Woepie Nr. 3 17-18

INHOUDSTAFEL

  • Woordje van de BL
  • Leeuwkes
  • Sloebers
  • Rakkers
  • Knapen
  • Jonghernieuwers
  • Hernieuwers

 

WOORDJE VAN DE BL

Beste ouders, leden en sympathisanten.

 

Er is heel wat gebeurd de voorbije maanden in en rond KSA.

 

In februari ging de leidingsploeg op weekend naar het verre Zonhoven om te vergaderen over het kamp om ervoor te zorgen dat ook over dit kamp nog jaren zal worden gesproken. De locatie is alvast veel belovend,  het heeft een prachtige uitgestrekte weide met een aansluitend groot bos. Dit idyllische landschap zal het decor worden van ons 10-daags avontuur dat zal doorgaan in Opoeteren.

Meer info omtrent het kamp zullen jullie terugvinden in de volgende Woepie, die begin Juli zal verschijnen.

 

In maart was het dan weer onze jaarlijkse bloemenverkoop. Het weer viel wat tegen maar dat weerhoud onze leiding niet om in elke straat van Puurs onze bloemen te gaan verkopen. Op het einde van de dag waren alle bloemen de deur uit en Puurs weer een pak kleurrijker.

Dan brak het jaarlijkse weekend van de vijverbosfeesten weer aan. Ik kan al zeggen dat het een groot succes was. Door de krachten te bundelen met alle jeugdverenigingen op het vijverbos hebben we er weer een topeditie van kunnen maken. Op vrijdag zijn we begonnen met onze quiz die volledig was volzet.  Na de quiz kon iedereen nog genieten van een drankje en wat muziek in onze bodega. Op Zaterdag zijn we de dag begonnen met een kindernamiddag. Waar de kleinste onder ons zich konden uitleven op het springkasteel, de schminkstand of konden genieten van een lekker ijsje. De ouderen konden zich rustig neerzetten op het terras naast de bodega om nadien lekker te gaan eten in ons restaurant. Toen de avond kwam was het tijd voor de Bossiefeesten, onze jaarlijkse fuif tijdens dat weekend. Tijdens de fuif konden jullie ook genieten van de live bandjes in de bodega.  Op zondag was het tijd voor onze wandeltocht en voor het volleybal toernooi en konden jullie terug terecht in het restaurant voor een lekkere maaltijd. Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als ik en zie ik jullie volgend jaar terug op dit geweldige weekend.

 

Zo ik heb mijn zegje weer kunnen doen. Tot de volgende!

 

Groetjes,

Robbe

 

LEEUWKES

Gegroet leden, ouders en sympathisanten!

Het is weer eens tijd voor ons driemaandelijks tijdschrift, ons allen beter bekend als Woepie! Zijn jullie benieuwd wat jullie zoon de afgelopen maanden allemaal

gedaan heeft op die zaterdagnamiddag? Wij delen het graag met jullie mee. Want eigenlijk zijn we ook wel een beetje trots op onze leeuwkes, die blijkbaar nergens voor terugdeinzen! Lees hier welke avonturen jullie stoere zoon de laatste maanden allemaal overwonnen heeft en jullie zullen zelf ook wel trots zijn op jullie zoon, dat kan ik je verzekeren.

Vooraleer we al deze bangelijke verhalen ga vertellen, willen we ons eerst nog eens excuseren. Wegens ‘den blok’ is het lange tijd geen KSA geweest. Dit vonden we zelf ook heel erg jammer. Maar we waren blij om te zien dat er na deze lange, donkere periode nog steeds veel leeuwkes naar onze activiteiten kwamen! Dat wil dus toch zeggen dat we het goed doen, en geeft ons veel motivatie om er weer elke zaterdag te staan!

 

De eerste vergadering begonnen we al meteen met een gemengde. De leiders en leidsters hadden een ziekte en schakelden de hulp in van de leden om te genezen. Ze moesten dan een opdracht uitvoeren om medicijnen en tips te verzamelen, zodat de zieke leiding kon worden genezen. Gelukkig slaagden de leden hier in, anders konden we al die andere leuke middagen niet meer meemaken!

Deze opdracht hadden de leden nog maar net goed uitgevoerd, of er stond ons al een nieuw avontuur te wachten! Deze keer waren er

twee terroristen die KSA wilden opblazen. Een katholieke jeugdbeweging mag blijkbaar niet van de extremistische moslims. Gelukkig kunnen onze geweldige leeuwtjes geweldig sluipen en gingen ze bommen stelen van de terroristen, die ze dan als bewijs gingen voorleggen bij de politie. Het duurde niet lang vooraleer deze twee misdadigers achter slot en grendel zaten dus, wederom dankzij onze leden!

