Woepie Nr.2 2019-2020

INHOUDSTAFEL

  • Woordje BL
  • Leeuwkes
  • Sloebers
  • Rakkers
  • Knapen
  • Jonghernieuwers
  • Hernieuwers
  • Oproep sponsoring Kamp

 

Woordje van den BL

Hey KSA’ers, ouders, oudleiding en sympathisanten,

We zijn weer drie maanden verder dus is het voor ons weer tijd om alle leuke activiteiten van de laatste maanden op papier te zetten. Alleen is er deze keer maar weinig materiaal waar we het over kunnen hebben. Als we de blok en examen maand van de leiders en weken in ons kot aftrekken van deze tijd, schiet er niet veel meer over. We vonden het wel belangrijk om jullie in deze tijden te woord te staan, speciaal daarom terug deze digitale versie van de woepie.

Eerst en vooral hoop ik dat jullie en jullie familie allemaal in goede gezondheid verkeren. Dat is op dit moment toch de belangrijkste zaak.

Nu zal ik jullie even meenemen naar de dingen die zich bij KSA, buiten zaterdag van twee tot vijf, afspelen.

Als eerste wil ik graag eens terugblikken naar waar ik de vorige keer even op vooruit blikte. Toen stonden we vlak voor onze “winterstop”. De kerstmarkt en winterbar waren een groot succes. Desondanks het slechte weer met de kerstmarkt stond er altijd plezant volk aan ons tentje. De sfeer zat er zeker in. De winterbar uitbaten op de avond van de finale van de curling cup kon niet anders dan een full house opleveren. Twee geslaagde avonden die toch een mooi centje hebben bijgedragen aan ‘de kas’. Ik wil zeker iedereen die iets is komen drinken om ons te steunen nog eens uitdrukkelijk bedanken, Merci!

Daarna kwamen enkele weken waar de leiding zich terugtrok in hun kot, vrijwillig dan, om daarna op school de toetskens te knallen. Bij de ene is dat al wat beter gelukt dan de andere. Na onze examens vlogen we terug met volle moed in het leidinggeven.

Het leidingsweekend in februari was het startschot voor onze kampvoorbereidingen. Een heel weekend hebben we rond de tafel gezeten, niet alleen voor het uitwerken van de verhaallijn en kampdagen maar ook evaluaties, algemenere puntjes en de nodige ontspanning kwamen aan bod.

In maart waren daar dan plots ‘de maatregelen’. Het is enorm snel gegaan.

Woensdag was er enkel al spraken van evenementen van boven de 1000 personen te beperken en donderdag middag zat er een mailtje in mijn inbox dat alle jeugdbeweging activiteiten niet meer mochten doorgaan. Ondertussen zijn we al enkele weken verder maar het blijft toch een onwennig gevoel. Zeker op zaterdag, het zonnetje schijnt maar op het vijverbos is leeg. Ook enkele van onze geplande evenementen zijn niet kunnen doorgaan, zo hebben de bloemmekesverkoop, enkele weekends en de Vijverbosfeesten er al moeten aan geloven. Ook Lloret Night is op dit moment nog een groot vraagteken. We wachten de evolutie van de situatie af en houden jullie zeker op de hoogte zodra wij zekerheid hebben. Het groot kamp, bij vele van jullie het hoogtepunt van het hele KSA jaar, zullen we ook moeten afwachten of het zal mogen doorgaan. De leiding blijft dit nog voorbereiden en hopen dat we zo toch nog een fantastische afsluiter van het werkjaar kunnen bieden.

Om af te sluiten wil jullie allemaal nog een hart onder de riem steken om jullie de komende weken zeker nog aan de regels te houden. Zo houden we het veilig voor iedereen en kunnen we sneller weer opstarten met KSA én volop genieten van de zomer.

Eén ding is wel zeker, na deze crisis, hoelang deze ook duurt, zullen we als KSA weer paraat staan om het beste van ons zelf te geven met geweldige activiteiten!

Graag tot de volgende keer en veel leesplezier!

