Woepie Nr. 1 2021-2022

Leidingsboekske 2021

 

INHOUDSTAFEL

  • Woordje van de bondsleider
  • Woordje van de volwassen begeleider
  • Trooper
  • Leeuwkes
  • Sloebers
  • Rakkers
  • Knapen
  • Jonghernieuwers
  • Hernieuwers
  • Kalender

Woordje BL

Beste ouders, leden en sympathisanten

Voor het tweede jaar op rij is de eer aan mij om jullie welkom te heten bij deze eerste woepie van het nieuwe werkjaar.

Naar goede gewoonte sloten we vorig werkjaar af met een knaller van een kamp. In deze tien mooiste dagen van het jaar hebben we hemel en aarde verzet om de kwade professor Mordicus te overwinnen. Samen met professor Brown beleefde we de spannendste avonturen in verschillende tijdperken. Zo belandde we bij de holbewoners Ooga en Booga, werden vrienden met Asterix en Obelix, hielpen we Hercules met Hades verslaan, vochten tegen de cowboys en werden zelfs lid van de maffia om Al Capone uit te schakelen. Ik wil graag nog eens iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit fantastisch kamp en voor het enthousiasme waarmee de leden elke dag meededen met de spelletjes!

De kampsite met alle foto’s en video’s staat nog steeds online. Neem gerust nog eens een kijkje!!

Kampsite Oudsbergen 2021

Op het einde van het kamp hebben we jammer genoeg afscheid moeten nemen van één van onze leiders. Max besloot om na een jaar in de leidingsploeg te stoppen met KSA. Via deze weg zou ik hem vanwege de voltallige leidingsploeg willen bedanken voor alles dat hij voor KSA heeft betekend al die jaren. Gelukkig hebben we dit jaar ook negen nieuwe leiders mogen verwelkomen. Thomas, Wannes, Wouter, Robbe, Morten, Ben, Toon, Bran en Stef hebben de laatste maanden het klappen van de zweep al mogen ondervinden en ik moet zeggen dat het veelbelovend is wat ze al hebben laten zien. Goed bezig gasten!!

De maanden na het kamp was er amper tijd om uit te rusten want de voorbereidingen van Pukema Plage stonden meteen voor de deur. Omdat het evenement in 2020 niet is kunnen doorgaan stonden we te springen om er dit jaar een topeditie van te maken! En oh boy is dat gelukt! Het strand was gezegend met stralend mooi weer en de fuif in de evenementenhal was volledig uitverkocht! Bedankt aan iedereen die heeft geholpen om van dit weekend een succesverhaal te maken! Dit was zonder jullie hulp niet gelukt!

Twee weken later was het na een jaartje uitstel eindelijk tijd voor ons vijfjaarlijks tentenkamp samen met de roodkapjes. Ondanks het regenweer hebben we er samen met Poo en de vurige vijf een fantastisch weekend van gemaakt!

Op 30 oktober organiseerde we onze jaarlijkse kaas- en bier avond. Tijdens het overheerlijke Breugel- en desserten buffet kon er nagenoten worden van het kamp aan de hand van de vele zotte foto’s en filmpjes.

 

In de herfstvakantie trokken de hernieuwers en de eerstejaar  leiding op BKV.  Dit is een vijfdaagse monitor opleiding die georganiseerd wordt vanuit KSA Antwerpen-Brabant. Iedereen is geslaagd met vlag en wimpel en heeft zijn animator attest gekregen. Dikke proficiat  mannen!!

 

Zo, nu bent u mee met het doen en laten binnen KSA. Het waren al een paar drukke maar zeer geslaagde KSA-maanden!

Tot de volgende en nog veel leesplezier!