Een week later hadden we weer bezoek op KSA en deze keer was het niemand minder dan Donald Trump! Helaas had deze meneer ook boze plannen. Hij wilde namelijk raketten afvuren op Noord-Korea! Gelukkig hebben wij zo’n fantastische leeuwkes die hier een stokje konden voor steken! Op minder dan twee uur hadden ze de klus geklaard en konden ze met een gerust gevoel naar huis.

Dan volgde het geweldige klein-kamp! Wat eerst een gezellig weekend zou worden, draaide weer uit tot een groot avontuur! We waren allemaal uitgenodigd op het trouwfeest van de Rode Ridder, die ging trouwen met zijn ongelooflijk knappe en vriendelijke vrouw Landa! Heel het land liep achter deze enorm bevallige dame haar hand, maar de Rode Ridder had echt haar hart veroverd. Maar tijdens de trouw kwam ineens de Zwarte Ridder tevoorschijn, die de superdure ringen stal. Zonder ringen kan een trouw natuurlijk niet doorgaan, dus vroeg ook hij om de hulp van onze stoere leeuwkes. Nadat we de Zwarte Ridder hadden gelokaliseerd en voldoende hadden getraind, waren de leden klaar om de confrontatie met de Zwarte Ridder aan te gaan! De Zwarte Ridder heeft nu zo veel schrik van KSA Puurs, dat hij de ringen vrijwel onmiddellijk na zijn nederlaag teruggaf en nooit meer naar KSA zal komen. Wat dus begon als een rustig, ontspannen weekend, draaide uit tot een groot avontuur voor jullie zoon. Maar ondanks dat het soms erg gevaarlijk werd, was er toch geen enkel leeuwke bang!

Na dit weekend was het Pasen, en hadden we het bezoek van de paashaas! Deze had helaas niet zo’n goed nieuws: hij was zijn paasschat kwijt en zonder kon hij de lieve kindjes niet voorzien van paaseieren! Gelukkig zijn de leden heel goed in schatkaartlezen, en vonden we de schat. Maar toen we toekwamen was de schat al geclaimd door de twee eigenaars van het bos, die hem niet wilden teruggeven aan de paashaas! Gelukkig slaagden de dappere leeuwkes er in om de schat te bemachtigen en de stoute boswachters te verjagen. Hiervoor beloonde de paashaas hen met snoepjes!

De zaterdag hierna waren het de Olympische waterspelen op KSA en wat blijkt? Ook hierin zijn onze leeuwkes goed! We hadden een plastieken doek op de grond gelegd en ingesmeerd met bruine zeep. Daarop hebben we dan een mini-voetbal-toernooi gespeeld en natuurlijk onze klassieker: lord of the rings! Na deze vermoeiende (maar wel ongelooflijk plezante) activiteiten besloten we om naar de glijbaan te gaan en deze nat te maken zodat onze leden extra snel zouden glijden! Na deze vermoeiende vergadering hadden de leden hun drankje dubbel en dik verdiend!

Bij deze hopen we dat de leden het even plezant vonden als ons!

Landek, Bart, Dré en Thomas

 

 

SLOEBERS

Wat hebben onze sloebers nu weer uitgespookt? Wel dit zullen we even kort uitleggen…

Zoals de meeste van jullie wel weten hebben we onlangs een nieuw dak laten leggen op ons gebouw van KSA. Dar hangt natuurlijk een enorm prijskaartje aanvast. De gemakkelijke manier is niet altijd de juiste manier om geld te verdienen en dit hebben we duidelijk gemerkt door de goede invloed van 2 KSA Nationaal leiders die onze sloebers en rakkers op het juiste pad hebben geholpen. Toen die dag de eerste zonnestralen van deze lente tevoorschijn kwamen vonden de sloebers en rakkers het dan ook een enorm goed idee om een frisse duik te nemen in het nieuwe park aan het fort van liezele. Daar lieten ze zich niet onderdoen voor de rakkers en bewezen ze da

t ze allemaal zeer stoere boys zijn.

De volgende week was het bloemekes verkoop. Ondanks de onverwachte sneeuwval waren jullie talrijk aanwezig en hebben we er nog een toffe dag van gemaakt. Door charmante verkoopstechnieken van jullie leidingsploeg was de bloemekesverkoop da ook een groot succes!

