Woepie Nr. 2 18-19

INHOUDSTAFEL

  • Leeuwkes
  • Sloebers
  • Rakkers
  • Knapen
  • Jonghernieuwers
  • sponsoring Kookploeg

Leeuwkes

Beste Puurse leeuw,

Ook in het nieuwe jaar zaten de Puurse leeuwen niet stil. Elke zaterdag kwamen jullie vol energie naar KSA om je eens goed uit te leven. We geven graag nog eens een opsomming van onze vele avonturen!Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, kind en buiten

Met onze goede voornemens op zak begonnen we 2019 met een actieve sportdag. Na een paar wedstrijdjes varkensvoetbal en ravotten waren jullie helemaal uitgeteld en hielden we het sporten voor bekeken. Even opwarmen was wel nodig dus keken we samen nog een spannende film totdat jullie thuis jullie welverdiende douche konden nemen.

Met valentijnsdag voor de deur was het tijd om jullie liefde te verspreiden! Cupido was zijn liefde verloren, maar samen met de Roodkapjes konden jullie alle opdrachtjes vervullen en Cupido terug gelukkig maken!

De week erna hielden we een ware kookwedstrijd om uit te zoeken wie de beste chef was. Aan de hand van een ruiltocht konden we de heerlijkste ingrediënten verzamelen waarmee onze kookvrienden de beste culinaire hoogstandjes konden vervaardigen. Daarna was het smullen geblazen!! Nu onze buikjes goed gevuld waren en de twee vrienden hun ruzie hadden bijgelegd, konden we allen met een goed gevoel naar huis.

Dit goed gevoel werd alsmaar groter want begin februari was het eindelijk tijd voor het langverwachte leeuwkesweekend!! Met veel enthousiasme trokken we naar Puytvoet om samen met de maffia een spannende tijd te beleven. Al Capone had misschien zijn dagje niet maar gelukkig waren de Puurse leeuwen daar om de dag te redden! Een weekendje vol gevaren was voor velen een uitputtende slag dus was de terugkeer naar ons eigen bedje welgekomen.Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, schoenen

Een week later zijn we met z’n allen naar onze buren van het fort getrokken. Hier kregen we een rondleiding en leerden we hoe het fort gebruikt werd tijdens de wereldoorlogen. Het was een heel interessante rondleiding en ook wel eens leuk om het fort van binnenuit te kunnen bekijken. Met alles wat we geleerd hadden over het fort trokken we naar de speeltuin om per groep een eigen zandfort te maken. Deze forten werden dan gekeurd door de legerspecialist.

De week daarop zochten we spullen om ons eigen miniatuurbootje te maken en trokken we weer naar dezelfde streken, maar nu het prachtige landschapspark voor het fort. We lieten onze bootjes het water op en degenen die het wilden, konden later zelf nog in de kano varen. Het was een hele opgave maar we zorgden er natuurlijk voor dat niemand in het water viel.

Een week later was het tijd voor de traditionele cantus. Samen liedjes zingen en lekkere watertjes consumeren. Het zingen was heel gezellig maar na een tijdje hebben we toch maar beslist om nog wat energie eruit te voetballen.

Dan was de dag eindelijk aangebroken. De eerste zonnige zaterdag! We hebben een heuse buikschuifbaan gemaakt en iedereen amuseerde zich rot! We wisten niet dat jullie zo’n durvers waren, want jullie schoten zo de berg af.

 

Tot volgende zaterdag!

Jullie leiding

Sven, Rik, Lander, Robbe, Maarten, Lukas & Mathijs

Sloebers

Gegroet beste sloebers,

Het gezegde ‘de tijd vliegt als je je amuseert’ is zelden zo waar geweest want wat gingen de afgelopen maanden snel voorbij. Het is dus weer even tijd om terug te blikken op de fantastische zaterdagen die we weer samen beleefd hebben. We pikken er enkele hoogtepunten uit.Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen, lachende mensen, staande mensen, lucht, boom en buiten

We startte het nieuwe jaar al meteen met een goede daad. We wandelde namelijk van deur tot deur  verkleed als drie koningen om geld in te zamelen voor kinderen die het financieel niet gemakkelijk hebben. Jullie prachtige gezang 😉 zorgde er weer voor dat we voor deze kinderen een mooie som geld inzamelde!

