Woepie Nr. 2 17-18

INHOUDSTAFEL

 

 

WOORDJE VAN DE BL

Beste leden & ouders

 

Eerst en vooral wil ik jullie een laat, maar zeer gelukkig 2018 toewensen. Graag wil ik jullie via deze weg bedanken voor jullie komst naar onze stand op de Puurse kerstmarkt. Jullie zijn met velen gekomen en het was zeer gezellig. Het was zelfs zo gezellig dat we een aantal weken nadien besloten de winterbar725 open te houden samen met de oud-leiding. Met deze activiteiten is er weer wat extra geld binnengekomen voor onze KSA.

Na de feestdagen stond voor een grootdeel van de leiders de halfjaarlijkse toetsen op het programma. Hierdoor was de leidingsploeg gedurende een maand afwezig. Nu de toetsen achter de rug zijn staat de leiding weer klaar om van elke zaterdag een topdag te maken.  Onze bloemekesverkoop staat ook bijna voor de deur. Deze zal doorgaan op 17 maart. Hou dus zeker nog een plekske vrij in jullie tuin voor een prachtige primula of een vrolijk violetje. Hou zeker de KSA site in het oog want binnenkort zullen de datums van het kleine kamp voor elke ban geweten zijn

Het absolute hoogtepunt van het KSA-jaar komt steeds dichter bij : het kamp. Ik verheug me al op een spetterend kamp met goed weer in Opoeteren. Maar zo’n kamp moet natuurlijk ook voorbereid worden. Daarom trekt de leiding er in het weekend van 23-24-25 februari op uit naar het verre Zonhoven. Dat weekend zal er dus geen leiding gegeven worden. Alle andere interessante data vindt u terug op onze website.

Zo, ik heb mijn zegje weer kunnen doen, moesten jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om me aan te spreken!

Tot de volgende!

Robbe

 

 

LEEUWKES

Dag stoere leeuwkes,

Het is weer eens tijd om terug te blikken op die superleuke zaterdagnamiddagen op KSA, want er zijn weer ontelbaar veel leuke activiteiten achter de rug. Eerst willen wij ons nog eens excuseren dat het een zeer lange tijd geen KSA was, maar nu zijn we weer klaar om ons voor de volle 100%, ik bedoel 200% in te zetten om de leeuwtjes opnieuw zo’n leuk mogelijke zaterdagen te geven. Want als die leeuwtjes KSA mistten, dan mag je er zeker van zijn dat wij dat ook deden. ☹

Het begon allemaal op sinterklaas, de oude wijze man kwam KSA bezoeken. Iedereen was zeer opgetogen om sinterklaas te zien, maar de boodschap die hij meebracht was niet zo fijn. Zijn pieten waren namelijk ziek geworden van het koude weer en hij had onze hulp nodig om de ingrediënten van het medicijn te verzamelen. Voor normale mensen is dit een zware uitdaging, maar onze stoere leeuwtjes zagen dit natuurlijk direct zitten! Al na 2 uur waren alle ingrediënten verzameld en werden onze redders in nood beloond met snoep en chocolade. Gelukkig had de sint ook goed nieuws: Er waren dit jaar geen stoute kinderen. 😊

De week daarna brak er een epidemie uit op de leiders en leidsters van de KSA, de ziekte kon alleen genezen worden door een speciale dokter die pilletjes had voor deze ziekte. Maar die kregen we helaas niet zomaar. Door het doen van opdrachtjes verdienden we pillen en konden we de leiders en leidsters gelukkig genezen! Bij deze nog eens een welgemeende danku aan onze geweldige leeuwtjes!

Toen was het drie koningen! We zetten er ons beste beentje voor en trokken door het mooie Puurs, voor een grote geldinzamelactie voor het goede doel. Daarna konden we genieten van heerlijke pannenkoeken met warme chocomelk, want dit hadden onze leeuwtjes ook wel verdiend na al dat harde werk. Die avond opende ook de KSA winterbar725, en konden we na die pannenkoek hier ook nog nagenieten.

