Kampwoepie 2021
Link naar kampinschrijvingen => https://forms.gle/HeJL8cGiSDP44CzG9
Inhoudstafel
Inleiding professor Brown
Even kennismaken…
Kampinfo
-
-
-
-
Verloop van een normale kampdag
-
Medisch
-
Bezoek op kamp
-
Wat mee te nemen?
-
Algemeen
-
valiezen
-
Vertrek en aankomst
-
Kampadres
-
Kampgeld
-
Contactpersonen
-
-
-
Info Knapen
Jong- en hernieuwers
De kookploeg
De Persploeg
Op kamp gaan zonder Corona
Dit jaar zijn er een aantal maatregelen die bij het kamp komen om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden maar voor de jeugd toch de beste tijd van hun leven te geven. Vanuit alle verschillende hoeken komen er bij de verplichte maatregen ook allemaal adviezen, we staan er dus niet alleen voor. We hopen dan ook ons succesverhaal van vorig jaar verder te zetten en gaan er weer alles aan doen om terug een veilig maar toch wel heel plezant kamp ineen te steken!
Achter de schermen gebeurt er enorm veel om alles hygiënisch te houden. Hieronder lichten we de belangrijkste maatregelen i.v.m. het coronavirus even toe.
1) Iedereen mag mee, als dat veilig kan. De voorwaarden:
Behoort een deelnemer tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit of het kamp als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts. Was je ziek vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: kinderen, jongeren, begeleiders, kookouders, enzovoort.
2) Wordt er iemand ziek tijdens het kamp, zal deze persoon worden afgezonderd tot die door zijn ouders kan worden opgehaald. We zorgen voor extra rustmomenten want rust speelt een belangrijke rol in het tegengaan van ziekte en het virus.
3) Op kamp waren we al streng op het wassen van handen voor elke maaltijd. Dit wordt nog uitgebreid met het wassen van de handen na elk spel en voor het vieruurtje en de avond pap.
4) Meerdaagse uitstappen zoals tweedaagse en driedaagse kunnen doorgaan maar er word steeds overnacht op de kampplek. Dit om het contact met externe zoveel mogelijk te beperken.
5) Op vrijdag 25 juni wordt er om 19u een online vragenuurtje georganiseerd via zoom. Als u nog met vragen zit aarzel dan niet om deel te nemen of een mailtje te sturen naar info@ksapuurs.be
Inleiding Professor Brown
Gegroet, KSA’er!
Mijn naam is Prof. Dr. Brown, en ik ben één van de grootste wetenschappers
van deze eeuw. Ik heb al verschillende dingen uitgevonden zoals lolly’s die
nooit op geraken, een hond met 6 poten, en de beroemde ‘Smekkies in alle smaken’ uit Harry Potter. Je weet wel, die snoepjes die smaken naar datgene waar jij op dat moment zin in hebt!
Maar mijn grootste avontuur begon 20 jaar geleden. Ik was op een bijeenkomst met veel grote wetenschappers, toen we het hadden over tijdreizen. Ik was er rotsvast van overtuigd dat tijdreizen mogelijk moest zijn. Een andere wetenschapper -een knappe kop maar niet zo verstandig als mezelf- vertelde me toen dat tijdreizen theoretisch onmogelijk is. Hij had het zelf al geprobeerd, en het was hem niet gelukt. Hij legde me uit hoe hij te werk was gegaan, en ik vond al snel zijn fout. Echter, deze fout oplossen bleek niet zo evident.
Het heeft me 20 jaar, bloed, zweet en tranen gekost in combinatie met een hele hoop ontploffingen. Maar ik kan jullie nu met trots meedelen dat de machine functioneel is! Samen met mijn collega, Prof. Mordicus ben ik er als eerste in geslaagd om een teletijdmachine te bouwen!
Al de berekeningen kloppen wel, maar mijn machine moet nog getest worden.
Mijn collega en ik hebben beslist om deze belangrijke test te laten doorgaan op 1 juli. Dit is een historisch moment dat we heel graag met de wereld willen delen. Ik nodig jullie dan ook graag uit voor de eerste officiële test van
mijn machine!! De locatie van mijn geheime laboratorium kan ik hier nog niet meedelen.
Ik wacht op jullie op het vijverbos!
Tot dan!!
Prof. Dr. Brown
Even kennismaken…
Ik ben Asterix. Ik ben misschien wel klein maar niets schrikt mij af! Er wordt wel eens gezegd dat ik de op één na slimste Galliër ben. Na Panoramix natuurlijk, onze druïde.