Kamiel

 

     Powered by   

Leeuwkes

Dag kapoenen van de leeuwkes,

Het is nu al enkele weken geen KSA meer geweest en de leiding mist jullie natuurlijk al superhard.. Maar gelukkig hebben wij samen al veel zotte avonturen beleeft waaraan we nog eens kunnen terugdenken als we in ons kot zitten.

Na de kerstvakantie was het al meteen zalig weer en dus trokken we naar het speeltuintje van Liezele. Net zoals jullie vlogen op de zwierschommel vloog ook de tijd voorbij. Van al dat draaien, zwieren en sjotten was de leiding een beetje misselijk geworden en trokken we terug naar KSA om te bekomen met een glaasje frisdrank of water.

Een week later was het valentijn en dus tijd voor gemengde! We gingen een bal organiseren met de meisjes van de roodkapjes. Eerst hebben we ons natuurlijk piekfijn uitgedost met de kleren van de verkleedkoffer en daarna kregen jullie een lesje schminken van de meisjes. Sommige onder jullie hebben hierin een talent ontdekt, zoals Siem, Boris en Llen die we bijna niet meer konden herkennen! Ook tijdens de spelletjes zoals vlaggenroof en stoelenloop stonden jullie je mannetje. (Wow Thor, wat kon jij snel lopen!)

       

Wat de leiding ook zeker onvergetelijk vond was ons fantastische weekend!! Prins Arthur had ons uitgenodigd in zijn koninklijke blokhut in het bos en had onze hulp nodig om het zwaard Excalibur te bemachtigen! De zwarte ridder had echter andere plannen en pakte het zwaard af. Om het zwaard terug te winnen moesten we eerst leren lokaas maken, vechten en vallen maken. In bomen klimmen moesten we jullie niet meer leren, Celle, Cedric en Jules waren al volleerde aapjes. Het beest liep in de val en daarna was het easy peasy om de zwarte ridder te verslaan en het zwaard terug te pakken. ‘s Avonds was het feest en deden we nog een casino. Na het tandjes poetsen en de avondformatie lagen jullie snel in dromenland.

Enkele weken later was het sportdag! Jullie werden verdeeld in twee teams met elk een eigen vlag. Bij het touwtrekken kweekte jullie spierballen en bij het karlopen sturen. De spannendste wedstrijd was de stoelenrace, hier gingen de teams echt nek-aan-nek. In de laatste wedstrijd leek het wel of Siebe een geheime superkracht had bij het blad-steen-schaarspel! We sloten deze sportieve namiddag af met een vriendschappelijk matchke voetbal.

De volgende week hadden we een professor op bezoek die onderzoek deed op het vijverbos. Tijdens zijn uitleg verscheen er plots giftige rook die de professor ziek maakte! Dit was de schuld van de slechte professor en zijn handlangers. Om de prof te genezen hielpen we de apotheker om een brouwseltje te maken. Het pilletje werkte en de prof was snel genezen. Bij de soldaat leerde we aanval- en verdedigingstechnieken en met de hulp van de professor en zijn bommen konden we de slechte prof wegjagen. Het vijverbos is van ons!

Jammer genoeg mogen we nu al enkele weken niet meer op KSA komen, maaaar gelukkig kan KSA wel naar jullie komen!! Elke zaterdag komen er activiteiten en uitdagingen op de facebookpagina die jullie kunnen uitvoeren! Fotootjes zijn altijd welkom via facebook zodat de leiding ook kan meegenieten. We zien op de foto’s dat jullie allemaal straf bezig zijn! Doe zo verder!!

Hopelijk missen jullie KSA niet té hard en zien we jullie rap weer terug!

Dag en salut,

Lukas, Pol, Vlad & Mathijs

(Je weet wel, jullie leiding)

 

Sloebers

Jow, stoere sloebers!

Wat hebben we toch veel zaterdagen meegemaakt! Daarom is het nu de ideale gelegenheid om eens terug te blikken op wat we nu allemaal hebben gezien, gedaan, gebouwd, gevierd, gered, overwonnen,… Kortom, welke avonturen hebben die sloebers weeral meegemaakt?

Om het goede jaar in te zetten zijn we met z’n allen eens gaan schaatsen in de grootste winterbar van Klein-Brabant. Omdat het toch de laatste dag was dat de winterbar open was hebben we onze schaatsbenen van onder het stof gehaald en hebben we onze schaatskunstjes eens laten zien. De ene viel meer dan de andere maar achteraf was het toch de moeite waard!