De volgende zaterdag deden we een groot smokkelspel! Er was een grens midden op het vijverbos gezet, maar dat vonden wij natuurlijk niet leuk. Daarom smokkelden onze leeuwtjes geld en andere dingen over de grens zodat we de grens weg konden kopen. Hiervoor wilden onze vrienden van de maffia ons maar al te graag helpen.

Zo ziet u maar, beste ouder, dat uw zoon niet stil zit op zaterdagmiddag. Daarom moet u ons één ding beloven: Als uw zoon ’s avonds thuis komt en hij zegt dat hij moe is, geloof hem dan maar en laat hem even in de zetel zitten. Laat hem eens kiezen wat er op TV is, en breng hem iets lekkers. Dat heeft hij wel verdiend na zo’n vermoeiende zaterdag. 😊

Tot volgende week voor weer een fantastische namiddag!

De geweldige leeuwtjesleidingsploeg, Lander, Thomas, Bart en Dré.


 

SLOEBERS

Dag beste sloebers, wat hebben we weer veel plezier beleefd de voorbije zaterdagen. We zullen vlug eens bekijken wat we allemaal hebben gedaan.

Omdat 6 december al voorbij was en de sint nog niet was langs geweest dachten we dat hij ons volledig was vergeten. Maar op 9 december was hij daar en vroeg de sint of we hem konden helpen. Al zijn pieten waren namelijk ziek geworden en we moesten de pietendokter helpen het medicijn te maken. Nadat dit gelukt was en alle pieten genezen waren kregen we allemaal een zakje snoepgoed van de sint en vertrokken ze terug naar Spanje.

 

Op drie koningen waren we met weinig maar toch hebben de sloebers hun steentje bijgedragen en hebben we veel centjes verzameld voor het goede doel. We gingen van deur tot deur en vroegen de mensen of ze wouden steunen. Hierna werden we beloond met warme chocolademelk en overheerlijke pannenkoeken.

Zaterdag 3 februari was er een ziekte vlaag in Puurs en waren allerlei mensen heel ziek geworden. Onze dappere sloebers hebben dan samen met de leeuwkes en de roodkapjes geholpen om medicijnen te verdienen om deze mensen te genezen. Omdat jullie dit zo goed hebben gedaan hebben we niets meer van deze ziekte gehoord.

De zaterdag daarna hebben we een laddercompetitie gehouden om te zien hoe snel, sterk en behendig jullie zijn. Jullie mochten elkaar uitdagen in verschillende opdrachten en wedstrijden zoals penalty’s trappen, lord of the ring, krokodillengevecht en muurzitten. Arne had de meeste talenten en versloeg al zijn uitdagers waardoor hij als winnaar boven aan de ladder kwam.

 

Jullie leiding

Tom, Rik, Robby en Andreas


 

RAKKERS

De eerste vergadering die we in deze woepie bespreken speelde zich af op 11 november. Omdat alle rakkers een hart van goud hebben gingen wij geld inzamelen voor het goed doel. Dit harde werk werd op het einde beloond met een hindernissenparcours in het fort.

De week daarna kregen we de vraag van de Knapen of ze eens de eer mochten hebben om met ons mee een spel te doen. Aangezien wij wel al wisten dat de rakkers niet op hun hoofd gevallen zijn, wilden we toch ook eens testen of die knapen even snugger zijn. Als snel ontstond er een tocht met postjes door Puurs. In groepjes kregen jullie een raadsel dat verwees naar de volgende locatie. Over het algemeen konden we zien dat de rakkers zeker en vast niet moesten onderdoen voor de knapen (wat wij wel hadden verwacht).

