Woepie Nr.1 2022-2023

 

INHOUDSTAFEL

  • Woordje van de bondsleider
  • Woordje van de volwassen begeleider
  • Trooper
  • Leeuwkes
  • Sloebers
  • Rakkers
  • Knapen
  • Aver mannen
  • Kalender

Woordje BL

Beste leden, ouders en sympathisanten

Voor het derde jaar op rij is de eer aan mij om jullie welkom te heten bij deze eerste woepie van het nieuwe werkjaar!

Voor de ouders van nieuwe leden zal ik even een korte uitleg geven over wat de woepie nu eigenlijk is: Woepie is een driemaandelijks “tijdschrift” dat je ook kan terugvinden op onze site. Hierin komen de verslagen van wat uw kleine spruit allemaal heeft uitgestoken op zaterdagnamiddag. Verder vind je er informatie over het kamp, de Vijverbosfeesten en onze jaarwerking.

Sinds de vorige woepie is er natuurlijk al het een en ander gebeurd.

Op kamp hebben we 10 dagen lang gestreden tegen Kronos en zijn handlangers om de veiligheid van Griekenland en de rest van de wereld te garanderen. Achilles heeft me via deze weg nog is gevraagd om ieder van jullie nog eens te bedanken voor deze werkelijk ongezien goede prestatie.

De kampsite met alle foto’s en video’s staat nog steeds online. Neem gerust nog eens een kijkje!!

Kampsite Neerpelt 2022

Na het kamp hebben we dit jaar jammer genoeg afscheid moete nemen van 10 vaste waardes uit onze leidingsploeg. Nico, Joachim, Lukas, Luka, Lander, Andreas, Thomas, Maarten, Vlad en Senne besloten om na jaren van toewijding en inzet hun hemd aan de haak te hangen en te stoppen met KSA. Bij deze zou ik hun in naam van de voltallige leidingsploeg willen bedanken voor deze jaren trouwe dienst!!!!

Bij het afscheid nemen van leiders hoort natuurlijk ook het verwelkomen van een hele garde “vers bloed”. Bram, Domien, Robin, Joren, Lucas, Simon en Elias hebben de afgelopen maanden het klappen van de zweep al mogen ondervinden en we moeten eerlijk zijn, het is veelbelovend wat ze allemaal al hebben laten zien.

We waren nog maar net terug van kamp en daar stond al onze volgende grote uitdaging. Deze keer geen volgelingen van Kronos of Minos maar de organisatie van ons grootste evenement “Pukema Plage”. In de zomer trokken we meteen al uit in de Puurse straten gewapend met sponsorcontracten en sponsorformules. Zonder onze sponsors geen Pukema Plage dus ook hun zou ik vanuit de grond van mijn hart willen bedanken voor hun steun en het medemogelijk maken van weer een knaleditie.

Ongeveer gelijk met het opstarten van het schooljaar stond het opstarten van ons werkjaar op de agenda. Tijdens de startdag moesten we Gru helpen om zijn minions te genezen en het superwapen terug af te pakken. KSA Puurs zou KSA Puurs niet zijn als ook dit zonder al te veel problemen opgelost zou worden dus zo gezegd zo gedaan. Nadien trakteerde Gru nog op pannenkoeken en chocomelk.

 

 

 

 

 

 

Midden september was het dan eindelijk zo ver: Pukema Plage. Vanaf woensdag stond het leven van de leiders volledig in teken van de voorbereidende werken, want zo’n strandbar in Puurs komt er uiteraard niet vanzelf. Onze strijdkrachten werden verdeeld tussen het klaarzetten van de zaal en het transformeren van het stationsplein in de beste strandbar van Puurs en omstreken. Hier heeft de leidingsploeg wederom laten zien dat KSA Puurs zo goed als alles kan, dit maakt me een trotse hoofdleider. Uiteraard is het onmogelijk om met enkel de leiders zowel de fuif en het strand tegelijk van genoeg werkers te voorzien. Gelukkig konden we hiervoor rekenen op een serieus aantal oud-leiders, (oud-)leidsters van de roodkapjes en ouders. Ook jullie wil ik uit de grond van mijn hart bedanken. Mede dankzij jullie was het weer (ondanks het slechte weer) een topeditie.

