Woepie Nr.1 2023-2024

 

 

 

 

 

 

Inhoudstafel

 • Woordje van den BL
 • Woordje van de VB
 • Trooper
 • Leeuwkes
 • Sloebers
 • Rakkers
 • Knapen
 • Jonghernieuwers
 • Hernieuwers
 • Oproep Sponsoring kookploeg
 • Speelhoek

 

Woordje BL

Beste leden, ouders en sympathisanten 

 

Het is de eerste keer dat ik jullie welkom mag heten bij de eerste woepie van dit werkjaar!

 

Voor de ouders van nieuwe leden zal ik even in het kort uitleggen wat de woepie eigenlijk is. De Woepie is een driemaandelijks “tijdschrift” dat je ook kan terugvinden op onze website. Hierin komen de verslagen van wat uw kleine spruit allemaal heeft uitgestoken op zaterdagnamiddag. Verder vind je er informatie over het kamp, de Vijverbosfeesten en onze jaarwerking.

 

Sinds de vorige editie van de woepie is er natuurlijk al veel gebeurd!

 

Om Captain America te helpen, hebben we 10 dagen lang de heerschappij van Hydra bestreden om de wereld van zijn dictatuur te beschermen. Vanuit het hele Avengers-team moest ik jullie allemaal nog eens bedanken voor jullie waanzinnige prestatie!

 

De kampsite met alle foto’s en video’s staat nog steeds online. Neem gerust nog eens een kijkje om jullie herinneringen aan het kamp op te frissen!!

 

Na het kamp hebben we dit jaar jammer genoeg afscheid moeten nemen van 7 bangelijke leiders, die we erg gaan missen. Pol, Pieter, Mathijs, Robbe, Robbie, Rik en Morten  besloten om  na jaren van toewijding en inzet hun hemd aan de haak te hangen en te stoppen met KSA. Via deze weg wil ik hen allemaal nog eens bedanken voor hun fantastische KSA-carrière als leiding en als lid!! Pol wil ik ook nog eens in het bijzonder bedanken voor de leidingsploeg zo goed te begeleiden gedurende zijn 3 jaren als hoofdleider!

 

Bij het afscheid nemen van leiders hoort natuurlijk ook het verwelkomen van een hele garde “vers bloed”. Daan, Vincent, Lars, Seppe, Ian, Lukas en Marco hebben in juli onze leidingsploeg aangesterkt. Ze hebben al veel ervaring opgedaan tijdens het leiding geven en hebben veelbelovende kwaliteiten laten zien.

 

We waren nog maar net terug van kamp of daar was al weer onze volgende grote uitdaging. Geen Kronos of Professor Zeltron, maar wel de organisatie van ons grootste evenement van het jaar: onze “Pukema Plage”. In de zomer trokken we meteen doorheen de Puurse straten gewapend met onze sponsorcontracten en sponsordeals. Zonder onze sponsors zou er natuurlijk geen Pukema Plage mogelijk zijn dus ook hen zou ik uitermate willen bedanken voor hun steun in deze knaleditie.

 

Toen jullie schooljaar terug begon, ging ook het nieuwe KSA-jaar weer van start. Tijdens de startdag moesten we The Ninja Turtles helpen om Meester Splinter te bevrijden uit de gewelddadige handen van Shredder. Gelukkig kennen wij van KSA Puurs wel raad met zo’n probleem en was het niet al te moeilijk om deze missie tot een goed einde te brengen. Achteraf trakteerde Meester Splinter ons op pannenkoeken en chocomelk als beloning.

 

Midden september was het dan eindelijk zo ver: Pukema Plage. Vanaf woensdag stond het leven van de leiders volledig in teken van de voorbereidende werken, want al dat zand schept zichzelf niet. Onze strijdkrachten werden verdeeld tussen het klaarzetten van de zaal en het transformeren van het stationsplein in de beste strandbar van Puurs en omstreken. Hier heeft de leidingsploeg wederom laten zien dat ze ongelofelijk harde werkers zijn en samen alles aankunnen, dit maakt mij een trotse hoofdleider. Uiteraard is het onmogelijk om met enkel de leiders zowel de fuif als het strand tegelijk van genoeg werkers te voorzien. Gelukkig konden we hiervoor rekenen op een serieus aantal oud-leiders, (oud-)leidsters van de roodkapjes en ouders. Ook jullie wil ik uit de grond van mijn hart bedanken. Mede dankzij jullie was het weer een topeditie!!