Ook kampen bouwen kunnen jullie als de beste! Dit hebben jullie ons duidelijke gemaakt tijdens ons spelletje stratego en onze namiddag kampen bouwen. Jullie waren dan ook enorm enthousiast en dat vinden wij als leiding super tof!

Tenslotte hebben we een namiddag de krachten gebundeld met de meisjes van de VKSJ. Daar hebben we gemerkt dat de meisjes veel stoerder zijn dan jullie jongens en daar moeten we de volgende weken nog aan werken Dat is natuurlijk helemaal niet waar hé jongens!

Het weekend van 18 mei is het ons ledenweekend en we hopen jullie talrijk te mogen ontvangen! het gaat fantastisch worden. Denk er aan dat de leiding hun stem nog lang moet meegaan, dus braaf luisteren naar de leiders wordt geapprecieerd

Tot de volgende !

Jullie kapoenen van leiders,

Tom, Rubbere, Bosje, Andreas

 

 

RAKKERS

Hey Rakkers,

Zoals altijd had de leiding heel wat leuks in petto de afgelopen periode. Zo hebben we enkele weken geleden jullie aan elkaar gebonden met plastic folie. Er werd van jullie verwacht om zo aardsmoeilijke opdrachten te volbrengen, en zoals altijd stelden jullie ons niet teleur.

De daaropvolgende week belde Scooby Doo ons op, en waren al onze KSA – Coins weg. Onze poging om rijk te worden met cryptocurrency leek zo ook te mislukken. Eerst moesten we nog te weten komen wie verantwoordelijk was voor de diefstal. Uiteindelijk bleek dat een computernerd ons had gehackt. Hierna hebben we deze nerd in de val gelokt en heeft hij de KSA-coins terug gegeven. Hierdoor konden we het weekend nog afsluiten met een casino.

Het volgende weekend werden jullie verwacht om samen met jullie leiding bloemetjes te gaan verkopen. Maar de leiding had in de voormiddag een beetje te hard hun best gedaan en daarom moesten jullie zelf niet meer verkopen. De onverwachte sneeuwval was de aanleiding tot een namiddag sneeuwsporten. Met wat verbeelding kon je sporten zoals onder andere schansspringen herkennen.

De zaterdag die op het barkoude weekend volgde was al heel wat anders. Het was schitterend weer en de leiding had gezorgd voor een spel samen met de

sloebers. We daalde af naar het verre Fort van Liezele en daar genoten we van het nieuwe landschapspark. We zagen in jullie oogjes dat het water erg verleidelijk leek en stonden toe om even te voelen. Natuurlijk maakten jullie van dit moment gebruik om er “per ongeluk” helemaal in te vallen.

Het daaropvolgende weekend begon de paasvakantie. Bij ons kwamen de paasklokken speciaal een dagje vroeger. Maar de passeieren kon je niet zomaar verdienen. Elke rakker kreeg een startkapitaal waarmee het andere rakkers kon uitdagen om nog meer geld te verdienen of te verliezen. Op het eind

 

e van het spel kon je met het geld dan tegen elkaar opbieden om de geveilde paaseieren te kopen.

 

De volgende zaterdag was de zon ook volop van de partij. Eerst wouden we jullie muziekkennis opkrikken en dit was duidelijk nodig. We hopen

waar we moesten lopen. Kop betekent bijvoorbeeld naar links afslagen terwijl munt naar rechts gaan betekent. Uiteindelijk zijn we in Tekbroek aangekomen.

 

 

 

dat jullie nooit meer vergeten dat het liedje waarmee jullie opstaan op kamp ‘De Zotte Morgen’ heet. Dankzij het warme weer hadden we ook genoeg verfr

 

issing nodig. Daarom sloten we de zaterdag af met waterhonkbal.

De afgelopen weken bleven we vaak in de buurt van het vertrouwde Vijverbos. Dus besloten we hier verandering in te brengen. We trokken op pad met een rugzak vol sportgerief en een muntstuk van 50 cent. Dit laatste gebruikten we om te bepalen naar

 

Groetjes van jullie leiders

Midi, Luts en Durum aka piloot

 

KNAPEN

We begonnen drie maanden geleden na het vorige woepie artikel met een heuse stratego gebaseerd op het beroemde bordspel. Al deden wij het ni met het bord, maar wel met mysterieuze Ierse spelkaarten. Na het vierkant op het vijverbos vertrokken we naar het bos achter het fort van Liezele. Waar dan de twee verschillende teams ieder hun eigen kant op gingen om hun vlag te verstoppen. En dat deden ze met verven want na een paar uur zwaar te ravotten en aan de vlag van het andere team in het eigen kamp te krijgen moesten we stoppen omdat het maar niet lukte en dus bleef deze strijd onbeslist. Misschien moeten we hier daarom nog is een vervolg aan breiden…

