Kampwoepie 2020

PDF versie

Inhoudstafel

  • Op kamp in tijden van corona: de extra maatregelen
  • Leeuwkes & Sloebers – De laatste samoerai
  • Rakkers & Knapen – Seal team six
  • Kampinfo
  • De kookploeg
  • De persploeg

Op kamp gaan in tijden van corona

Onze leden een onvergetelijk kamp bezorgen, blijft ons belangrijkste doel. Dit jaar zijn er een aantal extra maatregelen genomen om het kamp voor iedereen veilig te laten verlopen. We blijven het zo plezant mogelijk maken maar steeds met ieders gezondheid in gedachten. Vanuit verschillende hoeken komen er naast de verplichte maatregelen ook verscheidene adviezen. We staan er dus niet alleen voor en moeten niet van nul beginnen.

Achter de schermen gebeurt er enorm veel om alles hygiënisch te houden. Hieronder lichten we de belangrijkste maatregelen i.v.m. het coronavirus even toe.

1)  Iedereen mag mee, als dat veilig kan. De voorwaarden:

Behoort een deelnemer tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit of het kamp als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts. Was je ziek vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: kinderen, jongeren, begeleiders, kookouders, enzovoort.

2)  We gaan in bubbels op kamp. Het hele kamp werd opgesplitst in 3 verschillende kleine kampen van max 50 personen. We gaan nog allemaal naar dezelfde kampplaats, maar zullen er alles aan doen om overlap tussen bubbels te vermijden.

Spelen en activiteiten worden volledig gesplitst. Elke bubbel doet zijn eigen activiteiten met steeds dezelfde leiders. Binnen de bubbels is fysiek contact toegestaan en hoeven we geen mondmasker te dragen.

Bubbels zullen volledig aparte eetruimtes hebben. Elk met hun eigen bestek, borden en gevulde frigo. De kookploeg kookt natuurlijk voor iedereen. Het lekkere verse eten zal in de keuken worden verdeeld en met de nodige voorzorgen aan elke bubbel worden afgeleverd.

Het sanitair wordt ook zo veel mogelijk opgesplitst. Bubbels krijgen hun vaste toiletten aangewezen die duidelijk herkenbaar zullen zijn. Douches kunnen we niet opsplitsen. Deze zullen tussen verschillende gebruikers worden proper gemaakt met extra aandacht voor rechtstreekse contactoppervlakten.

Elke bubbel zal zoveel mogelijk eigen materiaal voorzien. Als delen echt niet anders kan wordt het materiaal grondig ontsmet tussen gebruikers.

3)  Wordt er iemand ziek tijdens het kamp, zal deze persoon worden afgezonderd tot die door zijn ouders kan worden opgehaald. We zorgen voor extra rustmomenten want rust speelt een belangrijke rol in het tegengaan van ziekte en het virus.

4)  Op kamp waren we al streng op het wassen van handen voor elke maaltijd. Dit wordt nog uitgebreid met het wassen van de handen na elk spel en voor het vieruurtje en de avondpap.

5)  Meerdaagse uitstappen zullen niet doorgaan. De kans op contact met externen is bij een overnachting immers veel groter. De fietstocht heen zal dus ook in één dag moeten lukken.

6)  Het vertrek zal per bubbel apart verlopen. Lees verder om te zien wat voor jullie van toepassing is. Bij vertrek en aankomst is het steeds belangrijk dat de sociale afstand tussen bubbels onderling en ouders gegarandeerd blijft. Hou dit aub ten allen tijden in gedachten.

Leeuwkes & Sloebers – De laatste samoerai

 

Beste Leeuwkes en Sloebers van KSA Puurs!

Mijn naam is Jakuzi. Ik ben een leerling van de grote samoeraimeester Haruki en ik heb jullie hulp nodig. Al tientallen eeuwen worden de samoerais gezien als de rechterhand van de keizer van Japan. De keizer hecht enorm veel belang aan hun mening en vraagt hun raad bij het nemen van beslissingen. Dit was bij de vorige keizer niet anders, tot ongenoegen van zijn oudste zoon en troonopvolger Mao de 5de.