 

Op 28 oktober stond  onze jaarlijkse kaas- en bieravond op het programma. Daar kon elke aanwezige genieten van een degelijk Breugel buffet klaargemaakt door de beste kooktalenten uit de leidingsploeg. Hier werd er dan op gepaste manier afscheid genomen van de gestopte leiding en werden onze kookouders, persploeg en volwassen begeleider nog eens in de bloemetjes gezet. Dit jaar hebben we jammer genoeg ook afscheid moeten nemen van 2 fantastische culinaire toppers, namelijk Kristel en Bert. Vanwege de voltallige leidingsploeg wil ik ook jullie bedanken voor al deze jaren bloed, zweet, tranen en lekkere gerechten!!

 

In de herfstvakantie trokken onze Hernieuwers op BKV.  Dit is een vijfdaagse monitor opleiding die georganiseerd wordt vanuit KSA Antwerpen-Brabant. Ze hebben dit jaar al een aantal keer mee leiding gegeven en ze hebben laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben om volgend jaar de leiding te vervoegen!

 

Zo, dat was dit werkjaar tot nu toe. Zo zijn jullie terug mee met wat er allemaal al gebeurd is dit werkjaar. Mocht er nog een vraag of onduidelijkheid zijn mogen jullie mij altijd contacteren via wouterliekens@ksapuurs.be of spreek me gerust even aan op zaterdagnamiddag.

 

Veel leesplezier en tot de volgende!!

Wouter

 

Woordje VB

Hoi allemaal,

Joepie, we starten weer met een nieuw werkjaar! De coronajaren liggen al lang achter ons en we zijn weer vollen bak ‘up to speed’. Ons ledenaantal blijft maar stijgen, net zoals de tevredenheid van onze KSA’ers en hun ouders. 😊

Ook financieel was 2023 een Grand Cru jaar. De winst van de Vijverbosfeesten viel wel wat tegen, maar dat hebben we dan weer ruimschoots goedgemaakt met onze geslaagde ‘Pukema Plage’-editie.

Zoals elk jaar moesten we ook dit jaar afscheid nemen van enkele sterke leiders. We zijn hen super dankbaar voor alles wat ze voor KSA hebben gedaan en we zullen hen missen. Gelukkig zijn er ook dit jaar weer meer nieuwe leden bijgekomen dan er vertrokken zijn, dus ons voortbestaan is verzekerd.😊

Graag zou ik jullie via deze weg willen uitnodigen om ons ‘huisreglement’ en ons ‘drank- en drugsbeleid’ eens rustig door te nemen. Deze documenten kan je terugvinden op onze website https://ksapuurs.be/info/.

Zo, ik ga maar eens afsluiten. Geniet nog van jullie nieuwe KSA-avontuur en tot binnenkort.

 

Groetjes,

Injaas

 

PS: Heb je interesse om in de toekomst de functie van VB (Volwassen Begeleider) op te nemen, laat dan gerust iets weten. We zoeken iemand jong en dynamisch met een hart voor de KSA.

 

Trooper

powered by

 

Wanneer u voor kerst of nieuwjaar online aankopen doet krijgen wij een procentje uitbetaald. Het kost u geen cent extra en u steunt er onze jeugdbeweging mee!

Meer info over de werking via onderstaande link:

Trooper KSA Sint-Pieters

 

Wat spoken ze toch uit, die….

Leeuwkes?!

Dag leeuwkes, wat hebben we toch weer knotsgekke avonturen beleefd dit jaar. De eerste week moesten we een heks helpen om haar toverstok terug te vinden. We zochten deze door yoga en het blote voetenpad te doen en hebben de stok uiteindelijk gevonden, joepie! De volgende week was het tijd voor de grote startdag! De ninja turtles riepen onze hulp in. We hielpen hun om Shredder te verslaan door samen te werken met de andere groepen en zo meester Splinter te bevrijden.

We kwamen ook eens een piraat tegen, die was zijn schat kwijt! Hij had onze hulp nodig voor hem te zoeken. We moesten eerst leren denken en vechten als piraten. We maakten zwaarden en kaarten, en zochten gouden muntstukken. Daarna gebruikten we de kaart om de schat terug te vinden. Deze bleek in het speeltuintje van Liezele te liggen.