Er zijn al talloze plezante spelletjes uitgebracht op de app store. En deze zijn een voor een heel leuk om te spelen. Maar er zijn een aantal dingen nog leuker dan het spelen van deze spelletjes, zoals onder andere op zaterdagnamiddag naar de KSA komen. Maar deze zaterdag was extra tof want we hebben de levensechte versie van deze apps gespeeld. Zo hebben we met een basebalbat naar allerlei vallende voorwerpen geslagen (Fruit Ninja), levensecht gedamd (Dammen), gevoetbald door te blazen op een pingpongbal (Fifa) en nog veel meer.

Ondertussen naderde 6 december en was de sint nog altijd niet langs KSA gepasseerd. Even dachten we dat er teveel stoute kinderen waren in KSA. Maar dit was gelukkig niet het geval. Het weekend na 6 december kwam de sint dan toch naar KSA. De Sint en zijn pieten waren nog altijd in België want de pieten waren ziek geworden. Hierdoor mochten de pieten niet op de stoomboot om naar huis te gaan. Gelukkig had de pietendokter een recept van het medicijn dat hen zou genezen. Uiteraard hebben wij de pieten goed geholpen en kregen we daarom van de Sint een welverdiende speculaas een zakje vol koekjes.

Helaas volgde hierna een periode waarin er op zaterdag geen KSA meer was. Dit was vanwege de feestdagen en de examens van de leiders.

Maar na de examenstress had de leidingsploeg terug stress. Een groots toernooi kwam steeds meer dichterbij en dus was het hoge tijd om onze werparm terug in te zwieren. En hoe doe je dat beter dan een competitief spelletje petanque? We begonnen met het eerste spel vanaf het ksa terrein en zo ging ons volgende spel altijd door vanaf de winnende worp. Uiteindelijk kwamen we aan bij het Park Fort Liezele waar plots onze petanqueballen verdwenen in een gigantische modderpoel. Natuurlijk konden we dan niet verder gaan door even door de modder te ploeteren en ‘123 piano’ te spelen door de modder.

Het Fort van Liezele wordt al lang niet meer gebruikt om oorlog te voeren. Hoog tijd om daar verandering in te brengen vonden wij. Daarom trokken wij opnieuw naar het Park Fort Liezele met pen papier en voerden daar een heuse zeeslag. Zo is de nieuwe finse piste al eens belopen, getest en goedgekeurd. Toen alle boten gekelderd waren wouden enkele rakkers zelf het water trotseren. Een aantal onder jullie konden zowaar op het water lopen maar de meesten hielden de voeten niet droog…

Daar was dan ook plots het weekend waar bijna alle rakkers naar hadden uitgezien. Het weekend voor Valentijn! Om onze rakkers klaar te stomen op deze dag vol romantiek stapten we naar onze vrouwelijke collega’s om samen met 5&6 een leuke zaterdagnamiddag door te brengen. Om rustig te beginnen zijn we van start gegaan met een stoelenrace, hierbij moesten we spijtig genoeg onze meerdere vinden in de (vals spelende) meisjesploeg. Maar geen getreur! We kregen al snel de kans om onze eer terug te veroveren adhv een spelletje ‘blauw ballen’. De hele groep moest vanaf de top van het JOC naar beneden lopen om dan om ter eerst door de benen van iemand te kruipen. Al snel ondervonden we dat Naud hier een talent voor heeft. Beginnende met een spurt, om vervolgens van de hele berg te sliden in één vloeiende beweging en dan zelfs nog zijn tegenstanders tijdens het kruipen voorbij steken! Chapeau! Verder werden ook nog spelletjes zoals Dikke Berta gespeeld. Maar jullie leiders zijn wel een beetje bezorgd geworden voor de komende Valentijnsdag. Niet iedereen kon namelijk even goed omgaan met de aanwezigheid van de meisjes. We hopen dat deze rakkers op 14 februari dit al iets beter konden 😉.