Omdat we dan toch in een muzieksfeer zaten nodigde we de zaterdag nadien een producer met zijn dj uit om een muziekquiz te organiseren. Wat al snel uitmondde in een groot fortnite dansfeest. We werden allen omvergeblazen door de zotte fortnite dance skills van Rik die zijn plaats op de dansvloer zeker kent.

Ook kregen we op een zaterdag bezoek van de maffia zijnde: de hulk, een Chinees en een zwarte piet. Zij stolen het geld van KSA. Aan de hand van tips konden we achterhalen waar ze het geld hadden verstopt en konden we met een echte KSA-stormloop de slechteriken verjagen. De sloebers hebben KSA weer gered van een ramp :).

Het hoogtepunt van het jaar is toch wel het weekend. We werden door de Special Forces gevraagd om een trainingskamp bij hun te komen volgen. Dit liep echter niet allemaal volgens plan. Eén van de soldaten werd namelijk ontvoerd. Na een zoektocht naar de soldaat in de donkere boss

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, schoenen, kind en buiten

en van Puytvoet vonden we een USB-stick. Die USB-stick bevatte een video van jullie leider Nico. Hij werd namelijk afgeschoten door een leider van een Noord-Koreaanse maffiagroep. Diezelfde

groep had ook de soldaat ontvoerd. Na een nachtje vergaderen besloten we om ‘s ochtends huiswaarts te keren waar we jullie veilig konden onderbrengen, ver uit de klauwen van de maffiagroep. De kolonel van de Special Forces wist ons ’s morgens tegen te houden. Hij had namelijk andere plannen. Hij verzekerde ons dat wij samen met zijn getrainde soldaten wraak konden nemen. Aan de hand van tips konden we de locatie achterhalen waar de maffia zich

verschuilde. Door een stormloop konden we de leider van de maffia gevangennemen en de ontvoerde soldaat bevrijden. We sloten de avond af met een spannende film en een drankje en chipsje. BEDANKT VOOR JULLIE GEWELDIGE ENTHOUSIASME TIJDENS HET WEEKEND!!! ZONDER ONS HADDEN DE SPECIAL FORCES HET NOOIT AANGEKUND!!!Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, zittende mensen, buiten, water en natuur

 

Enkele zaterdagen terug kregen we ook bezoek van twee matrozen. Ze vroegen onze hulp om voor hun een goede boot te ontwerpen. De matrozen deelde ons op in teams zodat elk team zijn beste maquette kon maken. De boten werden niet alleen beoordeeld op het ontwerp maar ook op hun prestaties. Het team van Brock won de prijs van de mooiste boot, maar de ingenieur in het team had enkele catastrofale fouten in zijn berekeningen gemaakt. Hierdoor zonk de boot al na enkele meters :p. Het team van Joke had dan weer enkele sterkere ingenieurs in de groep zitten waardoor hun boot het beste bleef drijven en ook de grootste snelheid haalde in het water. Dat leverde hun de eerste prijs op en dus wonnen ze de wedstrijd.

Bij de eerste echte zonnestralen van het jaar zagen we meteen onze kans om nog eens wat waterpret te beleven. Met de nodige bruine zeep, water en wat zeilen hebben niet enkel de leden maar ook de leiding zich kostelijk vermaakt.

Dit waren enkele hoogtepunten van de afgelopen zaterdagen. Hopelijk zien we jullie volgende zaterdag weer allemaal terug!!!

veel KSA groeten van jullie leiding

Luka, Nico, Joke, Foemp, Minoren en Brock

 

Rakkers

Beste ouders/rakkers

Het is weer even geleden sinds onze laatste woepie, dus hier is nog eens een mooi overzicht van de geweldige avonturen die we de afgelopen weken hebben meegemaakt. De maand december was een rustige maand voor KSA, de leiding daarentegen zat tot over hun oren in de boeken. Gelukkig gaan ook zware tijden, zoals de examens voorbij. En na regen komt altijd zonneschijn!