De week erna hadden kermiskramers een aantal opdrachtjes voor ons, in ruil daarvoor gaven ze ons bonnen voor de kermis. De opdrachtjes leidden ons door heel puurs, om uiteindelijk te eindigen bij het dorpshart. Daar was

er een speciale draaimolen waar we met onze verdiende kaartjes meerdere keren op mochten, er waren er zoveel dat jullie zelfs nog kaartjes mee naar huis konden pakken om samen met jullie ouders op de molen te gaan. Een boswachter riep onze hulp in. Een wild beest had zijn hutje in het bos verwoest. Na een tocht naar tekbroek hielpen we hem om het beest te vangen. Erna verzamelden we materiaal om zo zijn hutje mee op te bouwen! Het resultaat was zeer mooi om te zien. Jullie hebben laten zien dat jullie echte survival-skills hebben.

Dan was het tijd om ons filmpje voor kaas en bier op te nemen. De leeuwkes kregen de kans om hun beste acteerskills te laten zien. Mil, Axel en Maurice speelden de rol van de prinsessen, die ontvoert waren door de slechteriken. Gelukkig kwamen de goede ridders om hun te bevrijden, met de hulp van de

wachters hebben ze de slechteriken verslagen en de prinsessen weer in de armen te kunnen sluiten. De sint kwam aan in Puurs! We gingen naar het centrum om hem welkom te heten in ons dorp en konden zelfs langsgaan bij hem, wat een topdag! Daarna speelden we nog casino, om te zien wie het meeste geluk had in het spel! De meeste leeuwkes konden heel veel muntjes verzamelen.

Veel groeten en tot de volgende

Jullie leiding

 

 

Wat spoken ze toch uit, die….

Sloebers?!

Dag sloebers van andere snoepers

 

Het is tijd om even terug te blikken op de voorbije weken. Dus hier zijn we met een kort verslag van de ongelofelijk toffe avonturen die we de laatste zaterdagen meemaakten.

Het jaar begonnen we met een spel waar jullie de leiding leerde kennen, waar we onder anderen King of the Hill en loopwedstrijden hielden. Jullie hebben de leiding helemaal ingemaakt en alles gewonnen. De zaterdag erna kwamen de ninja turtles jullie hulp vragen om splinter te redden uit handen van shredder. Jullie trainden als echte ninja’s en leerden schminken als meester schminkers waarna jullie shredder hebben verslagen en splinter gered. Dat verdiende een lekkere traktatie van pannenkoeken en chocomelk.

Zei daar iemand topacteurs? Ja zeker, jullie hebben als topacteurs het filmpje voor kaas en bier gemaakt. We kregen een daverend applaus en een staande ovatie (tussen ons gezegd en gezwegen: de anderen waren niets vergeleken met ons). De week daarna hebben jullie KSA gered van twee stinkend rijke mannen die KSA wouden opkopen. Maar ondanks dat we niet tegen hun hebben kunnen opbieden, hebben we hun toch weg kunnen jagen uit het vijverbos. Maar daar stopte het niet, we waren nog niet van hen af en de week daarna hadden ze hun handlangers gestuurd om leden en leiders te ontvoeren. Niks kan ons echter stoppen want wij zijn zo’n sterk team dat we iedereen op tijd terug vonden en de ontvoerders met de schrik van hun leven naar huis lieten gaan.

Toen kwamen Bob en Jos uit het leger jullie hulp vragen om te weten te komen wie het beste van de twee was waarop  jullie in twee teams werden verdeeld.  Het team van Bob was uitblinker in kampenbouwen en het team van Jos was beter in verstoppen. Uiteindelijk waren we een sterk team. Koken als de beste? Jullie hebben Jean en Pierre de top koks uit Amerika geholpen met een vijf sterren gerecht te maken door deur aan deur te gaan om ingrediënten te halen.  Jullie zijn Puurs doorgetrokken om uiteindelijk het lekkerste van het lekkerste te maken. Hiervan hebben jullie lekker gesmuld en zaten jullie buikjes waarschijnlijk vol.

Jos, Bob, Jean en Pierre willen jullie heel hard bedanken voor deze leuke zaterdagen.

Top sporten kunnen jullie als geen ander, zeker tijdens onze olympische spelen. Jullie werden in twee teams verdeeld en jullie moesten hier tegen elkaar strijden om te weten te komen wie de echte winnaar van Olympus ging worden. Als echte sloebers gingen jullie tot het uiterste en zaten niet stil. Maar uiteindelijk was er maar een team dat won, niet getreurd want tijdens onze voetbal matches kunnen jullie er ook wat van, jullie zijn echte pro’s als het op sport aankomt.

