Kampwoepie 16-17

INHOUDSTAFEL

 

 

BLACKBEARD

Aaaargg maties,

Ik, Blackbeard, stel me graag aan jullie voor. Mijn naam verwijst naar mijn opvallende baard en haren. Ja hoor, ze zijn echt zwart. Ik ben de meest beruchte en gevreesde piraat die er bestaat. De helft van de Britse vloot zit mij op de hielen maar ik blijf door de mazen van hun net glippen. Elke zeeman die mijn vlag ziet wapperen aan de horizon begint te trillen op zijn benen. Mijn scheepslui en ik zijn verantwoordelijk voor enkele van de grootste overvallen op zee. Mijn rooftochten zijn legendarisch. Met mij achter het roer is een avontuur verzekerd. Ik eis van iedereen die met mij vaart gehoorzaamheid en trouw. Muiters worden op een onbewoond eiland achtergelaten en krijgsgevangenen lopen de plank!

Tortuga is mijn thuisbasis. Het is een echt piratenoord. Als mijn schip in de haven ligt, kan je mij meestal vinden in de kroeg: ‘The Rusty Anchor’. Samen met mijn bemanning zingen we daar heel de avond lang dolle deuntjes, drinken rum en genieten van de vaste grond onder onze voeten. Lang blijven we tegenwoordig niet aan land want mijn kornuiten en ik staan voor een belangrijke taak. We zoeken volop naar een schatkaart die leidt naar een waardevolle schat. Ik zocht de Zeven Zeeën al af maar tot nu toe zonder resultaat. De tijd dringt wel, want ook andere piraten zoeken met man en macht …

Hopelijk tot binnenkort
Blackbeard

 

 

STOERE PIRATEN

Ahoy,

Ik, Kapitein Morganne, ben de vrouwelijke schrik van de zeven zeeën. Maar ook in de piratenwereld sta ik zeker en vast mijn mannetje! Voor mij is geen zee te wild en geen storm te ruig. Dus wie met mij in zee wil, moet zeker en vast laten zien dat ze stoer en dapper zijn! Dus haal jullie zeemansbenen uit de kast en bewijs dat jullie echte piraten zijn.

Verder ben ik ook nog bekend om mijn sluwheid. Als je in mijn buurt komt, moet je goed letten op je geldbuidel want wanneer je door hebt dat je bestolen bent, ben ik al lang uitgevaren naar de volgende piratenhaven.

Vele piratengroeten

 

 

Ahoy, mijn naam is Salador,

Ik ben een beruchte piraat die de Middellandse Zee bevaart. Samen met mijn bemanning heb ik al veel ervaring met het kapen van schepen en bevechten van andere piraten. Ik ben een piraat van Turkse afkomst, al zie je dit niet aan mij.

Ik ben een meester met het kromzwaard, maar kan ook met andere wapens overweg. Ik draag soms een tulband, maar veel vaker een piratenhoed omdat dit me beter beschermt tegen de zon. Ik sta bekend om mijn moed, en ook mijn bemanning schrikt nergens voor terug. Mijn andere forte is het navigeren van mijn schip. Zelfs zonder een kaart en kompas kan ik elke expeditie tot een goed einde brengen.

 

 

Aye KSA’ers

Mijn naam is kapitein Morris, één van de beruchtste piraten van de Stille Oceaan. Iedereen herkent mij aan mijn schip “The black demon”. Met mijn 21 koppige bemanning reis ik de hele wereld rond op zoek naar goud en diamanten. Dit is natuurlijk niet zonder gevaar! De hele Britse vloot probeert mij de das om te doen. Enkele maanden geleden was het hun bijna gelukt maar tijdens het gevecht ben ik mijn oog verloren, dat nu ergens op de bodem rond de Bermudadriehoek ligt.

Als ik niet op plunderjacht ben, kan je mij vinden in “Tortuga”, de thuisbasis van alle piraten. Mijn piratencrew verdient meer dan de bemanning van elke andere kapitein, maar je moet wel bereid zijn om maanden op zee te dobberen. Nu moet ik er van door, vanavond vertrek ik met mijn schip richting de diamantstad Antwerpen.

Aaaaarrgghghgghg

 

 

 

Howdy!

Ik ben niemand minder dan kapitein Bones. Kapitein van “The Pirate’s Revenge”. Het snelste schip dat ooit gemaakt is. Zo snel dat de Engelse vloot, die naar mij op zoek is, mij nooit kan volgen.

Met mij aan het roer vaar je van een schat naar een piratenhaven en opnieuw naar de volgende schat. Altijd avontuur verzekerd. Geen zee is te wild voor mij. Daarom duld ik ook enkel de meest onverschrokken bemanningsleden. Verder voel ik mij ook thuis in de jungle. Met mijn camouflage technieken kan ik mij perfect verstoppen in het struikgewas.