Pol

 

Woordje VB

Hoi allemaal,

Vandaag heb ik net vernomen dat er terug stengere maatregelen zullen toegepast worden om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Ik weet nog niet alle details, maar momenteel lijkt het dat deze nog geen inpakt hebben op de dagelijkse werking van onze jeugdbeweging. Het is natuurlijk nooit leuk om geconfronteerd te worden met beperkingen. Uit de vorige golven weten jullie wel dat we bij KSA steeds alles uit de kast halen om onze werking, binnen de opgelegde beperkingen, door te laten gaan. Ook nu zullen we, met het nodige enthousiasme, aan de slag gaan. We zullen jullie natuurlijk steeds op de hoogte houden van onze aanpak en de hierbij horende richtlijnen.

Goed nieuws! De afgelopen weken hebben we samen met KSA Nationaal ons ‘Huisreglement’ en ‘Drank en drugsbeleid’ eens grondig onder de loep genomen en voorzien van de nodige aanpassingen. Het is voor onze jeugdbeweging belangrijk om duidelijke richtlijnen te hebben, zodat we steeds een basis hebben om op terug te vallen. We hebben ook beslist om zowel het ‘Huisreglement’ als ons  ‘Drank en drugsbeleid’ beschikbaar te maken via onze website. Deze zijn terug te vinden onder het tabblad ‘gegevens’ op onze website. Dus, als jullie 5 minuten tijd hebben, neem vlug een kijkje.

Nog veel KSA-plezier en tot binnenkort,

 

Injaas

Volwassen begeleider

 

Trooper

     Powered by   

Wanneer u voor kerst of nieuwjaar online aankopen doet krijgen wij een procentje uitbetaald. Het kost u geen cent extra en u steunt er onze jeugdbeweging mee!

Meer info over de werking via onderstaande link:

Trooper KSA Sint-Pieters

 

Leeuwkes

Dag Puurse leeuwen,

Wat hebben we ons toch al geamuseerd de afgelopen maanden! Hieronder geven wij graag nog eens een samenvatting van onze zotte avonturen!!

 

We zijn het jaar begonnen met onze startdag samen met Fc De Kampioenen. Wat was dat toch een verasssing dat Mark Vertongen plots op het vijverbos stond! Boma was van plan om het veld te verkopen, tenzij de kampioenen van de schellekens konden winnen. Maar daar hadden ze natuurlijk onze hulp voor nodig. Na onze training met de kampioenen volgde een spannende voetbalwedstrijd. Dankzij jullie geweldige aanmoediging en wereldgoal op het einde van de match konden de kampioenen de overwinning behalen!!  Dit werd achteraf natuurlijk uitgebreid gevierd met pannenkoeken en warme chocolademelk! Kampioen zijn is plezant!!

   

Het weekend erna zijn we er direct weer goed ingevlogen, twee Italianen wouden het vijverbos overkopen, maar door hard te werken konden we dit voorkomen en de Italianen van ons vijverbos wegjagen.

Het weekend erna was het eventjes een rustweekend voor de leden, en konden ze zich komen amuseren op ons strand te Puurs.  We hebben enkele hele mooie zandkastelen gespot!

   

 

Na ons weekendje rust hebben we ons nog een laatste keer kunnen amuseren met water tijdens de battle tussen waterman en vuurman. Vuurman wou waterman zijn krachten ontnemen maar daar hebben de Puurse leeuwen snel een een stokje voorgestoken. Door waterman zijn waterspelletjes konden we waterballonnen verdienen. Na een afleidingsmanoeuvre van waterman konden we aan de hand van onze verworven waterkrachten het vuur van vuurman doven en hem uitschakelen.

De week daarna was het tentenkamp. Poo had onze hulp nodig om Tai-lung te verslaan. We trainde samen met de vurige vijf en lieten Tai-lung een poepie ruiken! Als afsluiter keken we nog een spannende film vanwege het slechte weer. Hopelijk is het 25-27 Maart wanneer we op weekend gaan beter weer! Noteer het alvast in de agenda want dit wordt gegarandeerd 2 dagen dolle pret!!

