Kampwoepie 2022

 Kampwoepie 2022

PDF versie

Link naar kampinschrijvingen => https://forms.gle/LwP4eT75CPAphJoq7 

Inhoudstafel

  1. Woordje van den BL
  2. Kennismaking Achilles
  3. Woordje van de stamhoofden
  4. Kampinfo
    • Verloop van een normale kampdag
    •  Medisch
    • Bezoek op kamp
    • Wat mee te nemen?
    •  Algemeen
    •  Valiezen
    • Vertrek en aankomst
    •  Kampadres
    •  Kampgeld
    • Info jong- en hernieuwers
    • Contactpersonen
  5. Info Knapen
  6. De kookploeg
  7. De Persploeg

Woordje van den BL

Beste leden, ouders en sympathisanten

 

Wederom krijg ik de eer om jullie welkom te heten bij deze laatste woepie van het jaar, namelijk de KAMPWOEPIE!

Nu het werkjaar stilletjes ten eind loopt is het hoog tijd om een terug te blikken op onze geslaagde activiteiten en evenementen.

Na een geannuleerde editie in 2020 en een covid-editie in 2021 was het eindelijk nog eens tijd voor een klassieke bloemekesverkoop. Op zaterdag 19 maart werden de straten van Puurs onveilig gemaakt door leden en leiders met karren met de allermooiste primula’s en viooltjes. Door het enthousiasme van iedereen en het goede weer was dit een uitzonderlijk goede editie!! Bedankt aan allen die hun tuin en huis opgefleurd hebben met onze KSA-blommen!

In de paasvakantie trokken onze hernieuwers samen met enkele leiders op trip-trap, een drie daagse fietstocht georganiseerd door KSA Antwerpen-Brabant. Na 283 km kwamen onze troepen (ondanks 1 keer platte band en 100 ketting-incidenten) als dertiende aan in stad X, namelijk Haacht.
Petje af voor alle hernieuwers!!

Van uitrusten was er geen sprake want een week later stonden onze vijverbosfeesten voor de deur. Een weekend vol plezier waarvoor ik iedereen dat is komen eten/ drinken/ beerpongen/ kindernamiddagen/ volleyballen/ volksdansen zou willen bedanken om er wederom een top-editie van te maken.
Op zondag 1 mei stond het shot en kubb tornooi van KSA Antwerpen-Brabant op de planning. Een speciaal geselecteerde delegatie van KSA Sint-Pieter Puurs heeft daar getracht onze blauw oranje kleuren te verdedigen. Na een paar tegenvallende resultaten moesten we jammer genoeg na de poule fase al afdruipen. Volgend jaar beter boys!!
Zaterdag 14 mei was het al tijd voor onze slotactiviteit. Jullie konden nog een laatste keer al jullie energie eruit springen en ravotten! De springkastelen, het trampolinepark en de vele andere activiteiten zorgde voor een vermoeiende maar plezante laatste KSA-activiteit!
En zo kwam er jammer genoeg snel een einde aan dit geweldige werkjaar. De leiders hebben zich nu teruggetrokken om te studeren voor de examens, maar eind juni schieten we in actie voor er samen een prachtig kamp van te maken!
Veel leesplezier!!

Pol

 

Kampinkopen doen? Vergeet zeker niet langs onze trooperpagina
te gaan! Zo helpt u onze vereniging aan een extra centje zonder dat
het u iets kost!

=> trooper.be/ksapuurs

Kennismaking Achilles

Gegroet KSa’ers!

Mijn naam is achilles van Thessalië, halfgod en rechtstreekse afstammeling van de oppergod Zeus. Jarenlang heb ik op de berg olympos gewoond en werd ik getraind door de grootste krijgers en Goden. Hierdoor zijn mijn vechtkunsten, conditie en verdediging van goddelijk niveau.