Die eerste heldere momenten kwamen er tijdens drie koningen. We zetten er ons beste beentje voor en trokken door het mooie Puurs, voor een grote geldinzamelactie voor het goede doel. Daarna konden we genieten van heerlijke pannenkoeken met warme chocomelk, dit hadden we ook wel verdiend na al dat harde werk.Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, zittende mensen en staande mensen

De volgende zaterdag zaten de knapen met zo een groot probleem dat ze de hulp nodig hadden van de enige echte rakkers. Twee Russen waren naar ons gekomen en vroegen om hulp. Ze wilden een satelliet maken die de hele wereld ging helpen. Gretig gingen we aan het werk, maar hierbij werden we verstoord door ene Kolonel Vandesijpe die deze plannen wilde dwarsbomen. Maar wat wij niet wisten was dat die Russen niet zo een goede bedoelingen hadden en een soort van bom wilde maken. Gelukkig heeft kolonel Vandesijpe ons toch kunnen overtuigen en hebben we de bom tijdelijk onschadelijk gemaakt. Wie weet wat er gebeurd zou zijn moesten we niet op tijd zijn geweest.

De week erna was het minder mooi weer in het mooie Puurs. Wanneer we merkten dat ook een zonnedans niet wilde werken, besloten we toch maar onderdak te zoeken binnen KSA. Daar hielden we een megabangelijke spelletjesnamiddag waar we samen op de playstation konden spelen, waterpong konden spelen en ook de tafelvoetbal viel in de smaak!

Daar was dan ook plots het weekend waar bijna alle rakkers naar hadden uitgekeken. Het weekend voor Valentijn! Om onze rakkers klaar te stomen op deze dag vol romantiek stapten we naar onze vrouwelijke collega’s om samen met 5&6 een leuke zaterdagnamiddag door te brengen. Omdat de meeste onder ons toch precies meer schrik hebben van een meisje dan van een krokodil, besloten we dit maar niet te lang te rekken. We geloven dat sommigen onder jullie nog steeds nachtmerries hebben van die meisjes!

Soms begint een zaterdag minder leuk. Althans dit was het geval voor Midas. Midas werd namelijk op een gewone weekdag aangevallen en ontvoerd. Zaterdag wilde hij de hulp inroepen van zijn rakkers. Het bleek echter dat hij al veel was vergeten van wat er gebeurd was. De rakkers schoten ter hulp en verfristen zijn geheugen. Na een hele dag zoeken naar het antwoord, herinnerde Midas zich dan toch wat er gebeurd was. Het bleek allemaal gewoon een nachtmerrie geweest te zijn! Hoe schitterend hij ook is, ook Midas laat soms een steek vallen.Afbeelding kan het volgende bevatten: 12 mensen, lachende mensen, zittende mensen en schoenen

Na vele amusante zaterdagen op KSA, was het tijd voor het hoogtepunt van het jaar. Het weekend! Hiervoor trokken we naar het o zo verre Lippelo. Toen we daar vrijdag avond aankwamen, werden we meteen getest door de Special Forces. Ze wilden weten of we wel sterk genoeg waren voor hun loodzware taak. Toen we onszelf hadden bewezen, vertelden ze dat ze al maanden een grote Russische drugshandelaar volgen en dat ze onze hulp wel kunnen gebruiken om hem te vangen. Toen we allemaal rustig gingen slapen en net in ons bedje lagen werden we brut wakker gemaakt door de Special Forces. Met slapende oogjes gingen we naar buiten. Het was namelijk tijd om de Russische maffia op heterdaad te betrappen en hen te vangen! Dit was een zeer gevaarlijke missie. Uiteindelijk hebben we 1 van de 2 gangsters kunnen pakken en namen we hem mee naar onze lokalen om hem daar op te sluiten. Vredig en voldaan konden we terug gaan slapen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, boom, gras, buiten en natuurDe volgende ochtend werden we echter met veel lawaai wakker. De grote Russische baas kwam zijn handlanger bevrijden. De Special Forces waren razend op ons omdat we ze niet hadden kunnen tegenhouden. We wisten hoe laat het was, we zouden koste wat het kost die gangsters moeten vangen om terug in het krijt te komen te staan bij de Special Forces. In de voormiddag trainden we dus tot we er bij neer vielen. Dan was het moment aangebroken om die gangsters te pakken. Na voldoende camouflage en vechttechniek-trainingen stormden we als 1 man op de gangsters. Zo kwam er een einde aan het rijk van de maffiabaas. Zo’n wrede man verdiend ook een wrede straf. We besloten dus om hem de doodstraf te geven. Dit deden we aan de hand van de Broek-In-Reet methode A.K.A. doodbirren.

Dit hebben we dan ook gepast gevierd met een casino avond waarbij er veel chips en frisdrank aanwezig was.