Op 15 oktober stond dan onze jaarlijkse kaas- en bieravond op het programma. Daar kon elke aanwezige genieten van een degelijk Breugel buffet klaargemaakt door de beste kooktalenten uit de leidingsploeg. Hier werd er dan op gepaste manier afscheid genomen van de gestopte leiding en werden onze kookouders, persploeg en volwassen begeleider nog eens in de bloemetjes gezet.

In de herfstvakantie trokken de hernieuwers op BKV.  Dit is een vijfdaagse monitor opleiding die georganiseerd wordt vanuit KSA Antwerpen-Brabant.  Ze hebben dit jaar al een aantal keer mee leiding gegeven en ze hebben laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben voor volgend jaar de leiding te vervoegen!

Zo, dat was dit werkjaar tot nu toe. Zo zijn jullie allemaal terug mee met wat er allemaal al gebeurd is dit werkjaar. Mocht er nog een vraag/ onduidelijkheid zijn mogen jullie mij altijd contacteren via polvanranst@ksapuurs.be of spreek me gerust even aan op zaterdagmiddag.

Veel leesplezier en tot de volgende!!

Pol

 

Woordje VB

Hoi allemaal,

Joepie, we starten weer met een nieuw werkjaar! De afgelopen 2 coronajaren waren voor onze dagelijkse werking niet echt een cadeau, maar zoals het er nu naar uitziet kunnen we ons eindelijk klaarmaken voor een ‘business as usual’-werkjaar. Over het algemeen denk ik wel dat we kunnen zeggen dat we als KSA redelijk goed deze moeilijke periode zijn doorgesparteld.

We zijn ook zeer tevreden dat we de afgelopen jaren een stevige financiële buffer hebben opgebouwd, waardoor we nooit echt in de problemen zijn geraakt. Dit in combinatie met een geslaagde ‘Pukema Plage’-editie geeft ons de mogelijkheid onze werking ontspannen verder te zetten.

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, zijn de mannen van KSA-Puurs meesters in het uitwerken van fantastische kampen. Na vele jaren van hard werken en toewijding, zijn we dit jaar bekroond door KSA Nationaal met de onderscheiding van ‘Beste Kamp van het jaar’!

Zoals elk jaar moeten we ook dit jaar afscheid nemen van enkele sterke leiders. We zijn hen super dankbaar voor alles wat ze voor KSA hebben gedaan en we zullen ze missen. Gelukkig zijn er ook dit jaar weer meer nieuwe leden bijgekomen dan er vertrokken zijn, dus ons voortbestaan is verzekerd 😊.

Graag zou ik jullie via deze weg willen uitnodigen om ons ‘huisreglement’ en ons ‘drank- en drugsbeleid’ eens rustig door te nemen. Deze documenten kan je terugvinden op onze website https://ksapuurs.be/info/

Zo, ik ga maar eens afsluiten. Geniet nog van jullie nieuwe KSA-avontuur en tot binnenkort.

Groetjes,

Injaas

 

Trooper

     Powered by   

Wanneer u voor kerst of nieuwjaar online aankopen doet krijgen wij een procentje uitbetaald. Het kost u geen cent extra en u steunt er onze jeugdbeweging mee!

Meer info over de werking via onderstaande link:

Trooper KSA Sint-Pieters

 

Leeuwkes

Beste Puurse leeuwen

Elke zaterdag van 2-5 uur zijn jullie op ksa. Maar wat doen jullie daar eigenlijk? Hier onder staat een korte samenvatting van alles wat we tot nu toe hebben gedaan!