Nadat we zijn bekomen van het tentenkamp ontmoette we twee ruziemakende boswachters, Eugène en Filemon. Ze hadden ruzie over van wie het bos nu eigenlijk was. Elke boswachter kreeg zijn eigen team van sterke leeuwkes. We zijn naar hun bos gegaan, waar we per boswachter een ferm kamp hebben gebouwd. Eén kamp had zelfs een uitkijktoren en verdedigingsmuur. Deze muur was te danken aan Matse en zijn talent voor het verzamelen van grooote stukken schors. Pauke stond terwijl op wacht in de uitkijktoren, wat maar goed was want het andere team kwam af en toe spioneren. Wanneer beide teams hun kampen bijna ondoordringbaar waren, moesten ze om ter meest bommen in het andere kamp krijgen. Het winnende team zou het bos krijgen. Vik en Jules bleken heel goed te zijn in het planten van bommen. Uiteindelijk kwamen we tot een gelijkstand waarbij Eugène en Filemon terug goede vrienden werden en ze samen verder het bos gingen onderhouden. (Hakkie en Takkie, de twee houthakkers zijn jullie eeuwig dankbaar!! )

     

Genoeg ontspannen, nu was het tijd voor te zien wie het sportiefste was, de leeuwkes of de leiding? Het vijverbos werd een heus olympisch park waar we verschillende wedstrijden speelden in baseball, voetbal, king of the hill en loopwedstrijdjes. Maurice en Staf waren hier heel goed in en liepen zelfs sneller dan sommige leiders!! Het werd al snel duidelijk dat de leiding eerst nog wat aan hun conditie moet werken voor ze de leeuwkes kunnen verslaan..

 

Van de kermis op Pukema konden we maar geen genoeg krijgen, daarom hadden we in de speeltuin van Liezele onze eigen kermis georganiseerd. Door de Amerikaanse filmmaker te helpen met zijn nieuwe film kregen we geld voor op de kermis op te doen. Door bij de verschillende kraampjes rond te gaan konden onze leeuwkes muntjes verdienen om bij de snoepwinkel en op de attracties op te doen.

      

Die snoepjes moesten we er toch wel terug van af trainen. Toevallig hadden de twee Vikingen Ragnar en Rollo onze hulp nodig om hun schatkist van de fransen te veroveren en de Franse te verjagen uit tekbroek. Bij de verschillende postjes leerde we sluip- en vecht technieken, wapens maken en stukjes van de kaart zoeken. Uiteindelijk met een slim plan van de Vikingen konden we de fransen verschalken en terug naar hun land sturen. De schat is van ons!!!!

     

De week daarna kwamen er piraten naar het vijverbos. Ze hadden een schatkaart gevonden en wouden met ons de schat gaan zoeken. Helaas werd de kaart afgepakt door slechte piraten die de schat niet wouden delen. Door allemaal piratenopdrachten te voltooien konden we stukken bommen verdienen om op de slechte piraten hun boten te gooien tijdens de allesbepalende botenrace. De slechte piraten konden niet meer goed mikken en enkele goed gemikte schoten van Felix en Stig maakte een einde aan de papieren bootjes van de loserpiraten. Tijdens hun vluchtpoging lieten ze de schatkaart vallen. Na een korte zoektocht en uitstekend graafwerk van Emiel, Oscar en Lars hadden we de schat in handen. In de schatkist zaten helaas geen gouden muntstukken maar wel…. CHOCOLADE!! Was dat toch smullen geblazen! Weer een overwinning voor de Puurse leeuwen!!

 

Het waren al een paar spannende maanden, wij zijn kunnen alvast niet wachten op onze volgende avonturen samen!!!!

 

Groetjes van jullie favoriete leiders,

RDH, Andreas, Mathijs, Thomas, Wannie, MDH, DPW, Natje, Simoné

 

 

 

Sloebers

Sloebers

Dag schavuiten van de sloebers,
Het is tijd om even terug te blikken op de voorbije weken. Dus hier zijn we met een kort verslag van de knettergekke avonturen die we de laatste zaterdagen meemaakten.