We hopen dat dit tot nu toe al een geslaagd jaar is voor jullie. We hopen ook dat jullie voltallig aanwezig zullen zijn op het grote kamp zodat we 10 dagen lang plezier zullen beleven

 

Groetjes van de beste leiding van het heelal,

Midas, Andreas, Pipi, Vlad en Ijsbeerie

Want onthoud: If you have a problem…. and no one else can help….  and if you can find them…  you can call the Rakkers from KSA Puurs. Greetzz Special Forces!

Knapen

Gegroet beste knapen

Hoe de tijd toch vliegt!!!!

Het is weer een tijdje geleden sinds de vorige Woepie, dus is het tijd om nog eens te recapituleren over wat we allemaal hebben uitgestoken de laatste weken.

We begonnen met een spelletje “Wat Waar en Hoe” waarbij we de gekste combinaties hebben gemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld geblinddoekt de hondsmarkt over ge-haasje overt en aan elkaar vastgebonden gevoetbald aan het fort. Toen dit was afgelopen was het tijd om eens langs te gaan bij de goede Sint om te kijken of jullie wel flink waren geweest. Een paar van jullie werden naar voor geroepen door de goed heilig man, maar al bij al waren jullie allemaal wel braaf, dus doe zo voort!!!

De week daarop was het tijd om de ijspiste van de winterbar in te wijden. En o, wat hebben jullie je daar geamuseerd. Na enkele uren schaatsen was het tijd om terug te keren naar KSA om nog een voetbalwedstrijd te spelen en overheerlijke frietjes eten.

De week nadien hebben we ons opgesplitst in twee ploegen en was het de bedoeling dat iedere groep een kamp zou bouwen. Uiteindelijk is gebleken dat de leiding dit toffer vond dan jullie zelf.

De weken daarna was het geen KSA aangezien de leiders examens hadden.

Op vijf januari stonden we klaar om terug leiding te geven maar kwam niemand van jullie opdagen, de leiders zijn dan maar mee gaan zingen met de andere groepen.

De week daarna kwamen jullie wel opdagen en was het tijd voor een heuse fotozoektocht in de straten van Puurs. Jullie moesten verschillende opdrachten vervullen en hier foto’s van nemen.

Een week later gingen we op ruiltocht, jullie kwamen terug met ontelbaar veel zakken chips en koeken om op te eten bij het vuur.

Het laatste weekend van januari werkte we samen met de rakkers om twee Russische wetenschappers te helpen met hun experiment. Later hoorden we van een militair dat de Russen eigenlijk bezig waren met een bom te maken om enkele belangrijke plekken in Puurs op te blazen. We twijfelden dan ook geen seconde en hebben de Russen meteen overmeesterd en de raket onschadelijk gemaakt.

Daarna stuurden we jullie op pad in Puurs om enkele opdrachten uit te voeren, zoals verzamel 4 verschillende broodzakken en laat iemand verschieten op straat. Dit leidde tot grappige filmpjes en foto’s.

Dankzij het schitterende weer besloten we het weekend daarop een ijsje te gaan eten in de kinderboerderij en ons te amuseren in Breeven.

Het weekend daarna was de leiding op leidingsweekend en was het dus geen KSA, maar een week later vlogen we er weer in met een game- en filmnamiddag bij Kamiel thuis.

Toen was het tijd voor onze jaarlijkse bloemenverkoop. Met velen stonden jullie klaar om heel Puurs te voorzien van prachtige primula’s en violetjes, waarvoor dank!!!

De week daarop hielden we de grote waterspelen. Eerst dachten jullie dat dit een slechte grap was van ons, maar niks was minder waar. Natuurlijk hadden we het niet over waterspelen buiten maar over een waterpongtornooi. Jullie concentratie was echter zeer snel weg dus na enkele matchkes besloten we eens langs te gaan bij de kinderfuif van de KSA Roodkapjes.

Op 23 maart was het tijd om nog eens het beest in onszelf naar boven te halen tijdens een geweldige konijnenjacht. Geen zorgen, geen enkele knaap geraakte gewond (Marco misschien een heel klein beetje). We hadden verschillende spelletjes bedacht zoals voetbal met de knuppels. Wat vonden jullie dit toch tof! Toen we genoeg hadden geslagen op elkaar besloten we te gaan kajakken in het park aan het fort.

Een week later was het schitterend weer en besloten we om nogmaals naar het verre Breeven te trekken met  de fiets en een klein spelletje jachtseizoen te spelen. Toen dit was afgelopen was er nog genoeg tijd om de stuntmannen in jullie zelf naar boven te halen en van de bergen te racen met jullie fiets.