De startdag was een groot succes. We moesten Gru en de minions helpen om hun geheim wapen terug te vinden, want Viktor was er mee gaan lopen. Viktor had terwijl hij dit wapen aan het stelen was, de minions een spuit gegeven waardoor ze ziek werden. Ze stonden nu aan de kant van Viktor. Hiervoor hadden wij natuurlijk een geweldig plan. We hadden de slechte minions verleid met overheerlijke bananen. Ze kwamen er recht op af en trapten in de val. Hier kregen ze een middeltje waardoor ze terug normaal werden. En daarna konden we met gemak het wapen afpakken van Viktor. En deze geslaagde dag sloten we af met overheerlijke pannenkoeken.

 

De speculaastocht:

De week erna  was een speculaasmaker zijn speculaas kwijt. Wat is een speculaasmaker nu zonder speculaas? Dus natuurlijk waren de leeuwkes er om hem te helpen. De speculaasmaker wist wie het had gestolen. Het was de baas van een andere speculaaswinkel. We gingen eerst sporen zoeken van de dief zodat deze sporen ons naar de speculaas kunnen brengen. Dan begon de  tocht om de speculaas te zoeken. De tocht verliep wel niet super vlot. We liepen af en toe eens fout maar na een tijd konden we de speculaas al ruiken. Op een bepaald moment was er een heel straffe speculaasgeur dus we wisten dat we er waren. Maar we zagen nergens speculaas. Dus deden de leeuwkes hun best om het te vinden. Na even te zoeken hadden we het al gevonden. De speculaas lag in een boom, wat kunnen de leeuwkes ook goed zoeken. Omdat de speculaas maker zo blij was dat hij zijn speculaas terug had, gaf hij iedereen meer dan genoeg speculaas. Oh wat was dat toch lekker, dit hadden de leeuwkes zeker verdiend!

 

Het Reuzenrad :

De week erna  gingen we naar het Reuzenrad in puurs. Maar er was een probleem: we hadden geen tickets om er in te gaan. Dus we deden verschillende opdrachten om aan de tickets te geraken. Na hard te werken voor de tickets hadden we ze natuurlijk verdiend. Dus we genoten van het prachtige uitzicht op het Reuzenrad en alsof het nog niet beter kon stonden er 2 clowns die voor iedereen iets cools maakten. De ene koos een zwaard, de andere een geweer of schildpad en nog veel meer. Een heel geslaagde zaterdag dus!

De week erna kregen we bezoek van boswachter Harry met een groot probleem, zijn huis in het bos werd verwoest door houthakkers. Hij vroeg ons om hulp. We vertrokken naar het bos van Tekbroek en verdeelden ons in 2 teams om een zo goed mogelijk huis voor de bouwvakker te maken. Eerst een mooie plek voor een huis zoeken en dan: hout verzamelen!! Nadat we een tijdje hout verzameld hadden konden we beginnen aan het bouwen van twee huisjes. Goed bouwwerk van onze leeuwkes leverde twee heel mooie huizen op. De bouwvakker kon er niet tussen kiezen en besloot ze beiden te houden. Nu was het wel eens tijd voor ontspanning, de bouwvakker stelde voor om een potje vlaggenroof te spelen en we mochten zijn huizen als kamp gebruiken. Na een paar spannende spelletjes kwamen we tot een 2-2 eindstand. We namen afscheid van Harry en hij beloofde goed zorg te dragen voor het bos. Het bos was weer veilig!

De week daarna kwamen er piraten naar het vijverbos. Ze hadden een schatkaart gevonden en wouden met ons de schat gaan zoeken. Helaas werd de kaart afgepakt door slechte piraten die de schat niet wouden delen. Door allemaal piratenopdrachten zoals sluipen, zwaardvechten en kaartlezen te voltooien werden de leeuwkes waardige piraten. Nu moesten we enkel nog de schatkaart in ons bezit krijgen. We verjoegen de slechte piraten en tijdens hun vluchtpoging lieten ze de schatkaart vallen. Op de kaart stond er dat de schat verstopt zat op de voetbal van Puurs, eens we hier aankwamen bleek dit een valse kaart te zijn! De slechte piraten stonden ons al lachend op te wachten en gaven ons een opdracht om de echte schatkaart te krijgen. Na het vervullen van deze opdracht kregen we de echte schatkaart dan eindelijk in ons bezit. Op de kaart stond dat de schat in de speeltuin van Liezele lag. Na goed graafwerk van onder andere Dré, Lio, Maurice en Ivan vonden we de schatkist. In de schatkist zaten helaas geen gouden muntstukken maar wel andere lekkere muntstukken.