Op de startdag kwam de enige echte Markske van F.C De Kampioenen vertellen dat ze de hulp van KSA nodig hadden. Boma had namelijk een weddenschap aangegaan met Grootjans over de komende match. De inzet: het voetbalveld Samen met de hulp van Pol, Doortje, Carmen, Bieke en Markske konden we ons voorbereiden op de wedstrijd. De Schellekes werden sterk overklast dankzij de geweldige voetbaltalenten van de sloebers. Hierna gaf Boma natuurlijk een tourné général en trakteerde iedereen op pannenkoeken.

In de tweede week leerden leiding en leden elkaar wat beter kennen door samen te sporten. We organiseerden de Super Sloeber Bowl. We deelden ons in twee teams en keken wie het sterkste was in verschillende disciplines. We testten onze kracht en bewegelijkheid met rugby en voetbal en we trainden ons evenwicht met het bouwen van menselijke piramides.

De derde zaterdag kregen we bezoek van een professor wiens reuzenrups ontsnapt was. De professor vertelde ons dat de rups van levensbelang was, hij was de oplossing voor de opwarming van de aarde. Ondanks de tegenstand die we kregen van de boswachters, slaagden we er toch in de rups te vinden en opnieuw te vangen.

De week erna riep het Belgische leger de sloebers op om het Russische leger te verdrijven. De meeste leiders waren zelf een beetje bang, maar de sloebers accepteerden de missie meteen. Met enkele tips van kapitein Black en sergeant Eagle Eye leerden de sloebers zich camoufleren. Ze stalen de spullen die de Russen van Black en Eagle Eye hadden afgenomen. Met deze spullen bouwden we ons eigen fort en slaagden we er in de Russen terug te dringen.

De zaterdag van de vijfde week zat een autoracepiloot in de problemen. Zijn team van mekaniekers had net voor het WK ontslag genomen. Gelukkig waren de sloebers daar om hem uit de nood te helpen.  Ze zorgden voor onder andere benzine om van zijn leegvo weer een Volvo te maken. 😉
We leerden dat mensen helpen echt een band kan creëren. Zo kon de piloot zonder problemen naar het WK vertrekken.

De zesde week haalden de leden hun beste acteertalent naar boven. Hier streed ridder Bobby tegen koning Stan om de hand van bevallige jonkvrouw Jasper. Hiervoor moest hij langs Ilia de trol waarna hij een driekoppige draak moest verslaan. Met de hulp van tovenaar Siebe kon hij de vloek van de gevangenis van de prinses opheffen en haar zo bevrijden. Samen leefden ze nog lang en gelukkig.

De zevende zaterdag van dit KSA-jaar werden we even opgeschrikt door een zombie die kwam rondlopen op het vijverbos. Hij was op zoek naar zijn schat. De sloebers hielden meteen de beste Sherlock Homes in zichzelf naar boven en gingen mee op zoek. Wanneer de zombie z’n schat terug had, trakteerde hij op snoepjes als dank voor de hulp.

De volgende zaterdag gingen we naar het bos om ons daar in twee teams te verdelen. Ieder team bouwde zijn kamp, deze waren zeker en vast bestand tegen de ergste natuurrampen of atoomaanvallen. Daarna brak de oorlog uit. Beide teams ontwikkelden hun eigen strategie en streden genadeloos om de overwinning in een potje stratego.

 

Het was donderdag net wapenstilstand geweest. Dus lieten de sloebers hun goede hart zien op zaterdag 13 november. We zamelden geld in voor 11.11.11. Een echte KSA’er is niet alleen sterk en stoer maar heeft ook het hart op de juiste plaats. De sloebers lieten dit zeker zien, ze bleven zonder aarzelen doorzetten door weer en wind. Natuurlijk werden we aan het einde ook voorzien van een kleine traktatie voor de bewezen diensten.

 

Wat een topverhalen om na te kunnen vertellen!

Groetjes van de leukste leiding

Landek, Rik, Foemp, Kwartje, Toon, Wietse, Robbe, Ben

 

Rakkers

Jow makkers van de Rakkers!!

In dit tekstje laten we jullie nog eens terugblikken op de leuke activiteiten die wij in het eerste deel van het jaar al beleefd hebben en dan kunnen de ouders ook eens te weten komen wat hun helden uitspoken elke zaterdag van 2-5.

