Over

WAT IS KSA?

KSA staat voor “Katholieke Studenten Actie” en is een jeugdbeweging die zich elke zaterdagnamiddag en –avond inzet om kinderen van 7 tot 17 jaar te animeren. We bestaan uit een 25-koppige leidingsploeg. Elke zaterdag haalt onze leidingploeg het onderste uit de kan om de kinderen een superbangelijke namiddag te bezorgen. De leden worden ingedeeld in groepen (bannen) volgens leeftijd:

  • Leeuwkes: 7-8 jaar (14u – 17u)
  • Sloebers: 9-10 jaar (14u – 17u)
  • Rakkers: 11-12 jaar (14u – 17u)
  • Knapen: 13-14 jaar (14u – 17u)
  • Jonghernieuwers: 15-16 jaar (16u – 19u)
  • Hernieuwers: 17 jaar (16u – 19u)

Elke groep heeft een eigen leidingsploeg die ze behouden gedurende het hele werkjaar (september – augustus). Tijdens het werkjaar wordt er voor elke ban een weekend georganiseerd ter voorbereiding van het kamp in de grote vakantie waarmee we ons werkjaar afsluiten.

Dan is er ook nog de Woepie. Woepie is een driemaandelijks “tijdschrift” dat je kan terugvinden op onze site. Hierin komen verslagen van wat uw kleine spruit allemaal heeft uitgestoken op zaterdagnamiddag. Verder vind je er informatie over het kamp, de Vijverbosfeesten, enz…

KSA is niet enkel actief op zaterdag. Wij organiseren ook enkele evenementen. Zoals de Vijverbosfeesten, een samenwerking tussen KSA Puurs Sint-Pieter, KSA Puurs Roodkapjes (de vroegere VKSJ) en Chiro Puurs. Verder is er nog Pukema Plage, onze jaarlijkse beachbar georganiseerd tijdens het Pukema-weekend. Ook lloret Night is een evenement georganiseerd door KSA Puurs.

VERHUUR

Wij verhuren onze lokalen niet.