Jullie leiders,
Luts, Midi, Durums aka piloot


 

KNAPEN

Hey beste knapen,

 

Het is weer even geleden sinds onze laatste woepie, dus hier is nog een mooi overzicht van de geweldige avonturen die we hebben meegemaakt. Op 18 november ontdekten we samen met de rakkers de verborgen, geheime plekjes van Puurs. Door middel van raadsels leerden we de mooiste plekjes van Puurs kennen. Zo kwamen we ook wat meer te weten over de windmolen op de Heide, Sint-Pietersburcht, Tekbroek en de voetbal van Puurs.

De week daarna wouden we jullie zelfstandigheid eens testen en dropten we jullie op een aantal moeilijke locaties. Eén team werd gedropt in Bazel en het andere in Wintam. Wat ons wel verbaasde was dat Team Bazel sneller thuis is geraakt dan Team Wintam. Dus maakten de leiding en team Bazel de rakkers in met voetbal.

De week daarop hebben we jullie kennis van muziek getest. Elk genre kwam aan bod. Jullie wisten verrassend veel. We hebben jullie wel wat onderschat. Volgende keer zullen we de vragen en het hindernissen parcours naar een niveau hoger moeten brengen. Ook verdient Robbe een shoutout voor zijn fenomenaal record op singstar.

Op 9 december was onze lievelings heilige in het land. Voor we hem gingen ontmoeten hebben we eerst nog een selfie spel gespeeld in het dorp. Jullie moesten steeds op zoek gaan naar mensen of voorwerpen die voldeden aan jullie opdracht om zo punten te verdienen. Om er maar enkele op te noemen kregen onder andere foto’s te zien met knappe dames, een buschauffeur, een winkelbediende en een hondje. Team Bran en Team Tiede gingen toen met de overwinning naar huis maar niet voor we de sint te zien kregen. Die oude wijze man wist over iedereen wel wat. Hoe “braaf” ze zijn geweest tijdens het voorbije jaar stond allemaal in zijn grote boek. Zelfs de leiding werd naar voor geroepen. Iedereen kreeg toen wel een zak vol lekkernijen.

Vlak voor onze winterstop sloten we af met ‘Knapen on ice’. Jullie lieten allemaal jullie schaatstalenten zien. De ene kon het wel beter dan de andere. Jullie wouden er echt niet af. Zelfs niet voor een warme chocomelk.

Gedurende de komende 30 dagen sloot de leiding zich op om voor hun ó zo moeilijke toetskens te slagen.

27 januari vlogen we er weer volledig in om jullie te entertainen. Samen met de rakkers gingen we al petanquend naar het fort. Al snel werden we afgeleid door die plezante modderpoel aan het fort. We besloten toen om spellekes te spelen in het ondiepe drijfzand. Dit leverde wel enkele hilarische taferelen op en af en toe moesten we wel iemand uitgraven. Zo ging bijvoorbeeld Naud zijn broer achterna. Gelukkig verloor deze keer niemand zijn schoen.

De week daarna gingen we op jacht. Dit was op populair verzoek. De leiders bleken wel niet zo’n goed jagers te zijn. Ofwel waren jullie gewoon uitstekende boeven. Toen we jullie bijna te pakken hadden, kwam de leiding in moeilijkheden. Onoverbrugbare plassen en beken waren er te veel aan om jullie nog te kunnen onderscheppen. Uiteindelijk gingen we toch allemaal met natte voeten naar huis.

Bazooka Kapauw was het moment om te laten zien aan andere KSA groepen tot wat wij allemaal in staat zijn. Na wat lasershooten, een hindernissenparcours, kabelbaan, kruiwagenparcours, jungle speed en een fort rammen, bleken we net buiten de prijzen te vallen. Ondanks enkele meningsverschillen sloten we de dag toch goed af door een lekker vieruurtje dat jullie geweldige leiding voor jullie had voorzien.

Jullie leiders,

Kamiel, Killian en Brock


 

JONGHERNIEUWERS

Dag jonghernieuwers,

 

Hier geven wij jullie een mooi overzicht van wat wij de afgelopen weken hebben gedaan.