Meer moet je van mij niet weten. Meer kan ik ook niet vertellen want ik ga net vertrekken naar de volgende schat!

 

 

 

BUCKETT

Dear All,

Ik ben Lord Buckett en ik ben door de Queen of the United Kingdom (koningin van het Verenigd Koninkrijk) benoemd tot officier van de Engelse Compagnie. Je kan mij zowat de baas van de zeven zeeën noemen. Wij, de Engelsen, bezitten een monopolie op vlak van wapens, handel en wereldwijde kennis. Wij hebben de grootste schepen, de sterkste wapens, de beste communicatiemiddelen,…

Met al onze macht proberen wij zoveel mogelijk piraten te onderscheppen en gevangen te nemen. Deze houden zich niet aan onze wetten en moeten gestraft worden. Voor deze belangrijke taak kan ik rekenen op de steun van mijn trouwe compagnon Lord Williams.

Onze Compagnie houdt zich ook enorm hard bezig met het opstellen van de wereldkaart van onze zeven zeeën. Dit breidt onze kennis enorm uit waardoor we schatten kunnen vinden en meer handel kunnen drijven.

God save the Queen!

Yours faithfully,
Lord Buckett

 

 

KAMPINFO

EEN ‘NORMALE’ KAMPDAG

 • 08u00 opstaan
 • 08u30 ontbijt
 • 09u00 openingsformatie
 • 09u15 dienst
 • 10u00 voormiddagactiviteit
 • 13u00 middagmaal
 • 14u00 platte rust & dienst
 • 15u00 namiddagactiviteit
 • 16u00 vieruurtje
 • 18u00 avondmaal
 • 19u00 avondactiviteit
 • 20u45 nachtmutsje
 • 21u00 slotformatie
 • 21u30 oogjes toe en snaveltjes dicht

De diensten ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds worden om de beurt door de verschillende groepen gedaan. Het gaat hier om ochtend-, middag- en avondafwas, tafels klaarzetten en afruimen, patattenjas en terreinkuis. Na het middagmaal wordt een platte rust voorzien om het eten een beetje te laten zakken; eerst een halfuurtje slapen (het platte gedeelte) en nadien blijven we nog een half uurtje op ons bed liggen (het rustgedeelte) en kunnen we schrijven of een boekje lezen. Het spreekt voor zich dat we ook dan stil en rustig blijven.

 

MEDISCH

Indien uw kind speciale medische zorgen moet krijgen (bepaalde geneesmiddelen e.d.) is dit meestal reeds besproken tijdens het ophalen van het kampgeld en het invullen van de medische fiche. U kan de medicijnen afgeven aan Marijke, bij het vertrek of het binnenbrengen van de valiezen, zodat zij mee kan toezien op het gebruik ervan. Marijke heeft net zoals een aantal leiders een EHBO-cursus gevolgd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Trouwens, als er zich iets ernstigs voordoet dan raadplegen we onmiddellijk een dokter en brengen we ook de ouders op de hoogte. Maar laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn.

 

BEZOEK OP KAMP

Om problemen (zoals heimwee, e.d.) te vermijden vragen we om NIET op bezoek te komen tijdens het kamp. Zeker voor de kleinsten is het moeilijk om daarna opnieuw afscheid te nemen van mama en papa… Trouwens, jullie mogen er zeker van zijn dat de jongens in goede handen zijn. Niet alleen de leiding, maar ook de kookploeg staat 24u op 24u klaar om eventuele problemen op te lossen. Sommige ouders vragen ook om kinderen later te brengen of vroeger te komen halen. Als het echt niet anders kan, maken we daar natuurlijk geen probleem van, maar we proberen het toch zoveel mogelijk te vermijden. Het heeft een nadelige invloed op de kampsfeer en ook de kookploeg heeft er ons de laatste jaren al op gewezen hoe vervelend dit voor hen is.

 