Vele jaren geleden kwam ik kwam ik oog in oog te staan met de grootste, gevaarlijkste en wreedste krijger die ik ooit heb ontmoet. Zijn naam is Kronos, een man zo door en door slecht dat hij rechtstreeks contact kon maken met het dodenrijk. Hij creërde op korte tijd een machtig leger om heel de griekse wereld over te nemen. Om Kronos en zijn leger te kunnen stoppen riep ik alle griekse stamhoofden bijeen om ons te verenigen en het tegen hem op te nemen. We leverden een strijd op leven en dood die vele dagen duurde maar dankzij onze samenwerking konden we hem verslaan en een einde maken aan al die jaren van onderdrukking en tirannie. Met de hulp van de oude goden sprak ik een betovering uit over Kronos zodat hij voor eeuwig gevangen zit in een olielamp.

Deze lamp werd de eeuwen daarna doorgegeven aan een machtig persoon of sterke groepen. Zo was hij in handen van de machtige galliërs Asterix en Obelix en zelfs koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel hebben ze jarenlang bewaakt. Maar over de jaren werd er minder en minder aandacht besteed aan deze belangrijke taak en werd de herrinering van Kronos en zijn olielamp een mythe. De lamp werd niet meer ernstig bewaakt en raakte verloren in de geschiedenis. Sinds die tijd krijg ik vaker en vaker visioenen over de terugkomst van Kronos en ik vrees voor een nieuwe strijd moest hij kunnen ontsnappen uit de lamp…

Laten we hopen dat de lamp veilig is en dat dit nooit gebeurd..

Dit is mijn levensverhaal,

 

De stamhoofden

Dag KSA’ ers,

Mijn naam is Tobias Van Babylon. Ik was de grootste generaal in het rijk van Babylon. Ik leidde het grootste leger van heel dit gebied en werd ook door iedereen geliefd. Enkel de Keizer, die toen heerste over Babylon, bekeek mij met jaloezie vanwege mijn populariteit. Hij was bang dat ik hem van de troon ging stoten. Daarom heeft hij mij verbannen naar de Rub’ Al khali woestijn..
De droogte, weinig eten en water maken het hier heel moeilijk om te leven. Maar ik overleef het hier al vele jaren door de genade van de godin Nanna. Haar aanwezigheid geeft mij inmense kracht, en samen met haarbouwden we samenleving uit in de woestijn. Ik zorgde goed voor mijn volk, als een wijze koning. We bouwde een sterk leger uit en legde handelswegen aan. Mijn rijk is het machtigste rijk van het oosten en dat zal het ook blijven door het constante toezicht van Nanna en mezelf. Met behulp van mijn leger veroverde ik Babylon en doopte het als hoofdstad van mijn rijk.
De keizer die mij verbannen heeft is nu mijn dienaar.

 

Ik hoop jullie ooit te mogen ontvangen in de hangende tuinen van Babylon.

 

Antio sas KSA Puurs,

Mijn naam is Antares, heerser van het machtige Athene. Mijn wapen naar keuze is mijn speer. Deze is gemaakt uit hout van de bomen op de heilige berg Olympia. Vanuit mijn tempel op de acropolis regeer ik over het Atheense rijk.

Wanneer we elkaar ontmoeten zal ik jullie de kneepjes van het speervechten aanleren.

ta léme sýntoma

 

Gegroet jongens van KSA Puurs,

Ik ben Leonidas, de trotse koning van de Spartanen. Jullie zullen misschien al van mij gehoord hebben, want ik sta bekend om mijn heldhaftige veldslagen die ik met mijn trouwe leger voer. Spartanen zijn immers de beste en meest gevreesde vechters van de hele Griekse wereld. Dit komt doordat we ons hele leven trainen als soldaat. Daar mag je heus geen watje voor zijn!
Je kan mij en de andere Spartanen herkennen aan onze rode cape die we dragen. Die dragen we zelfs tijdens onze gevechten. Hierdoor kunnen we elkaar goed onderscheiden van de vijanden en de rode kleur schrikt hen af. Als wapen gebruik ik graag een speer. Het geeft je immers een voordeel om de vijand op een afstand te kunnen raken. Ook een schild mag niet ontbreken in mijn wapenuitrusting, omdat het mij en mijn kompanen beschermt tegen scherpe pijlpunten.