We zijn begonnen met een activiteit die jullie zelf mochten kiezen. Jullie kozen ervoor om de bekende app jachtseizoen te spelen. Hierbij werden jullie opgedeeld in twee groepen. Na een lange zoektocht zijn de jongens die zich moesten verstoppen gewonnen.

Na deze geweldige activiteit was het even geen KSA omdat jullie toffe leiders voor hun examens moesten leren. Na deze moeilijke periode zijn we terug begonnen met leiding geven. Spijtig genoeg waren jullie niet voltallig aanwezig (met drie personen). Deze individuen wouden graag op dropping, dus heeft jullie geweldige leider Tarzan daarvoor gezorgd. Hij heeft jullie afgezet aan het mooie koningshuis en jullie zijn veilig terug geraakt.

De week hierna heeft jullie leiding en de hernieuwerleiding een professionele muziekquiz in elkaar gestoken. Spijtig genoeg was jullie concentratie rap verdwenen en zijn we gaan voetballen, pottekestampen en gaan kiekeboe spelen.

Voor Valentijn hebben we de koppen bij elkaar gestoken met de meisjes en hebben we gemengde gedaan. In het begin ging het wat stroef maar na een poosje kwam de echte casanova in jullie naar boven en hebben jullie alle meisjes verleid.

Hopelijk zijn jullie de volgende weken voltallig aanwezig en kunnen we er leuke vergaderingen van maken.

Groetjes Minoren en Tarzan

 

 

HERNIEUWERS

Jow de mannen!

 

Eerst en vooral: onze aller beste wensen voor dit nieuwe jaar!

Hieronder blikken we even terug op wat we de afgelopen maanden zoal gedaan hebben.

In december zaten jullie allemaal in een van de zwaarste periodes van ’t jaar: de grote toetsenweek! Tijdens het eerste weekend van de toetsen was enkel RDH paraat. RDH had maandag maar wiskunde en vertelde ons dat hij de regel van Horner en het uitwerken van veeltermfuncties al volledig van buiten kende, wat een krak! We besloten dan maar om onder ons gedrieën naar de kerstmarkt in Sint-Niklaas te trekken. We genoten ter plaatse van de overheerlijke soepjes en chocomelk. Natuurlijk was deze markt nog niet half zo leuk als die van onze plaatselijke metropool Puurs, dus keerden we snel terug om me een iets grotere bende gezellig te dineren.

In december baatten wij, de leiding, ook nog eens een standje uit op die befaamde kerstmarkt van Puurs. Hiervoor hebben de Hernieuwers een heerlijk pompoen-prei-tomaten-soepje gemaakt. Na lang sukkelen met de industriële mixer hebben we toch de soep perfect kunnen mixen, iedereen was tevreden van het eindresultaat!

Na een lange maar gezellige periode van feestdagen stond de KSA alweer in de welbekende Puurse Winterbar 725. Langs deze weg willen wij nogmaals onze Hernieuwers ontzettend hard bedanken voor hun vakkundige hulp achter de toog. Zonder jullie was het ons niet gelukt. Echt merci!

In januari moest de leiding zich even terugtrekken, we zaten namelijk met de gevreesde examenperiode. We waren ongelofelijk blij als we er nu eenmaal van verlost waren en weer opnieuw leiding konden geven.

Tijdens de eerste zaterdag van februari vlogen we er weer stevig in met een klassieke muziekquiz. Hier hebben we gemerkt dat Pol echt ongelofelijk veel van muziek weet, dat Robbie super goed kan dansen op de ‘Sealion Song’ en dat echt niemand ‘Doe Maar’ kent. Dit laatste deed ons pijn.

Verder zijn we stilletjes aan begonnen aan de voorbereidingen voor de herieuwersfeesten, het feestje waarmee we zoveel mogelijk geld in de kassa proberen te halen. Zo kunnen we veel zottere dingen doen op kamp. Noteer alvast vrijdag 30 maart in jullie agenda 😉

 

Tot volgende zaterdag makkers!

Vekie en Svekke