Mao was altijd al jaloers dat zijn vader, keizer Komei, meer belang hechtte aan de mening van de samoerais dan aan de mening van zijn eigen zoon. Na het verdacht overlijden van keizer Komei, kwam Mao aan de macht en deze maakte iedereen wijs dat de samoerais achter de moord op zijn vader zaten. Hij beval zijn leger om alle samoerais op te sporen en deze op te sluiten of te vermoorden. Mijn meester kon gelukkig ontsnappen en stuurde me een brief waarin hij vertelde dat Mao zijn vader had vergiftigd om zo sneller zijn plaats in te nemen als keizer. Hij is een strenge dictator en wordt overal gevolgd door zijn lijfwachten, de strijders in de schaduw.

Mijn meester vertelde mij vroeger altijd verhalen over de stoere mannen van KSA Puurs. Verhalen dat jullie vroeger een paus, de machtigste man te wereld, hebben verslagen. Of dat de Vikings dankzij jullie hulp de Fransen, een van de grootste rijken ter wereld, hebben kunnen verslaan. Of deze verhalen echt zijn gebeurd, weet ik niet. De meeste verhalen klinken te mooi om waar te zijn. Maar als ze echt zijn gebeurd, dan zijn jullie de enigen die mij kunnen helpen. Ik weet dat mijn meester deze verhalen geloofde, en ik vertrouw mijn meester.

Mijn meester heeft me zijn verstopplaats verteld in zijn brief, maar deze kan ik jullie nu nog niet meedelen omdat we niet zeker kunnen zijn of de spionnen van Mao dit lezen. Diegenen dat me willen helpen, wil ik alvast bedanken. We spreken af op 1 juli aan het park van het fort van Liezele en dan zal ik jullie vanaf daar naar de schuilplaats van mijn meester brengen.

Graag zou ik jullie wel waarschuwen. Deze missie wordt allesbehalve makkelijk. We gaan ongekende gevaren moeten trotseren, zaken die ik zelfs nog nooit heb gezien. Sinds keizer Mao de vijfde aan de macht is, gebeuren er vreemde dingen in mijn land. Sommigen zeggen geesten te zien, anderen zeggen dan weer dat er dingen verdwijnen uit hun huis. Soms horen we om middernacht vreemde geluiden, of zien we vreemde lichtflitsen die zelfs onze oudste magiërs niet kunnen verklaren. Ik weet ook niet wat ik er van moet geloven, of wat ik er van moet denken.

Ik weet alleen dat het niet makkelijk gaat worden!

Rakkers & Knapen – Seal Team Six

KONINKLIJK BELGISCH LEGER

SPECIAL OPS BATALJON

KWARTIER KONINGIN ELISABETH

EVERSTRAAT 1, 1140 BRUSSEL

Geachte Rakkers & Knapen van KSA Sint-Pieter Puurs,

Ik, Luitenant-generaal Caelenberg, ben commandant van SEAL TEAM SIX. Dit is de elite afdeling binnen het Special Ops Batajon met enkel de meest gedisciplineerde en hoogopgeleide militairen. Hun taak is om onze maatschappij te beschermen tegen het ergste kwaad. Dit is geen gemakkelijke taak, en zeker niet zonder gevaar.

Onlangs zijn er enkele leden tijdens hun vorige missie in contact gekomen met het COVID-19 virus. Zij zijn ondertussen bezig aan hun herstel in het militaire ziekenhuis maar zijn niet in staat om deel te nemen aan onze opkomende missies. Dit is een groot probleem want we hebben net een dringende opdracht binnen gekregen waar onze unieke expertise een cruciale rol speelt.

SEAL TEAM SIX heeft dus nieuwe manschappen nodig om de missie alsnog te kunnen laten doorgaan. Onze staatsveiligheid staat immers op het spel. Mijn informanten hebben mij tot jullie geleid als optimale kandidaten. Jullie zouden volgens hen over de nodige capaciteiten beschikken om binnenkort SEAL TEAM te vervoegen. Maar jullie moeten natuurlijk nog de nodige training krijgen.

Deze training start op woensdag 1 juli en eindigt na het volbrengen van jullie eerste missie. Jullie opleiding zal doorgaan op de Militaire Basis Gemmenich, Blieberg. Missiedetails zijn Top Secret en zullen pas na orientatie worden toegelicht. De trainers zijn specialisten in hun vak en zullen iedereen tijdig alle aspecten voor een succesvolle missie aanleren. Wel moet ik jullie waarschuwen, de opleiding zal niet gemakkelijk zijn.

VEEL SUCCES!

Luitenant-generaal Caulenberg

2 juni 2020

Indien er individuen hun burgerplicht ontlopen door niet op te dagen, wordt dit gezien als landverraad. Ze zullen zichzelf hiervoor moeten verantwoorden voor de Belgische krijgsraad.