Na een supertof kamp, waar we professor Brown moesten helpen zijn tijdsmachine terug te krijgen, duurde het niet lang of er werd weer beroep op ons gedaan. Deze keer zat de beste voetbalploeg van het land, De Kampioenen, in de problemen. Boma had namelijk een weddenschap aangegaan met Grootjans over de komende match. De inzet: het voetbalveld. Ze hadden natuurlijk zekerheid nodig om te winnen dus werden wij ingeschakeld. Jullie zijn rond geweest bij de hele ploeg van De Kampioenen om opdrachtjes te doen en jullie hebben hun geweldig goed geholpen. Ook tijdens de match waren jullie beslissend door de Schellekes aan te vallen waardoor de leeuwkes het beslissende doelpunt konden maken.

     

De week daarna moesten jullie jullie snelste racepakken aandoen want we speelden fast and the furious. We hebben geracet met winkelkarren en stootkarren. Ook waren er andere spelletjes om jullie krachten te testen zoals King Of The Hill.

De 18de september was het geen ksa maar konden jullie wel genieten van een drankje op onze super leuke beachbar. Maar dat hebben we de week daarna ruimschoots goedgemaakt. Het was namelijk zeer warm wat natuurlijk waterspelletjes betekend!! Jullie gleden als ervaren bobsleeërs van de berg, riskeerden lijf en leden bij het spel blauw ballen op bruine zeep en gaven het beste van jullie zelf bij de Lord of the Rings.

En dan was het moment eindelijk daar: ons tentenkamp. Po en de legendarische Vurige Vijf riepen onze hulp in want Po was van zijn drakenstaf bestolen door Tai Lung. Op vrijdag hebben jullie jullie bedje opgesteld en hebben we enkele massaspelen met Po gespeeld. Zaterdag hebben we in de voormiddag de staf getraceerd en in de namiddag heeft de Vurig Vijf ons getraind om het gevecht met Tai Lung aan te gaan. Die hebben we uiteindelijk verslagen en dat werd natuurlijk gevierd. In de avond keken we dus een toepasselijke film: Kung Fu Panda 1. Zondag hebben jullie ons als leiders zeer trots gemaakt want jullie hebben super hard gewerkt om alles opgeruimd te krijgen en ondanks het slechte weer dat weekend hebben jullie niet gezaagd. Daarvoor een zeer dikke pluim!!!

Maar dat betekende niet dat we jullie gingen sparen want de week na tentenkamp was het tijd voor de traditionele doop. En of dat het vies was!! We hebben jullie ondergegooid met bijna alles wat we konden vinden in de winkel, we hebben jullie rauwe ajuinen laten eten en er waren ook persoonlijke straffen, hè Flor. En dan moest het hoogtepunt nog komen. De rugbywedstrijd!  Het was dus ‘afzien en der deugd van hebben’ maar ondanks het afzien hebben we ons toch geamuseerd. Dat geldt vooral voor de leiding 😉

   

De week nadien waren jullie magen hopelijk genoeg hersteld want het was tijd om op ruiltocht te gaan. We hadden genoeg ingrediënten verzameld om een heel leger mee te voeden. Een paar leiders waanden zich echte sterrenchefs en zo kwam er dus een spaghetti à la Gilles en à la Joren.

Na al dat eten was het ook echt wel eens tijd om een paar calorietjes te verbranden. Hiervoor trokken we naar de velden van Puursica waar de grote sterren zijn geboren. We speelden voetbal, met Erik die opeens de weg naar het doel had gevonden, maar ook andere sporten zoals baseball kwamen aan bod.

Op Halloween besloten we om jullie een echte nachtmerrie te geven en deden een gemengde met de meisjes. Dit viel dan uiteindelijk toch wel mee en na wat geklaag in het begin hebben jullie je relatief kalm gehouden. Dan, omdat we jullie zo hadden gepest de week ervoor en op doop, besloten we te luisteren naar wat jullie wouden. We lieten jullie jachtseizoen spelen wat een groot succes was. Ook het goede doel kon niet ontbreken in onze activiteiten. We gingen rond langs huizen in de regen om 11.11.11 te steunen en daarvoor werden we beloond met een hapje en een drankje.