 

Dat was het voor deze keer, groetjes en tot de volgende!

Domien, Bram, Robin, Wouter, Grizzly, Gilles, Rik & Pol

Sloebers

Dag ravotters van de sloebers,

Het is tijd om even terug te blikken op de voorbije weken. Dus hier zijn we met een kort verslag van de ongelofelijk toffe avonturen die we de laatste zaterdagen meemaakten.

Op de startdag moesten we Gru helpen zijn wapen terug te krijgen. Viktor had dat van hem gestolen en enkele van de minions slecht gemaakt. Door eerst een recept bij elkaar te sprokkelen kon de heks een middel maken om de slechte minions terug goed te maken. Daarna leerden jullie gevechtskunsten en camouflagetechnieken om Viktor te verslaan en het dodelijke wapen te heroveren. Door die prachtige prestatie werden jullie nog getrakteerd met lekkere pannenkoeken.

 

Eerrrrh. Er waren plots piraten op KSA.  Twee piraten hadden de kapitein bedrogen en de kaart met de verstopplek van een schat gestolen. De kapitein was razend en zocht hulp bij onze sloebers. Ze moesten eerst proberen de slechte piraten terug goed te maken. Daarna trainden de piraten onze sloebers waardoor ze ook piraten werden. Met al die kennis en vaardigheden was het niet meer zo moeilijk om de schat te vinden en ervan te smullen.

Deze zaterdag gingen we in het zwembad de Bornemse wateren opzoeken. Hier werd zeker wel gebruik gemaakt van de glijbaan en werden er spannende volleybal matchen gespeeld. Geen zaterdag als de andere maar zeker 1 waar we allemaal van genoten hebben.

Om een leuke kaas en bier te houden kan zeker geen filmpje ontbreken van de leden. Daarom zijn wij op zaterdag als een echte filmploeg aan de slag gegaan. We verzonnen een leuk verhaal en lieten de acteertalenten de rest doen. Na een prachtige edit-beurt van leider Nathan kregen we de finale film ”Zwart scherm”. Deze triller viel bij velen in de smaak, net zoals de kaas en bier die avond.

          

Een zaterdag met prachtig weer, dan is een sportdag geen slecht idee. We deden geen klassieke sportdag natuurlijk. We maakten eerst twee teams. De teams moesten een estafette lopen, een ballon oplazen en kapot stampen, een tekenwedstrijd voor de kunstenaars ontbrak ook niet. Uiteindelijk kwam het neer op de onvermijdelijke rugby die hard werd gespeeld door beide teams. Daarna sloten we af met een leuke wedstrijd voetbal en zo kon iedereen uitgeput terug naar huis.

Wat doen we nu liever dan iets klein omruilen tot een winkelkar lekkers? Ik weet het niet, en duidelijk de rest van de sloebers ook niet. We trokken door de straten van Puurs in twee teams met een simpele opdracht: vul de kar zo goed mogelijk. En was dit geen succes! De sloebers bleken de beste handelaars te zijn van België. De karren waren op het einde van de dag goed gevuld, net als onze magen daarna.

Zoals elk jaar gingen we met onze sloebers rond in Puurs om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook  dit jaar deden ze allen een fantastische job. Bedankt!

De arbeiders die aan de stadions werken in Qatar zijn de gezonde slaatjes beu. Ze stelen de wereldbeker van Jean-Pierre, de werkgever, en eisen meer frietjes in de cafetaria. Jean-Pierre is teleurgesteld in zijn werknemers en roept de sloebers bij hem om de beker terug te stelen. Ze maken een valse beker en een lekker gerecht om de arbeiders te lokken. Terwijl de arbeider geniet van het gerecht verwisselen de sloebers de echte wereldbeker met de valse. Wanneer de arbeider er achter komt daagt hij Jean-Pierre uit voor een gevecht dat de arbeider door een slimme list verliest.