De kerstman was nog maar net weg of daar stond hij alweer. Dit keer was het niet om cadeautjes te brengen of om lekker kerstliedjes te zingen, integendeel. Er was iets verschrikkelijks gebeurd. Er was namelijk een slechte kerstman die niet zo veel van kindjes hield zoals de echte en liever geen kerstmis zag. Dus daarom hebben onze dappere sloebers zich verenigd met de leeuwkes om die slechte kerstman te laten verdwijnen. Met behulp van kruiden en een zelfgemaakte voodoo pop werd de kerstman verslagen en kwam nooit meer terug! Dat hebben de stoere sloebers en leeuwtjes -maar toch vooral de stoere sloebers!- weer eens goed opgelost.

De week nadien kregen we terug hoog bezoek. Deze keer kwam hij van een andere planeet. Deze toch wel bijzondere Alien was neergestort met zijn ruimteschip aan het fort. Natuurlijk zijn wij de heldhaftige sloebers en helpen we de Alien graag om zijn ruimteschip te herstellen en hem terug te laten keren naar zijn alienvriendjes.

Maar we moesten wel opletten want er waren onderzoekers in de buurt die allerlei vieze en slechte experimenten wilden doen op onze neergestorte vriend. Gelukkig zijn we deze slechteriken dan ook te snel en te slim af geweest. Met behulp van een aantal vriendelijke mensen hebben we het ruimteschip kunnen herstellen en met een leuke foto namen we afscheid van de Alien.

BEAM ME UP, SCOTTY !

Een zaterdag kan niet zomaar voorbij gaan of er gebeurt iets op KSA! Deze keer was het wat minder want 2 mannen van het Amerikaanse leger hadden gehoord dat er olie zat onder KSA en wilden KSA overnemen en volledig afbreken. Hierdoor moesten we onze krachten samen bundelen als één team de mannen van het leger verslaan. We moesten heel goed zijn want opdrachten zoals met kracht kwamen aan bod. Ook werden we verleid door de hoge sommen die de mannen van het leger ons aanboden maar wij zijn de sloebers van KSA Puurs en wij kiezen niet voor het geld!

De week nadien kregen we bezoek van Barbie want haar Ken was besmet met het coronavirus. Oh nee! Hierdoor moesten onze stoere jongens samenwerken met de meisjes van vksj. Hierdoor was de ene sloeber al contenter dan de andere. Uiteindelijk met behulp van de enige echte Marc van Ranst en zijn zelfgemaakte brouwsel hebben we Ken kunnen genezen. En zo leefden Barbie en Ken nog lang en gelukkig!

PS: boodschap van Ken,

Beste sloebers, merci dat jullie mij hebben genezen! Hierbij wil ik jullie herinneren om voorzichtig te zijn de komende dagen, voldoende afstand te houden en veilig in uw kot te blijven.

Groetjes Ken

Voila sloebers, met deze wijze woorden van Ken sluiten we deze terugblik af.

 

Jullie beste leiders (en ook die van heel KSA),

Landek, Luka, Maarten en Ijsbeerie

Stay Safe!

 

Rakkers

Gegroet makkers van de rakkers!

Ondertussen is de tijd weer aangebroken om nog nekeer ons zegje te doen over jullie. Helaas hebben we jullie al een tijdje niet meer gezien door het coronavirus. Maar natuurlijk zijn wij jullie niet vergeten en heeft jullie fantastische leidingsploeg dus elke zaterdag een spel voor jullie klaar. Waar is den tijd gebleven dat we nog met zen allen konden gaan schaatsen in de winterbar. Tijdens dit schaatsen konden we trouwens genieten van de muzikale talenten van DJ Corneel. Helaas volgde hierna onze noodgedwongen winterstop.

Maar geen nood want na de wintervakantie stonden wij weer aan het vijverbos op jullie te wachten.We wilden even testen wie de rakker der rakkers is en daar is maar 1 geschikte manier voor is. Een eeuwenoude laddercompetitie. Hierin bewezen Lowie en Corneel dat ze echte rakkers zijn.