 

De week nadien testten we jullie muziekkennis. Daaruit bleek dat jullie niet veel echte KSA-klassiekers kennen. Er is dus nog wat werk aan. De dansronde verliep gelukkig wel van een leien dakje. Jullie inzet om als eerste op het fluitje te blazen was ook groot dus toch goed gedaan! Daarna hebben we nog een derby gespeeld tegen de sloebers maar die waren zoals verwacht geen partij voor de beste voetballers van de KSA.

We hebben al veel leuke dingen gedaan en de tijd vliegt maar wij zijn er zeker van dat we nog veel leuke dingen gaan doen samen!

Groetjes van, al zeggen we het zelf, de beste leiding die luisteren naar de namen:

Pol, Joren, Gilles, Thomas, Florian, Stef en Bran.

 

Knapen

Bonjour copains van de knapen!

Het nieuwe KSA-jaar is al een tijdje geleden succesvol gestart, daarom gaan we even terugblikken op de zotste en spannendste avonturen van de afgelopen weken.

We trapte het nieuwe werkjaar af met een groot watergevecht. Het was zo’n warm weer dat we niet anders konden dan ons te verfrissen met water. Iedereen bracht van thuis mega coole waterpistolen mee om de vijand volledig mee onder te spuiten. Met zelfgemaakte waterballonen werd de vijand helemaal vermorzeld.

 

De week nadien kozen jullie toffe leiders om nog eens een ouderwetse konijnenjacht te doen. Dit speelde we in het mooie Munckbos aan de Vliet. Als groot spel deden we capture the flag, waarbij de eerstejaars streden tegen de tweedejaars. Het was een heuse klopjacht waarbij er veel konijntjes sneuvelde. Als laatste spel gingen we testen wie het bangste konijntje was binnen onze groep. Mogen wij een welverdiend applaus geven aan Jef en Nand, want zij waren de winnaars! Als prijs kregen deze twee konijntjes een mooi opvallend pakje zodat ze goed zichtbaar waren voor de jagers. De konijntjes moesten zo snel mogelijk terug in hun kamp geraken zonder al teveel geraakt te worden door de jagers. Uiteindelijk liepen de konijnen niet te veel schade op en konden we in alle rust terugkeren naar KSA voor een lekker drankje.

In de wandelgangen van KSA hadden we gehoord dat jullie echte beesten zijn. Dit konden we moeilijk geloven dus gingen we jullie eens testen tijdens een sportdag. Eerste opdracht was zonder schade in het verre Breeven geraken, tot onze grote verbazing was dit aardig gelukt. Ook de sporten zoals voetbal, basketbal, volleybal en zelfs baseball waren goed gelukt. Jullie mogen dan nog geen echte beesten zijn als jullie leiders, maar jullie zijn wel aardig op weg!

   

Na jaarlijkse gewoonten besloot de leiding om een overheerlijke veldkeuken te organiseren. De lieve knapen gingen van deur tot deur om de allerbeste ingrediënten te verzamelen voor ons 3 gangen menu. Zo werden er hapjes voorzien, door een overheerlijke pasta met extra veel vlees kon het uitgebreide feestmaal niet mislukken.

De laatste week hebben jullie het mooie grote Puurs doorkruist om geld in te zamelen voor 11.11.11. Met veel enthousiasme hebben jullie goed doorgewerkt om alle (moeilijke) straten op tijd klaar te krijgen.

Er komen dit jaar zeker nog leuke dingen aan. En we gaan er samen met jullie een fantastisch jaar van maken!

Tot volgende zaterdag!

Jullie leiders: Struik, Travolta, Senne, Josse en Ijsbeerie

Jonghernieuwers

Yoo strijders van de jonghernieuwers!!