 

 

Bedankt allemaal voor de massale aanwezigheid!

Groetjes van de plezantste leiding

Bran, Stig, Wietse, Robbe, Nathan, Wannes, Simon en Elias

 

 

Rakkers

Makkers van de rakkers

Het is tijd om even terug te blikken op de voorbije weken. We gaan nog eens op een rijtje zetten wat we de voorbije zaterdagen allemaal hebben gedaan.

We hebben het jaar ingezet met de startdag. We hebben Gru en zijn minions geholpen tegen de slechte Viktor. Viktor had het superwapen van Gru gestolen en zijn minions slecht gemaakt om de wereld over te nemen. Gelukkig hebben we dankzij jullie Viktor verslagen en de minions terug goed gemaakt. Nu is het superwapen weer veilig bij Gru.

De week daarna zijn we gezond bezig geweest, we begonnen met een sportdag! We gingen eens kijken of jullie niet heel de vakantie in de zetel hebben gezeten, maar dat was zeker niet het geval. Jullie werden in twee teams verdeeld en deden van allerlei sporten tegen elkaar. Dat ging van een spelletje voetbal tot hockey. Jullie hadden duidelijk genoeg gesport tijdens de zomervakantie.

Deze week hebben we een casino gedaan. Jullie konden rekenen op jullie geluk of tactieken om jullie inzet zoveel mogelijk te verhogen. Dit konden jullie doen aan de hand van leuke spelletjes.

De week hierna hebben we jachtseizoen gespeeld. Jullie waren verdeeld in twee teams: één team moest zoeken, het andere team moest weglopen. Het team dat moest ontsnappen kreeg 10 minuten voorsprong maar moest wel elke 5 minuten hun locatie doorsturen. Het was dus een spel op snelheid maar ook op tactiek. Jullie hadden duidelijk jullie best gedaan.

Na al dat bewegen de vorige weken hadden we wel wat honger dus deden we een ruiltocht. We hebben ons best gedaan om van een zakje thee zoveel mogelijks lekker te ruilen. Dat is zeker gelukt. We hebben onze activiteit kunnen eindigen met spaghetti en nog veel meer lekkernijen aan een vuurtje.

Tijdens een spelletje stratego konden jullie al vast eens tonen met wie van jullie we naar de oorlog kunnen gaan. Dit was duidelijk niet met iedereen het geval.. 😉 We hebben nog werk dit jaar. Jullie moesten jullie beste strategieën bovenhalen om de vlag van de tegenstanders te bemachtigen.

De week hierop was het dankzij het goede weer nog eens tijd om te buikschuiven. De favoriete activiteit van de leiding en de leden. Natuurlijk kon een muziekquiz hierbij niet ontbreken. Aan de kennis van de KSA-klassiekers is duidelijk nog werk maar jullie inzet maakte dit zeker en vast goed.

 

Tijdens een spelletje Vijverbos risk moesten jullie in twee teams strijden om delen van het Vijverbos te veroveren. Het was een spannende strijd van zandkastelen bouwen, mensen ingraven, king of the hill en sporten waarbij teamwerk niet kon ontbreken. Gelukkig werkten jullie goed samen!

Zoals elk jaar hebben jullie ook je best gedaan voor het goede doel. De zaterdagmiddag na wapenstilstand gingen we rond in de straten van puurs voor het goede doel 11.11.11, waarna jullie konden genieten van een warme chocomelk.

De week hierop deden we een spannende laddercompetitie waarbij jullie konden tonen wie van jullie de sterkste rakker is. Dit bleek uiteindelijk toch gewonnen te zijn door een mysterieuze ‘P7K’. Daarna hebben we nog een matchke voetbal gespeeld tegen de sloebers maar uiteraard waren deze geen partij voor ons.

Het is een plezier om elk weekend leiding te geven aan jullie. We zijn er zeker van dat de komende weken zelfs nog leuker zullen worden!