Kampinfo

EEN ‘NORMALE’ KAMPDAG (de desbetreffende uren zijn aangepast om voldoende rust te garanderen)

08u30: opstaan
09u00: ontbijt
09u30: openingsformatie
09u45: dienst
10u30: voormiddagactiviteit
13u00: middagmaal
14u00: platte rust & dienst
15u30: namiddagactiviteit
16u00: vieruurtje
16u10: namiddagactiviteit
18u30: avondmaal
19u30: avondactiviteit
20u45: nachtmutsje
21u00: slotformatie
21u30: oogjes toe en snaveltjes dicht

De diensten ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds worden met een beurtrol gedaan per bubbel. Het gaat hier om ochtend-, middag- en avondafwas, tafels klaarzetten en afruimen, patattenjas en terreinkuis. Na het middagmaal wordt een platte rust voorzien om het eten een beetje te laten zakken; eerst 45 minuten slapen (het platte gedeelte) en nadien blijven we nog een 45 minuten op ons bed liggen (het rustgedeelte) en kunnen we schrijven of een boekje lezen. Het spreekt voor zich dat we ook dan stil en rustig blijven.

MEDISCH

Indien uw kind speciale medische zorgen moet krijgen (bepaalde geneesmiddelen e.d.) dient dit vermeld te worden op de medische fiche bij de online inschrijvingen. U kan de medicijnen afgeven aan de EHBO- verantwoordelijke, Annelies, op 30 juni tussen 18 en 20 uur. Zij zal toezien op de juiste toediening van de medicatie ’s morgen en ’s avonds. De aangeduide EHBO-verantwoordelijke per bubbel zal zich over alle andere zaken (oa. wondjes verzorging) bekommeren. Als er zich iets ernstigs voordoet dan raadplegen we onmiddellijk een dokter en brengen we ook de ouders op de hoogte. Maar laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn.

BEZOEK OP KAMP

Om problemen (heimwee, e.d.) te vermijden vragen we NIET op bezoek te komen tijdens het kamp. Zeker voor de kleinsten is het moeilijk om daarna opnieuw afscheid te nemen van mama en papa… Trouwens, jullie mogen er zeker van zijn dat de jongens in goede handen zijn. Niet alleen de leiding, maar ook de kookploeg staat 24u op 24u klaar om eventuele problemen op te lossen. Sommige ouders vragen ook om de kinderen later te brengen of vroeger te komen halen. Als het echt niet anders kan, maken we daar natuurlijk geen probleem van, maar we proberen het toch zoveel mogelijk te vermijden. Ook voor de leeuwkes willen we
een uitzondering maken. Dit spreek je dan best af met de leeuwkesleiding zelf. De standaardregeling in dit geval houdt dan in dat de leeuwkes die 5 dagen op kamp gaan, op dag 6 tijdens de platte rust mogen gebracht worden.

 

WAT MEE TE NEMEN? (gelieve overal een naam op te schrijven)

BELANGRIJK! Leeuwkes en sloebers slapen binnen, rakkers slapen dit jaar net zoals de knapen ook in tenten. Er zijn op de kampplek geen bedden voorzien. Iedereen moet dit jaar dus zelf een veldbed meenemen. De leeftijden rakkers tot hernieuwers zullen dus in tenten slapen en aan hun vragen we voor een ‘echt’ veldbed te zorgen en geen opplooibare bedden met matras. Deze nemen namelijk te veel plaats in in de tenten.

Alle leden dienen 1 keukenhanddoek af te geven bij vertrek. Deze worden na het kamp verder op KSA gebruikt

  • Mondmasker (wegwerp of herbruikbaar)
  • Handcrème tegen uitdroging bij regelmatig wassen
  • Warme trui(s) (‘s morgens & ‘s avonds kan het fris zijn!)
  • Stevige schoenen (zeker rakkers en knapen) of laarzen
  • Een paar lichtere (sport)schoenen die goed passen om blaren te vermijden
  • Genoeg speelkledij die tegen een stootje kan
  • Voldoende ondergoed en kousen
  • Wasgerief (enkele washandjes en handdoeken, zeep, tandenborstel en tandpasta, badhanddoek)
  • Zwembroek + sandalen of slechte schoenen om eventueel in het water te spelen
  • Voldoende korte broeken en één lange broek
  • Drinkbus en zaklantaarn
  • Brooddoos, voor op de dagtochten
  • Verkleedgerief
  • Zonnecrème en aftersun
  • Schrijfgerief en wat geld om kaartjes en postzegels te kopen. Voorgemaakte enveloppen zijn handig bij de kleinsten.
  • Slaapzak en pyjama
  • Linnenzak voor vuile kleren
  • Regenjas
  • Iets om te lezen (boek of strip) voor tijdens de platte rust
  • Rakkers en knapen moeten een gamel meenemen. Verkrijgbaar bij Hopper (€7,25)