De week erop deden we terug jachtseizoen. Dit hadden we eerder dit jaar al eens gedaan maar toen werd er af en toe gelift. Dus nu was het duidelijk: er werd niet gelift! De drie leiders mochten als eerste als “prooi” vertrekken op de twee teams van jagers (eerste jaars & tweede jaars). En dat deden de leiders natuurlijk met verven! Ze geraakten tot de velden tussen Oppuurs en puurs. Maar daar werden we uiteindelijk gegrepen jammer genoeg door de tweede jaars. Die dan op hun beurt dan als “prooi” mochten vertrekken. Maar ondanks ze een goede valstrik hadden geprobeerd aan het station werden ze op het dorpshart gegrepen door de leiding. (wel misschien dankzij een beetje hulp van koekmama Sandra 😉 )

Na de toffe zaterdag met jachtseizoen was het weer tijd om de Puurse straten met heel KSA onveilig te maken voor onze jaarlijkse “blommenverkoop”. Na dat de leiding al van ’s morgensvroeg opstap was, was er om 14u de gepaste hulp van onze knapen. Die ook dit jaar weer met verven mee hebben geholpen met de verkoop, dankuwel knapen! En dankuwel aan de ouders die bloemen hebben gekocht!

Na dat we vorige week nog maar bloemen hadden proberen verkopen, was het alweer tijd om dingen te verkopen: wafels! Dit deden we samen met de jhn’ers zodat we er op kamp een geweldige tweedaagse kunnen van maken! Na dat jullie de bloemen al goed verkochten deden jullie weer het zelfde met de wafels. Nogmaals dank aan de ouders die wafeltjes hebben gekocht! En leden jullie bedankt voor jullie inzet! Het beloofd een toffe tweedaagse te worden!

De week erop waren we nog niet uitverkocht. We gingen nog even verder door puurs om nog meer wafels te verkopen. Na de zware verkoop waren onze stoere knappen nog altijd niet moe dus voetbalden we nog even alvorens gezellig aan een vuurtje met wat chips en nooitjes uit te rusten

Aangezien we de voorbije twee weken geleden wafels waren gaan verkopen van deur tot deur waren gaan verkopen moesten we deze nog rondbrengen. We verdeelden onze over twee groepen en deden onze uiterste best om zo snel mogelijk de wafels rond te brengen. Dit deden we omdat we dan zo snel mogelijk konden beginnen aan onze bbq! Het weer zat mee en het werd een heel toffe afsluiter van de dag. Buiten het klein momentje dat Ben en

Morten even aan het sukkelen waren met het vlees van de rooster te halen 😉

Afsluiten van deze alweer toffe drie KSA maanden deden we een sportdag! Na eerst twee mooie sets volleybal. Een heuse match voetbal (waarin we wel een halfuur pauze hebben moete nemen omdat onze knapen al te moe waren: dus train die conditie nog maar voor de fietstocht op kamp!!). en een lang en vooral spannend spelletje waterbaseball. Werd duidelijk wie de sportieve en wie de iets minder sportieve knapen zijn…

Op naar de volgende drie! En toch ook al stilaan uitkijken naar het kamp en natuurlijk vooral de tweedaagse!

 

Jullie leiding

Killian, Kamiel en Gerben

 

JONGHERNIEUWERS

Beste Jonghernieuwers,

 

Voorbije weken waren zwoegen…

Jullie hebben zo’n drietal weken de beste verkoopspraatjes uit te kast gehaald om zoveel mogelijk wafeltjes te verkopen ten voordele van onze driedaagse. Als trotse leider kan ik zeggen dat jullie dit fantastisch gedaan hebben! Van liezele tot kalfort hebben jullie zoveel mogelijk wafeltjes verkocht, waarvoor dank!

We weten nog niet goed wat we allemaal gaan doen op driedaagse dus jullie mogen altijd voorstellen doen en daar zullen we dan wel rekening mee houden. Dit kan gaan van een “paintball” tot “karten” of samen naar de Gentse feesten gaan? Alle opties zijn mogelijk.

Vorige week hebben we het grote compititespel gespeeld. Heel de namiddag was een compititie tussen twee ploegen. Het was een spannende wedstrijd maar “ …losers” zijn uiteindelijk gewonnen. We begonnen als opwarmertje met volleybal, waar vlaams blok duidelijk de sterkste was. Maar tijdens het hardlopen had de ploeg van mr. Haeck duidelijk een compititief voordeel, met als snelste tijd 2’13” op 800m. Dan hadden we nog het onderdeel “hoogste zandkasteel” bouwen, rugbuy en voetbal.