De laatste twee weken hebben jullie je ingezet om geld te verzamelen voor onze 2-daagse en ons weekend. Dit hebben jullie gedaan door samen met de jonghernieuwers toiletpapier te verkopen. Schitterend werk gasten met dit geld kunnen we zeker en vast iets tofs doen.

Tot volgende zaterdag

Jullie leiding

Kamiel, Tarzan en Pol

Jonghernieuwers

Beste jonghernieuwertjens,

Er is weeral een tijdje gepasseerd sinds de laatste woepie, het is ondertussen alweer de laatste van het KSA-jaar. Wat vliegt de tijd toch, niet?

Naar goede gewoonte zijn we op ruiltocht geweest, met aansluitend een veldkeuken. Maar dan zonder veld. Dus gewoon keuken. Dus eten klaargemaakt in de keuken. Maar geef toe dat veldkeuken wat spannender klinkt. Dit was voor sommigen wat succesvoller dan voor anderen. We hopen dat jullie er iets van hebben geleerd, er is nog ruimte voor verbetering. Gelukkig was Pizza Tomato geopend.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen, gras, buiten en natuur

Met vooruitzicht op het kamp hebben we het een het ander gedaan om wat geld in te zamelen voor onze driedaagse. We hebben onder andere hamburgers en hot dogs verkocht op de evenementjes van KSA, zoals de Grootste Boit, maar het hoogtepunt was onze grote WC-papier verkoop. We willen jullie nogmaals bedanken voor jullie inzet. Met het geld dat we verdiend hebben kunnen we ons eens goed laten gaan op driedaagse.

Over driedaagse gesproken, we hebben zelfs al een vierdaagse afgelegd (mooie overgang, niet?). Honderd kilometer – plus waar we verkeerd liepen – hebben we met trots kunnen afstappen tijdens

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, staande mensen, boom, hoed, kind, buiten en close-up

 

joepie, de vierdaagse staptocht van KSA Nationaal. Ondanks enkele afvallers zijn we tot aan de eindstreep geraakt. Jullie hebben je wederom bewezen.

Na de joepie moesten we het wel wat rustiger aan doen, dus besloten we te gaan relaxen in het zwembad van Bornem. Jammer genoeg waren we al nat voor dat we er waren dankzij een plaatselijke maar hevige regenbui.

Tenslotte hebben we afgesloten met de doop, om jullie jonghernieuwerschap voor eens en altijd te bevestigen. Er waren wel wat smerige dingen, maar als jullie dit aankunnen, dan kunnen jullie alles aan.

Deze zaterdag verwachten we jullie natuurlijk op de slotactiviteit, amuseer jullie maar goed in Walibi. Daarna is het nog maar even wachten tot het kamp begint. Het is wel een eindje fietsen naar de kampplaats, maar we zijn er zeker van dat jullie dit aankunnen.
Tot dan,
Jullie leiding,
Rubbere, Spablo en Kill-i-an

 

KOOKPLOEG ZOEKT SPONSORS

 

Beste ouders,

 

zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben trekt KSA Puurs weer op kamp richting Bocholt / Kaulille van

1 t/m 11 juli 2019.

 

Als kookouders proberen we elk jaar ons steentje bij te dragen om de kampkosten zo laag mogelijk te houden en één van onze acties is het zoeken naar kampsponsoring. We merken dat dit elk jaar moeilijker en moeilijker wordt dus werd er beslist hulp in te roepen van de ouders. We zijn niet op zoek naar financiële steun, wel naar eetwaren (bv: sauzen, kruiden, pasta, groenten, vleeswaren, …) en logistieke steun (bv: bestelwagen voor vervoer kookgerief naar en terug van de kampplaats, gebruik koelwagen, …). Onze vraag is niet gericht op het plunderen van uw koelkast of andere voedselvoorraden, maar mocht u een bedrijf runnen, bij een bedrijf werken dat openstaat voor sponsoring van een jeugdbeweging of mensen kent die onder deze criteria vallen en interesse mochten hebben om ons een handje te helpen dan zou dat zeer welkom zijn.

 

Voor meer info kan u altijd terecht bij: Anja Van Dam – 0475/820033 of Jo Van Hoorde – 0496/560074.

 

Alvast bedankt … de kookploeg.