Jullie lijken net als mijn krijgers sterke en stoere jongens die klaar zijn voor een heldhaftig avontuur! Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten!

Spartaanse groeten,

 

Stoere strijders van de KSA,

Mijn naam is Hector van Troje. Ik ben de zoon van Koning Priamus, de laatste koning van Troje.. Ik ben generaal van het Trojaanse leger en de beste zwaardvechter van de Griekse wereld. Misschien zelfs beter dan mijn vriend Achilles, die half mens half god is! Samen met mijn broer Paris, verdedigen we onze stad en ons volk tegen onze vele vijanden.

Alks ik jullie ooit ontmoet zal ik jullie opleiden tot echte meesters van het zwaard!

Groeten,

 

Kampinfo

 

EEN ‘NORMALE’ KAMPDAG

08u00: opstaan
08u30: ontbijt
09u00: openingsformatie
09u15: dienst
10u00: voormiddagactiviteit
13u00: middagmaal
14u00: platte rust & dienst
15u30: namiddagactiviteit
16u00: vieruurtje
16u15: namiddagactiviteit
18u30: avondmaal
19u30: avondactiviteit
20u45: nachtmutsje
21u00: slotformatie
21u30: oogjes toe en snaveltjes dicht

De diensten ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds worden met een beurtrol gedaan. Het gaat hier om ochtend-, middag- en avondafwas, tafels klaarzetten en afruimen, patattenjas en terreinkuis. Na het middagmaal wordt een platte rust voorzien om het eten een beetje te laten zakken; eerst 30 minuten slapen (het platte gedeelte) en nadien blijven we nog een 30 minuten op ons bed liggen (het rustgedeelte) en kunnen we schrijven of een boekje lezen. Het spreekt voor zich dat we ook dan stil en rustig blijven.

MEDISCH

Indien uw kind speciale medische zorgen moet krijgen (bepaalde geneesmiddelen e.d.) dient dit vermeld te worden op de medische fiche bij de inschrijvingen. De medicijnen dienen afgegeven te worden bij het afzetten van de valiezen op 30 juni van 18u tot 20u aan kookouder Annelies. Zij zal toezien op de juiste toediening van de medicatie ’s morgen en ’s avonds. Als er zich iets ernstigs voordoet dan raadplegen we onmiddellijk een dokter en brengen we ook de ouders op de hoogte. Maar laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn.

BEZOEK OP KAMP

Om problemen (heimwee, e.d.) te vermijden vragen we NIET op bezoek te komen tijdens het kamp. Zeker voor de kleinsten is het moeilijk om daarna opnieuw afscheid te nemen van mama en papa… Trouwens, jullie mogen er zeker van zijn dat de jongens in goede handen zijn. Niet alleen de leiding, maar ook de kookploeg staat 24u op 24u klaar om eventuele problemen op te lossen.
Sommige ouders vragen ook om de kinderen later te brengen of vroeger te komen halen. Als het echt niet anders kan, maken we daar natuurlijk geen probleem van, maar we proberen het toch zoveel mogelijk te vermijden. Ook voor de leeuwkes willen we een uitzondering maken. Dit spreek je dan best af met de leeuwkesleiding zelf. De standaardregeling in dit geval houdt dan in dat de leeuwkes die 5 dagen op kamp gaan, op dag 6 tijdens de platte rust mogen gebracht worden.

WAT MEE TE NEMEN? (gelieve overal een naam op te schrijven!!)

BELANGRIJK! Leeuwkes, sloebers en rakkers slapen binnen, knapen slapen zoals elk jaar in patrouilletenten. Er zijn op de kampplek geen bedden voorzien. Iedereen moet dit jaar dus zelf een veldbed meenemen. De leeftijden knapen tot hernieuwers zullen dus in tenten slapen en aan hun vragen we voor een ‘echt’ veldbed te zorgen en geen opplooibare bedden met matras. Deze nemen namelijk te veel plaats in in de tenten.

