten.
- Regenjas, anorak of KW
- Warme trui(s) (‘s morgens & ‘s avonds kan het fris zijn!)
- Stevige schoenen of laarzen
- Een paar lichtere (sport)schoenen die goed passen om blaren te vermijden (we gaan immers twee maal op dagtocht!)
- Genoeg speelkledij die tegen een stootje kan
- Voldoende ondergoed en kousen
- Wasgerief (enkele washandjes en handdoeken, zeep, tandenborstel en tandpasta, badhanddoek)
- 2 handdoeken (die je na het kamp niet terug moet hebben)
- Zwembroek + sandalen of slechte schoenen om eventueel in het water te spelen
- Voldoende korte broeken en één lange broek
- Drinkbus en zaklantaarn
- Brooddoos, voor op de dagtochten.
- Verkleedgerief
- Zonnecrème en aftersun
- Schrijfgerief en wat geld om kaartjes en postzegels te kopen
- Slaapzak, hoeslaken en pyjama
- Iets om te lezen (boek of strip) voor tijdens de platte rust
- GEEN SNOEP, die wordt onverbiddelijk in beslag genomen. (Er is elke dag een vieruurtje en nachtmutsje voorzien, zo snoept iedereen op hetzelfde moment!)
- Identiteitskaart (en isis+–kaart), worden afgegeven bij het binnenbrengen van de valiezen.
- GEEN GSM, als er problemen zijn, is er altijd de leiding om de ouders in te lichten.
Voor de rest heb je ook geen andere elektronische apparaten nodig tijdens het kamp.
KAMPGELD
Het kampgeld wordt per overschrijving of cash betaald. Als u dit liever per net-banking wil overschrijven, mag dat ook. Dat kan u op het nummer BE43 7330 2245 2601 met als vermelding: ‘naam + kampgeld’. Het bedrag is €150 voor een eerste zoon; voor een tweede (en eventueel derde, vierde…) zoon wordt een korting gegeven zodat voor hen slechts €140 betaald wordt. In deze prijs zit alles inbegrepen. De kinderen kunnen eventueel wel een beetje zakgeld meebrengen om postzegels en postkaartjes te kopen (die worden verkocht tijdens de platte rust). De Knapen en JHN’ers wordt aangeraden wat meer geld mee te nemen om op de twee- of driedaagse hun eten en drinken te betalen.
Kampinfo
VALIEZEN
De valiezen worden, samen met al het ander kamp- en kookmateriaal, met de vrachtwagen naar de kampplaats gebracht. Op 30 juni laden we alles in. Daarom vragen we de valiezen dan binnen te brengen tussen 18u00 en 20u00 op het Vijverbos. Gelieve dan ook al de gele klevers (als die nog niet bij de medische fiche zijn gevoegd) en kids-ID (en isi+–kaart) mee te nemen en aan de leiding te bezorgen. Op de bus zelf kan je dan nog een rugzakje met handbagage meenemen (KW-tje, boek, strips,…). Zorg ook dat je wandelkledij aanhebt, zodat we daar ter plaatse direct kunnen vertrekken voor een korte wandeltocht. De valiezen kunnen weer opgehaald worden op woensdag 11 juli tussen 18u00 en 19u00. Als we de vrachtwagen tijdens onze aankomst op het Vijverbos al kunnen uitladen mogen de valiezen ook na de slotformatie al worden opgehaald.
De datum voor het inladen van de valiezen zou nog kunnen veranderen maar dan laten we dit zeker nog weten via facebook en email. Als je geen mails krijgt (over bijvoorbeeld het online verschijnen van de vorige woepies) kan je best een mailtje sturen naar info@ksapuurs.be om je mail aan de mailinglijst toe te voegen!
VERTREK & AANKOMST
We vertrekken met de bus op maandag 1 juli om 13u. Tien dagen later, op woensdag 11 juli, komen we met de bus terug naar Puurs. Bij het vertrek spreken we af om 12u15 stipt op het Vijverbos. Zorg dat jullie ’s middags al voldoende gegeten hebben en vergeet zeker geen vieruurtje! Op woensdag 11 juli zullen we aankomen aan het Vijverbos rond 13u. De slotformatie zal in het Vijverbos plaatsvinden en ook de valiezen moeten daar opgehaald worden.