De Galliërs staan ervoor bekend dat ze al eens graag een potje vechten met de Romeinen. Ik daarentegen ben een beetje anders. Ik ben niet bang voor vechten, zeker niet! Maar als we onze problemen op een andere manier kunnen oplossen verkies ik dat toch boven het vechten.
Ik ben Obelix, de leukste en de dikste van de twee. Ik ben nog sterker dan mijn
kameraad Asterix, dat komt omdat ik als jonge snaak in de ketel met toverdrank ben gevallen. Toen heb ik zoveel toverdrank in één keer gedronken dat die nooit meer is uitgewerkt. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met het houwen van menhirs en met het vangen van everzwijnen.
Dit is namelijk mijn lievelingskost. Ooh ja, en naast Asterix heb ik nog een trouwe viervoeter aan mijn zijde, mijn hondje Idefix, ik zou niet zonder hem kunnen.
En samen zijn wij Asterix en Obelix. Wij zijn beste vrienden, al van jongs af aan zijn we onafscheidelijk. Dit komt omdat we op dezelfde dag zijn geboren en al veel avonturen hebben beleefd samen.
Galliese groeten, Asterix & Obelix
Hey jongens van KSA Puurs!
Ik ben Hercules, jullie kennen mijn naam misschien wel al. Ik ben bekend in de griekse mythologie en ik heb ook mijn eigen films. Ik ben van Griekse afkomst en ik ben de zoon van oppergod Zeus. Jullie kunnen mij herkennen aan mijn atletische bouw en mijn extreme krachten, ook prachtig lang haar. Ik heb ook heel veel vrienden en kan jullie zeker helpen op het vlak van Griekse sporten, want daar ken ik alles van!
Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten! Tot dan!
Griekse groeten
Hercules
Ugh inboorlingen
Ik ben indiaan Black Hawk. Ik ben stamhoofd van de Sioux-stam, een stam die
gevreesd is door onze vijand, maar geliefd door ieder die geen kwaad in het hart draagt. Al jaren is mijn stam de grootste en sterkste van het continent. Het succes hebben we te danken aan de uitzonderlijke gaven en intelligentie van onze stamleden en mezelf. Deze kennis hebben we vergaard door van stam naar stam te trekken.
Verder heb ik ook de uitzonderlijke gaven die enkel in mijn familie zitten geërfd. Ik heb een uitstekend oog voor het herkennen van voetafdrukken van mens of dier. Ik ben ook de uitvinder van de rooksignalen, en het indianen schrift. Ondanks dat ik geen gewelddadige persoon ben moet ik me soms wel kunnen verdedigen of andere aanvallen als het nodig moest zijn. Jaren heb ik met mijn boog en bijl geoefend. Met als resultaat dat ik een vijand vanop enkele kilometers kan raken met mijn boog, en met mijn bijl in een lijf aan lijf gevecht onoverwinnelijk ben. Ik ben dus de meeste gevreesde indiaan van het continent.
Ik kijk al uit naar onze ontmoeting!
Black Hawk
Greetings,
Mijn naam is Thomas Shelby en ik sta aan het hoofd van een misdaadfamilie in het Engelse Birmingham. We houden ons voornamelijk bezig
met wapenhandel en gokpraktijken, maar dit blijft uiteraard onder ons hé… Verder giet ik elke dag een stevige portie whisky achterover en steek ik af en toe een sigaar op.
Ik heb gladde praatjes en ben niet vies van een leugentje om bestwil.
Doordat ik al jaren actief ben in het wereldje ken ik ondertussen al vele
invloedrijke en bekende personen, iets wat zeker goed van pas zal komen.
Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en op te leiden tot echte gangsters!
See you all soon!
Thomas Shelby
Kampinfo
EEN ‘NORMALE’ KAMPDAG (de desbetreffende uren zijn aangepast om voldoende rust te garanderen)
08u30: opstaan
09u00: ontbijt
09u30: openingsformatie
09u45: dienst
10u30: voormiddagactiviteit
13u00: middagmaal
14u00: platte rust & dienst
15u30: namiddagactiviteit
16u00: vieruurtje
16u10: namiddagactiviteit
18u30: avondmaal
19u30: avondactiviteit
20u45: nachtmutsje
21u00: slotformatie
21u30: oogjes toe en snaveltjes dicht
De diensten ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds worden met een beurtrol gedaan. Het gaat hier om ochtend-, middag- en avondafwas, tafels klaarzetten en afruimen, patattenjas en terreinkuis. Na het middagmaal wordt een platte rust voorzien om het eten een beetje te laten zakken; eerst 30 minuten
slapen (het platte gedeelte) en nadien blijven we nog een 30 minuten op ons bed liggen (het rustgedeelte) en kunnen we schrijven of een boekje lezen. Het spreekt voor zich dat we ook dan stil en rustig blijven.