Jullie hebben ook de opper quizmaster uit jullie lijf gehaald door alles in te zetten tijdens de grote KSA quiz. Het was een echte nek aan nek race waar jullie echt alles wisten, ook de intermezzo’s waren perfect uitgevoerd en bij het dansen waren er toch een paar uitblinkers bij. De zaterdag daarna zijn we de Sint gaan bezoeken in de CC Binder maar dat vonden jullie en de leiding maar saai want daar moesten jullie gewoon stil zitten en wachten tot jullie naar voor mochten. Gelukkig kwam er steeds een roet piet wat snoepjes naar jullie smijten.

Jullie beste versiertrucs kwamen boven toen we samen met de meisjes speelde, ondanks dat niet iedereen het zo leuk vond zagen we jullie toch graag samen spelen met de meisjes. Bij de meeste spelletjes waren de jongens toch beter maar dat is ook omdat wij gewoon beter zijn. Jullie vonden het precies wat leuker toen de sint ons kwam bezoeken op KSA. Bij ons waren er toch een paar sloebers die op het matje moesten komen bij de sint maar over het algemeen zijn jullie toch braaf geweest dit jaar.

 

Bedankt aan al onze sloebers die met veel plezier naar de KSA willen komen

Groetjes van jullie favoriete leiding

 

Wat spoken ze toch uit, die….

Rakkers!?

 

Er zijn al veel zaterdagen voorbij gegaan met allerlei leuke spelletjes.

Een van die spelletjes die er uit blinkt was gemengde.

Tijdens gemengde gingen we samen met de leeftijdgenootjes van de Roodkapjes verschillende spelletjes spelen om zo de band met elkaar te kunnen versterken.

Eerst gingen ze per duo samen aan elkaar voetbal spelen om elkaar beter te leren kennen.

Daarna was het tijd voor prinsen en prinsessen het doel van het spel is om een toer te lopen rond het spel en onder de benen van de partner te kruipen om zo het sjaaltje dat in het midden ligt te pakken en de overwinning binnen te pakken

We eindigde de dag met nog een paar potjes 1,2,3 piano gespeeld met heel de gemende groep

Het doel was onopgemerkt naar de overkant te geraken zonder gezien te worden door de persoon die daar staat.

Vele groeten

Joren, Rune, Wouter, Domien, Daan en Ian

 

 

 

Wat spoken ze toch uit, die….

Knapen!?

 

De knapen van KSA hebben een rijke reeks aan activiteiten beleefd die niet alleen zorgden voor vermaak, maar tevens de banden tussen hun versterkten.

De ruiltocht was een intrigerende belevenis waarbij niet alleen hun reisvaardigheden werden getest, maar ook ons vermogen om strategisch te denken en succesvol te onderhandelen tijdens het ruilen van items. Hierna hebben we ook lekker kunnen eten.

In het jachtseizoen werden de bossen ons terrein, en daagden we onszelf uit op het gebied van oriëntatie en teamcoördinatie. Het gevoel van adrenaline en de focus op ongezien blijven voegden een extra spanning toe aan dit avontuur.

De quiz bracht een ander soort uitdaging met zich mee, waarbij kennis in verschillende domeinen werd getest en teamwerk cruciaal was om als winnaars uit de bus te komen.

Hun creativiteit kwam tot bloei tijdens het bouwen van boten, waarbij ze niet alleen hun technische vaardigheden aanscherpten, maar ook leerden hoe belangrijk samenwerking is bij het creëren van hun meesterwerk.

De fotozoektocht bood een kans om het terrein te verkennen, aanwijzingen te ontcijferen en verborgen schatten op te sporen. Dit versterkte de teamgeest in onze ban.

De sportdag bracht een gezonde dosis competitie met zich mee, waarbij de knapen zich konden uitleven in diverse sportieve uitdagingen. Deze dag vol plezier en lichaamsbeweging versterkte onze fysieke kracht.

Ten slotte, de ontvoering, voegde een element van mysterie en spanning toe aan ons avontuur, waarbij strategisch denken en effectieve communicatie cruciaal waren om het mysterie op te lossen en de missie tot een goed einde te brengen.

Wij kijken alvast uit naar het tweede deel

Jullie leiding

 

 

Wat spoken ze toch uit, die….

Jonghernieuwers!?

 

Beste Jonghernieuwers

 

Laten we snel een kijkje nemen naar enkele van de geweldige activiteiten die jullie hebben beleefd. Jullie creativiteit werd op de proef gesteld tijdens de ruiltocht. Met enkel een ogenschijnlijk waardeloos ei moesten jullie jullie handelsgeest laten zien om het te ruilen voor iets waardevoller. Jullie keerden terug met een mooie buit: een kickertafel, een paspop en zelfs een TV.