IK GA OP KAMP EN NEEM MEE

 • BELANGRIJK! Leeuwkes, Sloebers en Rakkers slapen binnen. Er zijn echter GEEN bedden voorzien. Daarom vragen we aan iedereen om een veldbed mee te nemen. Alle andere groepen slapen in tenten en aan hun vragen we voor een ‘echt’ veldbed te zorgen en geen opplooibare bedden met matras. Deze nemen nl. te veel plaats in in de tenten.
 • Regenjas, anorak of KW
 • Warme trui(s) (‘s morgens & ‘s avonds kan het fris zijn!)
 • Stevige schoenen of laarzen
 • Een paar lichtere (sport)schoenen die goed passen om blaren te vermijden (we gaan immers twee maal op dagtocht!)
 • Genoeg speelkledij die tegen een stootje kan
 • Voldoende ondergoed en kousen
 • Wasgerief (enkele washandjes en handdoeken, zeep, tandenborstel en tandpasta, badhanddoek)
 • Zwembroek + sandalen of slechte schoenen om eventueel in water te spelen
 • Voldoende korte broeken en één lange broek
 • Drinkbus en zaklantaarn
 • Brooddoos, voor op de dagtochten.
 • Verkleedgerief
 • Zonnecrème en aftersun
 • Schrijfgerief en wat geld om kaartjes en postzegels te kopen
 • Slaapzak, hoeslaken en pyjama
 • Iets om te lezen (boek of strip) voor tijdens de platte rust
 • GEEN SNOEP, dit wordt onverbiddelijk in beslag genomen. (Er is elke dag een vieruurtje en nachtmutsje voorzien, zo snoept iedereen op hetzelfde moment!)
 • Kids-ID (en isi+–kaart), worden afgegeven bij het binnenbrengen van de valiezen.
 • GEEN GSM, als er problemen zijn, is er altijd de leiding om de ouders in te lichten. Voor de rest heb je ook geen andere elektronische apparaten nodig tijdens het kamp.

 

KAMPGELD

Het kampgeld wordt per overschrijving of cash betaald. Als u het tijdens het bezoek van de leiding meteen per net-banking kan overschrijven, mag dat ook. Dat kan u op het nummer BE43 7330 2245 2601 met als vermelding: ‘naam + kampgeld’. Het bedrag is €150 voor een eerste zoon; voor een tweede (en eventueel derde, vierde…) zoon wordt een korting gegeven zodat voor hen slechts €140 betaald wordt. Normaal gezien komt de leiding van uw kind in de loop van de maanden mei en juni langs om de medische fiche te laten invullen. Zo kan u eventueel nog enkele vragen of opmerkingen i.v.m. het kamp of KSA in het algemeen kwijt. Gelieve het kampgeld zo snel mogelijk te betalen nadat de leiding van uw zoon is langs geweest. In deze prijs zit alles inbegrepen. De kinderen kunnen eventueel wel een beetje zakgeld meebrengen om postzegels en postkaartjes te kopen (die worden verkocht tijdens de platte rust). De Knapen, JHN’ers en HN’ers wordt aangeraden wat meer geld mee te nemen om op de twee- of driedaagse hun eten en drinken te betalen.

 

VALIEZEN

De valiezen worden, samen met al het ander kamp- en kookmateriaal, met de vrachtwagen naar de kampplaats gebracht. Op 10 juli laden we alles in. Daarom vragen we de valiezen dan binnen te brengen tussen 18u00 en 20u00 op het Vijverbos. Gelieve dan ook al de gele klevers (als die nog niet bij de medische fiche zijn gevoegd) en kids-ID (en isi+–kaart) mee te nemen en aan de leiding te bezorgen. Voor op de trein kan je dan nog een rugzakje met handbagage meenemen (KW-tje, boek, strips,…). Zorg ook dat je wandelkledij aanhebt, zodat we daar ter plaatse direct kunnen vertrekken voor een korte wandeltocht. De valiezen kunnen weer opgehaald worden op vrijdag 21 juli tussen 18u00 en 19u00. Als we de vrachtwagen tijdens onze aankomst al kunnen uitladen mogen de valiezen ook na de slotformatie al worden opgehaald.

 

VERTREK & AANKOMST

We vertrekken met de trein op dinsdag 11 juli om 14u. Tien dagen later, op vrijdag 21 juli, komen we met de trein terug naar Puurs. Bij het vertrek spreken we af om 12u stipt op het Vijverbos. Zorg dat jullie ’s middags al gegeten hebben en vergeet zeker geen vieruurtje! De roodkapjes vertrekken dan ook op kamp. Er is rekening mee gehouden dat beide openingsformaties dan gebeuren. Hierna gaan wij in groep naar het station om met de trein te vertrekken. Op vrijdag 21 juli zullen we aankomen in Puurs rond 14u. Ook dan zullen we gezamenlijk terug naar het Vijverbos stappen. De slotformatie zal in het Vijverbos plaatsvinden en ook de valiezen moeten daar opgehaald worden.

 

KAMPADRES

We verwachten de brieven van mama, papa, broer, zus, vriend(in), oma, opa, enz. op het volgende adres:

KSA PUURS
NAAM VAN UW ZOON
Heike 12
3150 Wespelaar

 

CONTACTPERSONEN

Voor dringende gevallen kan u terecht bij de volgende personen:

 • Robbe Wyckmans (Bondsleider): 0472570740
 • Zeno Vanhoeck (Jonghernieuwers en Hernieuwers): 0478093402
 • Joren Verbruggen (Knapen): 0479017038
 • Marijke Bogaerts (kookploeg): 0479477487

 

 

 

KAMPINFO KNAPEN

WIJ GAAN MET DE FIETS OP KAMP!