MEDISCH
Indien uw kind speciale medische zorgen moet krijgen (bepaalde geneesmiddelen e.d.) dient dit vermeld te worden op de medische fiche bij de online inschrijvingen. De medicijnen van de knapen, Jong- en Hernieuwers dienen afgegeven te worden bij het afzetten van de valiezen op 30 juni van 18u tot 20u.
De medicijnen van de Leeuwkes, Sloebers en Rakkers dienen afgegeven te worden bij het vertrek op het vijverbos op 1 Juli aan een leider of aan kookouder Annelies. Zij zal toezien op de juiste toediening van de
medicatie ’s morgen en ’s avonds. Als er zich iets ernstigs voordoet dan raadplegen we onmiddellijk een dokter en brengen we ook de ouders op de hoogte. Maar laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn.
BEZOEK OP KAMP
Om problemen (heimwee, e.d.) te vermijden vragen we NIET op bezoek te komen tijdens het kamp. Zeker voor de kleinsten is het moeilijk om daarna opnieuw afscheid te nemen van mama en papa… Trouwens, jullie mogen er zeker van zijn dat de jongens in goede handen zijn. Niet alleen de leiding, maar ook de kookploeg staat 24u op 24u klaar om eventuele problemen op te lossen.
Sommige ouders vragen ook om de kinderen later te brengen of vroeger te komen halen. Als het echt niet anders kan, maken we daar natuurlijk geen probleem van, maar we proberen het toch zoveel mogelijk te vermijden. Ook voor de leeuwkes willen we een uitzondering maken. Dit spreek je dan best af met de leeuwkesleiding zelf. De standaardregeling in dit geval houdt dan in dat de leeuwkes die 5 dagen op kamp gaan, op dag 6 tijdens de platte rust mogen gebracht worden.
WAT MEE TE NEMEN?
(gelieve overal een naam op te schrijven)
BELANGRIJK! Leeuwkes, sloebers en rakkers slapen binnen, knapen slapen zoals elk jaar in patrouilletenten. Er zijn op de kampplek geen bedden voorzien. Iedereen moet dit jaar dus zelf een veldbed meenemen. De leeftijden knapen tot hernieuwers zullen dus in tenten slapen en aan hun vragen we voor een ‘echt’ veldbed te zorgen en geen opplooibare bedden met matras. Deze nemen namelijk te veel plaats in in de tenten.
Alle leden dienen 1 keukenhanddoek af te geven bij vertrek. Deze worden na het kamp verder op KSA gebruikt.
• Mondmasker (wegwerp of herbruikbaar)
• Handcrème tegen uitdroging bij regelmatig wassen
• Warme trui(s) (‘s morgens & ‘s avonds kan het fris zijn!)
• Stevige schoenen (zeker rakkers en knapen) of laarzen
• Een paar lichtere (sport)schoenen die goed passen om blaren te vermijden
• Genoeg speelkledij die tegen een stootje kan
• Voldoende ondergoed en kousen
• Wasgerief (enkele washandjes en handdoeken, zeep, tandenborstel en tandpasta, badhanddoek)
• Zwembroek + sandalen of slechte schoenen om eventueel in het water te spelen
• Voldoende korte broeken en één lange broek
• Drinkbus en zaklantaarn
• Brooddoos, voor op de dagtochten
• Verkleedgerief
• Zonnecrème en aftersun
• Schrijfgerief en wat geld om kaartjes en postzegels te kopen. Voorgemaakte enveloppen zijn handig bij de
kleinsten.
• Slaapzak en pyjama
• Linnenzak voor vuile kleren
• Regenjas
• Iets om te lezen (boek of strip) voor tijdens de platte rust
• Een witte T-shirt waarop geverfd mag worden.
• Een witte dekbedovertrek die kapot mag (of een wit laken)
• GEEN SNOEP (ook niet per post!), die wordt onverbiddelijk in beslag genomen. Een verjaardagstractatie is wel toegestaan (Er is elke dag een vieruurtje en nachtmutsje voorzien, zo snoept iedereen op hetzelfde moment!)