Alle leden dienen 1 keukenhanddoek af te geven bij vertrek. Deze worden na het kamp verder op KSA gebruikt.

• Handcrème tegen uitdroging bij regelmatig wassen
• Warme trui(s) (‘s morgens & ‘s avonds kan het fris zijn!)
• Stevige schoenen (zeker rakkers en knapen) of laarzen
• Een paar lichtere (sport)schoenen die goed passen om blaren te vermijden
• Genoeg speelkledij die tegen een stootje kan
• Voldoende ondergoed en kousen
• Wasgerief (enkele washandjes en handdoeken, zeep, tandenborstel en tandpasta, badhanddoek)
• Zwembroek + sandalen of slechte schoenen om eventueel in het water te spelen
• Voldoende korte broeken en één lange broek
• Drinkbus en zaklantaarn
• Brooddoos, voor op de dagtochten
• Verkleedgerief
• Zonnecrème en aftersun
• Schrijfgerief en wat geld om kaartjes en postzegels te kopen. Voorgemaakte enveloppen zijn handig bij de kleinsten.
• Slaapzak en pyjama
• Linnenzak voor vuile kleren
• Regenjas
• Iets om te lezen (boek of strip) voor tijdens de platte rust
• Een witte T-shirt waarop geverfd mag worden.
• GEEN SNOEP (ook niet per post!), die wordt onverbiddelijk in beslag genomen. Een verjaardagstractatie voor de hele bubbel is wel toegestaan (Er is elke dag een vieruurtje en nachtmutsje voorzien, zo snoept iedereen op hetzelfde moment!)
• GEEN GSM (buiten de knapen, Jong- en Hernieuwers), als er problemen zijn, is er altijd de leiding om de ouders in te lichten. Voor de rest heb je ook geen andere elektronische apparaten nodig tijdens het kamp.
Algemeen

Gelieve bij vertrek de gele klevers + Kids ID mee te nemen en deze aan de leiding te bezorgen. Op de bus zelf kan je dan nog een rugzakje met handbagage meenemen (KW-tje, boek, strips,…). Zorg ook dat je wandelkledij aanhebt, zodat we daar ter plaatse direct kunnen vertrekken voor een korte wandeltocht. Als we de vrachtwagen tijdens onze aankomst op het Vijverbos al kunnen uitladen, mogen de valiezen ook na de slotformatie al worden opgehaald.

VALIEZEN

De valiezen worden, samen met al het ander kamp- en kookmateriaal, met de vrachtwagen naar de kampplaats gebracht. Op 30 juni laden we alles in. Daarom vragen we de valiezen dan binnen te brengen tussen 18u00 en 20u00 op het Vijverbos. Gelieve dan ook al de gele klevers (als die nog niet bij de medische fiche zijn gevoegd) en kids-ID (en isi+–kaart) mee te nemen en aan de leiding te bezorgen. Op de trein kan je dan nog een rugzakje met handbagage meenemen (KW-tje, boek, strips,…) Vergeet geen vieruurtje! Zorg ook dat je wandelkledij aanhebt, zodat we daar ter plaatse direct kunnen vertrekken voor een korte wandeltocht. De valiezen kunnen weer opgehaald worden op woensdag 11 juli tussen 18u00 en 19u00. Als we de vrachtwagen tijdens onze aankomst op het Vijverbos al kunnen uitladen mogen de valiezen ook na de slotformatie al worden opgehaald.
De datum voor het inladen van de valiezen zou nog kunnen veranderen maar dan laten we dit zeker nog weten via facebook en email. Als je geen mails krijgt (over bijvoorbeeld het online verschijnen van de vorige woepies) kan je best een mailtje sturen naar info@ksapuurs.be om je mail aan de mailinglijst toe te voegen.

Houd steeds onze website en facebookpagina in de gaten voor de laatste meldingen.