We gaan de uitdaging aan om ook dit jaar met de fiets op kamp te gaan. Dit jaar zullen we +-50 km fietsen om op de kampplaats aan te komen.

HOE GAAT DIE FIETSTOCHT VERLOPEN?

Wel, enkele dagen voor het vertrek mogen jullie je stalen ros nog eens komen showen zodat we zeker zijn dat die in orde is. Deze fietsencontrole gaat door op donderdag 6 juli om 19.30u. We vertrekken dinsdag 11 juli samen met de andere leden. We verzamelen dus ook om 12u.

Jullie hebben nodig op de fiets:

 • Fiets (die in orde is: werkende remmen, licht, opgepompte banden, …)
 • Gevulde drinkbus en een flesje extra
 • Iets om te eten voor de nodige suikers
 • Fietshelm en fluo vestje (fietshelm of fluo vestje vergeten = niet mee)
 • Regenjas
 • Reserve binnenband die past

 

2- DAAGSE

Ook dit jaar gaan de knapen weer op fantastische 2-daagse! Maar wat hebben jullie daar voor nodig?

 • Trekrugzak
 • Goede stapschoenen (goed ingelopen schoenen)
 • Reservekleren
 • Regenjas
 • Zwemgerief
 • Tandenborstel, handdoek , …
 • Slaapmatteke (tenzij je op de grond wil slapen)
 • Slaapzak
 • Zakgeld voor 2 maal te eten en drankjes voor tijdens de tocht

 

ALGEMENE INFO

Jullie teerbeminde GSM mogen jullie meepakken zodat jullie deze kunnen gebruiken tijdens tweedaagse. We houden deze gsm’s echter voor de andere dagen van het kamp bij omdat we dan kunnen genieten van het mooie leven zonder gsm’s!

Wij kijken al uit naar een fantastisch kamp met jullie!

De knapenleiding

 

 

PERSPLOEG

Beste KSA’ers, ouders en sympathisanten

Het is bijna zover, de klepper van formaat om het KSA-jaar mee af te sluiten: het groot kamp. Gewapend met videocamera en kodak zullen wij ons uiterste best doen om jullie doldwaze avonturen op beeld te zetten voor de mensen thuis. Ook dit jaar zal er elke dag een verslag verschijnen op de site en een leuke foto in ’t Gat van ’t Kamp. Om over het film– en fotomateriaal nog maar te zwijgen. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar 11 juli.

Vriendelijke groeten en tot dan.

Jullie Persploeg Tanne en Schnabel

 

 

KOOKPLOEG

Aaaaaaaaaar KSA piraatjes …

De kookploeg is op dit ogenblik al proviand aan het inslaan voor een lange 10-daagse bootreis. We hopen dat jullie graag gepekelde zeekomkommer, rauwe citroenen (tegen scheurbuik), bruine haring in ’t groen, gepofte zee-egel en gefrituurde zeepaardjes lusten!!! Dit jaar zal er geen brokkenpap zijn, of misschien wel, maar dat zal dan een beetje van de kookkunsten van onze nieuwe kombuisaanwinsten afhangen… Inderdaad, jullie lezen het goed, we zijn speciaal voor jullie enkele nieuwe aanwinsten gaan ontvoeren bij o.a. een niet nader genoemde vijandige stam met een grote uitkijktoren op hun terrein. De reden hiervoor is dat ‘Recyclagemeester’-Dominic toch niet zo graag gekielhaald werd en het ruime sop koos en Jean-‘Waar is mijn been’-Claude last had van zijn stomp en nog niet zeker was of zijn nieuwe houten been wel ging passen.

Dus om zeker te zijn dat we alle buikjes gevuld krijgen met bruine rum en ander lekkers gingen we op zoek. Op het eiland Liezele, waar nog koppensnellers en ander raar volk woont, vonden we ‘Snelle beentjes’-Bert en ‘Snellere beentjes’-Kristel. Zij komen dus de rest van de ploeg, zijnde ‘Ik vaar zelfs met ne cabrio’-Anja, ‘Ik verjaar graag op kamp’-Sandra, ‘Moeder Mariakes beschermen ons’-Michael, ‘Ik wil blauwe M&M’s’-Marijke, Jean-‘Waar is mijn been’-Claude en ‘Ne pens is ook ne worst’-Scorpie, versterken. Wij zijn er dus helemaal klaar voor, tot in Wespelaar!!!!