Overzichtje van de voorbije weken:

STARTDAG!!! BOENKEN!!! ZET ALE GOE IN DIE RIJEN!!!!

Smerige kleren aan, schoenen stevig dicht en vertrekken maar. De mannen van de jong- en hernieuwers hebben op de eerste zaterdag van het jaar een helse boenktocht beleefd. We gingen voor niets of niemand uit de weg en trotseerden talloze Puurse beken. Doorweekt aangekomen op KSA konden we gelukkig genieten van een warme douche en een pizza’tje.

 

HET JACHTSEIZOEN IS GEOPEND!!! WAAR ZITTEN DIE KEUNE?!?

Onze innerlijke jager zette zich in ‘go mode’, de zelfgemaakte knuppels inde aanslag en klaar om de bossen in te trekken. Opgedeeld in twee teams speelden we verschillende game modes zoals bijvoorbeeld capture the flag, team deathmatch en last man standing. Afluiten met een erehaag van leiding kon natuurlijk niet ontbreken. Vermoeid sprongen we achteraf op de fiets met één doel: nagenieten op een schoon terraske met een verfrissend drankje.

Het avermannenlokaal, de mancave der mancaves, was hoognodig eens aan vervanging toe. Als ware interieurarchitecten schoten we in actie en gingen we op zoek naar nieuwe attributen om ons lokaal te pimpen. Een likje verf kon er natuurlijk ook niet aan ontbreken endus haalden de leiders hun verfborstels boven. Na de herinrichting op punt gesteld te hebben konden we nagenieten van frietjes in de gloednieuwe gepimpte tent.

 

Het jaar is al goed gestart maar wij hebben nog veel verassingen voor jullie in petto! 😉

Pieter, Luka & Maarten

Hernieuwers

Jow makkers

Het jaar is al stevig gestart dankzij de boenktocht door de Puurse velden en beken. Hierbij adopteerden wij de jong-hernieuwer Marco. Nadien sloten we deze drukke dag af met een warme pizza.

Bij het betreden van ons lokaal bij de eerste activiteit wisten we dat er verandering moest komen aan het interieur. Jullie werden dus op pad gestuurd voor decoratiestukken te halen. Wanneer jullie de straten onveilig maakten, waren de leiders druk aan het werk om de muren te schilderen. Het lokaal is nog niet volledig af, maar hier komt zeker nog verandering in 😊.

Dit jaar mocht Pukema weer doorgaan in Puurs. We besloten om onze fuif terug van onder het stof te halen. Het was een knaleditie en dit had zonder jullie hulp niet mogelijk geweest. Jullie hebben puik werk geleverd in de vestiaire!!

Door de corona konden we in 2020 geen tentenkamp organiseren. Dit hadden we uitgesteld tot 2021. We hadden geluk met de coronaregels en konden er een toffe editie van maken. Het weekend hebben we afgesloten met een Oktoberfest festival in de grote zaal.

De kermis van Lippelo. Voor vijf euro de man beleefde we uren speelplezier in het lunapark. Een voetbal was de prijs die we kozen. Na een goed pak friet en een drankje trokken we terug naar het vertrouwde Puurs.

Tijdens de herfstvakantie werd er door KSA nationaal een BKV-week georganiseerd. Hier werden jullie enkele skills aangeleerd om een nog betere leider te worden volgend jaar. Jullie slaagden  natuurlijk allemaal op jullie examen. Proficiat!! Hopelijk hebben jullie veel bijgeleerd 😉

De voorbereidingen voor het kamp en klein kamp zijn gestart. Het werkjaar zit nog boordevol leuke activiteiten, dus hou jullie maar vast!!

Groeten de strijders Joachim, Vlad, Nichel

 

K(s)alender

Rakkerweekend – 11-13 februari

Leidingsweekend (Geen KSA) – 18-20 februari

Leeuwkesweekend – 25-27 maart

Sloeberweekend – 25-27 maart

Weekend JHN’s & HH’s – 11-13 maart

Bloemenverkoop – 19 maart

Vijverbosfeesten – 22-24 april

Kamp  – 1-11 juli