• GEEN GSM (buiten de knapen, Jong- en Hernieuwers), als er problemen zijn, is er altijd de leiding om de ouders in te lichten. Voor de rest heb je ook geen andere elektronische apparaten nodig tijdens het kamp.
ALGEMEEN
Gelieve bij vertrek de gele klevers + Kids ID mee te nemen en deze aan de leiding te bezorgen. Op de bus zelf kan je dan nog een rugzakje met handbagage meenemen (KW-tje, boek, strips,…). Zorg ook dat je
wandelkledij aanhebt, zodat we daar ter plaatse direct kunnen vertrekken voor een korte wandeltocht. Als we de vrachtwagen tijdens onze aankomst op het Vijverbos al kunnen uitladen, mogen de valiezen ook na de slotformatie al worden opgehaald.
VALIEZEN
Leeuwkes, sloebers & rakkers
Leeuwkes, sloebers en rakkers nemen alles mee op de bus. De valiezen zullen bij terugkomst ook meekomen met de bussen.
Knapen
De valiezen van de drie oudste bannen worden samen met al het ander kamp- en kookmateriaal, met de vrachtwagen naar de kampplaats gebracht. Op 30 juni laden we de vrachtwagen. Daarom vragen we de valiezen dan binnen te brengen tussen 18u00 en 20u00 op het Vijverbos. De valiezen van de knapen zullen net zoals bij de jongere bannen bij de terugreis al meekomen met de bussen.
Jong- en hernieuwers
Jonghernieuwers en hernieuwers nemen een rugzak en een matje mee in de volgwagen. Hun valies mag binnen gebracht worden op 30 juni: ‘s morgens bij vertrek met de fiets of ’s avonds tussen 18u00 en 20u00.
De valiezen van de drie oudste bannen worden samen met al het ander kamp- en kookmateriaal, met de vrachtwagen naar de kampplaats gebracht. De valiezen van de jong- en hernieuwers kunnen weer opgehaald worden op zondag 11 juli na de slotformatie of tussen 18u00 en 19u00 ‘s avonds afhankelijk van hoe snel we de camion kunnen uitladen.
Houd steeds onze website en facebookpagina in de gaten voor de laatste meldingen.
VERTREK & AANKOMST
We vertrekken met de bus op donderdag 1 juli om 12u30. Bij het vertrek spreken we af om 12u stipt aan het KSA gebouw op het vijverbos.
Zorg dat jullie ’s middags al voldoende gegeten hebben en vergeet zeker geen vieruurtje! Op zaterdag 11 juli zullen we aankomen aan het landschapspark rond 14u. Indien we vertraging oplopen, zal dit gemeld worden op onze website.
KAMPADRES
We verwachten de brieven (GEEN SNOEP OF SPEELGOED!) van mama, papa, broer, zus, vriend(in), oma, opa, enz. op het volgende adres:
KSA PUURS
NAAM VAN UW ZOON
Bivak De Nachtegaal
Weg naar Opoeteren
3660 Oudsbergen
KAMPGELD
Het kampgeld wordt liefst per overschrijving betaald. Dat kan u doen op de KSA-rekening BE43 7330 2245 2601 met als vermelding: ‘naam + ban + kampgeld’.
Het kampgeld zal dit jaar €160 bedragen; voor een tweede (en eventueel derde, vierde…) zoon wordt een prijsvermindering gegeven zodat u voor hen nog €150 betaald. Voor de leeuwkes die maar 5 dagen meegaan bedraagt het kampgeld €80. De toename in prijs komt door de aflasting van enkele van onze evenementen waarmee we vroeger de kosten van het kamp konden opvangen en door de extra voorzorgsmaatregelen die ook met hun eigen extra prijskaartje komen. We hopen dat dit nog steeds een toegankelijke prijs is voor iedereen die wil meegaan op kamp. Indien je vragen hebt over de betaling, aarzel dan niet om contact op te nemen met Pieter, onze penningmeester, via ksa.financien@gmail.com.
De Knapen, JHN’ers en HN’ers worden gevraagd een extra centje mee te nemen. Zij zullen de gelegenheid krijgen om iets extra te kopen tijdens hun 2-daagse en 3-daagse.