 

  • GEEN SNOEP (ook niet per post!), die wordt onverbiddelijk in beslag genomen. Een verjaardagstractatie voor de hele bubbel is wel toegestaan (Er is elke dag een vieruurtje en nachtmutsje voorzien, zo snoept iedereen op hetzelfde moment!)
  • GEEN GSM (ook knapen niet!), als er problemen zijn, is er altijd de leiding om de ouders in te lichten. Voor de rest heb je ook geen andere elektronische apparaten nodig tijdens het kamp.

VALIEZEN

Leeuwkes, sloebers & rakkers

Leeuwkes, sloebers en rakkers nemen alles mee op de bus. De valiezen zullen bij terugkomst ook meekomen met de bussen.

Knapen

De valiezen van de drie oudste bannen worden samen met al het ander kamp- en kookmateriaal, met de vrachtwagen naar de kampplaats gebracht. Op 30 juni laden we de vrachtwagen. Daarom vragen we de valiezen dan binnen te brengen tussen 18u00 en 20u00 op het Vijverbos. De valiezen van de knapen zullen net zoals bij de jongere bannen bij de terugreis al meekomen met de bussen.

Jong- en hernieuwers

Jonghernieuwers en hernieuwers nemen een rugzak en een matje mee in de volgwagen. Hun valies mag binnen gebracht worden op 30 juni: ‘s morgens bij vertrek met de fiets of ’s avonds tussen 18u00 en 20u00. De valiezen van de drie oudste bannen worden samen met al het ander kamp- en kookmateriaal, met de vrachtwagen naar de kampplaats gebracht. De valiezen van de jong- en hernieuwers kunnen weer opgehaald worden op zaterdag 11 juli tussen 18u00 en 19u00.

Houdt steeds onze website in de gaten voor de laatste meldingen.

Algemeen

Gelieve bij vertrek de gele klevers + Kids ID mee te nemen en deze aan de leiding te bezorgen. Op de bus zelf kan je dan nog een rugzakje met handbagage meenemen (KW-tje, boek, strips,…). Zorg ook dat je wandelkledij aanhebt, zodat we daar ter plaatse direct kunnen vertrekken voor een korte wandeltocht. Als we de vrachtwagen tijdens onze aankomst op het Vijverbos al kunnen uitladen, mogen de valiezen ook na de slotformatie al worden opgehaald.

De datum voor het inladen van de valiezen zou nog kunnen veranderen maar dan laten we dit zeker nog weten via facebook en email. Als je geen mails krijgt (over bijvoorbeeld de peiling en oproep voor sponsering) kan je best een mailtje sturen naar info@ksapuurs.be om je mail aan de mailinglijst toe te voegen!

VERTREK & AANKOMST

Leeuwkes en sloebers vertrekken met de bus op woensdag 1 juli om 12u30. Bij het vertrek spreken we af om 12u00 stipt op de parking van het Landschapspark.

Rakkers vertrekken met de bus op woensdag 1 juli om 13u00 Bij het vertrek spreken we af om 12u30 op de parking van het Landschapspark.

Zorg dat jullie ’s middags al voldoende gegeten hebben en vergeet zeker geen vieruurtje!

Op zaterdag 11 juli zullen we aankomen aan het landschapspark rond 14u. Indien we vertraging oplopen, zal dit gemeld worden op onze website. De slotformatie zal in het park plaatsvinden. Bij vertrek en aankomst blijven we in onze bubbels. Gelieve rekening te houden met de opstelling voorgesteld op onderstaande afbeelding.