KAMPADRES
We verwachten de brieven van mama, papa, broer, zus, vriend(in), oma, opa, enz. op het volgende adres:
KSA PUURS
NAAM VAN UW ZOON
Rietweg 41
3950 Kaulille
CONTACTPERSONEN
Voor dringende gevallen kan u terecht bij de volgende personen:
Kamiel Houben (Bondsleider): 0496201792
Robby Andries (Jonghernieuwers): 0476297160
Kamiel Houben (Knapen): 0496201792
Marijke Bogaerts (kookploeg): 0479477487
Kampinfo knapen
Wij gaan met de fiets op kamp!
We gaan de uitdaging aan om ook dit jaar met de fiets op kamp te gaan. Dit jaar zullen we 110 km fietsen om op de kampplaats aan te komen.
Hoe gaat die fietstocht verlopen? Wel, enkele dagen voor het vertrek mogen jullie je stalen ros nog eens komen showen zodat we zeker zijn dat die in orde is. Deze fietsencontrole gaat door op maandag 24 juni om 19u30. We vertrekken maandag 1 juli om 08u00.op KSA.
Jullie hebben nodig:
Op de fiets:
– Fiets (die in orde is: werkende remmen, licht, opgepompte banden, …)
– Gevulde drinkbus en een flesje extra
– Iets om te eten voor de nodige suikers
– Fietshelm en fluo vestje (fietshelm of fluo vestje vergeten = niet mee)
– Regenjas
– Reserve binnenband die past.
2- daagse
Ook dit jaar gaan de knapen weer op fantastische 2-daagse! Maar wat hebben jullie daar voor nodig?
– Trekrugzak
– Goede stapschoenen (goed ingelopen schoenen)
– Reservekleren
– Regenjas
– Zwemgerief
– Tandenborstel, handdoek , …
– Slaapmatteke (tenzij je op de grond wil slapen)
– Slaapzak
– Zakgeld voor 2 maal te eten en drankjes voor tijdens de tocht
Algemene info
Jullie teerbeminde GSM mogen jullie meenemen zodat jullie deze kunnen gebruiken tijdens tweedaagse. We houden deze gsm’s echter voor de andere dagen van het kamp bij omdat we dan even kunnen genieten van het mooie leven zonder gsm’s!
Wij kijken al uit naar een fantastisch kamp met jullie!
De knapenleiding
Persploeg
Beste KSA’ers, ouders en sympathisanten
Het is bijna zover, de klepper van formaat om het KSA-jaar mee af te sluiten: het groot kamp. Gewapend met videocamera en kodak zal de persploeg hun uiterste best doen om jullie doldwaze avonturen op beeld te zetten voor de mensen thuis. Ook dit jaar zal er elke dag een verslag verschijnen op de site. Om over het film– en fotomateriaal nog maar te zwijgen. De persploeg kijkt alvast reikhalzend uit naar 1 juli.
Vriendelijke groeten en tot dan.
Kookploeg
Hey strijdlustige KSA’ers,
Toen de kookploeg hoorde dat jullie de vikings gaan helpen met het terugvinden van een oud artefact heeft de hele ploeg direct beslist om jullie daarin te steunen. We gaan er weer voor zorgen dat jullie sterk genoeg zijn om op te staan tegen alle mogelijke uitdagingen die voorgeschoteld gaan worden. Jullie weten waarschijnlijk wel dat vikings altijd veel eten nodig hebben om kracht op te doen en lange reizen te overleven. Gelukkig zijn wij hierop voorbereid, Jean-Claude zal het hele kamp voorproever zijn, Dan weten we zeker dat we jullie met een goede maaltijd op pad kunnen sturen. Moesten er gewonden vallen tijdens de reis is Marijke er om deze te verzorgen. Mocht het toch nog misgaan kan Bert altijd mee ten strijden trekken samen met Michael vormen deze twee een dynamisch duo. Terwijl deze dappere mannen dan konijn, fazant, everzwijn en ander wild door de bakplaat roeren worden er natuurlijk ook bijgerechten als wilde wortels, rapen, spruiten en andere knollen klaargemaakt door de kookmoeders Anja en Kristel. Zij gaan ervoor zorgen dat jullie de nodige vitamientjes binnenkrijgen en elke dag sterker en sterker worden om de fight aan te gaan met de legers van de fransen. Tot in Kaulille !!!!
De kookploeg