VERTREK & AANKOMST

We vertrekken met de trein op vrijdag 1 juli om 13u06. Bij het vertrek spreken we eerst af om 12u00 stipt aan het KSA gebouw op het vijverbos. Na de formatie zullen we met zen allen naar het station wandelen. Afzwaaien doen we nog op het vijverbos, we willen vragen om niet mee te wandelen naar het station.

Zorg dat jullie ’s middags al voldoende gegeten hebben en vergeet zeker geen vieruurtje!

Op maandag 11 juli zullen we aankomen op het vijverbos rond 14u. Indien we vertraging oplopen, zal dit gemeld worden op onze website en facebookpagina. De slotformatie zal op het vijverbos plaatsvinden.

KAMPADRES

We verwachten de brieven (GEEN SNOEP OF SPEELGOED!) van mama, papa, broer, zus, vriend(in), oma, opa, enz. op het volgende adres:

KSA PUURS
NAAM VAN UW ZOON
DE BOSEINDER
Roosendijk 109,
3910, Pelt

KAMPGELD

Het kampgeld wordt liefst per overschrijving betaald. Dat kan u doen op de KSA-rekening BE43 7330 2245 2601 met als vermelding: ‘naam + ban + kampgeld’.

Het kampgeld zal dit jaar €160 bedragen; voor een tweede (en eventueel derde, vierde…) zoon wordt een prijsvermindering gegeven zodat u voor hen nog €150 betaald. Voor de leeuwkes die maar 5 dagen meegaan bedraagt het kampgeld €80. Via de mutualiteit kunt u een deel van dit bedrag terugbetaald krijgen (tot €11/dag), de benodigde documenten hiervoor zult u na het kamp terugvinden op onze website onder ‘gegevens’. Indien u vragen heeft over de betaling, aarzel dan niet om contact op te nemen met Pieter, onze penningmeester, via ksa.financien@gmail.com.

De Knapen, JHN’ers en HN’ers worden gevraagd een extra centje mee te nemen om iets te kunnen kopen voor te eten en drinken op 2-daagse of 3-daagse.

INFO JONG-EN HERNIEUWERS

Enkele dagen voor het vertrek komen jullie je stalen ros nog eens showen zodat we zeker zijn dat die in orde is. Dit laten we via WhatsApp wanneer dit juist is. Het is belangrijk om werkende remmen, versnellingen, … te hebben.
Vertrek:
– De Jonghernieuwers vertrekken vrijdag 1 juli om 09:00.
– De Hernieuwers vertrekken donderdag 30 juni om 06:30.
Koffers:
De koffers van de JHN+HN mogen op vrijdag 30 juni (’s morgens bij vertrek of tegen de avond) worden binnen gebracht deze gaan samen met de vrachtwagen naar de kampplaats op vrijdag 1 juli.
De Hernieuwers maken hun rugzak voor 3-daagse tegen 30 juni, en nemen deze mee tegen 06:30 zodat we deze via de volgwagen mee naar de kampplaats kunnen nemen dit om 1 nacht te overbruggen zonder koffer die nog in Puurs is dan. (De JHN nemen hun rugzak voor 3-daagse gewoon mee wanneer ze hun koffer naar KSA brengen).

CONTACTPERSONEN

Voor dringende gevallen kan u terecht bij de volgende personen:

Pol Van Ranst (Hoofdleider): 0468 26 28 90
Annelies Lauwers (Kookploeg & EHBO  ): 0494 64 52 24

 

 

Info Knapen

Dag knapen,

Van 1 tot 11 juli gaan we op kamp. Tijdens deze 11 dagen gaan we het antwoord vinden op een vraag die ons al een heel jaar bezighoud. Met de stijging van de zeespiegel, en de opwarming van het klimaat leven we binnenkort misschien allemaal op eilandjes ergens in een oceaan.
In deze situaties zijn teamwork, doorzettingsvermogen, intelligentie en kalmte essentieel voor survival. Wij gaan tijdens het kamp testen hoe goed jullie hierin zijn met onze eigen versie van Expeditie Robinson: knapen edition

Ook dit jaar gaan we weer met de fiets op kamp. Dit jaar gaan we een afstand van 110 km fietsen dus smeer jullie kuiten maar al in!