Het volgende weekend was het tijd om de Don Juan in jullie naar boven te halen. Het was tijd voor de langverwachte gemengde samen met de roodkapjes van 5&6. Na deze grote beproeving bleek toch dat Toon de grootste casanova is van de rakkers! Puik werk Toon! Ook nog eens proficiat aan Jules die een hele week lang zijn nagellak heeft laten staan.

   

Natuurlijk kunnen niet alle zaterdagen even proper zijn dus moesten we jullie ook eens het varken laten uithangen. Dit is voor jullie natuurlijk niet moeilijk. Onze geweldige modderspelen vielen heel hard in de smaak en de varkensvoetbal kon maar niet lang genoeg duren. tijdens lord of the ring liet Tigo zien dat klein zijn niet betekend dat je niet sterk kan zijn want we verschoten allemaal hoe hard hij volhield.

     

Het was ook eens tijd om jullie algemene (KSA) kennis op de proef te stellen met en grootse pisquiz. Per juist antwoord kregen jullie een beker water en wie het meeste bekers had leeggedronken was de winnaar. Jullie waren wel slimmer dan we dachten. Zo wisten jullie perfect dat de Greta Thunberg geen echte berg is en konden jullie nog vlotjes de vorige 5 kampthema’s noemen. Er waren ook wel een paar vreemde antwoorden.. Zo dachten jullie dat oudleider Hanss vorig jaar was gestopt en dat Sven de vorige hoofdleider was..

Ons voorlopig laatste weekend bij elkaar was ook veruit ons beste weekend samen. Wat begon als een drill om jullie uit bed te krijgen, ontaarde al snel uit tot een lasergevecht in de donkere bossen van Puytvoet. Dit lasergevecht vonden jullie zo geweldig dat elk vrij moment al snel de lasergeweren terug boven kwamen. Het doel van ons weekend was om de meeste punten te verzamelen door opdrachten te winnen zoals mega verstoppertje en om ter langst je hand tegen het gebouw te houden. maar nog veel meer leuke wedstrijdjes kwamen aan bod. uiteindelijk was het zondag en hadden we een top 3 rakkers van het jaar 19-20. nogmaals proficiat aan Ruben op de derde plaats, Jarne op de tweede plaats en op de eerste plaats Nand.

Hopelijk tot snel!

RDH, AARS EN PIPI out

 

Knapen

Jallow knapen

Spijtig genoeg is het al een tijdje geleden dat we elkaar nog eens gezien hebben. Hopelijk is het virus snel uit ons land en kunnen we terug naar ons “gewone leventje” 😜. Berg jullie KSA spullen dus maar niet te ver op, want zodra de overheid het ons toelaat zullen we weer op zaterdag samenkomen voor een leuke activiteit en een stevige maaltijd (goeie frietjes of pizza van de pizzaboer).

Laat ons nu maar even terugblikken naar enkele fantastische vergaderingen (er mag een traantje weg gepinkt worden 😢als de heimwee te sterk wordt).

Elk jaar weer staat het eerste weekend van oktober Liezele op zijn kop. Dit met tal van activiteiten met op zaterdag een kermis/dorpsfeest. Wij daarheen met ons stalen ros . Al werden we wel van bovenaf gesaboteerd, Kamiel had in de heen tocht een lekke band, en Joachim op de terugtocht. Dit kon echter de pret niet bederven en we deden onze ogen de kost met de kraampjes die opgesteld stonden. We kregen de kans om op de foto te staan met enkele papagaaien. Voor Hamza en Kamiel was dit niet speciaal genoeg, en ze besloten om de vogel op hun hoofd te laten poseren en enkele noten vanaf hun haar te laten nuttigen (het heeft wel mooie foto’s opgeleverd dat moet ik hun wel nageven). Wie Liezele zegt, zegt het Breugelhof, we trokken dus terug naar KSA met lekkere frieten.

Het eerste weekend van december wouden de leiders Nico en Joachim jullie laten kennismaken met de stad waarin ze studeren: ANTWERPEN. We dronken een warme chocomelk in hun stamcafé. Nadien gingen we naar de Red Bull pop-up stage. Daar was een kunstmatig snowboard parcours aangelegd met sneeuw. De skaters en skiërs onder jullie konden hun ogen de kost doen. Nadien gingen we nog de kerstsfeer opzoeken in het centrum en de gezellige straten. De dag sloten we af met een bezoekje aan de McDonald’s.