CONTACTPERSONEN
Voor dringende gevallen kan u terecht bij de volgende personen:
Pol Van Ranst (Hoofdleider): 0468 26 28 90
Pol Van Ranst (Leeuwkes): 0468 26 28 90
Thomas Laleman (Sloebers): 0498 07 06 84
Mathijs Wauters (Rakkers): 0478 29 22 63
Robbe De Houwer ( Knapen): 0487 42 49 99
Lander Hauchecorne (Jonghernieuwers & Hernieuwers): 0471 50 71 01
Annelies Lauwers (kookploeg & EHBO ): 0494 64 52 24
Kampinkopen doen? Vergeet zeker niet langs onze trooperpagina
te gaan! Zo helpt u onze vereniging aan een extra centje zonder dat
het u iets kost!
=> trooper.be/ksapuurs
Info knapen
We gaan de uitdaging aan om ook dit jaar met de fiets op kamp te gaan. Dit jaar gaan we een afstand van 120 km fietsen dus smeer jullie kuiten maar al in!
We raden aan jullie fiets op voorhand grondig na te kijken en eventueel naar de fietsenmaker te brengen voor een onderhoud. We vertrekken donderdag 1 juli om 06u30. We spreken af op KSA om 06u15.
Jullie hebben nodig:
Op de fiets:
– Fiets (die in orde is: werkende remmen, licht, opgepompte banden, …)
– Mogelijk ook een fietsbroek (dit is zeker geen overbodige luxe)
– Gevulde drinkbus en een flesje extra
– Iets om te eten voor de nodige suikers
– Fietshelm en fluo vestje (fietshelm of fluo vestje vergeten = niet mee)
– Regenjas
– Reserve binnenband die past.
In de volgwagen:
– Voormiddag snack
– Middageten
– 4 uurtje
– Extra drank
– Zonnecrème
Het 2-daagse van de knapen kan dit jaar wel terug doorgaan maar zonder overnachting. We blijven dus in de buurt van de kampplek en overnachten in ons eigen bedje. Omdat we niet op weekend konden gaan we ter compensatie een zotte activiteit doen op 2-daagse. Daarom vragen we een zakcentje mee te geven omdat we dit jaar geen geld konden inzamelen in tegenstelling tot andere jaren.
Dit kan wel zeker van pas komen voor het 2-daagse:
– Zwemgerief
– Zakgeld (rond de 40 euro)
– GSM (deze word afgegeven aan het begin van het kamp en word enkel gebruikt op de daarvoor geplande momenten)
Jong- en Hernieuwers
Beste jong- en hernieuwers,
Jullie zijn nog maar enkele jaren verwijderd van leiding worden, sommigen zelfs maar enkele weken! Maar zijn jullie het eigenlijk wel waard om de leidingsploeg te vervoegen? De leiding heeft hierover nog twijfels maar geen nood, jullie krijgen de kans om jullie te bewijzen! De missies die jullie moeten voltooien zijn loodzwaar, en testen of jullie fysiek zowel als mentaal klaar zijn voor de zware taak dat het leidinggeven is. De leiding kan dit echter met de vingers in de neus. Als jullie onderstaande missies tot een goed einde kunnen brengen, zijn jullie het misschien wel waard om leiding te worden.
Je gaat best niet mee op kamp, als je:
– Twee X-chromosomen hebt
– Hoogtevrees hebt
– Bang bent in het donker
– Bedplast
– Luistert naar muziek van Niels Destadsbader
– Crocs draagt
– Haar hebt langer dan 15 cm
– Wouter heet
Dan haal je het namelijk nooit.
PS. De leiding heeft onderling gewed en de overgrote meerderheid denkt dat jullie het niet kunnen! Maar Landek , Andreas, Vlad en ijsbeer geloven wel nog in jullie hoor xxx
De kookploeg
TIK TIK TIK TIK
BAM BAM BAM
GHNGH GHGHHG
IIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOOOOOONGNGNGNGN!!!
DOEF DOEF DOEF
Hoort u dat? Het is de kookploeg van KSA Puurs, die nu al twee jaar op rij in onveranderde samenstelling meetimmert aan de KSA-geschiedenis. We stellen de dames en heren masterchefs nog eens aan u voor.
De eerste in de rij is Michael, een echt manusje-van-alles dat het klappen van de pollepel kent. Gevraagd wat het vreemdste is wat hij ooit heeft gegeten, antwoordde hij ‘pudding zonder koekske waarin dan toch een koekske blijkt te zitten. Creepy. Onbegrijpelijk, onmenselijk’. Voorts is hij de papa van enkele huidige KSA’ers en (oud-)leerkracht van nog een heleboel andere. Voor hem staat KSA voor “amusement, gezelligheid, vriendschap, spanning, ontspanning ten top”.