KAMPADRES

We verwachten de brieven (nogmaals GEEN SNOEP!) van mama, papa, broer, zus, vriend(in), oma, opa, enz. op het volgende adres:

KSA PUURS

NAAM VAN UW ZOON

La Cour du Marronnier

Rue de Terstraeten 140,

4851 Plombières

KAMPGELD

Het kampgeld wordt liefst per overschrijving betaald. Dat kan u doen op de gewone KSA-rekening BE43 7330 2245 2601 met als vermelding: ‘naam + ban + kampgeld’.
Het kampgeld zal dit jaar €160 bedragen; voor een tweede (en eventueel derde, vierde…) zoon wordt een prijsvermindering gegeven zodat u voor hen nog €150 betaald. Voor de leeuwkes die maar 5 dagen meegaan bedraagt het kampgeld €80. De toename in prijs komt door de afgelasting van enkele van onze evenementen waarmee we vroeger de kosten van het kamp konden opvangen en door de extra voorzorgsmaatregelen die ook met hun eigen extra prijskaartje komen. We hopen dat dit nog steeds een toegankelijke prijs is voor iedereen die wil meegaan op kamp. Indien je vragen hebt over de betaling, aarzel dan niet om contact op te nemen met Pieter, onze penningmeester, via ksa.financien@gmail.com.

 

De Knapen, JHN’ers en HN’ers worden gevraagd een extra centje mee te nemen. Zij zullen de gelegenheid krijgen om iets extra te kopen tijdens de activiteiten die hun 2- en 3-daagse uitstap vervangen.

CONTACTPERSONEN

Voor dringende gevallen kan u terecht bij de volgende personen:

  • Kamiel Houben (Hoofdleider): 0496  20 17 92
  • Midas Vanhoeck (Hernieuwers): 0471  26 80 88
  • Tom Pauwels (Jonghernieuwers): 0470  57 30 68
  • Kamiel Houben (Rakkers & Knapen ): 0496 20 17 92
  • Pol Van Ranst (Leeuwkes en Sloebers): 0468 26 28 90
  • Annelies Lauwers (kookploeg & EHBO  ): 0494 64 52 24

Info Knapen

We gaan de uitdaging aan om ook dit jaar met de fiets op kamp te gaan. We zullen 150 km fietsen om de kampplaats te bereiken

We raden aan jullie fiets op voorhand grondig na te kijken en eventueel naar de fietsenmaker te brengen voor een onderhoud. We vertrekken woensdag 1 juli om 07u00. We spreken op KSA om 06u45.

Jullie hebben nodig:

Op de fiets:

  •  Fiets (die in orde is: werkende remmen, licht, opgepompte banden, …)
  • Mogelijk ook een fietsbroek (dit is zeker geen overbodige luxe)
  • Gevulde drinkbus en een flesje extra
  • Iets om te eten voor de nodige suikers
  • Fietshelm en fluo vestje (fietshelm of fluo vestje vergeten = niet mee)
  • Regenjas
  • Reserve binnenband die past.

In de volgwagen:

  • Voormiddag snack
  • Middageten
  •  4 uurtje
  • Extra drank
  • Zonnecrème

Jullie teerbeminde GSM laten jullie dit jaar ook gewoon thuis.

De 2-daagse van de knapen kan dit jaar spijtig genoeg niet door gaan. Wat wel goed van pas kan komen zijn:

  • Zwemgerief
  • Zakgeld

De kookploeg

Bikke bikke bikke bik, hap hap hap! Eerst de soep en dan de pap!

Wie in KSA Puurs heeft gezeten, voelt meteen zijn maag grommen bij het horen van de eerste woorden van dit bekende eetliedje. Wat de song echter niet doet vermoeden, is dat een berg eten maken voor pakweg honderd vraatzuchtige KSA’ers geen sinecure is. Beelden van deze vreettaferelen zijn naar verluid al eens per ongeluk in een documentaire over savannedieren op National Geographic verzeild geraakt, al werd deze fout nadien rechtgezet. Het hoeft geen verder betoog: om dit titanenwerk te verrichten, heb je titanen nodig. Ik stel ze graag één voor één aan u voor.

De eerste in de rij is Michael, ondertussen een der oudgedienden in de kookploeg die het klappen van de pollepel kent. Gevraagd welk dier hij graag zou willen zijn, antwoordde hij “een aap” omdat hij dan niet twee maar vier handen had om mee in de potten te roeren. Voorts is hij de papa van enkele huidige KSA’ers en oud-leerkracht van nog een heleboel andere. Voor hem staat KSA voor “amusement, gezelligheid, vriendschap, spanning, ontspanning ten top”.