Groetjes van jullie favoriete leiders

Pipi, Florri, Beninem, Toon, Lucas en Robert

 

Knapen

Gegroet krijgers van de knapen!

We zijn al december en we hebben intussen al enkele zotte zaterdagen beleefd. Een ideaal moment dus om even terug te blikken op onze avonturen van de voorbije maanden.

We hebben het werkjaar ingezet met een knal! De special forces van België genaamd Tango, Bravo en Echo hadden onze hulp nodig om het land te beschermen tegen de russen.  Het was natuurlijk geen verassing dat ze de stoere knapen van KSA hadden uitgekozen om ons geliefde vaderland te helpen. Toch was er nog werk aan de winkel. De special forces onderwierpen de leden aan een mini-kamp-waes. De leden werden getest met proeven die kracht, moed, uithouding en teamwerk vereisten. Nadat de teamgeest was versterkt, volgde er nog een konijnenjacht. Elke knaap kreeg een papieren knuppel als wapen om zich te verdedigen. Proficiat aan Ruben die na een felle strijd als overwinnaar uit de bus kwam.

De week nadien voelden de knapen zich in een hongerige bui want toen was het veldkeuken. Ze trokken rond in Puurs en omstreken om etenswaren deur aan deur te verruilen. Dit was een groot succes! Er kwam zelfs een team terug met een verse biefstuk van de slagerij. De leiding kon het natuurlijk niet laten om deze lokale delicatesse uit te proberen. En of het lekker was!

De twee weken er na hebben we jachtseizoen gespeelt en variaties hierop. We begonnen de eerste week met ons in twee groepen op te splitsen en zo het spel tussen de ontsnapten en de politie te spelen. Dit spel verreist uithouding, denkkracht en durf. Er zit enorm veel spanning in het spel omdat de locatie om de 5 minuten wordt doorgestuurd. Ze kregen een perimeter van groot puurs dus er was veel ruimte om zich onopgemerkt te verplaatsen. Het was een zware battle tussen twee gewaagden groepen en we zijn uiteindelijk op een gelijkstand uitgekomen. Na dit jachtseizoen was het beginnen regenen en hebben we de leden beloond op een film met chocolademelk. Daarna hebben we gezamenlijk frietjes gegeten en zo een toffe dag afgerond.

 

De week er na hebben we ook een jachtseizoen gespeeld maar deze keer niet met de gsm. Jullie waren klaar voor een echte uitdaging en dus hebben we het moeilijker gemaakt en gaven we jullie een zware boomstam mee van 10 kilo die jullie gezamenlijk als groep moesten meenemen. We gaven de groep die moest wegrennen de taak om om de 5 minuten een foto te trekken van hun en de boomstam. Zo kon de andere groep weten waar ze ongeveer waren en hun zo vinden. Uiteindelijk was het iets te moeilijk en hebben we de tijd aangepast naar om de 10 minuten. Daarna zijn we naar het voetbalveld van Puurs gegaan en zijn we nog even gaan sjotten.

Ook de knapen hebben hun steentje bijgedragen met 11 11 11! In november gingen we rond met als doel zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een goed doel. Dit hebben jullie met glans doorstaan. Daarna hebben we samen welverdiende frietjes gegeten en hadden we als verassing een schriktocht voor Halloween. Deze schriktocht was samen met de meisjes dus er is zeker genoeg gegild geweest!  Al zijn we niet zeker of het wel de meisjes waren..? De avond begon met een enge film om in de sfeer te komen. Uiteindelijk werden jullie door Annabelle geleid naar een donker bos om daar in groepen van 4 los gelaten te worden op een wegje met enkel 1 klein kaarsje als lichtbron. Tijdens de toch werden jullie beproefd op verschillende postjes die hun hebben laten verschieten. Uiteraard hebben de knapen laten zien dat ze van weinig bang zijn.

Hier sluiten we voor nu even af maar we kijken uit naar de zaterdagen die nog moeten komen!