Hoe gaat die fietstocht verlopen? Wel, enkele dagen voor het vertrek mogen jullie je stalen ros nog eens komen showen zodat we zeker zijn dat die in orde is. Deze fietsencontrole gaat door op woensdag 29 juni om 19u30. We vertrekken vrijdag 1 juli om 08u30. We zullen afspreken op KSA om 08u10.

Jullie hebben nodig:

Op de fiets:

– Trekrugzak
– Fiets (die in orde is: werkende remmen, licht, opgepompte banden, …)
– Mogelijk ook een fietsbroek (dit is zeker geen overbodige luxe)
– Gevulde drinkbus en een flesje extra
– Iets om te eten voor de nodige suikers
– Fietshelm en fluo vestje (fietshelm of fluo vestje vergeten = niet mee)
– Regenjas
– Reserve binnenband die past.
– Zonnecrème
– Een slot

Voor tweedaagse:

– Zakgeld voor 2 maal te eten en drankjes voor tijdens de tocht (rond de 40 euro)
– Goede stapschoenen
– Reservekleren
– Zwemgerief

– Tandenborstel, handdoek , …
– Slaapmatteke (tenzij je op de grond wil slapen)
– Slaapzak

Jullie teerbeminde GSM mogen jullie meenemen zodat jullie deze kunnen gebruiken tijdens tweedaagse. We houden deze gsm’s echter voor de andere dagen van het kamp bij omdat we dan even kunnen genieten van het mooie leven zonder gsm’s!

 

De kookploeg

Bikke bikke bik, hap hap hap! Eerst de soep en dan de pap!

Wie in KSA Puurs heeft gezeten, voelt meteen zijn maag grommen bij het horen van de eerste woorden van dit bekende eetliedje. Wat de song echter niet doet vermoeden, is dat een berg eten maken voor pakweg honderd vraatzuchtige KSA’ers geen sinecure is. Beelden van deze vreettaferelen zijn naar verluid al eens per ongeluk in een documentaire over savannedieren op National Geographic verzeild geraakt, al werd deze fout nadien rechtgezet. Het hoeft geen verder betoog: om dit titanenwerk te verrichten, heb je titanen nodig. Ik stel ze graag één voor één aan u voor.

De eerste in de rij is Michael, een echt manusje-van-alles dat het klappen van de pollepel kent. Gevraagd wat het vreemdste is wat hij ooit heeft gegeten, antwoordde hij ‘pudding zonder koekske waarin dan toch een koekske blijkt te zitten. Creepy. Onbegrijpelijk, onmenselijk’. Voorts is hij de papa van enkele huidige KSA’ers en (oud-)leerkracht van nog een heleboel andere. Voor hem staat KSA voor “amusement, gezelligheid, vriendschap, spanning, ontspanning ten top”.

Tweede is Kristel. Kristel is mama van drie KSA’ers, partner van Kookouder Bert en tante van leider Pol en ex-leider Gust. Ze verklapt dat KSA de max is want daar mogen haar bengels soms dingen doen waar ze thuis enkel van kunnen dromen. En ook wel omdat ze zich daar heel erg amuseren. Kristel pleit schuldig aan het eten van sandwiches met zoute chips, en zelfs kevers slaat ze niet af. Al moet gezegd dat deze nutriscore ‘A’ zouden hebben, moest je ze in de supermarkt kunnen kopen tenminste.

Bert is wellicht de snelste onder de kookouders. Op een onbewaakt moment glipt hij er wel eens tussenuit om een halve of hele marathon te gaan lopen. Bert is de partner van Kristel en bijgevolg ook papa van drie KSA’ers. Als hij op reis gaat, bestelt hij meestal iets waar hij nog nooit van heeft gehoord, maar soep met brokken van uier zou hij toch niet aanraden. Tot slot koos hij voor zichzelf een eekhoorn als dier, omdat het een actief en vrolijk beestje is dat graag een grote voedselvoorraad heeft.