De laatste weken waren we jullie stiekem wat aan het voorbereiden voor het volleybaltornooi van de vijverbosfeesten. We hebben echt wel wat uitblinkers gezien. Sommigen moeten wel nog wat oefenen om een kans te maken…

Volgende weken worden terug normaal (dus niet heel de tijd verkopen). En aangezien het zomer wordt willen wij enkel korte broeken zijn. En Dré vergeet niet u botinnen altijd aan te doen.

 

Tot de volgende!

 

De JHN-leideing

HERNIEUWERS

Beste Lidjes,

Ziehier de laatste Woepie die jullie lezen en niet zelf moeten schrijven (op de kampwoepie na natuurlijk). Zoals altijd is dit een knappe, wel

onderbouwde en fantasierijke samenvatting van afgelopen maanden.

Als eerste vergadering zijn we gestart met een echte klassieker in de sportwereld, namelijk het waterpongen. Zo bleek dat niet iedereen het balgevoel van meneer Ijsbeerie in zich had en dat zelfs de minst sportieve hernieuwers kunnen winnen.

De week erna deden we een omgekeerde dropping, die vlot gewonnen werd door de jongens die tot in Mechelen zijn geraakt, dikke proficiat!

Dit werd gevolgd door een vergadering waarin we allemaal samen leiding gaven aan de sloebers en rakkers. Zo konden wij eens kijken naar de toekomstige leiders van KSA en we wisten meteen dat het goed zat! De jongste gaan jullie enorm tof vinden en kijken al uit naar jullie als nieuwe leiders.

Om dan tot onze klepper van formaat te komen: “Melkweg 2.0”. Voor iedereen het hoogtepunt van het hernieuwerbestaan. Dit fees

 

t was niet alleen

ongelofelijk fijn en leutig, maar ook heel leerrijk! Zo weet nu ongeveer de helft van jullie populatie al hoe hij een vat vervangt. Zo weet Joke nu dat Kriek niet de enige rode drank is die uit een tapkraan kan komen en beseft diezelfde Joke ook dat het losdraaien van een tapkraan geen voordelen heeft! Natuurlijk was dit bijleren niet het hoofddoel, maar wel een klein zakcentje binnenhalen voor onze driedaagse. Bij deze is dit gebeurd, maar wij zien het groots en zijn niet van plan om ons te laten limiteren door die centjes, dus gaan we er nog een paar binnenrijven.

De week erop was het wel even tijd voor reflectie en hadden we een bezinningsnamiddagje waarin we terugblikten op wat achter ons lag en vooruitkeken naar onze mooie toekomst.

Afgelopen week was het trip-trap, maar zowel Vekie als Svekke konden niet mee, dus hadden we een externe ploeg ingezet namelijk het dynamisch duo Tom en Brock met hun partner in crime Lander. Aangezien wij niet meewaren, laten we hier een klein tekstje van Lander verschijnen:

Ook dit jaar ging onze oudste groep en een deel van de leiding op trip trap! Deze vierdaagse fietstocht begon in Mechelen en eindigde in Dendermonde. Niet zo ver, denkt u dan waarschijnlijk. Aan gezien deze twee steden niet zo ver van elkaar liggen. U kon niet fouter zijn. Ondanks dat deze twee steden niet ver van elkaar liggen, hebben we toch een mooie fietstocht gemaakt van in totaal 230 km! De eerste dag fietsten we van Mechelen naar Affligem, waar we hebben overnacht in een kerk. Op de tweede dag reden we via Wallonië tot in Oudenaarde, waar we overnachtten op een zolder. Dit was de zwaarste dag vonden we allemaal, vooral door de vele ‘heuvels’ (want in België zijn officieel geen bergen). De derde dag was het dan weer vlak en fietsten we via Gent naar Dendermonde, waar ’s avonds een fuif was. De dag erna was er een brunch voorzien voor alle deelnemers, waarna we naar huis gingen. Moe, maar blij dat we het gedaan hebben.

 

Zo, dit somt het weer op. Zo blijkt ook maar dat het jaar stilletjes aan ten einde ant lopen is. Maar niet getreurd! We gaan nog een beetje centjes inhalen, iets gemengd doen (mhmhmhm meisjes) etc.
En natuurlijk, waar wij al ENORM naar uitkijken: KAMP!

Adios Amigos!

Svekke en Vekie