Tweede is Kristel. Kristel is mama van drie KSA’ers, partner van Kookouder Bert en tante van leider Pol en ex-leider Gust. Ze verklapt dat KSA de max is want daar mogen haar bengels soms dingen doen waar ze thuis enkel van kunnen dromen. En ook wel omdat ze zich daar heel erg amuseren. Kristel pleit schuldig aan het eten van sandwiches met zoute chips, en zelfs kevers slaat ze niet af. Al moet gezegd dat deze nutriscore ‘A’ zouden hebben, moest je ze in de supermarkt kunnen kopen tenminste.
Bert is wellicht de snelste onder de kookouders. Op een onbewaakt moment glipt hij er wel eens tussenuit om een halve of hele marathon te gaan lopen. Bert is de partner van Kristel en bijgevolg ook papa van drie KSA’ers. Als hij op reis gaat, bestelt hij meestal iets waar hij nog nooit van heeft gehoord, maar soep met brokken van uier zou hij toch niet aanraden. Op zijn menu stonden o.a. cavia, eekhoorn, lama, kever, haai, rups en beer. Koffie drinkt hij pas nadat de koffiepot een ferme tik op z’n kop heeft geïncasseerd.
Bert is ook de naam van de volgende kookouder. Bert is oud-leider van KSA Puurs en woont samen onder één dak met een sloeber en een rakker. Zijn partner, Annelies, en dochter, Jette, zullen ook van de partij zijn in Opglabbeek. KSA Puurs is volgens hem de max omdat ze volgens hem alles kunnen, als het tenminste écht moet. In een authentiek Chinees restaurant verorberde hij ooit kippenpoten in chilisaus. De nagels hield hij voor het laatst. Verder snuift hij – zoals de meeste mensen – spaghettislierten door zijn neus naar binnen i.p.v. ze via zijn mond naar binnen te werken.
De volgende keukenprinses is niemand minder dan de partner van de tweede Bert in de rij, ze heet Annelies. Ze is mama van twee KSA’ers en kookt – geheel naar eigen zeggen – het liefst water in de waterkoker. Annelies betrapt zichzelf er soms op dat ze eerst de kruiden van een chipske likt en het dan pas opeet. Geen zorgen, Annelies, deze methode staat beschreven in de handleiding van de Pringels chips! Ze vindt KSA Puurs trouwens de max omdat ze het beste in ieder lid naar boven willen halen.
De voorlaatste maar zeker niet de minste is Katrien. Ze is de mama van één KSA’er en één KSA’er in wording. Je mag het aan niemand verklappen, maar ze heeft eigenlijk een CHIRO-verleden, sssst. Daardoor weet ze natuurlijk wel dat jeugdbeweging top is en wil ze maar al te graag mee gaan koken met KSA Puurs. Katrien at ooit rendier in een Zweeds restaurant, een aanrader! Verder vindt ze chocoladesaus onweerstaanbaar. Een bolletje ijs erbij is een plus, maar het mag niet meer bedragen dan 10% van het volume saus.
We ronden af met nog een oud-leider van KSA Puurs en tevens partner van Katrien, Bram. Opgelet als je hem loslaat in de keuken, want hij durft wel eens een boterham met kaas in chocomelk te doppen. Na een ruiltocht toen hij nog in KSA zat, at hij ooit ‘krokodil’, wat verdacht sterk op kip leek. KSA Puurs vindt hij de max omdat hij er zelf heel erg veel geleerd heeft en er veel vrienden voor het leven aan heeft overgehouden.
Voilà, deze keur van kookies zal het komende kamp zijn uiterste best doen om alle buiken gevuld te houden. Verder staan ze ook – samen met de EHBO-leiders per bubbel – in voor de EHBO en het toedienen van medicatie indien nodig. Ook voor allerhande ‘probleempjes’ of gewoon voor een babbeltje, zijn ze er.
Culinaire groeten
De kookploeg
Persploeg
Beste KSA’ers, ouders en sympathisanten
Het is bijna zover, de klepper van formaat om het KSA-jaar mee af te sluiten: het groot kamp. Gewapend met videocamera en kodak zal de persploeg hun uiterste best doen om jullie doldwaze avonturen op beeld te zetten voor de mensen thuis. Ook dit jaar zal er elke dag een verslag verschijnen op de kampsite. Om over het film– en fotomateriaal nog maar te zwijgen.
De persploeg kijkt alvast reikhalzend uit naar 1 juli.
Vriendelijke groeten en tot dan!
Kampsite coming soon…