Bert is ook de naam van de volgende kookouder. Bert is oud-leider van KSA Puurs en woont samen onder één dak met een Leeuwke en een Sloeber. Zijn partner, Annelies, en dochter, Jette, zullen ook van de partij zijn in Neerpelt. Hij kookt het liefst Thaïse gerechten, maar macaroni met kaas vindt hij maar niks. KSA Puurs is volgens hem de max omdat ze volgens hem alles kunnen, als het tenminste écht moet.

De volgende titaan is niemand minder dan de partner van de tweede Bert in de rij, ze heet Annelies. Ze ging vorig jaar al voor de eerste keer mee en wil ook nu weer graag haar beste beentje voor zetten. Als ze een dier kon zijn, koos ze voor een duif want dan zou ze eindelijk de weg kunnen vinden. Gelukkig behoort oriëntatie niet tot het takenpakket van de kookploeg. Annelies is mama van twee KSA’ers en kookt – geheel naar eigen zeggen – het liefst water in de waterkoker. Stinkkazen vindt ze maar niks, maar spaghetti met ketchup lust ze dan weer wel. Verder is het een topmadam dus haar kunnen we zeker gebruiken daar in Gemmenich. Ze vindt KSA Puurs trouwens de max omdat ze het beste in ieder lid naar boven willen halen.

De voorlaatste maar zeker niet de minste, is een fonkelnieuw exemplaar, Katrien. Ze is de mama van één KSA’er en één KSA’er in wording. Je mag het aan niemand verklappen, maar ze heeft eigenlijk een CHIRO-verleden, sssst. Daardoor weet ze natuurlijk wel dat jeugdbeweging top is en wil ze maar al te graag mee gaan koken met KSA Puurs. Als ze kon reïncarneren als dier, dan koos ze een hommel, omdat dit een ijverig en sociaal dier is. Het liefst kookt ze pannenkoeken, maar dan zonder tonijnsalade, want dat lust ze niet.

We ronden af met nog een oud-leider van KSA Puurs en tevens partner van Katrien, Bram. Ook voor hem is dit kamp als kookouder een primeur. Wel opgelet als je hem loslaat in de keuken, want hij durft wel eens een boterham met kaas in chocomelk te doppen. Verder eet hij zowat bij alles mayonaise, maar vindt hij dat geen verplichting voor zijn tafelgenoten. KSA Puurs vindt hij de max omdat hij er zelf heel erg veel geleerd heeft en er veel vrienden voor het leven aan heeft overgehouden.

Voilà, deze keur van kookies zal het komende kamp zijn uiterste best doen om alle buiken gevuld te houden. Verder staan ze ook in voor de EHBO en het toedienen van medicatie indien nodig. Ook voor allerhande ‘probleempjes’ of gewoon voor een babbeltje, zijn ze er.

 

Persploeg

Zoals elk jaar worden de filmpjes, foto’s en de kampsite verzorgd door de persploeg. Gewapend met hun camera leggen ze het kamp tot in het detail vast.

Brecht Luts

Dag iedereen, ik ben Brecht maar de meesten kennen mij als Luts. Ik ben al mee geweest op 14 fantastische kampen en ik ben ook zeer enthousiast voor nummer 15, ook al is het deze keer langs de andere kant van de lens. Het reilen en zeilen van het kamp kent dus geen geheimen meer voor mij. Over de kwaliteit van mijn foto’s en filmpjes schrijf ik echter beter niets, dus snel over naar jou Killian!

Killian Waumans

Hoi, ik ben Killian. Al 6 jaar maak ik foto’s alsof ze voor mezelf zouden zijn. Want naast jarenlang leiding te hebben gegeven in de KSA heb ik ook fotografie en film gestudeerd. Fotograferen en filmen heeft dus voor mij weinig geheimen. Je kent me misschien nog van het vorige kamp. Toen was ik ook al van de partij in de persploeg.

Tot binnenkort!
De Persploeg

 

Kampsite coming soon…