 

Spanning en sensatie stonden centraal tijdens het Jachtseizoen. Met de adrenaline die door jullie aderen stroomde, gingen jullie op zoek naar elkaar in een spel vol strategie en sluwe manoeuvres. Puurs werd jullie speelterrein en de boeven wisten uit de handen te blijven van de jagers. Wie zei dat verstoppertje alleen voor kleintjes is?

 

De maand begon met een knal dankzij onze “Slimste Jonghernieuwer Ter Wereld Quiz.” Jullie kennis werd tot het uiterste getest terwijl jullie elkaar uitdaagden met pittige vragen en grappige opdrachten. Het was een waar spektakel van intelligentie en humor, en we kunnen niet wachten tot de volgende editie!

 

Tijdens het dorpspel trotseerden jullie uitdagende opdrachten: hoe uitdagender hoe meer punten de opdracht waard was. Jullie dompelden jullie voeten onder in ijskoud water en deden een fitness oefening met vreemden. Voor diegenen met de minste punten wachtte natuurlijk een ludiek strafje.

 

Hopelijk vonden jullie het al even tof als wij

De leiding

Wat spoken ze toch uit, die….

Hernieuwers?!

 

Beste hernieuwers

We hebben al een prachtig jaar achter de rug. Voor de mensen thuis die zich afvragen wat we zoal gedaan hebben volgt hier een kleine herhaling.

We zijn het jaar begonnen met een smerige boenktocht waarbij we maar 1 doel hadden en dat is alleen maar rechtdoor lopen. Na dit smerige avontuur kregen we de kans om samen te eten en elkaar beter te leren kennen. We wisten direct al dit wordt een top jaar.

Het weekend erna kregen ze de opdracht om het oudermannen lokaal in te richten door middel van een ruiltocht waarbij ze met iets kleins aan de huizen van Puurs moesten gaan aanbellen en met iets zot moesten terugkomen. Zo hebben we een kickertafel, een paspop, een stofzuiger en nog veel meer gekregen.

Tijdens de volksdans waren jullie ook niet bij te houden. Jullie gingen helemaal los op de muziek met tussendoor allemaal zotte opdrachten die jullie moesten doen om punten te verzamelen.

Om de hernieuwers al is te testen voor volgend jaar, want dan worden ze leider, hebben ze al twee keer leiding mee mogen geven. Hier kregen ze als taak om ze zo goed mogelijk te verkleden en de kleinere kinderen te entertainen. Wij met de hele leidingsploeg zijn ervan overtuigd dat ze dat heel goed gaan doen.

Als een van de engagementen die we aangaan voor geld te verdienen voor onze 3-daagse zijn we een wafelverkoop gestart waar we al een keertje vanvoor op KSA zijn gaan verkopen. De verkoop blijft lopen en jullie gaan onze mannen zeker nog zien passeren de komende weken in de Puurse straten.

 

Het wordt nog een topjaar

 

Jullie topleiders

 

Nathan, Stig, en Simon

 

WIJ GAAN OP KAMP
Helpen jullie onze borden te vullen?

Beste ouders en KSA Puurs-sympathisanten

Van 1 tot 11 juli is het er weer boenk oep want dan gaan we met z’n allen naar Kaulille op kamp. Wij kijken er enorm naar uit en zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen. Ook bij de kookploeg begint het al te kriebelen. Om al die mondjes te kunnen vullen, moeten we natuurlijk heel wat voorraad inslaan. Daarom doen we een oproep om ons kamp te sponsoren. Misschien wil de firma waar u werkt of iemand kent wel zo vriendelijk zijn om ons enige producten uit haar gamma te schenken. In het verleden mochten we al rekenen op potten choco, diepvriesfrieten, vacuümverpakte kip, enz. Vooral zaken die enigszins houdbaar zijn, nemen we met alle plezier aan.

Eventuele overschotten die nog bruikbaar zijn, schenken we na het kamp aan vzw De Schakel.

Ook is er de mogelijkheid om een factuur van een winkelbestelling te sponsoren of materiële steun te bieden. Bijvoorbeeld materiaal dat kan dienen voor het bouwen van decors zoals houten platen of verf, is zeer welkom.

Mogen wij jullie alvast bedanken voor welke vorm van sponsoring dan ook. Wees maar zeker dat we er dankbaar gebruik van zullen maken. Wie wenst in te gaan op onze oproep, vindt hieronder de contactgegevens van onze kookploeg.

Met vriendelijke groeten

De leiding

 

Contactpersoon kookploeg:

Bert Spapens

bertspapens@hotmail.com

0479 89 41 94