Het laatste weekend van februari vierde we Valentijn (een weekend vertraging door ons leiding weekend, maar dan konden jullie dat vieren met jullie liefjes 😍). We vierden deze dag van de liefde door gemengde te spelen met de meisjes van de VKSJ. We speelden enkele traditionele spelletjes. Enkel hadden we voor de activiteit ons grasveldje goed natgespoten zodat we enkele mooie modderplassen hadden. Met als gevolg dat jullie op het einde van de vergadering goed onder de modder zaten en een onaangenamen geur meedroegen.

   

Dit waren enkele hoogtepunten van de voorbije maanden. Hopelijk zien we jullie snel weer en kan ons fantastisch kamp op ons te wachten. Wij hebben er enorm veel zin in en zijn al leuke activiteiten aan het voorbereiden.

Zonnige en veel gezonde groetjes van jullie leiders!!

Joachim, Nico en Kamiel

 

 

Jonghernieuwers

Dag bff’jes,

Het zijn weer jullie favo leiders hier om nog even een terugblik op de afgelopen weken te doen. Want het waren weer geweldige activiteiten!

Eerst en vooral hadden wij het geweldige idee om een omgekeerde dropping te doen… Wat een top idee dachten wij, tot dat team Simon, Tom belde met het geweldige nieuws dat ze vast zaten in Mechelen. Gelukkig heeft Tom zijn etentje van die avond afgezegd en hun zelf opgehaald! Bedankt Tom, echt bedankt!

De week daarop wouden we ervoor zorgen dat jullie de leiding ploeg beter leerde kennen. Dit deden we via ‘Het grote wie is het leidingsspel’ tijdens dit spel hadden jullie allemaal grote dorst en hebben we deze gezamenlijk gelest. Vooral Bran!! Ook hebben we gezamenlijk een bucketlist gemaakt: dingen die we absoluut dit jaar nog willen/ moeten doen. Daarin staan de gekste opdrachten verzonnen door iedereen van de jonghernieuwers.

De laatste weken is het geen ksa geweest omdat Corona op de loer ligt. Natuurlijk vinden wij dit ook spijtig want hadden al veel activiteiten in petto, en beginnen ons ook te vervelen. Het is dus nog even afwachten wanneer we terug ksa mogen geven, maar intussen kunnen jullie sommige opdrachten van de bucketlist afwerken, wij gaan zo goed mogelijk helpen. Voor de rest stay safe, 1m50 afstand houden van elkaar, genoeg uw handen wassen en blijft in uw kot!

Jullie besties T&T

 

Hernieuwers

Boys,

Helaas lijkt jullie laatste jaar als lid in mineur te eindigen door de huidige situatie van het corona virus. De afgelopen maanden hebben we ons druk bezig gehouden met het voorbereiden van onze hernieuwersfeesten zodat we een extra centje voor onze driedaagse op kamp hadden. Deze gingen normaal door gaan op drie april maar dit hebben we helaas moeten annuleren, hopelijk kunnen we dit feest – dat legendarisch ging worden – nog op een later tijdstip geven zodat we op kamp een zotte driedaagse kunnen hebben (als dit doorgaat).

Voor onze hernieuwerfeesten stemde we welk thema we zouden nemen. Het was spannend tussen new kids of gemeentewerkers feesten. Uiteindelijk werd het gemeentewerkersfeesten en hiervoor deden we een zotte fotoshoot in containerpark. Achteraf merkten we dat jullie tevreden waren met foto’s want we hebben ze al op verschillende van jullie instagram pagina’s tevoorschijn zien komen.

Jullie hebben ook bewezen dat jullie klaar zijn om volgend jaar de leidingsploeg te versterken, jullie gaven al enkele keren mee leiding met de jongeren mannen en tot hier toe hebben we – al een geluk – nog geen klachten gehoord, jullie hebben ook weer bewezen dat jullie aan inzet geen gebrek hebben door uitstekend te helpen toen wij te winterbar openhielden, waarvoor nog eens nen dikke merci matekes!