Tweede is Kristel. Kristel is mama van drie KSA’ers, partner van Kookouder Bert en tante van leider Pol en ex-leider Gust. Ze verklapt dat KSA de max is want daar mogen haar bengels soms dingen doen waar ze thuis enkel van kunnen dromen. En ook wel omdat ze zich daar heel erg amuseren. Wie graag sandwiches met zoute chips eet, moet trouwens bij Kristel zijn want dit is haar vreemdste eetgewoonte. Ze houdt verder ook van gewone dingen, zoals de lasagne van Jeroen Meus maar dan met extra veel kaassaus.

Bert is wellicht de snelste onder de kookouders. Op een onbewaakt moment glipt hij er wel eens tussenuit om een halve of hele marathon te gaan lopen. Bert is de partner van Kristel en bijgevolg ook papa van drie KSA’ers. Als hij op reis gaat, bestelt hij meestal iets waar hij nog nooit van heeft gehoord, maar soep met brokken van uier zou hij toch niet aanraden. Tot slot koos hij voor zichzelf een eekhoorn als dier, omdat het een actief en vrolijk beestje is dat graag een grote voedselvoorraad heeft.

Bert is ook de naam van de volgende kookouder. Bert is oud-leider van KSA Puurs en woont samen onder één dak met een Leeuwke en een Sloeber. Zijn partner, Annelies, en dochter, Jette, zullen ook van de partij zijn in Gemmenich. Hij kookt het liefst Thaïse gerechten, maar macaroni met kaas vindt hij maar niks. KSA Puurs is volgens hem de max omdat ze volgens hem alles kunnen, als het tenminste écht moet.

De volgende titaan is niemand minder dan de partner van de tweede Bert in de rij, ze heet Annelies. Ze ging vorig jaar al voor de eerste keer mee en wil ook nu weer graag haar beste beentje voor zetten. Als ze een dier kon zijn, koos ze voor een duif want dan zou ze eindelijk de weg kunnen vinden. Gelukkig behoort oriëntatie niet tot het takenpakket van de kookploeg. Annelies is mama van twee KSA’ers en kookt – geheel naar eigen zeggen – het liefst water in de waterkoker. Stinkkazen vindt ze maar niks, maar spaghetti met ketchup lust ze dan weer wel. Verder is het een topmadam dus haar kunnen we zeker gebruiken daar in Gemmenich. Ze vindt KSA Puurs trouwens de max omdat ze het beste in ieder lid naar boven willen halen.

De voorlaatste maar zeker niet de minste, is een fonkelnieuw exemplaar, Katrien. Ze is de mama van één KSA’er en één KSA’er in wording. Je mag het aan niemand verklappen, maar ze heeft eigenlijk een CHIRO-verleden, sssst. Daardoor weet ze natuurlijk wel dat jeugdbeweging top is en wil ze maar al te graag mee gaan koken met KSA Puurs. Als ze kon reïncarneren als dier, dan koos ze een hommel, omdat dit een ijverig en sociaal dier is. Het liefst kookt ze pannenkoeken, maar dan zonder tonijnsalade, want dat lust ze niet.

We ronden af met nog een oud-leider van KSA Puurs en tevens partner van Katrien, Bram. Ook voor hem is dit kamp als kookouder een primeur. Wel opgelet als je hem loslaat in de keuken, want hij durft wel eens een boterham met kaas in chocomelk te doppen. Verder eet hij zowat bij alles mayonaise, maar vindt hij dat geen verplichting voor zijn tafelgenoten. KSA Puurs vindt hij de max omdat hij er zelf heel erg veel geleerd heeft en er veel vrienden voor het leven aan heeft overgehouden.

Voilà, deze keur van kookies zal het komende kamp zijn uiterste best doen om alle buiken gevuld te houden. Verder staan ze ook in voor de EHBO en het toedienen van medicatie indien nodig. Ook voor allerhande ‘probleempjes’ of gewoon voor een babbeltje, zijn ze er.

Bikke bikke bich, tot in Gemmenich!
De kookploeg

 

De persploeg

Beste KSA’ers, ouders en sympathisanten

Het is bijna zover, de klepper van formaat om het KSA-jaar mee af te sluiten: het groot kamp. Gewapend met videocamera en kodak zal de persploeg hun uiterste best doen om jullie doldwaze avonturen op beeld te zetten voor de mensen thuis. Ook dit jaar zal er elke dag een verslag verschijnen op de site. Om over het film– en fotomateriaal nog maar te zwijgen. De persploeg kijkt alvast reikhalzend uit naar 1 juli.

Vriendelijke groeten en tot dan.

KILL-I-AN & Hoffie