De knapen leiding,

Simon, Shelby, Kwartje & Stef

 

Aver mannen

Strijders van de (jong)hernieuwers,

Wij hebben het jaar fantastisch ingezet met het inrichten van ons fantastisch mooie lokaal. Samen met de hernieuwers hebben we van ons lokaal een “prachtstuk” gemaakt, spijtig genoeg zonder de radio van JEF.

Zowel met goed en slecht weer kunnen de manne zich goed amuseren. Een goede pisquiz of spellekes in de modder buiten, daar zijn ze niet vies van. Niet iedereen is altijd overal even goed in en dat werd nog eens duidelijk tijdens de dropping ;). De leiding soigneren is wel niet hun strekste vak.. dat hebben ze bewijzen in hun drie gangen menu die ze moesten maken met de ingredienten die ze tijdens ruiltocht hebben opgehaald.

    

Tijdens de schriktocht hebben jullie kunnen bewijzen dat jullie echte ksa’ers zijn en jullie je als “volwassen jongens” kunnen gedragen xo. Jullie vrouwelijke kantjes zijn ook goed van pas gekomen tijdens het ontwerpen van onze stokpaarden voor de stokpaarden race. Na lang te hebben geoefend was het eindelijk zo ver. Wat een succes was dat! We hebben de concurrentie verslagen en vernederd!! De groepspot is alvast lekker gespijzigd want we hebben maar liefst 400 euro gewonnen! Dikke proficiat aan alle ruiters en supporters!

 

Elk weekend een matchke voetbal of een filmpke kijken kan er ook niet aan ontbreken. Ondertussen kunnen we ook wel besluiten dat pizza bestellen en frietjes gaan halen een echte hobby is geworden!!

De komende maanden heeft jullie leiding nog veel leuke (of minder leuke) ideetjes in gedachten om jullie van elke zaterdag te laten genieten

xxx

Jullie favoriete leiding

Josse, Jorre, MDH, RDH, Ijsbeerie & Mathijs

Woordje van de kookploeg

Liefste ouders en sympathisanten,

Als kookouders proberen we elk jaar ons steentje bij te dragen om de kampkosten zo laag mogelijk te houden en één van onze acties is het zoeken naar kampsponsoring.

We merken dat dit elk jaar moeilijker en moeilijker wordt, dus we durven toch hiervoor de hulp in te roepen van de ouders. We zijn niet op zoek naar financiële steun, wel naar eetwaren (bv: sauzen, kruiden, pasta, groenten, vleeswaren, …) en logistieke steun (bv: bestelwagen voor vervoer kookgerief naar en terug van de kampplaats, gebruik koelwagen, …).

Onze vraag is niet gericht op het plunderen van uw koelkast of andere voedselvoorraden, maar mocht u een bedrijf runnen of bij een bedrijf werken dat openstaat voor sponsoring van een jeugdbeweging; of mensen kent die onder deze criteria vallen, en die interesse mochten hebben om ons een handje te helpen dan zou dat zeer welkom zijn.

Indien u ons kunt helpen op eender welke manier mag u gerust een mailtje sturen naar info@ksapuurs.be

Zeker nog noemenswaardig, de eventuele overschotten, die voor het volgend kamp zouden bederven, gooien we niet weg maar worden gedoneerd aan De Schakel in Puurs, een vereniging waar mensen in armoede samen met vrijwilligers armoede en sociale uitsluiting bestrijden.

Alvast bedankt voor uw vertrouwen in KSA en heel graag tot binnenkort!

De kookploeg van KSA Puurs

K(s)alender

Vind onze evenementen op: https://ksapuurs.be/events/ 

Leeuwkesweekend – 10-12 februari

Leidingsweekend (Geen KSA) – 17-19 februari

Weekend jong-Hernieuwers – 24-26 februari

Rakkerweekend – 3-5 maart (NIET 10-12 maart)

Knapenweekend – 3-5 februari

Bloemenverkoop – 18 maart

Joepie 30 (JHN’s & HN’s) – 11-14 april

Vijverbosfeesten – 21-23 april

Sloeberweekend – 28-30 April

Kamp  – 1 juli-11 juli 2023