We hebben jullie natuurlijk ook de afgelopen maanden allemaal nog eens getest op verschillende vlakken. Zo deden we de slimste mens na. Hieruit werden onze verwachten ingevuld en toonde jullie allemaal dat jullie IQ best in orde is. Alleen dat van Nathan kan misschien nog een beetje beter, want het internet op KSA is nog altijd niet 100% in orde na dat je da onbewust hebt uitgetrokken, het kan er natuurlijk ook aan liggen dat hij altijd maar honger heeft.

We hebben ook jullie durf gehalte getest. Dit door een spel waarbij 1 iemand mocht zeggen dat hij iets durfde. Iedereen dat dit ook durfde en deed moogt verder, wie het niet durfde en dus niet deed viel af. Hieruit bleek dat jullie toch niet echt de grote durvers waren. Want buiten een haartje uitknippen waren er maar weinig opdrachten die iedereen durfde. Buiten Wietse dan die zijn gsm uit het raam van zoldertje wou gooien en Gilles die een bekertje haar op dronk.
Dit was wat we de afgelopen maanden hebben kunnen doen alvorens het corona virus roet in het eten gooide, hopelijk kunnen we nog een paar keer voor het einde van het jaar nog een paar keer leiding geven aan jullie zodat jullie toch nog iets hebben aan jullie laatste momenten als lid. Met natuurlijk hopelijk nog 1 laatste kamp met een spetterende drie daagse om voor ons onze KSA carriere mooi af te sluiten en voor jullie, jullie mooie periode als lid af te sluiten. Hopelijk hebben we hier snel meer nieuws over!

Hopelijk tot snel!

Kusjes Brock & dwerg

 

Sponsoring Kamp

Beste ouders en KSA Puurs-sympathisanten

Het stond als een paal boven water: van 1 tot 11 juli zouden we met z’n allen naar Gemmenich op kamp vertrekken. De jaarlijkse voorbereidingen waren al op gang getrokken en ook bij de kookploeg begon het stilaan te kriebelen om alle hongerige mondjes te vullen… tot het coronavirus de kop opstak en onze plannen danig in de war stuurde. Wat nu? Gaat het kamp door, gaat het kamp niet door? Voorlopig is het voor iedereen één groot vraagteken.

Maar KSA is een positieve jeugdbeweging en dus blijven wij erin geloven! Al weken doen we ons best om de nodige afstand te bewaren en amuseren we ons op zaterdag zo goed mogelijk via online spelletjes. Hopelijk lukt het ons om dat verdomde virus te verjagen zodat wij begin juli naar Gemmenich kunnen vertrekken. En zoals gezegd: op kamp zijn er heel wat hongerige mondjes te vullen. Bokes met choco, spek met eieren, bloemkool met worst,… het gaat er iedere kampdag in als zoete koek en daarom moeten we natuurlijk enorme voorraden inslaan.

Net als alle andere jaren doen we hierbij een warme oproep om ons kamp te sponsoren. Misschien wil de firma waar u werkt of iemand die u kent, zo vriendelijk zijn om ons enkele producten schenken. Alle levensmiddelen met een lange houdbaarheidsdatum, zoals choco (voor die bokes 😉), diepvriesfrieten, vacuüm verpakte kip, enz., nemen we met alle plezier aan. Overschotten die na het kamp nog bruikbaar zijn, schenken we met evenveel plezier aan vzw De Schakel.

U helpt ons zeker ook door een factuur van een winkelbestelling te sponsoren of materiële steun te bieden. Materiaal dat kan dienen voor het bouwen van decors, zoals houten platen of verf, is zeer welkom.

We danken u alvast hartelijk voor welke vorm van sponsoring dan ook. Wees maar zeker dat we er dankbaar gebruik van zullen maken! Wie wenst in te gaan op onze oproep, vindt hieronder de contactgegevens van onze kookploeg.

 

Met vriendelijke groeten

De leiding

Contactpersoon kookploeg:
Bert Spapens             +32 479  89 41 94            bertspapens@gmail.com

Oproep sponsoring kamp (document)

 

     Powered by